2016-06-24

Sub semnul lui Venus

La baza denumirilor zilelor saptamanii se afla denumirea celor sapte planete cunoscute in antichitate, nume date dupa anumiti zei la care se inchinau anticii si astrologii au ajuns la concluzia ca fiecare zi este guvernata de o anumita planeta dominanta.

In acest context, vineri se afla sub influenta frumusetii si a iubirii, adica a zeitei Venus. Pentru cei mai multi oameni este ultima zi de munca a spatamanii, asa ca se pot relaxa si pot manifesta frumusetea si iubirea pentru cei dragi, pentru Natura, pentru oameni. E chiar recomandat – zic astrologii :) – ca indragostitii (cuplurile, in general) sa planuiasca intalniri romantice, plimbari in natura. Dar cei mai multi profita sa se odihneasca, sau recupereaza chestiunile “administrative” neglijate in timpul saptamanii, asa ca spala, calca sau fac curatenie… In ziua aflata sub semnul zeitei Iubirii. :)

Se zice ca persoanele nascute intr-o zi de vineri sunt intuitive, iubitoare, extrovertite, intelegatoare, dotate cu simt artistic deosebit, fiind persoane care vad frumosul si binele in orice, in oricine. Pe de alta parte, trebuie sa fie atente si sa evite seductia dusa la extrem, indolenta, indulgenta exagerata si sacrificarea sinelui in favoarea celorlalti.

Fiecare zi a saptamanii nu doar ca este si sub semnul unor ingeri, dar chiar si fiecare ora ar avea un inger destinat. Ingerii zilei de Vineri sunt Anael, Rachiel si Sachiel.
Primul inger al zilei lui Venus este Haniel (Anael); el ar fi inteligenta planetara a lui Venus. In ebraica, numele lui inseamna Bucuria lui Dumnezeu. Anael este stapanul bucuriei personale, al implinirilor sufletesti si al satisfactiei. De la el vin atat bucuria egoista (nevoia de a fi iubit, admirat, pretuit, dorit) cat si bucuria altruista (nevoia de a-i iubi pe ceilalti, de a le dori binele). Bucuria altruista nu e iubire neconditionata pentru toti oamenii sau pentru divinitate, ci e acea iubire care il pune pe celalalt deasupra propriei persoane, e o iubire lipsita de patima.
Rachiel inseamna Firmamentul lui Dumnezeu si este intinderea de ape din Geneza dar si unul dintre cele sapte ceruri. El guverneaza greselile, pedepsele, anomaliile (al doilea cer, Raquia, este cel in care sunt inchisi ingerii cazuti). Este ingerul iubirilor interzise si flacarilor pasionale.
Sachiel inseamna Zapada lui Dumnezeu si este ingerul iubirii curate, inocente, ingerul sacrificiului prin iubire.

Eu nu stiu cum este cu ingerii, cu planetele si cu influenta lor, dar ştiu că:
Vă doresc să aveţi o zi excelentă! 
Să nu uitaţi de Sânziene!

8 comentarii:

  1. Inca nu mi-a trecut ideea sa fac un curs de astrologie. Sa pricep si eu ceva legat de influentele astrale.
    Imi place subiectul. Si chiar daca nu prea stiu multe lucruri, imi place sa cred ca exista un inger pazitor, care ma inspira uneori!
    Sa ai o zi superba de Sanziene, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga!
      Sa fie ziua cum a inceput si voi zice ca a fost perfecta! :)

      Si pe mine m-a batut gandul, dar am renuntat cand am vazut cate calcule trebuie facute; plus ca nu inteleg cum sa citesc tabloul efemeridelor... Ehe... nu-i de mine! :) Am invatat, totusi, cum sa fac o astrograma simpla (sper ca mai stiu!) :))
      Cred ca exista un inger pazitor si mai cred ca al meu trebuie sa aiba nervi de otel si nu prea are pauze. :)
      Superba si ziua ta sa fie, iti doresc cu drag!

      Ștergere
  2. Eu sunt sigură că există îngeri păzitori și știu că eu am unul. Poate voi povesti odată... Cât despre ziua de vineri... A iubirii sau nu, e ultima zi lucrătoare din săptămână, în care încercăm să rezolvăm cât mai multe din treburile casei, ca să ne putem bucura în voie de weekend. Eu, pentru sâmbătă și, uneori, duminică, nu rezerv decât pregătitul mâncării.

    Zi frumoasă, Diana, cu tot ce îți dorești tu de la ziua de vineri! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e tare draga ideea existentei unui inger pazitor. As zice ca am scapat "la mustata" din multe situatii rele - si nu cred ca au fost coincidente, la modul cum s-au intamplat lucrurile. Nu stiu ce e, dar ceva e. :)

      Ce crezi ca fac vinerea, in general? :) Recuperez ce am neglijat in timpul saptamanii si le "inghesui" vineri tot pentru a avea sambata si duminica pentru mine si cei dragi. :)

      Multumesc, Zina! Seara frumoasa iti doresc.

      Ștergere
  3. Bună Diana!
    Interesant articolul tău,nu știeam de îngerul Rachiel înseamnă Firnamentul lui Dumnezeu(eu am o noră cu nume de Rahel).
    Îți doresc un weekend răcoros și plin de bucurii,draga mea!
    Pup și îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena!
      Asa scrie intr-o carte ca inseamna. :)
      Imi place tare mult numele Rahel (imi place cum suna) - mi-ai amintit de o scriitoare de prin secolul 18, Rahel Varnhagen, pe care am retinut-o la vremea cand am citit despre ea (si) pentru faptul ca l-a intalnit pe Goethe. :)
      Multumesc, Elena draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  4. Sunt tot felul de superstitii, eu sunt nascuta miercurea, la fel si baietelul meu.Un week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miercuri e sub semnul lui Mercur, care genereaza sete de cunoastere. O zi a mobilitatii, informatiei, cumpatarii, puterii de adaptare la zilele ce vor veni; e o zi a iertarii, a acceptarii si a impacarii. Miercuri e guvernata de ingerii Rafael (arhanghel al vindecarii), Mihel (raspunde de stiintele legate de sacru), Seraphiel (ajutorul lui e chemat in pericole extreme, in special legate de foc, al carui guvernator este). Si Michael, prietenul omului (guvernatorul planetei Mercur)
      Cei nascuti in ziua de miercuri se adapteaza usor, au spiritul comunicarii dezvoltat, sunt inzestrati cu o mare capacitate de a-i convinge pe ceilalti, de a se pune in valoare in orice context si de fi mereu in miscare. Caracteristici negative: tendinta de a vorbi mult, inconstanta in decizii, neatenrie.

      Multumesc, Ella! Iti doresc, la randul meu, un weekend cat mai frumos!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.