2015-10-31

Ne daţi ori nu ne daţi?

În ziua de Halloween vrăjitoarele devin reale, fantomele sălbatice evadează din vise şi toţi monştrii dansează în parc.
(Nicholas Gordon).

Dacă o pisică neagră îţi taie calea înseamnă că animalul vrea să ajungă undeva.
(Groucho Marx).

sursa
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ceva bun dă-mi de mâncare.
Mere, piersici, de oricare.
Happy Happy Halloween.
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ceva dulce vreau şi eu
Prăji, cioco sau jeleu.
Happy Happy Halloween.
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ceva acru să îmi dai
C-or fi grapefruits sau lămâi.
Happy Happy Halloween.
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ceva bun dă-mi de mâncare.
Nuci, bomboane, acadele
Căci e timpul de plecare.
Happy Happy Halloween.

(adaptare ”dupa ureche”)
Bau! Boo! :)

Fapt divers. Celor de la care nu primesc dulciuri, unii copii le strigă obraznicii, le răstoarnă pubelele de gunoi și cine știe ce le mai dă prin capul lor de copii – răutăți nevinovate, practic.

Vai! Vai! ce obicei barbar și necreștin acest Halloween! Vocile care blamează sărbătoarea și obrăzniciile copiilor care nu primesc dulciuri uită – sau nu știu – că-n unele zone din Oltenia se practică (sau se practica) descolindatul, cu ocazia colindatului din preajma Crăciunului. Un exemplu de urări pentru cei care nu deschid / deschideau colindătorilor:

Mărăcine la fereastră, / Inima să te lovească, / Cu copii și cu nevastă (sau alte cuvinte de ocară) – creștinesc sută la sută.

5 comentarii:

  1. simpatice citatele dar le sunt.... super-mega-simpatice! :))
    mai dupa a doua cafeluta, voi incepe si eu sa cioplesc bod´stanul insa cand vad asemenea capodopere de arta, parca ma descurajez... cum Dumnezeu au reusit asemenea sculptura?! au folosit polizoare mici?... wow!
    Savurati din plin ultima zi de octombrie a acestui an si bucurati-va de fiecare moment! pupici si imbratisari <3 de la duo pentru trio

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit o multime de citate simpatice despre superstitii, doar ca trebuie sa le traduc. :)
      Banuiesc ca nu e sculptata in dovleac dar... cine mai stie?! :) Au unii un talent fantastic la fel de fel de migaleli. :)
      Mi-a adus unchiul un bostanel - voiam sa sculptez si eu unul anul acesta dar la pranz am aflat de o tragedie cumplita petrecuta intr-un "club" din Bucuresti (au murit multi tineri) si mi-a cam trecut elanul... :(

      Multumim, Carmen draga! La fel si voi: sa petreceti super! Am transmis si retransmit catre voi! :-*
      Imbratisari cu drag, de la trio pentru duo! <3

      Ștergere
  2. Un week-end frumos si linistit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, la fel, Ella! Sa petreci un weekend frumos!

      Ștergere
  3. :)) Ca se intampla ceva rau stie si un vecin in varsta. A ocolit intr-o zi aproape tot cartierul pentru ca pisica neagra i-a taiat calea si aproape ca m-a speriat cand a strigat la mine sa ma opresc din drum din cauza pisicii negre care a trecut si prin faţa mea. :) Unii fac trei pasi inapoi si isi "scuipa" in sân inainte de a merge mai departe dupa ce le-a taiat calea o pisica neagra (si/sau una in dungi). :) Stii ce mi se pare interesant?! Foarte multi dintre cei care cred cu putere in superstitii sunt dintre cei care frecventeaza biserica, afirmand o credinta puternica in divinitate (am constatat in urma unei statistici personale) - ori, credinta in Dumnezeu si superstitiile sunt incompatibile.
    Ceva rau daca se intampla s-ar fi intamplat cu sau fara pisica neagra. Apoi... poate ca pisica neagra e un avertisment: sa nu mergem mai departe si astfel sa evitam raul... :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.