2018-03-14

Vase din dinastia plastic. Fleur and Color on Wednesday

Ella este într-o pauză de blog, dar eu nu-s! Acum, că m-am pornit, mă opresc mai greu!
Pentru că mi-a plăcut “tehnica decupajului” mi-am zis că de ce să nu încerc şi alte metode… Zis şi făcut (tot in timpul orelor “moarte” din program).
De data aceasta am ales peturi, adică… sticle din plastic (ce ciudat sună “sticlă din plastic”!)
Să zicem că am confecţionat o vază mare, o vază mică, o cupă şi un ghiveci mic.
vaza si altele din plastic colorat
Pentru vaza mică am folosit o sticlă de la nu-ştiu-ce sortiment de lapte bătut – pentru suport, gâtul unei “sticle” de la apă minerală; pentru cupă… o cupă din plastic in care a fost îngheţată şi pentru ghiveci, partea de jos a unei “sticle” de bere de o jumătate de litru.
vaza din pet si servetel
Vaza mică nu e “uşor strâmb tăiată” pentru că am greşit! Oh, nu! E aşa pentru că… aşa am vrut să fie, dacă tot nu mai puteam corecta.
“Vaza” mare e un suport aproape perfect pentru cutiile cu betisore parfumate, iar in “vaza” mică stau bine pastilele de ceară parumată şi sticluţele cu ulei parfumat (ideea mi-a venit ieri, deşi vasele sunt făcute duminica trecută).
suport din plastic confectionat din pet, pentru sticlute cu ulei parfumat
Am folosit de data aceasta banda adezivă de hârtie, nu şerveţele; am rupt fâşii din bandă şi le-am lipit astfel încât să nu fie perfect întinse (efect mai frumos ar fi avut dacă rupeam bucăţele nu fâşii, dar ia mai mult timp); am vopsit cu albastru (vopsea acrilică) – pentru ghiveciul aşezat in cupă am folosit galben; pe unde a ramas alb am dat cu bronz auriu şi tot cu auriu am conturat marginile.
Partea de sus a vazei mici am fixat-o apoi pe gura sticlei de apă minerală - gura sticlei de lapte e mai largă şi se potrivesc una in alta, iar adezivul (tip prenadez) le-a fixat perfect şi rezistent. Pentru că gâtul sticlei de apă e mai lung decât cel al sticlei de lapte (şi n-am avut cu ce s-o tai) am aşezat deasupra dopului, in vază, un capac de la un borcan, cu diametrul potrivit, pentru a sta drept, şi sigur, paharul desperecheat pe care-l folosesc, de regulă, ca vază pentru flori de câmp.
Vaza mare e lucrată in acelasi fel – benzile verticale sunt desenate pe banda adezivă de hârtie lipită de fundul unei tăvi (asta aveam la îndemână); am decupat cu foarfeca! Un cutter pentru hârtie e muuult mai bun, pentru că merge repede, dar n-am avut la mine aşa că m-am chinuit cu foarfeca (se lipeşte banda de foarfecă).
decor confectionat din pet, folosind tehnica servetelului
In ghiveci am plantat deja câteva fire care au mai rămas dintr-o plantă frumoasă de felul ei (nu ştiu cum se numeşte) din care am reuşit să salvez doar câteva firişoare, iar dintre acelea, se pare, au rezistat şi mai puţine după ce le-am plantat – măcar două fire dacă “se prind” şi tot e bine – planta se dezvoltă repede).
Deoarece ghiveciului i-am făcut nişte găuri, să nu băltească apa, l-am aşezat in cupa pe care, oricum, n-aveam idee la ce poate folosi.
Privite de la distanţă aceste piese chiar par a fi porţelan cu incrustaţii din material preţios.

20 de comentarii:

  1. Draga mea... ce surpriza! :)
    Iti multumesc pentru ca tii "focul aprins" la "Fleur and color"! <3
    Vazele tale sunt chiar deosebite! Chiar nu am crezut ca sunt din peturi cand am citit titlul! Wow! Esti foarte îndemanatica! :))
    Promit ca saptamana viitoare sunt înapoi pe blog ... saptamana asta este foarte aglomerata. Ai sa afli si de ce ... mai spre sfarsitul lunii! :))
    Pupici si o zi frumoasa îti doresc! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! Altfel spus: placerea e de partea mea! :)
      Fara acest "joc" al tau cred ca nu ma mai invredniceam sa ies din rutina zilnica (excesiv de aglomerata la un moment dat).
      Multumesc pentru apreciere, Ella draga!
      Te astept cu drag - si nu doar eu. :)
      Hm... Spre sfarsitul lunii vine pe lume un nou omulet?! :)
      Multumesc, la fel! Zi minunata sa ai! Zile senine sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  2. din pet-uri spui ca le-ai facut?!
    esti grozava!!
    arata fulminat!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello dear Diana!
    Your Decoupage creations are adorable!
    Love the colors too!
    I like the way how you use to recycle things!
    Great work!! Enjoy your afternoon!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you!
      Imi place sa dau obiectelor o noua viata. :) In realitate arata mai bine (imi plac mai mult):) Nu am un aparat de fotografiat bun (folosesc un telefon) :)
      Iti doresc sa ai o seara frumoasa! Hugs! <3

      Ștergere
  4. Diana draga nu te mai recunosc! Superbe vase ai creat si de data aceasta! Cat de mult imi place combinatia de "cobalt" si auriu :-)
    Felicitari! ma bucur ca tu ai timp pentru hand-made, eu am o perioada atat de aglomerata ca nici nu vad in calendar cand voi putea spune - gata, azi e doar ziua mea, fac ce vreau cu ea! :-)
    De astazi avem iar internet, si bineinteles ca doresc sa ma revansez fata de vecinii care mi-au ingaduit sa folosesc parola lor, invitându-i la o masa frumoasa... dar mi-e si jena, nu am când! urmatoarele 3 weekenduri sunt blocate si in cursul saptamanii nu ajung acasa decat dupa ora 18, deci e prea tarziu pentru mese copioase. Asa ca o lasam pe dupa Paste, sper sa ies la liman!
    Te pup si zic sincer sunt tare mandra ca esti prietena mea! Prietena mea ARTISTA! Imbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen draga, iti multumesc pentru apreciere. Sunt departe de a fi artista, dar ma bucur nespus ca ma numeri intre prietenii tai (si tu esti in sufletul meu). <3
      In realitatea par si mai mult a fi cobalt! Tot ceea ce am facut recent am facut "pe genunchi", in orele in care stateam cu o doamna, sa o supraveghez cateva ore din noapte, si nu puteam decat sa citesc sau sa ma uit la tv - as fi luat un puzle cu mine, dar nu aveam loc, asa ca-mi luam "traista cu prostioare". :) Acum s-a mai "eliberat" ceva din timpul meu. :)
      Ma bucur foarte mult ca a revenit internetul! E atat de neplacut sa depinzi de altii... Sigur, cei care ne ajuta o fac din inima, dar... stiu cum e. :) Si sunt convinsa ca te vei revansa din plin! <3
      Iti doresc sa treaca repede timpul acesta... aglomerat. :)
      Te imbratisez cu drag! Imbratisari, pupici si ganduri bune de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  5. Hihi!!! Am avut si noi o provocare cu pet-uri ;)). Ralu a creat o pusculita (bombanindu-mi elegant) si eu o jardiniera. Inca o mai am ;))).
    Foarte fain au iesit creatiile tale <3.
    Pupici cu drag :*

    ps: ca mi-am amintit. Au fost si niste cercei foarte simpatici la acea provocare ;))). Apropo de bijuterii :D... si bratari haioase croite pe baza de pet ;)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sunt sigura ca ati realizat muuulte lucrusoare tare frumoase! O pusculita am si eu in gand dar... hm! :) Bratari am facut din pet - doua, dar cu mult timp in urma, si le-am dat. :)
      Cel mai des am lucrat din pet-uri "suporturi" pentru ghivece si pentru creioane - sunt cel mai simplu de realizat. :)
      Spor in ceea ce ai de facut!
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  6. Bună Diana!
    Sunt atât de reușite că nu zici că sunt din plastic,felicitări!
    O zi minunată îți doresc și spor în toate!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc pentru apreciere, si pentru urare.
      Iti doresc sa ai o zi frumoasa-frumoasa!
      Imbratisari si pupici, cu drag! <3

      Ștergere
  7. Te felicit pentru răbdarea demonstrată! Ești mare! :))

    Zi frumoasă, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Zina draga!
      Rabdarea a venit din... "timpii morti" in care ar fi trebuit sa aleg intre a citi si a ma uita la tv... Am ales sa ma joc, si am prins doi iepuri deodata: mi-am exersat "talantul" :)) si timpul a trecut repede-repede. :)
      Multumesc, la fel! O zi super iti doresc!

      Ștergere
  8. Mi-au placut! Mi-au placut! Albastrul acela face impresie!

    Imi pare bine ca te-ai pornit. Sa o tii tot asa! Sa intretii focul...
    Seara minunata, Diana draga! Spor la tot! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre surprinderea mea, arata foarte fain albastru. :)
      Si eu ma bucur ca am reusit sa mai potolesc din "mancarimea degetelor". :) Mi-ar placea sa ma joc in continuare, dar... cine stie ce-mi mai navaleste-n cap? :)
      Multumesc, Suzana draga!
      Zi frumoasa iti doresc si spor in toate cele bune! Pupici! <3

      Ștergere
  9. Sunt impresionata de "portelanurile"tale,minunat de albastru cobalt si auriu!Ai talent,esti plina de creativitate,pe care le valorifici facand
    din nimic,ceva artistic !E o mare bucurie sa vezi ce pot face mainile tale si imaginatia!
    Succes pe mai departe,draga Diana,si un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, si pentru urari, Natalia draga! Cuvintele tale de lauda - si cele ale celorlati prieteni din spatiul virtual - imi ajung direct in suflet. <3
      Ma inspir din ceea ce arata altii cum se face. :) Mi-e mintea atat de preocupata cu 1000 de lucruri incat cred ca imaginatia a luat somn de voie :) - cred ca e unul dintre motivele pentru care am ales sa ma joc astfel: sa-mi trezesc imaginatia. :)
      Iti doresc sa ai si tu un weekend minunat! <3

      Ștergere
  10. Sunt foarte frumoase, și eu am participat la joc, cu toate că știam că Ella nu va avea timp, dar, de ce nu, uite câtă frumusețe vedem aici, Diana dragă! Sunt elegante, potrivite, fac interiorul mai agreabil, esențialul este să începi, că de oprit, nici nu e cazul, sunt prea reușite!
    Pupici și îmbrățișări, plus...spor la creat lucruri frumoase, merge bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat ca ai participat - sunt sigura ca si Ella - are un deosebit spirit de observatie. :)
      Multumesc pentru incurajari, Mirela draga! Prietena mea, care talent (si studii de arta) - ca si tine :) - ma incurajeaza si ea, dar ma si critica... prieteneste! :) Sunt sigura ca si tu ai avea ceva de spus daca le-ai vedea in realitate - si e firesc, pentru ca eu... sunt amatoare si nici nu prea am rabdare. :)
      Multumesc!
      Imbratisari si pupici, cu drag! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.