2016-05-24

Trei ceasuri rele. Un citat pe zi.

Marţi, cu ale ei trei ceasuri rele… Oare?! Ceasul rău pisica-n dungi sau ceasul rău şi omul prost.
Au fost zile de marţi în care am avut parte de mai mult de trei ceasuri rele, dar rar; cel mai adesea marţi e o zi obişnuită, ba chiar una cu multe “ceasuri bune” – dacă potrivesc ceasurile la timp; dacă am ceasuri de calitate nu pot avea decât ceasuri bune. Logic; nu? Că doar n-o să mă apuc să sperii oamenii cu bau-bau sub formă de “ceasuri rele”. N-aş fi un exemplu bun şi – uneori – mi se întâmplă să vreau să fiu un exemplu bun; niciodată nu mi s-a întâmplat să fiu un avertisment îngrozitor. :)) Dar, vorba ‘ceea: să nu spui niciodată niciodată (no, sunt mai multe citate, scurte, dar citate).

Dacă nu poţi fi un bun exemplu atunci trebuie să fii un avertisment îngrozitor.
(a scris pe undeva Catherine Aird, autoare de romane poliţiste, între altele).

Chaterine Aird e pseudonimul romancierei Kinn Hamilton McIntosh; s-a născut la 20 iunie 1930, în Huddersfield, Yorkshire (Marea Britanie). A scris peste douazeci de romane poliţiste şi povestiri scurte.
Sub pseudonimul Catherine Aird a scris o serie de romane poliţiste care-l au ca protagonist pe inspectorul C.D. Sloan.

Dacă ai nevoie de un poliţist într-o zi de marţi (sau oricare altă zi) sigur ai cel puţin un ceas rău. :) Dar poţi avea trei sau mai multe ceasuri rele pe un drum aglomerat.
Trei ore rele
 
Sursa foto http://www.thephuketnews.com/big-dreams-little-action-manila-traffic-goes-from-bad-to-worse-57138.php

6 comentarii:

  1. Nici nu mai stiu daca am citit ceva de autoare. In scoala am citit multe politiste de la biblioteca, dar o faceam atat de repede, ca nu prea ramanea ceva pe termen lung...
    Cat priveste superstitiile, fiecare zi are atatea ore rele, cate vrem noi sa aiba. Cred ca autosugestia este foarte puternica la multi oameni. Poate ar trebui folosita sa ne treaca durerile de... cap!
    Ca oricum medicamentele sunt scumpe! :)
    O zi excelenta draga Diana, plina de lucruri minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pe banda" am citit si eu si o multime de romane politiste si, tot ca tine, nu am retinut pe termen lung, ci m-am bucurat de placerea momentului. Sunt aproape sigura ca si tu ai retinut esenta si daca ai incepe una dintre cartile citite ti-ai aminti aproape totul.
      Frumos spus "fiecare zi are atatea ore rele, cate vrem noi sa aiba". :) In fond, e tot o alegere: alegem daca si cat sa ne afecteze - teoretic, cel putin, e simplu. :)
      Multumesc, Suzana draga. Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere
  2. Eu am doar un ceas, si e bun cat timp are bateriile incarcate:)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corect! :)
      Multumesc, Robert. Iti doresc, la randul meu, o zi buna!

      Ștergere
  3. Parafrazez o ghicitoare de demult: dintre trei ceasuri rele cel mai bun este cel ce nu functioneaza: arata de 2 ori pe zi ora exacta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place! :) S-a "inregistrat" in... inventarul colectiei.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.