2013-03-24

Parfumul primei intalniri - poveste parfumata

Sufletele pereche sunt acele suflete menite să se întâlnească de mai multe ori de-a lungul eternității vieții. Sufletele pereche sunt acelea care au trăit cândva o mare și puternică iubire. Două suflete pereche nu se întâlnesc mereu ca iubiți, pentru că sufletul pereche poate fi un prieten, o rudă, un coleg și așa mai departe. Se întâlnesc pentru a se ajuta unul pe celalalt, pentru a completa ceea ce unuia îi lipsește în viață. Aceste întâlniri le numim “dragoste la prima vedere” iar alteori simțim complexitatea relației și o numim “iubire pentru rudă, prieten etc.” și împreună sufletele pereche pot depăși obstacole, pot învăța să ierte și să se lase iertate; certurile sunt ca o furtună într-un pahar cu apă și dorința de a fi împreună nu poate fi învinsă.
Două suflete pereche simt cum plutesc, ușor, spre înălțimi și nimic din ceea ce le înconjoară nu le poate distruge armonia - sunt oameni care își sunt suficienți unul altuia și nu pot fi influențați din exterior de ceilalți oameni sau de evenimente. Relația între sufletele pereche nu trebuie să fie perfectă, lipsită de greutăți, cum își imaginează cei mai mulți.
Legatura între sufletele pereche este atăt de puternică încât la moartea unuia celălalt ar putea muri de “inimă frântă”.
Puterea unui parfum poate influența emoțiile ființelor, poate trezi amintiri pe care omul nici nu știe că le are. Așa i se îmtâmpla acum, în brutăria unde intrase pentru a cumpăra pâine atunci făcută, la cuptor. Își amintise că parfumul cu iz de patchouli, mosc și esență de stejar l-a mai simțit, la un vernisaj. Acel bărbat - și sigur el, pentru că așa îi spuneau fiorii pe care îi simțea în tot trupul, de parcă ar fi fost în pragul leșinului - trebuia să fie acum acolo. Își rotea privirea în jur - încercând să fie discretă - și nu reușea să îl descopere. Poate a fost și a plecat! Gândul a întristat-o. O ușoară atingere pe umăr i-a făcut inima să tresară; știa, chiar și fără să se întoarcă, cine este. Și-au zâmbit cu drag, ca doi prieteni foarte buni care se revăd după o lungă despărțire. Cu două săptămâni în urmă, la vernisaj, au discutat câte în lună și în stele, constatând câte preocupări au în comun, câte visuri și dorințe compatibile. Dar s-au despărțit simplu, ca și cum era de la sine înțeles că se vor revedea curând și mai apoi constatând că nu aveau cunoștințe comune care să îi pună în contact.
- Ce bine că te revăd! zice ea.
- Ce bine că te întâlnesc! zice el, rostind propozițiile în același timp, și au început să râdă.
Ea și-a cumpărat pâinea, a lui era în sacoșă și au ieșit, mergând în aceeași direcție, discutând despre ce a făcut fiecare de când nu s-au văzut, constatând că amândoi, deși locuiesc departe de brutărie, își cumpără pâinea de acolo, ocazional, când știu că au drum în zonă sau când au timp să ajungă acolo.
- Mașina mea e aici - zice ea, arătând în parcare un autoturism argintiu.
- Și a mea e aici! râde el, arătând autoturismul bleumarin parcat exact lângă al ei.
- Când am venit tocmai ieșea cineva de aici și tare m-am bucurat că pot parca așa aproape de brutărie - se entuziasmează ea, în timp ce descuia portiera.
Au urcat fiecare, și au introdus cheile în contact apoi, ca la comandă au ieșit.
- Da - îi zice el râzând. Poate ar fi bine să îmi spui un număr de telefon sau eu să ți-l spun pe al meu.
- Sigur! Astrele par a încerca să ne apropie, măcar schimb de cărți de vizita să facem, pentru a le simplifica sarcina.
Au schimbat cărțile de vizită și fiecare a plecat pe drumul lui, știind că se vor revedea curând, foarte curând.

Parfumul amintit este Power by 50 Cent, creat în toamna anului 2009, în colaborare cu Lighthouse Beauty, de Harry Fremont pentru interpretul de muzică rapp Curtis Jackson, cunoscut ca 50 Cent.
Un parfum pentru bărbați cu voință de fier, siguri pe ei, un parfum care amintește și de briza mării dar poate fi purtat atât în serile calde de vară cât și în după amiezele zilelor de toamnă, de tineri dar și de cei aflați la a doua tinerețe, având în compoziție, ca note de vârf, frunze de lămâi, piper negru și pelin (în denumirea sa latinească artemisia); la mijloc esențe de lemn negru (una dintre speciile de arbuști sau tufișuri lemnoase), coriandru și nucșoară, iar ca bază patchouli, mosc și esența de stejar.
Capacul flaconului din sticla de culoare închisă e argintiu și modelul e inspirat de designul ceasului artistului.

Poveste inscrisa la Clubul Povestii Parfumate, gazduit de Mirela, pe o tema propusa de Irealia.

15 comentarii:

  1. fire nevazute ne leaga de cineva si cand ele devin "vizibile",cine mai poate descrie emotia,bucuria si spaima ca totul se paote termina?
    am simtit asta citind randurile tale si poate am mai simtit niste amintiri...
    te imnratisez draga Diana pentru ca stii cat de importante sunt emotiile intr-o viata de om...

    RăspundețiȘtergere
  2. da, sufletele pereche se recunos din prima clipa. Se cauta si se simt împlinite, atunci cand se (re)gasesc. Sunt adepta ideilor pe care le-ai impletit in acesta minunata poveste. Cred cu tarie ca fiecare are sufletul lui pereche!
    Simplu si atat de complex se desfasoara totul in jurul nostru, nu-i asa? :)

    imbratisari pentru o duminica minunata, Diana draga :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Câtă speranță, atâta optimism și-atâta viață! :)
    Pentru sufletele pereche voi bea un pahar cu vin mai încolo! :)
    Mulțumesc pentru poveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai impresia ca îl știi dintotdeauna, ca știi ce gandește, ce simte. Că te-ai despărțit acum o zi de acest suflet pereche, chiar dacă nu v-ați mai văzut... Prietenia sau iubirea se leagă de la sine, comunicarea e ușoară, bucuria de a fi împreună este maximă. Minunată descriere a sufletelor pereche, a întâlnirilor magice care ne apropie exact de cine trebuie și pe care l-am așteptat atât. Power by 50 Cent, Diana pe acesta nu-l știu, voi cere o mostră cu prima ocazie, deoarece m-ai făcut foarte curioasă. Te îmbrățișez cu drag, o duminică frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Există și situații când sufletele pereche sunt separate și luptă tot timpul să se întâlnească, fără a reuși.
    Prefer poveștile cu happy-end!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uneori e frapant cum apropierea vine din lucrurile micuțe, dar există acea scânteie ce palpită pentru tot restul timpului, tot mai puternic. Delicat și ucigător de simplu scris, sublim. Felicitări! O duminică și săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Se intampla,asa e :)
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Descrierea sufletelor pereche si nuanta pe care o capata cu alte fiinte, cum ar fi rude, prieteni, amici, este atat de frumoasa, incat m-a impresionat... o formulare mai frumoasa nici ca am gasit pana acum.
    Mi-a placut si ideea, pe care o insusesc si eu, ca nu numai la bine se regasesc aceste suflete pereche, ci si la greu si chiar de e o furtuna, totul e intr-un pahar cu apa(cum ai mentionat)
    Mi-a placut foarte mult descrierea prieteniei, in final, a dragostei fata de aproapele nostru.
    De am stii cu totii ce inseamna dragostea... din pacate realitatea te mai trezeste cu cate un dus rece in societatea aceasta ce devine pe zi ce trece mai egoista. Nu vreau sa stric atmosfera creata de tine... ar fi perfect ca in vremuri grele sau perioade dificile din viata si societate sa ai parte macar de un salut, o usa deschisa, un suflet deschis, o vorba buna care sa aibe si un ecou
    Depinde de noi? Depinde de soarta? De asteptarile celor din jur?

    Pana la urma daca exista motivatie, iubire, omenie, iti gasesti dragostea si la un centru de paine :))cu un dram de noroc in dragoste si cu reciprocitate


    RăspundețiȘtergere
  9. Cand e sa se intample, nu doar ca vorbesc in acelasi timp, cumpara paine calda din acelasi magazin si parcheaza unul langa altul, dar se mai si lovesc cap in cap cand se apleaca dupa acelasi obiect cazut pe jos. :) Sunt forte carora nu are sens sa ne impotrivim... Cred in dragoste la prima vedere - asa mi s-a intamplat si mie, si...n-am avut ce face. ;) She got me! I couldn't escape... :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Sufletele pereche se vor regăsi mereu ajutate sau nu de parfumuri sau de destinul ghiduşiu... Faină povestea ta şi mi-au plăcut mult informaţiile oferite despre sufletele pereche.
    O săptămână frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Suflete pereche...destin...cred in ambele notiuni.
    Ce poate fi mai minunat ca o astfel de poveste care arata ca totul este posibil? Care arata cum un loc atat de simplu si banal, cum ar fi o brutarie, in care oamenii pot ajunge zilnic, poate deveni scena in care destinul pune la cale una dintre frumoasele sale povesti...
    E suficienta clipa aceea magica...si atat :)
    "Love at first sight" exista.
    O saptamana cat mai frumoasa, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  12. Neprevazutul in miinile caruia suntem niste unelte prin care-si desavirseste opera. Curaj iti trebuie ca sa accepti ceea ce el aduce dar, un curaj si mai mare e necesar pentru a accepta despartirile generate de el.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoasa...parca e viata mea....daca bagai si vreo nevasta (motivul pentru care renuntam la "parfum") era ca si cum ai fost martora la intamplarile traite de mine.
    Sa ai o saptamana plina de realizari si pace!

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesantă ideea că sufletul pereche nu este mereu un iubit, ci poate fi oricine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este interesanta ideea, dar vezi ca pana la urma sufletele pereche se atrag atat de tare, incat ajung tot la iubirea primordiala?
      Frumoasa poveste, Diana!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.