2012-09-29

Happy Weekend! De-ale lui Gregory House

A 28-a editie. Amănunte și tabelul pentru înscrierea la distracție găsiți la Elly
Hugh Laurie s-a născut in 11 Iunie 1959; e actor, scriitor și muzician englez.
Ce mai zicea Dr. Gregory House:
Am trecut de faza cu sexul în trei. Acum mă interesează să o fac în patru. Dacă se retrage unul, tot rămâne un trio. Dacă se retrag doi, tot faci sex.

Ok, bine. Voi fi tatăl copilului tău. Dar mai întâi trebuie să-mi scrii o reţetă de Vicodin. Cât să pot trece de preliminarii.

Ştiţi că oamenii spun că nu poţi trăi fără iubire? Ei bine, oxigenul e şi mai important.

Raportul de autopsie a ieşit negativ pentru boli transmisibile. Cauza decesului a fost o prietenă mult prea geloasă.

Dezamăgirea e mânia tipilor slabi.

”Credinţă" -- un alt cuvânt pentru ignoranţă, nu-i aşa? N-am înţeles niciodată cum de oamenii pot fi atât de mândri să creadă în ceva fără niciun fel de dovadă. Ca şi cum asta ar fi o realizare.

M-au făcut să cred că aş putea fi nebun.

Am devenit nebun, nu stupid.

Toată lumea minte.

Din intelepciunea lui House
Numerele nu mint. House: Toata lumea minte.
Timpul inseamna bani. House: S-a stabilit ca timpul nu este un concept rigid.
Cel mai important lucru in viata e iubirea. House: Oxigenul e ceva mai important.
*
Dr. Gregory Hous este anti-socialul tipic; are prieteni putini dar adevarati. E indragit si, uneori, invidiat pentru ca e genul de persoana care spune lucrurilor pe nume – si tuturor ne-ar placea sa spunem raspicat – in orice situatie – ce ne place si ce nu, ce dorim si ce vrem sa evitam. Vrem sa fim altruisti pentru ca asa suntem, asa simtim sau pentru ca asa ne impune societatea?

Increderea: este ceva ce învaţă toţi băieţii de la o vârstă fragedă şi este întruchipată de personajul House. Încrederea pe care o are în sine atrage femeile, care vor să iasă cu el, colegii lui se pot baza pe el, iar pacienţii îşi pun vieţile în pericol pentru a fi salvaţi de el.

Toata lumea minte: Femeile ar trebui să se ghideze după această filosofie. N-ar fi interesant să vedem cum ne-am purta dacă am considera că toţi cei din jurul nostru mint? Cu siguranţă ne-am schimba abordarea, felul în care ne purtăm cu ceilalţi şi chiar şi modul în care ne facem prieteni.

Spune ce vrei (fara sa-ti para rau sau sa-ti ceri scuze): House nu filtrează ceea ce spune. El spune ce vrea, când vrea. Cât de mult aş vrea să fac şi eu la fel. Abilitatea lui de a pune oamenii la punct folosind numai cuvinte, observaţii sincere, este greu de egalat. Sigur că poate fi considerat nepoliticos de unii, dar nu e mai bine să fii tu însuţi tot timpul decât să te ascunzi în spatele unor politeţuri?
House nu spune niciodată că îi pare rău.
**
La 17 aprilie 2012 s-au incheiat filmarile la cel de-al 8-lea si ultim sezon din House M.D. Pana si actorii sunt tristi. 
Sursa: Axn.ro
Dominic Monaghan (Charlie Pace), n. în 8 Dec 1976, a devenit cunoscut în toată lumea datorită rolului său din Lost (Naufragiații)

Nu cred în lenjerie. Cred că zdrobeşte integritatea artistică a unei persoane.

Cred că trăim într-o lume destul de sensibilă şi nu putem face nimic în privinţa asta.

Orice greşeală se datorează cantităţilor considerabile de alcool.

Viaţa are un mod aparte de a-ţi da un şut în fund sau de a te mânji cu ciocolată.

Eram clovnul clasei, aşa că eram obişnuit să mă dau în spectacol şi să mă maimuţăresc în faţa prietenilor mei. 
Sursa: Axn.ro

16 comentarii:

  1. Daca din House am vazut cateva episoade chiar la început ptr celalalt serial nici nu m-am obosit sa deschid televizorul! Nu mai am rabdare saa ma uit la seriale, cu greu vad un film cate-o data!
    Happy Weekend Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) "Dr House" mi-a placut! Acum nu se va mai filma - din 2012, parca... S-a incheiat definitiv.
      La cate greseli in diagnosticare am vazut in realitate mi-am dat seama (si) urmarind serialul ca prea multi medici se reped sa dea un diagnostic in primele cinci minute, fara analize amanuntite, fara a tine seama ca anumite simptome sunt comune mai multor boli... Urmarind Dr House am asa... speranta ca exista si in realitate medici foarte buni!

      Cat despre Lost... Mi-au placut primele... 10, sa zicem, episoade; apoi, cand am vazut ca bat apa in piua am renuntat sa mai urmaresc.

      Mie imi plac serialele - doar acelea a caror actiune se termina in episodul pe care il vad... Evident, nu orice seriale! Dr House e un personaj ironic, cinic dar un bun profesionist (altfel nu-mi plac serialele cu si despre medici) Serialele pe care le urmaresc - dar nu cu... habotnicie :) - sunt cele gen "politist". Altele nu au succes in ceea ce ma priveste. Si-mi place "Dexter"! ;)

      Happy weekend!

      Ștergere
  2. daaa...oxigenul e cu mult mai important :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zi ca nu-i irezistibil (cu) cinismul lui! :)) E cinic, dar - in serial - e un medic performant! Altii sunt cinici si nu au nicio calitate! :)

      Ștergere
  3. Of, si eu imi declar nestiinta in ceea ce priveste ambele seriale. Normal stiu despre ele suficient cat sa stiu ca Hugh Laurie este interpretul Dr.House. Si despre Monaghan stiu vag.
    Dar cunoscand sau nu serialele, sa stii ca vorbele de duh de pe si din spatele platourilor de filmare imi face placere sa le citesc. Nu toti actorii sunt niste simpli interpreti. Multi au adevarate filosofii de viata, sunt personalitati deosebite, care merita a fi cunoscute fie si prin intermediul acestor replici care datorita internetului fac din ei personaje mai fascinante decat cele de pe ecran si unde,de multe ori, se confunda ceea ce au spus in filme cu ceea ce au spus in realitate.
    Merci, cateva dintre ziceri sunt chiar deosebite si demonstreaza exact ceea ce spuneam .
    Happy Weekend, Diana draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pierdut nimic pentru ca n-ai urmarit serialele! Lost, in special! :) Si cred ca numai "fanii" adevarati urmaresc "episod cu episod" (indiferent de serial)!

      Dr. House mi se pare un personaj extra-fascinant! :) Nu sunt multi aceia care isi asuma riscul (desi, pentru ei e dorinta) sa fie lasati in pace de ceilalti si sa ramana singuri; prietenii adevarati nu se "sperie" de "armurile" pe care le poarta unii pentru a nu fi raniti! House se numara printre aceia care se tem de... dragoste, ar zice unii... si, astfel, se tem de viata. Dr. House (personajul) nu este doar un "monument de cinism" - tot in opinia mea :) Si apoi, m-as simti mai in siguranta langa unul care spune totul pe sleau decat langa unul care umbla cu floricele doar pentru ca stie ca asa mi-ar placea, ca exemplu, dar la o adica si-ar lua lumea in cap fara sa spuna un cuvant. Macar cu unul precum House as sti ca atunci cand zice "arati rau azi" chiar asa este, pentru ca n-ar zice-o doar pentru a fi rautacios (altfel n-ar zice nici "arati bine") - mie imi plac oamenii la care gandul, vorba si fapta sunt "in concordanta" Imi place "stilul House" pentru ca viata ar fi mai usoara langa oameni care spun exact ce gandesc si accepta ceea ce altii gandesc - fara zorzoane. Dar, poate gresesc! :) si nu e bine asa. Dar nu imi plac complicatiile, deh.

      Viata feiricta, Elly! Si, din nou: La multi ani! Si multa sanatate!

      Ștergere
    2. Si eu prefer oamenii sinceri. Din pacate sunt putini cei ce isi asuma sinceritatea. Par cinici, desi nu asa ar trebui sa fie, cinismul fiind totusi ceva extrem. Si la fel de putini sunt cei ce prefera sinceritatea brutala...
      :) Tot serialele care se termina in aceeasi episod imi plac. Cele politiste :)) Gen Colombo sau Crimele din Midsomer.
      Momentan nu mai urmaresc niciun fel de serial. Nimic.
      Merci pentru urari! :)

      Ștergere
    3. Sinceritatea... Cei care isi asuma sinceritatea vor fi marginalizati! Asa cred... Chiar de n-ar fi brutali in sinceritatea lor.

      Colombo mi-a placut in mod deosebit! Prin 2009, cred, am gasit un site unde erau mai multe seriale, intre care si Colombo. Pentru ca nu imi mai aminteam prea mult am urmarit o multime! Unul dupa altul! Dar nu le-am vazut toate pentru ca le-au scos de pe site! :( Dar nici nu am cautat in alta parte! Imi facusem "plinul" :)

      Si Crimele din Midsomer imi place! Pacat ca nu mai sunt decat reluari!

      Cu placere! :)

      O saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  4. Păi Dr House e un personaj extrem de pitoresc și ale sale spuse chiar m-au amuzat! Are și o mutră numai bună și potrivită cu spusele sale. Inspirată postarea ta, Diana! Happy Weekend și o zi minunată să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mirela!

      Daaa! House este al doilea personaj preferat! Pana la el singurul personaj preferat a fost Tweety, canarul "peltic" :) Sigur ca e si acum - asta nu se va schimba! :)) Acum am doua personaje preferate! :)

      Happy weekend!
      Viata fericita!

      Ștergere
  5. La House nu m'am uitat decat putin, insa lost l'am vazut:)) Replicile sunt geniale ce pot sa spun?:))
    Happy weekend in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E suficient si putin pentru a intelege "stilul". Serialul a avut cateva sezoane - si am urmarit numai pe primul...

      Cand a inceput Lost am incercat sa vad fiecare episod... dar mai apoi... nu se mai termina! Incercam sa gasesc un sens... Oare cum s-a terminat? Erau morti oamenii aceia sau... cum? :)

      N-as fi stiu cine e Dominic daca nu as fi cautat o "stire" despre Rex, cainele politist, pe AXN.ro... si am dat de "zisele lor" :) Mi-au placut si le-am scris aici.

      O saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  6. Ca si ceilalti m-am uitat si eu putin la dr House, dupa care e toata lumea innebunita... ce sa spun :D ca m-am saturat de doctori dilii :))
    mai da si povete, el este asa lupul singuratic si sfatuitor, e boem, le face pe toate de la distanta
    am auzit si de naufragiatii...
    oricum descrierile si sursa sunt faine, am avut pasiune la inceput pentru aceste personaje, dar parca acum cu vedetismul asta dus la paroxism parca nu iti mai vine sa crezi pe nimeni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E, totusi, haios tipul... cu masca lui de cinic... Unii ar zice ca se dadea de ceasul insomniei de dragul pacientilor... Inclin sa cred ca mai mult pentru a-si dovedi ca poate rezolva :) Oricum ar fi, un medic dedicat - chiar si diliu - e mai bun decat unul care amputeaza piciorul sanatos...

      Oooo! Si pe mine ma cam zburleste chestiunea cu "vedeta" in sus, "vedeta" in jos! Care mai de care e vedeta! O fi in discutiile lor ambarcatiunea aceea mica! :)

      Ștergere
  7. Nu ma mai uit la seriale de pe vremea cand rula Sunset Beach, deci habar nu am despre ce vorbesti. Dar baiatul ala are dreptate cand vorbeste despre credinta. :))
    Happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunset Beach era politist sau gen S.F., thriller? De acest gen mai urmaresc, dar nu "fir cu fir"...

      Ai numai de castigat daca nu urmaresti seriale! De fapt, serialele au un farmec al lor, si seama cu "filmele de scurt metraj": actiunea incepe si se termina in cadrul aceluiasi episod, deci pot vedea 2-3 si 10 nu...

      E greu cu credinta! Din punctul meu de vedere, credinta celor prea-prea multi e doar o vorba si nimic mai mult! Macar de-ar crede din tot sufletul si s-ar comporta cuviincios! Dar ce fac cei mai multi? Afirma ca au credinta dar stau la barfa, se judeca inclusiv cu fratii si parintii pentru o bucata de pamant! Merita din plin ce le spun cei precum personajul House.

      O saptamana minunata sa ai!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.