2020-08-17

Invat sa lucrez pe laptop

 Buna seara! 

Nu stiu cum va arata aceasta postare. Lucrez pe un laptop mititel cu tastatura in germana si cu necunoscute combinatii de taste pentru anumite caractere. Plus ca literele sunt tare mici pe ecran si trebuie sa tin ochelarii la ochi. Nu stiu combinatia de taste pentru paranteze,  pentru cratima, ghilimele etc. Despre cum sa incarc poze nu mai scriu!

Doar constat ca sunt neputincioasa, dar de maine sper ca ma voi descurca sa scriu mesaje pe blogurile prietenilor.


14 comentarii:

  1. Ma gandeam eu ca te retine ceva! :) Bine ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de primire. :)
      Si inca ce retinere! :)) Am sentimentul ca e prima data cand lucrez pe un laptop!!

      Ștergere
  2. Arată totul bine, te-ai descurcat de minune ;)
    Bine ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru primire. :)
      Am vazut si eu, dimineata, ca nu_i prea rau, dar am vazut si o greseala si, deocamdata, nu prea_mi iese corectarea (editarea)

      Ștergere
  3. Heeeei, Diana, bine ai revenit !!! 🤗
    Nu știu cum să zic, dar poate reușești să pui o altă versiune mai bună la tastatură - engleză sau rămână, dar până una alta important este că ești aici.. Baftă cu comenzile !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru intampinare, Stef!
      Ca soft, tastatura e in engleza dar pe taste sunt prescurtari in germana (acum am cam inteles ce sunt) dar exista unele combinatii de taste pentru diferite semne de punctuatie si cratima nu o gasesc (nu doar cratima) _ prietena care mi_a dat laptopul nu mai stie combinatiile). Plus ca ma descurc greu cu "mouse_ul" care e un patrat care trebuie atins... Eeee! Nu ma plang!! :) Doar ca_s lenta! Am sentimentul ca am doar o jumatate de creier. :))
      Multam`!

      Ștergere
  4. Am trăit asta! :)) Am descoperit fiecare chestie și am lipit câte un pătrățel pe care am scris ceea ce corespundea în românește. Când s-au tocit pătrățelele, învățasem deja.
    Dacă prietena ți-a dat de tot laptopul, du-te și schimbă-i tastatura. Chinul e prea mare și schimbarea nu e prea scumpă. Ți-am spus eu unde.
    Mă bucur din suflet că ai revenit, dragă Diana!
    Seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am "verificat" combinatiile shift cu una_alta si am notat pe_o hartie (aproape ca le-am retinut) dar nu stiu cum sa "dau" de cratima si inca unele semne. Ma tem sa verific combinatiile tastei control cu... pentru ca risc sa fac prostii avand in vedere ca exista multe comenzi de la tastatura, si nu le stiu.
      De tot am primit laptopul, dar trebuie sa_i schimb acumulatorul si sa_i atasez un mouse normal. :) La un moment dat se va termina si cu pandalia aceasta si voi putea sta in magazin cat trebuie, nefiind in pericol de a lesina din cauza ca am fatza acoperita, si voi rezolva si cu PC.
      Si eu ma bucur ca am revenit! Deocamdata mai timida, sa ma obisnuiesc si cu laptopul si cu editorul de texte, sa invat sa atasez poze, sa selectez si sa copiez de colo-colo una-alta. Din greseala, tocmai am descoperit tasta cu cratima! :))
      Multumesc, la fel, Zina draga!

      Ștergere
  5. A dracului chestie asta cu tastaturile! Când scriu în germană, mă înpotmolesc in tastatura românească (care, de fapt este mai multe) şi viceversa. Sunt însă convins că te vei descurca şi tu. Ţin pumnii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da! Complicata treaba! :) Trebuie sa ma descurc si cu "incalceala" de care amintesti. Sunt si combinatii de taste pentru diacritice, dar habar nu am care-s. Dupa ce ma obisnuiesc cu tastatura voi alege propriile combinatii - daca n-o sa ma bantuie lenea. :)
      Multumesc!

      Ștergere
  6. Cu drag !
    Atunci este vorba doar de obișnuință. Cu puțină perseverență se ajunge departe.. Seară Frumoasă și Baftă să fie bine !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, obisnuinta. Butonez de dimineata, dar tot nu am viteza si nu am descoperit tot ce caut. Insisit. :)
      Multumesc, la fel! Sa fie!

      Ștergere
  7. Ce surpriza! Eu sunt intr-o pauza! Obisnuiam sa fac un tabel pe hartie cu tastele si functiile lor. Le exploram pe rand si scriam ce se intampla, intr-un fisier word. Te prinzi, in cele din urma, prin repetitie.
    Pupici si spor la explorat! :) <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca de pe blogul Zinei am inteles ca esti in pauza, dar nu puteam sa nu trec si pe la tine, sa-ti dau binetze. :)

      Asa procedez si eu; am descoperit unele, mai caut altele. Combinatiile cu tasta control sunt mai cu dus-intors (cu alte ocazii am facut cate unaaaa! de n-am stiut cum s-o repar). :)
      Multumesc! Pauza cu spor! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.