2022-10-04

Pietricele pictate. Materiale din natura

Mă minunez cât de nereușite îmi reușesc fotografiile! Nu chiar toate – cele mai multe, deși mă străduiesc și când fotografiez și când editez fotografiile (o fi din cauză de lipsă răbdare?! Hm)

În Calendarul ReCreativ, pentru toamnă, este despre realizarea unor obiecte, ornamente etc. folosind materiale din natură: pietricele, frunze, floricele s.a.m.d. - sunt opt teme, cu cerință specifică, și cine dorește să se alăture jocului accesează blogul Explorator prin viață la pagina unde vor fi publicate tabelele pentru înscrierea lucrărilor participanților.

Prima temă este despre pietricele. De când am văzut la Carmen (Între vis și realitatenu am găsit postarea, deși am cautat-o serios; actualizare: a găsit postarea o prietenă dragă și mi-a trimis link-ul. Mulțumesc! ) picturile făcute de ea pe câteva pietricele mi-am tot propus să încerc și eu. Cu propunerea am rămas, până acum. Am meșterit ce m-am priceput (ce mi s-a părut mai simplu, pentru obiectivitate) și... am ales să aranjez pietricelele într-un „context”, să arate așa:

diorama cu frunze uscate si pietricele pictate: buburuza, floare, bufnita, soricei, cactusi in ghiveci, broasca testoasa
mai degrabă decât așa:
pietricele pictate: broasca testoasa, bufnita pe creanga, soricei, gargarita, floare
cum ar fi arătat fără „context”.

Am tot zis să adun câteva pietricele pentru temă, și-am tot uitat! Așa că am căutat pietricele în pământul din jardiniera balconului, sa câștig timp – am găsit, evident, doar mărunțele:

pietricele adunate intr-un vas de plastic transparent
Și m-am apucat de pictat!

Prima a fost... broasca țestoasă! (păcat că nu aud râsetele celor care văd pozele!) 😂

broasca testoasa pictata pe piatra
Pictura din prima foto a colajului nu este lucrarea mea, ci ceea ce am vrut să fac (nu mai știu de unde e poza, dar poate fi găsită repede căutând-o online); ceea ce mi-a reușit (un fel de a spune) e în poza trei a colajului. Oricâtă imaginație ar avea cineva tot nu și-ar da seama că am „desenat” o broască țestoasă pe acea pietricică! Am uitat să fac poză, dar pe „verso” pietricica e colorată cu un super-fain-bleu (cum sunt punctulețele); îmi place și faptul că lucește (e lăcuită; am lăcuit toate pietricele)

Următoarea idee: buburuză și floare.

buburuza pictata pe piatra langa o floare albastru cu galben pictata pe piatra
Buburuza seamănă cu acei g
ândăcei roșii cu puncte negre care apar la începutul primăverii... dar „am scris pe ea” că-i buburuza.

Căutând inspirație pentru ce-aș mai putea face cu pietricelele am dat de cactuși!

marimea pietricelelor pe care am pictat cactusii asezati apoi in dop de la o sticluta
Și-am pictat câteva pietricele și le-am lipit într-un „ghiveci”-capac de la niște picături
!

Aricii! Și „pe ei am scris” că-s arici, pentru că seamănă a multe și nu sunt sigură că mulți s-ar gândi că-s arici.

soricei pictati pe piatra
Bufnița a venit de la sine, să zic așa, pentru că pietricica m-a inspirat de când am găsit-o.
bufnita pictata pe piatra, asezata langa o crenguta de brad

Pentru că tot eram la capitolul pietricele m-am învrednicit și am „reparat” un pandantiv din piatră pe care l-am primit cu muuulți ani în urmă și pe care l-am purtat atât de mult încât... l-am terminat. Nu a ieșit cine-știe-ce, dar e purtabil pandantivul (chiar dacă nu-i, tot îl voi purta).

pandantiv din piatra decorat cu sarma, cu snur portocaliu
Când l-am primit era decorat cu fir de argint înfășurat artistic prin găurele – s-a tocit rău firul, nu se mai vedea argintul așa că am desfăcut firul și-a rămas piatra „goală”, apoi s-a rupt închizătoarea și tot așa, până când am abandonat piatra. Altfel spus: am dat jos piatra at
ârnată de gât. O reiau.

44 de comentarii:

  1. Îmi place ca te-ai gandit la context și deja mintea imi umbla pe la temele viitoare și în același context aș așeza un pomișăr din frunze în locul celui fotografiat. Așa cum ai facut în vară poveste păpușii Lulu, cred că și acum și-ar putea ieși ceva legat de la o tema la alta ca o completare, nu neapărat și cu poveste.
    Apreciez enorm răbdarea de a picta atâtea pietricele. Pietricelel acela pictate tip mandala îmi plac și mie, dar sincer nu m-am încumetat încă să fac ceva de acest gen.
    Pot să spun că preferata mea e bufnița? Nu știu de ce dar cred că ea te-a inspirat pe tine cel mai mult, celelalte sunt cumva ca și cum ți-ai impus să iasă ceva anume și se vede că nu ești mulțumită de rezultat. Poate că separat li se vad defectele, dar în contextul creat toate arată bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia cand am asezat pietricele pentru poza m-am gandit ca ar fi fost mai potrivita o crenguta cu frunze in locul imaginii, dar nu aveam prin casa de unde sa rup si... am mers inainte cu poza in poza. 😊
      M-am gandit si la un... fel de "fir calauzitor" dar nu mi-a dat nimic prin minte (nu inca, cel putin) pentru ca am o mie de bazaconii in cap (fara legatura cu jocul) 😊 si lucrez "printre picaturi".
      Bufnita e si preferata mea! Efectiv, parea ca are ochi de bufnita pietricica acea! :)) M-am straduit si la cactusi, doar ca nu am avut tocmai pietricelel potrivite. De fapt, la toate m-am straduit! Broasca testoasa m-a dezamagit cel mai tare! (hm! eu am dezamagit-o pe ea) 😊 De arici nu mai zic! Cred ca s-ar supara aricii pe mine daca ar vedea cum i-am reprezentat! 😊
      Iti multumesc, Niko!

      Ștergere
  2. Esti teribila! Cand ma gandesc ca in ghivece nu am pietricele...
    Le iau insa de pe oriunde merg!😊
    Recunosc ca as fi zis ca este un fel de mandala in puncte. Iar aricii niste mosi avand pe cap o cusma. Asa mi se pare acum. Pe bufnita ai aranjat-o bine. Ochii sunt pictati sau ai avut ochi? Oricum arata fain. Astazi iarasi m-am zapacit cu plantele si m-am tot intepat in singurul cactus pe care il am. Asa ca ai tai sunt perfecti din acest punct de vedere...😊
    Am atatea chestii de reparat si medalionul tau este un nou impuls. Adevarul este ca as vrea sa vad daca reusesc sa gauresc o piatra . Asta nu am incercat!😊
    Felicitari pentru prima postare din serie, Diana draga! Pupici si spor
    la tot! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pietricelele au ajuns in jardiniera balconului pentru ca acolo "desertam" pamantul din ghivece, cand nu mai contine nutrienti - pietricele pun pe fundul ghivecelor, sa "respire" radacinile... Am auzit ca e bine, habar n-am.
      Cand nu mai uit dupa pietre in mod special mai vad cate una care-mi pare interesanta dar... o las acolo! :)) Si cand le caut special... pas de-a le gasi!
      Zici bine de mandala! Am pictat o mandala cu desen abstract (sa nu zic aiuristic!) 😊
      Ochii bufnitei sunt pictati - pietricica avea "ochi de bufnita"! a trebuit doar sa colorez "rotundurile" de pe pietricica. Daca-mi venea ideea sa colorez si piatra, cu maro, cred ca ar fi aratat un pic mai bine. Deh! Am lasat piatra in culoarea "naturala", si am lacuit-o. E o piatra poroasa si de aproape pare o bufnita zburilta. 😃
      Daaaa! Cactusii din dop sunt foarte fini la atingere! 😊 Am inceput sa aduc plantele din balcon in casa pentru ca peste noapte temperatura scade foarte mult... Cactusii vii pe care-i am au ramas tot pui, de cand i-am desprins de cactusul "mama" - nu le e deloc bine. :(
      Reusesti sa gauresti o piatra daca ai burghiu special. Cred ca si de o menghina e nevoie.
      Si eu am o multime de reparat dar... mai repar cu astfel de ocazii. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Spor de bine si la tine! Pupici! 😘

      Ștergere
  3. Me gusto tu mariquita y como reparaste el colgante. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi am vrut să pun pietre la Mfc, dar am lăsat pe săptămâna viitoare. Hai, fii mai blândă cu tine, nu râde nimeni de tine, eu ţi-am tot spus că îţi admir răbdarea şi îndemânarea. Bravo, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca ai amanat postarea pozelor cu pietre! 😊 Pentru cei care, eventual, ar fi vazut la tine si apoi la mine, imediat, ar fi fost... ca un șoc vederea astora. 😃
      Iti multumesc, Potecuta! ❤

      Ștergere
  5. Tocmai am pierdut comentariul kilometric pe care il scrisesem. .... :(((((((((
    Of. Sintetizez:
    - am observat stelutele de dincolo de curcubeu (nu le vazusem pana azi - minunat coltisor ai creat, ma bucur sa ii vad in poze).
    - m-am amuzat copios citind ce ai scris (cred ca avem un umor foarte asemantor :D)
    - pietrele ti-au iesit suuuuuper dragalase!! decorul este foarte reusit si la cat sunt de mici desenele au iesit super bine. sunt minuscule.. cum ai vrea sa se vada .... :D
    - acum vreau sa fac pietre pictate cu toate personajele pe care le-ai facut...si multe altele :))))) nu stiu daca stii dar eu am cersit (la propriu) la un moment dat pietre pe blog si am si primit 3. O sa iti las link sa le vezi.. hahahaha - am pictat frenetic (lol) cu acuarele (ca nu aveam altceva) si am folosit folie alimentara ca sa le protejez (cred ca banuiesti de ce.. haha).
    - imi amintesc si eu pietrele pe care le pictase Carmen (si atunci am cerut iar pietre dar fara ecou... ).
    - bart, piatra indragostita si pasarea" maiastra".

    Acum... sigur mai scrisesem eu ceva (dar ma baraie unul la cap cu nu stiu ce masinarie si s-s dus concentrarea mea pe apa sambetei)... asta e. Sper sa primesc maine o castana (am bagat acolo argumentul suprem ca e ziua lui Buni - bine, probabil ca or sa uite ai mei... dar na, eu tot sper hahaha... macar o castana..)

    ps: culmea e ca am ceva pietre in casa, dar nu le pot picta ca sunt soeciale asa ca forma... si arata bine cum sunt (de prin calatorii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooofffff! :((( Pfuuu... ce rau imi pare cand se intampla sa zboare in neant mesajele de la prieteni!! Eu m-am "invatat minte": inainte sa apas "publica" dupa un mesaj mai lung selectez mesajul si-l copiez - in caz ca pleaca in neant apas doar ctrl+v si-l "pun" la loc. Am patit-o de prea multe ori! Cand ziceam ca s-a rezolvat problema si nu copiam... cum o pateam. :)))

      Cu stelutele de dincolo de curcubeu m-am inspirat de la cativa prieteni online care au si au avut multe animalute de-a lungul timpului - mi s-a parut ca e... dragut sa fac si eu asa pentru prietenii mei necuvantatori (ar mai fi multe alte fiinte - si cu blanita si cu pene - dar nu am poze) :(

      Multumesc, Rux, esti o draguta! E drept ca-s tare mititele, dar... Noh! Daca nu am avut pietre mai mari!

      Un castan e aproape de ferestrele apartamentului, dar nu am vazut castane.... Hm. Nu s-or fi facut?! Trebuie sa privesc mai cu atentie.
      Nu stiam de faza cu pietrele de care aveai nevoie... 😊 Stiu, insa, de ce ai folosit folia alimentara pentru a proteja acuarela.

      Inteleg ca maine e ziua lui Buni a ta; stiam ca e in zodia Balantei, dar nu mai stiam ziua. Multa sanatate pentru Buni a ta! Sa aiba mii de motive sa zambeasca!

      Am avut si eu cateva pietre mai speciale, dar habar nu am pe unde sunt - oricum nu le-as fi pictat! Natura le-a facut mai frumoase decat le-ar face chiar si un super-artist!
      Pupici! ❤

      P.S. Merg imediat sa vad pietricelele tale.

      Ștergere
    2. Am vizitat postările lui Rux din 2012: minunate !!! Pupici ❤

      Ștergere
    3. Daaa! Face lucrusoare minunate (si) Rux! Datorita "provocarilor verzi" lansate de ea am reinceput sa ma joc si cand incepusem sa simt lipsa jocului am intalnit-o pe Niko si provocarile ei! Tare-mi place sa ma joc - chiar si cand am de facut altele (le inghesui sau aman, sa ma pot juca)! 😊
      Pupici! ❤

      Ștergere
  6. Olá Diana!

    Lindo seu trabalho, admiro sua criatividade
    Tenha uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
  7. Muncă ce necesită răbdare multă !!! Mi-au plăcut mult creațiile tale-seamănă cu ceea ce ai dorit tu! Felicitări 👍 ! Pupici ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc!
      Culmea este ca la miniaturi, la puzzle si altele de gen am rabdare, dar n-am deloc-deloc rabdare sa astept liftul, de exemplu, sa stau la rand pentru cine stie ce, sa zugravesc, sa cos cu mana, sa fac mancare si tot asa! 😃
      Zile senine iti doresc! Pupici! ❤

      Ștergere
  8. WoW fall season colorful gifts look great. Especially turtle gift looks amazing. Good job. Congrats Dear friend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for compliment!
      I think you mean the turtle in the first photo of the collage, but that is the model photo - what I managed to do is in the third photo of the collage. 😊
      I wish you serene days, dear friend!

      Ștergere
  9. Diana,
    Your creations are always beautiful, how much creativity and skill.
    Hugs and all the best

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Maria!
      It is a pleasure for me to read this words.
      All the best to you too! Hugs.

      Ștergere
  10. Diana, sou sua fã!
    Admiro seu trabalho, adorei a joaninha🐞 ! A tartaruga está linda, adoro todos os seus trabalhos, o cactos 🌵 é símbolo de resistência.
    Parabéns e bom fim de semana!

    Beijinhos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigado, querida Fatyma, pelos elogios e entusiasmo! Eu gosto das suas palavras. 💖
      Tudo de bom! Desejo a você um ótimo final de semana!
      Beijinhos 💐

      Ștergere
  11. Olá Diana!

    Passando para lhe desejar uma semana repleta de luz
    e admirar novamente sua linda criatividade.
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Obrigada!
      Desejo um bom final de semana para você também!
      Abraços.

      Ștergere
  12. Sa ai o saptamana linistita, Diana draga!
    Spor la tot ceea ce ti-ai propus sau ... nu ti-ai propus! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumes, Suzana draga! ❤️
      Am avut eva spor si la eea e mi-am propus, dar am avut un spor fantastic la ceea ce nu mi-am propus. 😂 (si) Ceea ce nu mi-am propus a fost de bine, fain, fapt ce ma determina sa ccred ca mai bine nu-mi mai propun n'ic! 😊
      Pupici! 😘 Zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  13. Hello! I like your blog and want to follow. I'll be happy if you want to follow me too. :)
    this is my blog; Mor Düşler Kitaplığı

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello!
      Thank you.
      I follow your blog too now. I like it!

      Ștergere
  14. Ainda bem que consegue ocupar o se u tempo de uma forma criativa.
    De mais a mais a arte pode ter sempre variadas interpretações.
    Abraço amigo.
    Juvenal Nunes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigada. Eu sempre tento encontrar tempo para esses "brinquedos" - uma espécie de "pausa ativa".
      Tudo de bom!
      Abraço amigo.

      Ștergere
  15. Superbă broscuța! 🥰
    Cu focalizarea imaginilor și eu întâmpin dificultăți, mai ales când vreau să fac poze la lumina becurilor.
    O xi bună îți doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Broscuta pe care am ales-o ca model e superba, da! Ce-am reusit eu, insa... e o pietricica in culori. 😊
      Ai fotografii frumoase! Nu m-as fi gandit ca nu iti reuseste ceva cum ai vrea. 😊
      Iti multumesc, Stef! Zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  16. I follow you number 121 , follow back?

    RăspundețiȘtergere
  17. Olá Diana!
    Passando para lhe desejar uma linda semana repleta de luz
    Abraços loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Obrigado!
      Lhe desejo um bom final de semana!
      Abraços.

      Ștergere
  18. Eu am senzația că mă pricep la poze și tot îmi ies multe neclare. Mai ales acum, că trebuie să le micșorez ca să-mi încapă pe pagină. Pietrele?Pictura? Continuă! O să vezi că o să-ți iasă și dacă le publici o să ne bucurăm împreună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele de incurajare!

      Din punctul meu de vedere chiar te pricepi la poze! Eu nu inteleg ce scrie (pe românește!) 😊 in meniul aparatului foto din telefon! Am senzatia ca am neuroni din plastic cand e vorba despre arta, despre tehnologie...
      Cred ca imi dau seama cat iti este de neplacut sa editezi fotografiile micsorandu-le - e ca si cum multumirea e numai pe jumatate... Sunt, totusi, foarte frumoase fotografiile tale!

      Ștergere
  19. Iubesc pietricelele. Am o piatră plată cu gaură pe care o purtam în tinerețe pe un fir de piele. Sunt prea babă s-o mai port.
    Am rugat copiii să-mi aducă câte o piatră de pe unde circulă în străinătățuri și m-am umplut de dovezi. Voiam să fac un fel de panou și am rămas cu vrutul. Plus că am uitat care, de unde. Degeaba am idei dacă nu le pun în practică. Așa ca tine. De aia-mi placi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iubesc pietricelele (si argintul).
      Ce idee faina ai avut! De ce nu m-oi fi gandit si eu sa solicit sa mi se aduca pietricele?! 😊 Mai e timp... 😊
      Cred ca arata foarte bine piatra gaurita de care amintesti! Sunt si azi "topita" dupa pandantive agatate pe fir de piele! Voi purta si la 100 de ani! 😊 Zica lumea ce-o vrea.
      Cred ca important e ca le ai, pietricelele; nu se vor supara ca nu stii de unde sunt - energia lor e acolo.
      Iti multumesc! ❤ Sa stii ca nici eu nu prea pun in practica multe idei care-mi vin - e unul dintre motivele pentru care-mi place sa particip la astfel de jocuri (sunt un impuls de care, se pare, am nevoie, si o "pauza din cotidian"). 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.