2015-05-10

Agale blindatele trec

Vreo 6-7 ani la rand, vietile pierdute pe un drum judetean plin de pericole nu au convins Consiliul Judetean Brasov sa aloce banii necesari pentru repararea soselei din Cincu.

Cincu e o localitate unde exista si se dezvolta o baza militara. Nu e un secret pentru nimeni existenta acesteia; nu e secret ca acolo se antreneaza soldatii - sunt tentata sa scriu ca se antreneaza mercenarii, dar s-ar considera jigniti si o multime de cetateni “patrioti” mi-ar sari la beregata pe motiv ca nu stiu ce-i aia “dragoste de patrie”. Stiu ce-i aia, dar nu o manifest doar in caz de razboi sau de amenintare cu razboiul.  Pentru mine, “dragoste de patrie” nu inseamna: “decat sa planga mama mea mai bine plange mama altuia”.

wikipedia 
România e o ţara cu peisaje superbe, dar nu are cine stie ce autostrazi – si nici macar prea multe sosele in stare buna – pe care sa circule eventuali turisti si sa nu piarda pe drum jumatate din timpul pentru vacanta. Un fost presedinte, fost si ministru la transporturi, afirma cu gura plina ca România nu are nevoie de autostrazi. Istetul s-o fi gandit ca n-ar vrea sa vina prea usor minerii peste el, dar nu s-a gandit ca cetatenii n-au elicopter, cum au acolitii lui si ai altora. Asa ca – dar nu din cauza lui exclusiva – România nu are drumuri bune. Noroc cu blindatele, vehiculele de mare tonaj si prietenia româno-nato: drumul judetean 105, un drum periculos pentru ca e neintretinut, va fi reparat in regim de urgenta. 
Hm! Si cand termina 20 km de drum in 20 de ani dupa inaugurare drumul e bun pana la prima ploaie. Nu cred ca vreau sa stiu cum e unul reparat in regim de urgenta dar… deh! Sunt blindatele lor, contractele lor, intereselor lor. Ce ma tot bag eu?!
Deci! Se repara drumul judetean 105 pentru ca blindatele americane sa poata strabate distanta pana la Cincu, unde are loc antrenamentul fortelor armate (beton armat, in multe capete – dar asta e alta discutie).
Am scris americane?! Scuze! E vorba despre trupe N.A.T.O. – o mixtura.

Ce va zice cetateanul de rand in drumul spre locul de munca prost platit? Va aplauda initiativa, zicand “bine, macar, ca il repara!”. Dar dupa ce trece blindatu'... ehehe... Iata, si asa, reparatia unui drum poate face multe alte victime, mai multe, poate (la un moment dat) decat a facut acel drum-capcana pentru care multi au facut petitii sa fie reparat. Acum, cei de la consiliu, au gasit 100 de mii de lei pentru reparatii. Cine mai are tupeu sa comenteze cand i se baga in faţă zicala: pentru siguranta nationala nu cârâiţi sau cârâiţi degeaba!
S-avem drumuri, zic!

@
Intrebare la Radio Erevan:
- Exista o definitie marxist-leninista pentru tanc?
- In principiu da. Tancul este un mijloc de transport pentru excursii in ţările vecine si prietene. El poate trage focuri si in semn de salut.

4 comentarii:

  1. Interesantă (și ușor amuzantă) părerea ta despre betonul armat din anumite capete! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Se vede cu "ochiul liber" betonul din capsorul unora.

      Ștergere
  2. draga mea, citesc si recitesc si nu imi vine a crede! care va sa zica si în secolul 21 si dupa 25 de ani de la caderea sistemului comunist, drumul de legatura dintre doua localitati va fi o singura strada?! strada pe care o vor folosi în comun nu doar biciclistii, carutasii, automobilele private, autovehiculele agricole, de transport marfa si de tonaj, ci... si tancurile NATO?! este un banc? întreb doar ca sa stiu , este de râs sau de plâns?! ... Of Domane!

    pup Diana draga :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara carutasi! :)) Carutasii nu mai au voie pe drumurile judetene (cel putin teoretic, dar alte cai de acces, catre si de la camp, nu prea au). :(
      As vrea sa fie banc! RO e tara bancurilor proaste. :(( Dar! Blindatele nu se vor plimba pe acolo... Vor merge la Cincu, "se vor antrena", apoi, candva, vor face calea intoarsa - la ora aceea, probabil, iar va fi reparat drumul in regim de urgenta! :) In rest, drumul e al tuturor! :))

      E de râsu-plânsu! Nu ma gandisem si la acest aspect!!! Fin spirit de observatie ai! Biciclistii printre blindate! Probabil, vor sa ne obisnuim cum prezenta soldatilor si a transportoarelor blindate pe sosele... :( Sau, poate, cand vor trece blindatele vor inchide drumul pentru civili.
      La cate aberatii pe zi imi ajung la cunostinta nici nu stiu la care sa ma refer... si ajung sa nu mai vad si ridicolul. :)) Mersi! :)

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.