2015-05-11

Vin americanii, la biblioteca!

Dar nu raman acolo… Oh, nu, n-au timp sa citeasca altceva decat, eventual, instructiuni de folosire pentru cine stie ce echipament inedit: arme care ochesc dupa colt, rachete care ochesc ţinte umane cu o anumita grupa sanguina etc.

Va avea loc Marsul Cavaleriei (poate fi vazut si online), de la Baza miilitara Mihail Kogalniceanu (Constanta) la Centrul de instruire de la Cincu, unde vor participa la exercitiul Sarmis 15 – sa te tii galagie!

Vreo 400 de militari americani, din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei S.U.A., cu vreo 80 de mijloace tehnice vor defila in ziua de 13 mai pe traseul spre Cincu. In 14 mai, intre 15 si 18 vor fi in faţa Bibliotecii Judetene “George Baritiu”, unde e invitat publicul, sa le ureze bun venit (de ce-as face asa ceva inca nu inteleg) si unde pot fi vazute vehicule americane si românesti. Desigur, entuziastii razboiului pot afla cum sa faca o cariera in cadrul Armatei Române – dar n-ar trebui, acesti entuziasti, sa-si imagneze ca si ei vor ajunge generali peste noapte (ca in multe alte cazuri, sarind – fiind ajutati sa sara – peste etape).

Mai apoi, intre 15 mai – 6 iunie, vom avea parte de 1500 de militari din Canada, Marea Britanie, S.U.A., România si de 200 de mijloace de lupta, care vor participa la exercitiul multinational de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta Sarmis 15 (zgomotul e infernal!), in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre din Cincu.

Trece, trece, regimentul 10, si prin balta trece, regimentul 10! Ah! Asta-i regimentul doi – rimeaza cu noroi; sau cu butoi? Rimeaza, dar nu ritmeaza… asa ca-i las sa citeasca.

Vor fi prezenti la biblioteca o multime de cetateni, sunt convinsa! Unii din curiozitate, altii pentru a informa “opinia publica”, altii pentru a se informa, altii pentru… cine mai stie ce, dar cu aceasta ocazie vor afla o multime de brasoveni unde se afla biblioteca judeteana – e aproape de statia pentru autobuzele care urca spre Poiana Brasov, dar nu multi urca in Poiana unde – ca tot am adus vorba – se defriseaza pe rupte.

Sa se inteleaga: nu sunt ceea ce se numeste “pacifist”, dar nu iubesc razboiul, si pentru ca nu iubesc razboiul nu-i pot iubi pe soldati, dar inteleg alegerile celor care nu sunt mercenari si cu atat mai mult ii inteleg pe cei care sunt obligati (sau se simt obligati) sa se alature unei “cauze”.

Am uitat esentialul: in 16 aprilie si 6 mai 1944 americanii au bombardat Brasovul… Desigur, aveau motivele lor. ;)

6 comentarii:

  1. oh ce trist! Tare tare trist... nici nu stiu ce sa spun... mai bine ma abtin!
    te pup <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare trist… mai ales cand unii prezinta astfel de “evenimente” ca si cum ar fi sarbatoare, sa se adune lumea, sa aplaude…
      O multime de oameni se pregatesc sa moara pentru a nu fi ucisi de altii care se pregatesc sa moara… Sunt deja prea multe razboaie care nu au sens (n-as zice ca vreun razboi are sens) dar prea par ca se lupta “marile puteri” pe teritoriile statelor sarace…
      Cand au loc aplicatii/exercitii zgomotul tulbura minunata liniste a noptii (pentru ca sunt si exercitii “in nocturna”). :(
      Pupici! <3

      Ștergere
    2. asa este...daca va fi sa inceapa razboiul intre americani si rusi, luptele se vor da pe teritoriul Romaniei si Ucrainei... infiorator!si atunci care este motivul bucuriei si manifestarilor astea de prietenie - adoptie?! brrrrr!
      Te pup :-* Seara placuta si... nu uita de email :)

      Ștergere
    3. Si unii si ceilalti au invatat ce inseamna un razboi la ei acasa asa ca si-au mutat operatiunile in... casele altora... :(

      Seara minunata, noapte linistita! Pupici! <3
      (la ora ~ 22 nu am reusit sa accesez, dar nu uit. Multumesc).

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mai in gluma, mai in serios, incep sa cred ca suntem. Sau... nu mai avem mult.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.