2019-08-26

Tricou cu pete colorate. Provocări verzi

Spre final de lună august am ajuns la prima temă de la Provocări verzi: reciclarea hainelor.
Am avut in minte altă idee - încă mai am - dar timp numai pentru ceea ce am făcut, mai ales că am mai vopsit haine de-a lungul timpului, prin fel şi fel de metode.
Pentru Provocările verii - august 2019 am ales să vopsesc un tricou alb printr-o metodă găsită pe YT (min. 15:47):
A ieşit cu totul alt model, dar arată bine - in realitate (din poză va puteţi face doar o idee).
L-am fotografiat şi din spate şi mai de aproape (pietricelele strălucitoare iniţiale sunt la locul lor pe inima desenată, şi lucesc).
Din septembrie începe marea provocare: Salvăm păpuşi: 13 teme in 13 săptămâni. Informaţii şi indicaţii pe site-ul Provocări verzi: partea 1 şi partea 2

12 comentarii:

  1. WoW! Ma am urmarit si tutorialul - foarte interesant!
    Banuiesc ca iese diferit, in functie de cum este impaturit si prins :D. Ceea ce este si mai interesant! Imi place combinatia. Cu vopsea nu am schimbat nicio piesa de vestimentatie daaaaar, am desenat cu un fel de pastel care nu miroase (seamana cu creioanele cerate) si se fixeaza cu fierul de calcat. Si am primit si niste carioce. Sa vedem cum si ce fac ;)).
    E un sentiment aparte :))).
    Ah si cand eram mai mica (cum suna asta) am desenat cu creion dermatograf pe un tricou - iesise frumusel :D.

    Ma bucur mult ca ni te-ai alaturat si iti multumesc ca ai lasat si link - candva sper sa pot incerca si eu ;)).
    Iti multumesc si pentru precizarea de la finalul articolului - daaaa mai e putin :D.

    Muuuah
    pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi s-a parut interesant. Daca aveam rabdare (timp, ii zic mai nou) :) si infasuram tricoul cu atentie ar fi putut iesi (aproape) ca in filmulet.
      Mi-a ramas in cap decoloratul cu inalbitor; imi place tare mult efectul. Numai la o pereche de blugi, la mijlocul anilor 1980 am folosit inalbitorul, sa-i fac "prespalati".
      Urma dermatografului iese la spalat - cel putin, dermatograful folosit de mine, din greseala pe un tricou, a iesit. :)
      Am avut candva niste forme cerate - diverse modele - care se aplicau cu fierul de calcat (cred ca mai am pe undeva vreo doua), dar despre pastelul amintit de tine nu stiu - si nici nu mi-a dat prin minte sa colorez cu o carioca sau un marker altceva decat incaltaminte din panza sau genti care-mi plac mult dar au cate o "rosatura" micuta...
      Si eu ma bucur ca v-am descoperit! :)
      Cum sa nu fac precizarea?! :) Sunt extrem de curioasa cum si ce va fi; banuiesc cam ce va trebui sa facem, dar certitudinea e altceva. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Excelent arata aceste culori. Este genul de tehnica care imi place, pentru ca genereaza unicate. Sa o porti cu placere. Cu ce ai fixat culoarea? Cu otet? Parca asa stiam!

    Numai bine si inspirat, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place tehnica! Cand obisnuiam sa vopsesc textile doar le rasuceam, le legam in diferite moduri si le puneam la fiert in vopsea! Cel mai greu era cand voiam mai multe culori pe acelasi material.

      Cu otet fixam culoarea candva culoarea, sau cu "piatra vanata". Acum am pus sare grunjoasa in vopsea pentru fixare, am lasat tricoul sa se usuce doua zile apoi l-am calcat pe dos (fara aburi, evident) :) Sunt curioasa cata vopsea va iesi la spalat, dar sper sa nu iasa prea multa - o sa aflu maine, cand o sa-l spal (azi "m-am dat mare" cu el!) :))

      Multumesc, Suzana draga! La fel! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Woooow, cât de frumos a ieşit! Tare mult îmi place efectul şi îmi place mult şi cum ţi-a ieşit ţie, chiar dacă spui că nu e exact cum ai fi dorit.
    Îmi amintesc că am făcut într-o vacanţă la bunici, pe un tricou negru şi lung, cum purtam pe atunci, cu seringa şi cu clor. Am desenat o inimioară, cum altfel :D , a ieşit tare bine, numai că nu m-a dus capul să pun ceva între cele două părţi aşa că şi pe spate s-a imprimat. Dar era ok, pentru ieşit la discoteca din sat :D
    Anul trecut, pe un tricoul simplu, prea simplu pentru gusturile mele, deh, am îmbătrânit, nu mai merge simplu :D , am cu un carton tăiat în formă de stea şi spray de vopsit maşina, steluţe negre. Cu timpul, se mai ateanuează culoarea la spălat, e drept. Dar faci iar când iese. Că nu iese aşa simplu. Numai cu ăla trebuie atenţie, aburii ăia pot vopsi ce prind, cel mai bine în balcon, dacă nu ai grădină. În balcon am făcut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta!
      Deci te pricepi bine la decorari! :)
      Stii cum se zice: asa am vrut sa iasa (daca tot n-a iesit cum am vrut!) :))
      Daca nu vedeam in videoclip ca trebuie pus ceva intre cele doua parti ale tricoului nu mi-ar fi dat prin minte sa o fac! :)
      Ai avut doua inimi pe tricou!
      Daaa! Super idee de vopsit cu spray! Iese interesant - imi imaginez. Haha! Daa! Cu spray se stropeste in jur! Am vopsit acum cativa ani o tabla (in balcon, din cauza de miros), cu email spray si... :))) Apoi am pus tabla intr-o cutie din carton si n-am mai avut probleme (tricoul nu se preteaza la asezat in cutie daca nu vreau model abstract).
      Am cateva sabloane stele... Nu am spray, dar am pensule si vopsea acrilica! :) O sa-mi adun cateva stelute pe vreo bluza.

      Ștergere
  4. Frumoasa prefacere. Arata bine tricoul. Era o vreme cand vopselurile erau in mare voga. Ce amintiri frumoase. Esti indemanatica si curajoasa. Spor!
    :) Numai bine! cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place tare mult cum a iesit! Aproape ca m-am mirat, :) gandindu-ma ca mi-am pierdut indemanarea.
      Iti multumesc pentru apreciere si urare!
      Zile senine iti doresc, cu drag! :)

      Ștergere
  5. Ce idee frumoasă! Ți-a ieșit un tricou foartefain. Mi-am amintit că pe vremuri mai încercam și eu să-mi vopsesc anumite piese vestimentare și chiar îmi plăcea ce ieșea. Mai amuzant era când mă dezbrăcam de ele și vedeam că... m-am colorat pe piele! :-)
    Mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Cu unele vopsele se intampla! Am patit si eu! :)) Cel din poza n-a lasat urme, dar a iesit destul de multa vopsea la spalat - dupa cateva spalari s-ar putea sa devina palid. :)
      Multumesc! Zile senine si spor in toate cele bune iti doresc!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.