2019-08-19

Binele copiilor ar trebui să aibă prioritate. Citate favorite

fetita care spala vase in conditii neigienice la cismea improvizata
Să îngrozeşti un copil cu imaginea iadului, să consideri femeile o creaţie inferioară este bine pentru lume?
[Christopher Hitchens (n. 13.04.1949 - d. 15.12.2011), scriitor, critic literar si jurnalist anglo-american)
*
Sunteţi arcurile din care sunt trimişi copiii voştri ca nişte săgeţi vii. (Kahlil Gibran)
*
O persoană este o persoană, oricât de mică.
(Dr. Seuss = Theodor Seuss Geisel)
*
Răspundeţi întotdeauna zâmbetului copiilor mici. Să îi ignoraţi înseamnă să le distrugeţi credinţa că lumea este bună. (Pam Brown, poetă australiana născută in 1948 in Seymour, Victoria)
*
Chiar dacă oamenii sunt încă foarte tineri nu ar trebui să fie împiedicaţi să spună ce gândesc. (Anne Frank)
*
Copiii trebuie învăţaţi cum să gândească, nu ce să gândească.
[Margaret Mead (n. 16.12.1901 - d. 15.11.1978), considerată unul dintre cei mai renumiţi antropologi ai tuturor timpurilor şi scriitoare; publicaţia Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea).
======================================================================
Postare pentru întâlnirea de luni: Citate favorite - joc găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte.
======================================================================
Adulţii urmează căi. Copiii explorează.
(Neil Richard Gaiman, născut in 10.11.1960, autor britanic de povestiri şi romane SF şi fantezie, romane ilustrate, teatru radiofonic şi film; e numit “star rock” al lumii literare)
*
Trăiţi astfel încât atunci când copiii voştri se gândesc la corectitudine, bunătate şi integritate, să se  gândească la voi.
(H. Jackson Brown, Jr., născut in 1940, autor american cunoscut cel mai bine pentru cartea inspiraţională “Little Instruction Book”, bestseller între 1991-1994)
*
Copiii încep prin a-şi iubi părinţii; pe măsură ce îmbătrânesc îi judecă; uneori îi iartă.
(Oscar Wilde, Portretul lui Dorian Gray)
*
Să ne sacrificăm astăzi pentru ca toţi copiii noştri să aibă un mâine mai bun.
[A.P.J. Abdul Kalam (n. 15.10.1931 - d. 27.07.2015), om de ştiinţă in domeniul aerospaţial, al 11-lea preşedinte al Indiei, între 2002-2007]
*
Fiecare copil vine cu mesajul că Dumnezeu nu este încă dezamăgit de om. (Rabindranath Tagore)
*
Dacă doriţi să fie inteligenţi copiii voştri citiţi-le basme. Dacă doriţi ca aceştia să fie şi mai inteligenţi, citiţi-le mai multe basme. (atribuit lui Albert Einstein)
*
Aproape de finalul postării o frază care mi se pare amuzantă şi care îi este atribuită lui Aristotel:
Mamele sunt mai iubitoare decât taţii copiilor lor deoarece sunt mai sigure că sunt ai lor.
₪₪₪
La final repet mesajul social (citiţi, vă rog, ce scrie cu mov in textul la care fac trimitere) privind ajutorul financiar pentru copiii din orfelinatele României:
Alex Bratu şi alţi zece artişti, reuniţi sub numele Friends of Hope and Homes îndeamnă la fapte bune: o donaţie de 2 euro / lună prin SMS la numărul 8844 cu textul HOPE în beneficiul Fundaţiei Hope and Homes for Children, donaţie prin care contribuim şi noi la închiderea centrelor de plasament de tip vechi şi găsirea celor mai bune alternative pentru copiii din ele, printre care se numără şi construcţia de case de tip familial.

14 comentarii:

  1. Daaa! O colectie impresionanta!
    "Trăiţi astfel încât atunci când copiii voştri se gândesc la corectitudine, bunătate şi integritate, să se gândească la voi.
    (H. Jackson Brown, Jr.) Daca toti oamenii ar fi asa, lumea ar arata altfel!Si daca toti ar explora lumea asa cum o fac copiii, cu uimire si bucurie...
    Foarte frumoasa colectia, Diana draga! Numai bine si frumos in aceasta saptamana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Suzana draga!
      E-heee! poate "doar zic asa", insa am auzit parinti afirmand ca nu isi invata copiii sa fie politicosi pentru ca nu-i ajuta la nimic, din contra. :(
      Oh, da! Sunt superbi copiii cand descopera ceva nou (pentru ei). :) Adorabili! Imi place si concentrarea unora atunci cand "mesteresc" ceva - de regula, dezmembrand vreo jucarie (si nu numai!). <3
      Multumesc, la fel! De bine si frumos iti doresc sa ai parte! Pupici! <3

      Ștergere
  2. O postare splendidă! Nu pot să nu fiu de acord din nou cu Einstein: ”Dacă doriţi să fie inteligenţi copiii voştri citiţi-le basme. Dacă doriţi ca aceştia să fie şi mai inteligenţi, citiţi-le mai multe basme.”

    Săptămână excelentă, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Zina draga!
      Uneori ma intreb (si intreb, alteori - foarte rar) :) cum de exista copii carora parintii / bunicii sa nu le citeasca basme (cand au acces la carti).
      Multumesc. Saptamana excelenta iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. Ce temă frumoasă, Diana dragă! ”Răspundeţi întotdeauna zâmbetului copiilor mici. Să îi ignoraţi înseamnă să le distrugeţi credinţa că lumea este bună”! Cum să-i distrugi încrederea în bunătate, mai ales unui copil?? Cum să-l îngrozești că lumea e rea?!
    ”Fiecare copil vine cu mesajul că Dumnezeu nu este încă dezamăgit de om. (Rabindranath Tagore)” Așa este, cât timp se nasc copii, există șansa ca Dumnezeu să ne mai dea o...șansă! :P
    Te îmbrățișez, să ai o săptămână frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti scriitoare si ilustratoare de carti pentru copii! Esti atat de aproape de aceasta lume a micutilor! E superb! :)

      Daaa... Unii ii ingrozesc, altii ii pedepsesc crunt pentru fleacuri, altii bat bebelusi pana ii ucid, altii ii violeaza... Cand insir asa cuvintele aproape ca ma sperii! :( Ce oameni sariti de pe fix!
      Multumesc, Mirela draga! Saptamana frumoasa iti doresc sa ai si tu! Imbratisari! Succese!

      Ștergere
  4. Am piele de gaina. Ai ales o serie de citate foarte puternice!
    Oh ar trebui sa ne oprim un pic in loc, sa ne dam doua trei palme si sa ne trezim din goana asta care duce niciunde pana la urma.
    Atat de multi copii devin adulti nefericiti si isi isorsesc viata urmand ca la randul lor sa transmita mai departe aceeasi cale gresita.

    Fiecare citat este o particica dintr-un puzzle.. sa nu mai ucidem suflete, vise, copiii, pe noi. Pentru ca... noi suntem si copii, la orice varsta. Nu incetam sa fim decat la ... sfarsit. E si absurd ce suntem invatati. E o minciuna. E ca si cum ne-am nega o parte din noi, importanta. In plus in copil este insasi esenta fiecaruia...

    Pupici cu drag!

    ps: voi scrie si eu :*, desigur :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux. Numai cand si daca ai timp. <3

      Nu mi stiu cine a zis ceva de genul: mai usor construiesti un om decat repari unul... Mare adevar.
      Se opresc, in general, si gandesc, cei care nu sunt capabili sa faca rau (intentionat) unui copil...

      Cam da. :) Pastram in noi copilaria si, din cand in cand, copilul din nou se manifesta.

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  5. Maxima de Pam Brown, și Anne Frank mi-au plăcut foarte mult..

    Așa cum spuneai la Mirela în mesaj despre abuzurile asupra copiilor, intradevar așa este, prea multe abuzuri asupra copiilor se întâmplă din păcate, iar eu dacă aș vedea pe unu că abuzează un îngeraș, l-as bate de iar suna apa-n cap..
    Mie mi se pare cea mai mare traumă ce iar putea da-o cineva la copii, abuzul, consider că un astfel de om dacă ar fi prins, eu l-as inchide pentru totdeauna, pentru că a ucis psihicul unui înger, însă din păcate încă mai sunt printre noi astfel de brute care nu merită libertate, nu sunt vrednici de ea..

    Mulțumim de citatele alese, Atunci să auzim de copii fericiți,
    Noapte Bună Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca mai exista oameni - inclusiv parinti! - care considera ca bataia e rupta din rai :( si le mai dau si ei copiilor cate o palma si sunt de acord ca profesorii sa-i mai traga de perciuni sau de par... Sunt adulti care abuzeaza sexual copii si afirma ca au fost "sedusi" de acestia, altfel nu ar fi facut ce au facut!!! Cu asa mentalitatea... Pfuuu!

      Cu ani in urma, intr-o noapte (pe la 1-2), auzeam scandal intre adulti afara, si tipete disperate de copii. Astept ce astept - nu vedeam de pomi ce se intampla - si nimeni nu zicea nimic. Iau cainele si cobor - un individ isi batea nevasta pe terenul de joaca de la blocul nostru si copiii lor tipau. Omu', rau, se da la mine, ca sa-mi vad de treaba, ca ma ia si pe mine la bataie - cand cainele (boxer) a latrat de doua ori i-a trecut elanul. I-am spus sa termine cu scandalul, el a zis ca e familia lui; i-am zis ca anunt politia daca in 5 minute nu pleaca. N-a plecat, si am chemat politia - l-au amendat pentru tulburarea linistii publice si l-au trimis acasa. Sunt sigura ca nu am rezolvat nimic pe termen lung. :( Ce viata or fi avut si micutii aceia...

      Cu placere.
      Multumesc. Zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  6. Cred ca avem mari probleme ca popor daca nu reusim sa asiguram copiilor nici mancarea!
    Am aflat cate ceva despre situatie de la sotia mea care a fost solicitata de duhovnic sa ajute săptămanal la lectii pe copiii de la un cămin condus de preoti numiti de Patriarhie si intr-un spatiu asigurat de Primaria sectorului 2. Mie mi se parea că e o conlucrare bună. A functionat vreo 10 ani.
    Din păcate in urmă cu vreo doi ani căminul a fost desfiintat si copiii risipiti in 'centre"de stat. Motivul invocat a fost lipsa avizului pompierilor. Nu s-au găsit bani pentru a monta o scara metalică exterioară până la etajul intâi.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zis "avem probleme ca popor"...
      Colaborarile intre primarii si Patriarhie mi se par solutii bune pentru a ajuta pe cei care nu se pot ajuta singuri, dar... cand e vorba despre bani... Sa nu se fi gasit cateva mii de lei pentru o scara?! Obtineau bani intr-o luna (poate in timp mai scurt) daca ar fi apelat la donatii publice! Poate ca primaria a avut nevoie de spatiu pentru profit... Da, stiu, speculatiile nu sunt utile, dar stiind in ce tara traiesc...
      Omul sfinteste locul... Mare pacat ca exista voluntari ca sotia ta si, cu toate acestea, cei care pot asigura finantele fac pasi inapoi... Mare pacat.
      Multumesc, la fel!

      Ștergere
  7. Excelente citate ai ales, dragă Diana. Toate mi-au plăcut, dar în mod deosebit cele ale lui Gibran, Tagore și mai ales Einstein. Câtă dreptate au acești oameni deosebiți! Copiii sunt cea mai mare comoară a unui popor. Pentru că ei sunt... viitorul! Iar investiția în viitor este o mare datorie.
    Numai bine, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere, Alex draga!
      E cumplit ceea ce se intampla cu (prea) multi copii in statele care-si spun "civilizate"... Lipsa de invatatura, in special, ne aduce in situatia de a pierde foarte mult, ca natiune... La violenta asupra copiilor aproape ca ma feresc sa ma gandesc.
      Multumesc, la fel! Zile senine! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.