2020-08-20

S-a mai stins o candelă

Lipsind atât de mult timp am cam pierdut legătura cu prietenii din spațiul virtual, am rămas în urmă cu veștile... Una dintre vești cu siguranță nu aș fi vrut să o aflu: în data de 30 mai 2020 Robert Nicolaescu a părăsit această lume, lăsând-o mai săracă.

A anunțat pe blog unul dintre dragii lui copii. M-a cam zăpăcit vestea!

Ii voi simți lipsa. Îmi plăceau desenele lui, picturile, sculpturile. I-am admirat forța de care dădea dovada deși era bolnav și nu o dată mi-am spus: „el are atâta forță deși sănătatea ii este șubredă iar eu, sănătoasă, oftez prea des a greu, uneori chiar și la cele mai ușoare hopuri".

Mă bucur că l-am cunoscut, chiar dacă numai prin cuvintele lui, prin arta lui. Mi-a dat nenumărate sfaturi când îmi exersam talentul cu desene și picturi, în special. Păcat că nu-i puteam vedea zâmbetul când el vedea „lucrările” mele.

Mă bucur că am fost (în septembrie 2018) și am văzut expoziția din mall-ul Coresi, unde erau expuse câteva dintre lucrările lui (și pe care nu m-am priceput să le fotografiez cum ar fi meritat).

Odihnește-te în pace, Robert!

Desenul e copiat de pe blogul lui. Știu, din răspunsul pe care mi l-a dat cu ocazia fotografiilor de la expoziție, că nu s-ar supăra.

7 comentarii:

  1. Draga mea, am simțit la fel când am aflat trista veste. Dumnezeu să-l odihnească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooof, Zina draga! Nu-mi iese din minte nici gandul ca Robert s-a dedicat altora chiar si in spital, inlocuind pe cei care sunt platiti sa aiba grija de oameni... A facut-o pana nu a mai putut...

      Ștergere
  2. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. Condoleanțe și din partea mea, deși nu am

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze că din greșeală mi-a alunecat degetul pe publică..
    Vream să mai zic că nu am cunoscut pe acest domn blogger, doar așa prin comentarii la alții pe blog..
    Mi-a plăcut foarte mult pictura dânsului.. Îmi pare rău când aud de astfel de vești. 😟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Online l-am cunoscut si eu. Vizitam regulat blogului lui pentru ca imi plac lucrarile - avea si desene pamflet, si sculpturi. Am si "furat" cate ceva de la el, in ideea ca voi folosi cand voi avea din nou "o criza artistica".
      Si mie mi se strange sufletul la astfel de vesti...
      E nemuritor prin lucrarile sale.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.