2015-05-06

See you later, Alligator. After awhile, Crocodile. Miercurea fara cuvinte!

Fotografii pentru Miercurea fara cuvinte! (19), la Carmen, unde sunt invitati sa participe toti cei care doresc.

sursa foto: Extreme travel
sursa foto: Extreme Travel
sursa foto: Extreme Travel
Sursa fotografii: https://ro-ro.facebook.com/TurismdeAventura (crocodili din Cuba, Kenya, Costa Rica). Unele info in comentarii.
HAPPY WW!

11 comentarii:

  1. Fiorosi crocodilii, n-as vrea sa dau de vreunul vreodata sunt animale preistorice agresive.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow... ce falcute! Bag de seama ca fotograful mirosea a pui :)) Tiii ce pofta au avut crocodilutii :))
    Colosal sa faci asemenea fotografii... eu as fi uitat sa apas pe buton :)
    pupici. Insanatosire grabnica! Happy WW! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. brrrr, cam fiorosi "prietenii" nostri de astazi! :-)
    Salutari si urari de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intotdeauna m-au impresionat reptilele..si pe cat ma impresioneaza, pe atat mi se par si de fioroare :D

    RăspundețiȘtergere
  5. urati mai sunt si fiorosi cat cuprinde!
    slava cerului ca eu sunt departe de ei si ei de mine! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam fioroși par să fie .... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Brrrr! Ce bine că pe la noi nu sunt de-ăştia! Tare fioroşi mai sunt. Te-apucă tremuratul şi dacă vezi un şarpe mic, dar asemenea "balauri"? Parcă... urşii din pădurile noastre sunt mai simpatici, nu?
    Zile frumoase, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru timpul vostru si pentru gandurile voastre. Multumesc pentru vizita!

    Mie imi plac si crocodilii (pentru ca imi plac reptilele) – sunt… un fel de salamandre uriase. :) Sunt puternici, dar omul reuseste sa-i extermine si pe ei. Imi plac poate si pentru ca nu pot fi… domesticiti, desi sunt oameni care au ca “animal de companie” crocodili, sunt crocodili obisnuiti cu oamenii – si inoata impreuna. Ca “paznic” ar fi, cred, super! Nu-ti trebuie caine cand ai crocodil. :)
    Puii sunt chiar dragalasi si mult mai activi decat adultii, stiind sa se descurce singuri aproape imediat dupa venirea pe lume – vanatori innascuti, altfel spus – si tinuti in tarcuri ingradite serios – un pui in varsta de 7 luni poate face un salt de cca. 1,50 m inaltime.
    In Cuba, din cate am dedus, nu prea mai sunt in libertate, ci traiesc intr-un loc special amenajat, undeva in tinutul Guam, o insula langa Parcul National Cienaga de Zapata, unde ar fi cateva mii, ascunsi de ochii publicului sau mai la vedere, dar imobili, asteptand cine stie ce. Cand sunt hraniti devin brusc foarte activi si rapizi in a infuleca. :)
    Crocodilii sunt neschimbati de vreo 50 de milioane de ani… Par greoi, dar au viteza cand vor sa vaneze (sau sa scape de pericol) – media e de vreo 10 km pe ora.
    In general, ajung la varsta de 30-40 de ani. Bob Irwin, in anii ‘970 a salvat un crocodil care a fost impuscat de braconieri, l-a dus la gradina zoo din Australia si crocodilul a murit in anul 2010, la o varsta estimata intre 120-140 de ani…
    Nu mi-ar placea sa dau nas in nas cu astfel de reptile si nici n-as manca din carnea lor (care poate fi degustata in parcul amintit mai sus) si in niciun caz nu mi-as dori ceva confectionat din piele de crocodil, oricat de minunat ar arata…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Croco am vazut acum cateva zile la o emisiune , intr-un reportaj despre moda cum sunt cresti , in cazul de fata in Vietnam si cum sunt omorati alaturi de serpi , pentru a face gente sau mai stiu eu ce din pielea lor , ca copil nu mi-am pus intrebarea e bine sau rau sa iubesti crocodil , asa cum erea descris imi placeau , daca as mai putea spune imaginea crocodilului erea intre cele favorite , am vazut si eu crocodili dreseati care isi iubeau stapanul si se jucau in apa , pot fi imblanziti . Pot alerga cu plus de 10 km la o emisiune am vazut . Nu prefer cum am vazut cum sunt organizate crescatoriile de crocodili si serpi , am schimbat programul , pentru a putea creea accesorii( de moda ) din pietea lor , fara sa spun am vazut cum erau omoriti . Povestea e lunga nimeni nu vrea sa inceteze cu chinul sau superioritatea omului fata de animale , ma simt vinovat si stiu ca si unii dintre noi se simt la fel , stam si ne uitam ... altceva nu puteam face ..Ma opresc .

      Ștergere
  9. dupa ce am fost la Kom Ombo anul trecut, am inceput sa iubesc crocodilii-egiptenii ii venerau considerindu i incarnarea zeului protectiei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca datorita mitologiei Egiptului antic au inceput sa imi placa crocodilii.
      Sobek (zeul cu cap crocodil), fiul zeitei apelor, Neith – era venerat in zona aceea (la Kom Ombo se afla sanctuarul principal) mai mult decat in alte zone. Proteja, intre altele, impotriva pericolelor Nilului.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.