2018-09-11

Suporturi pentru dermatografe şi elastice pentru păr. Provocări verzi

Uneori am impresia că oricâte cutii de depozitare aş avea tot nu sunt ordonate lucrurile aşa cum mi-ar plăcea! Îmi place să am totul la îndemână, să pot ajunge cu ochii închişi la ceea ce am nevoie la un moment dat. Pitici aliniaţi? Nu! Comoditate excesivă. J
Propunerea făcuta de Rux: Provocări verzi (pe principiul 3R şi 10: redu-refoloseşte-reciclează original), luna septembrie 2018, n-am putut s-o ignor. Sunt propuse trei teme: 1. Organizare; 2. Agenda / jurnal / album foto; 3. Geantă / poşetă etc. din blug.
Am citit şi instrucţiunile privind fiecare temă. Am meşterit pentru prima tema un suport pentru creioanele dermatograf şi două suporturi pentru elasticele de prins părul, clame şi altele de gen. Aveam nevoie de aşa ceva… De ce să mai amân?! Sigur, puteam cumpăra ceva sau puteam folosi o cană sau un pahar dar… care ar mai fi fost farmecul?! Parcă nu sună tocmai potrivit "suport" dar nici "cutie".
Suportul pentru dermatografe este făcut dintr-un pet (“sticlă” din plastic). Am tăiat pet-ul la dimensiunea necesară şi l-am învelit, pe sistemul descris aici. Capacul suportului este capacul “sticlei”, decorat.
Suporturile elasticelor au fost simplu de făcut pentru că am nevoie să fie transparente. Am tăiat două pet-uri de 1,5 litri şi am lipit banda adezivă de hârtie la margine, vopsind-o cu acrilice şi bronz. Capacele sunt fundurile unor pet-uri de 2 litri, cu marginile decorate tot cu bandă adeziva din hârtie (vopsită).
Cine mai doreşte, cine mai pofteşte să recicleze meşterind ceva găseşte toate informaţiile pe blogul Provocări verzi amintit mai sus.
₪₪
In fotografiile de mai jos sunt cutii pe care le-am învelit sau confecţionat de-a lungul timpului - aveam, la un moment dat, o poftă nebună de a decora cutii; le voiam cât mai colorate, chiar dacă, unele, sunt in locuri unde le văd numai eu.
Cilindrul cu trandafiri e o cutie de metal pentru alimente învelită in hârtia luată de la o pungă decorativă din hârtie lucioasă.
Cutiile turn sunt - cele divers colorate - cutii din carton învelite in celofanul de pe la buchetele de flori (fiecare are locul ei, dar le-am adunat pentru fotografie); cele verzi sunt cutii din carton îmbrăcate într-un material verde “miţos” şi lucios de la o fostă rochie (din păcate, fotografiiile făcute de mine - oricât am încercat - nu pot reda luciul şi nuanţa de verde-deschis; şi acestea au, fiecare, un loc anume).
Cutiile cu flori şi frunze sunt făcute din nişte site de plastic pentru uscarea fructelor - sunt, de fapt, rebuturi (piesele care au ieşit din matriţă pătate şi cu cele mai multe găuri astupate); sunt perfecte pentru diverse produse ţinute in baie.
Mai aveam şi una mare-mare, pe care am învelit-o in folie autocolantă ce imita furnirul mobilei dintr-o cameră şi arăta exact ca un dulăpior, dar… şi-au făcut motanii de cap cu ea, ascuţindu-şi ghearele! J  
E faină treaba asta cu multe cutii, mai ales in caz de mutare: nu mai trebuie să aduni lucrurile in cutii pentru că sunt, deja, in cutii. 

22 de comentarii:

  1. Arata excelent. Chiar mi-era dor si de ceva albastru. Si eu sunt cam la fel. Ma atrag tot felul de cutii si cutiute si pe urma uit ce am pus in ele! :D
    Foarte frumos ti-au iesit! Sper ca esti multumita de cum iti vei pastra giumbuslucurile!

    Seara frumoasa, Diana draga! Pupici si inspiratie! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga! <3
      Ooo, sunt chiar mandra de "paharul" pentru creioane! :)) Chiar imi place doar ca... evident! e un "doar ca"! Nu e prea comod cu capac - dar pot renunta la capac. Pet-urile pentru elastice sunt, insa, perfecte. :)
      Haha! Si eu uit ce e in cutiile in care nu umblu prea des asa ca am ales varianta etichetelor (nu scriu tot ce e in ele, ci doar asa, generic). :)
      Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici si inspiratie! <3

      Ștergere
  2. Cutii simple, albe sau transparente. Cam asta practic de la o vreme.
    Nici prin gand nu-mi trece sa decorez ceva pt ca sunt indemanatica precum elefantul. Dar ma uit la voi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele transparente mi se par cele mai practice! Sigur, mi-ar placea o camera pe care sa o mobilez ca pe o maaare debara - si n-as mai avea nevoie de cutii - dar nu e cazul. :)
      "Decorarile" de acest gen imi mai... ordoneaza mintea; daca n-am un puzzle la indemna trebuie sa fac altceva. :)

      Ștergere
  3. Bravo,te-ai si distrat,dar ai facut niste lucrusoare frumoase si trebuicioase !
    Ma scuzi,dar mie nu-mi plac cutiile:mereu reorganizez sertarele,dulapurile,polita
    cu amintiri din calatorii(Sterg praful!),etc.
    Zile frumoase iti doresc,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mi-am mai ordonat gandurile. :)
      Nici mamei nu-i plac cutiile, dar in debara, camara si bucatarie (mai ales) le-a recunoscut utilitatea. :)
      Am tot incercat sa gasesc locul potrivit unor lucruri (cutii cu vopsea, pensule, nasturi - cutia roz din "turn" e plina cu nasturi - fermoare, resturi de materiale si toate maruntisurile pe care le folosesc mai rar) dar... :) Am cautat prin magazine, la unmoment dat, ceva care sa se potriveasca "nevoilor" mele dar nu am gasit - la comanda, m-am interesat, mi s-a parut prea scump, plus ca trebuia sa gasim pe cineva care sa ia vechiul mobilier... Prea complicat! :) Cutiile, in cea mai mare parte, sunt ascunse vederii.
      Multumesc, Natalia draga! Zile senine iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  4. mai mai ce specialiste sunteti voi! va admir si va imbratisez :-*
    Foarte frumos au iesit suporturile, dar su cutiile.
    Am si eu in "proiect" un suport cu sertarase, pentru noptiera mea. Trebuie sa-mi fac curaj si timp candva, sa aplic hartie colorata peste placajul din care este confectionat acest mini-dulapior... Adevarul este ca vreu ceva cu maci. Caut inca ceva ce nu stiu exact cum arata ☺☺☺ Dar cand va fi gata - il voi prezenta.
    Te pup harnicuto! Ganduri bune si îmbratisari, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu te imbratisez! :) Si n-am uitat ca ai dat cu pietre foarte frumos colorate in gandurile mele de pofticios! :)) Cand le-am vazut la Suzana m-am straduit sa le ignor dar... azi, cand am iesit cu Miki, m-am uitat dupa pietre care s-ar lasa pictate! :)
      Oooo! Am incercat sa fac o cutie cu sertare din alte cutii! M-am chinuit degeaba, ca nu-mi reuseste! Ori... n-am rabdare cu "stinghiile" care ar trebui sa sustina sertarasele.
      Iti pot spune ca in cinci magazine din BV (inclusiv cele gen Praktiker) nu am vazut folie autocolanta cu maci (saptamana trecuta am umblat creanga dupa folii, pentru altcineva)
      Abia astept sa-l vad!
      Te pup si eu, harnicuto! <3
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
    2. chiar? La Praktiker?! hmm vezi, eu prin aceste magazine (il gasesc mai mult specific pentru meseriasi - zidari, instalatori, electicieni, etc) nu m-am gandit sa caut... Eu am cautat in magazine de arta si lucru manual.
      Voi incerca aici la noi, daca zici ca la Praktiker este. Danke <3

      Ștergere
    3. Da. Cea mai faina folie - super-calitate - am luat-o de la Praktiker, cu ani in urma.
      In marile magazine de bricolaj (P are si articole de bricolaj; au fel de fel si poti cumpara de acolo profile, placi de lemn etc. si ei le taie la dimensiunea dorita, tu doar sa le montezi) se gaseste si astfel de folie, si e mai ieftina decat in magazinele cu specialitatea arta / design (cel putin, la noi).
      Cu multa placere! Bafta! <3

      Ștergere
    4. Ma bag si eu, ma primiti?
      1. Carmen daca iti place sa lucrezi decoupage atunci cu siguranta iti vr fi de folosi servetelele imprimate (sau mai exista hartie de orez imprimata :P); o alta varianta ar fi hartie de impachetat :P)
      2. Diana eu am facut cu sertare (dar ceva mai mare) din mai multe cutii ;).

      :*

      Ștergere
    5. Erai asteptata! <3

      Rux, cum ai reusit sa sprijini cutiile-sertar de "cutia-carcasa"? Asa am incercat si eu: trei cutii de pantofi intr-o cutie mai mare, potrivita pe marimea cutiilor de pantofi (cat am cautat atunci o cutie potrivita, pe la toate magazinele din cartier!) :)
      Cand trageam un sertar cel de deasupra aluneca...
      Pupici! <3

      Ștergere
    6. Eu am desfacut din cutii si am creat polite pentru a sprijini sertarele. Pe blog nu am tutorialul intreg, il am in schimb publicat in revista atelierul aici :D
      Iti trebuie practic polite :). Ca altfel daca pui cutiile celelalte una peste alta va trebui mereu sa le scoti pe toate. La polite e necesar sa le fixezi bine :).

      Va trebui sa il mai "oblojesc" pe al meu - pentru ca s-a mai desprins pe alocuri scociul (il voi inlocui cu banda dublu -adeziva ) asa ca o sa il aduc candva intr-un filmulet :P. Numai ca nu stiu cand... mai spre iarna probabil.

      Pupic

      Ștergere
    7. Am citit tutorialul! La polite nu m-am gandit! Am incercat sa fixez niste "stinghii" pentru a sustine sertarele si erau foarte fragile. O sa mai incerc o data - doar sa gasesc cutiile potrivite. :) Pe latime incercasem sa-l fac si eu, din cutii de pantofi sertarele.

      Spor la invatat, Rux! Vacanta de iarna vine imediat! Si sesiunea. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  5. Hello dear Diana!
    Wow!Great creations!And so lovely decorated !
    Love the blue box and the floral too!
    You are so talented!
    Have a lovely day! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you very veeery much! :)
      Have a lovely evening!
      Hugs!

      Ștergere
  6. Ce ma bucur ca ni te-ai alaturat la provocari verzi <3!!
    Imi place tare mult setul de cutiute pe care l-ai facut :D! Pe mine in sensul sta m-a influentat atelierul bunicului meu. Imi amintesc si acum cum imi era drag sa intru acolo: toate erau frumos sortate in cutii, pe care erau etichete <3.
    Cel pentru creioane e super tare decorat :D!!! Mie mi se pare o aventura se decorezi pet-urile ;)). Si imi place si capacul :D.
    Si ce tare ca le-ai lasat transparente pe cele pentru fundite - se poate vedea perfect ce e inauntru si "mergi la sigur" vorba aceea.

    Am descoperit cu interes si proiectele celelalte. Ohh deci cilindrul este metalic :D. ;)) Ale mele erau din acelea de la chips-uri hahahahahaha ;). Stransesem cateva (eu cutii, ai mei continutul haha). E foarte faina cutia :D. Am si eu cateva metalice de la bomboane, dar au model pe ele, asa de acelea nu ma ating. :D

    Vai la turn am mers sa le salut si eu pe ale mele - am vreo doua puse in holul mic (unul e "aspiratorul" camuflat; aspiratorul fiind in cutie. hahahaha). Hartia de impachetat de la flori e f faina ca se poate sterge bine de praf. Eu am mai folosit la niste cutii pentru jucarii imagini din calendar :D.
    Cele imbracate in material sunt chiar deosebite. :). Mi se par utile astfel de cutii din dulapul de haine - multe dulapuri sunt facute prost si eu de exemplu am in al meu, in spatiul de jos, lucrurile asezate in cutii - pe categorii :D.

    Ultimele trei sunt super inedite :D. Si e fain ca au si aerisire!! ;))

    Eu am o cutie in balcon pe care nu am apucat sa o decorez. E "dulapul" lui dodo :))). am in el alte doua cutii in care ii tineam diverse jucarii de cauciuc si alte lucrusoare. hahahaha.

    Pupici si ma bucur mult ca ni te-ai alaturat la provocare <3.

    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca am descoperit Provocarile verzi, si voi fi prezenta si cand "temele" vor fi ceva ce, poate, n-am incercat vreodata! Ce?! Râsul este sanatos, asa ca n-o sa ezit sa-i amuz pe oameni cu "creatiile" mele! :) Timp sa fie! :)
      Obligatoriu transaprente! Sa gasesc ce vreau fara a le imprastia. :) Tot in cutii transparente am adunat si "briz-brizurile" dar deja sunt prea multe si inghesuite - cred ca au nevoie de alt mod de depozitare. :)

      Cred ca partea asta cu organizarea am deprins-o de la tata, dar mai ales de la unul dintre unchi, care facea (si vindea) nasturi, catarame, rame si lentile de ochelari, rame pentru tablouri, site pentru uscat fructe, dopuri pentru sticle, jucarii si alte maruntisuri din plastic. Erau confectionate mecanic, cu matrite, prese etc. In atelierul lui (si in micul magazin) totul era ordonat in cutii, cu etichete sau nasturi cusuti pe cutie - ca sa stie care pe unde este si clientii sa poata vedea usor marfa. Ce mult imi placea sa stau in magazinasul acela, cand eram copil! :)
      Primul meu loc de munca a fost la atelierul unchiului (deja nu mai putea fi independent dar era mandatar pentru o fabrica) si, astfel, am confectionat si eu dopuri, zdranganele pentru copii mici, papusi care "clincaiau" cand erau miscate... (ah! mai am o papusa din asta; si un cilindru cu bile!) Faine vremuri! :)

      Multumesc pentru ocazie! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Penntru briz-brizuri sunt foarte bune cutiile de bomboane !!! :D Eu am folosit unele cutii si pentru decoratiuni de pom (ca sa iti faci idee: aici si aici.). Poti inlocui insa cu un burete ceva compartimentele.. sau sa le faci cum vrei tu. :P. La briz-brizuri e riscul sa se amestece in timp daca pastrezi suportul de bomboane - dar daca sunt cercei merge bine cu burete, daca sunt alte chestii, facut ca un fel de fagure din carton mai inalt (cat sa ajunga pana la capac)ce nu le permite sa sara dintr-o parte in alta).


      Woooow te cred.. numai citind si imaginadu-mi si mi se pare fascinant acel loc (stii tu, "pielea gainii" si alta nu) Vai iti dai seama ca acum as vrea sa vad si papusa si cilindrul :)))). hahahaha.
      Chiar minunate vremuri! :D
      Pupic cu drag <3 si eu iti multumesc <3!!

      Ștergere
    3. Rux, nu functioneaza link-urile :( Dau clic si nu se deschid, desi par active...
      Imi cam imaginez cam la ce te referi. Am incercat si cutiile de la bomboane, dar nefiind transparente trebuia sa le iau la rand pentru a gasi una-alta. Am ales "recipiente" transparente pentru ca le vad "din prima", doar ca acum am adunat toate "cutiile" intr-un raft si... iar trebuie sa caut! :) Am foarte-foarte multe (si nu exista o singura piesa pe care sa n-o "utilizez", in functie de "moda", dar mai ales in functie de dispozitie). :) As putea deschide un mic magazin.

      :)) Dupa ce am scris despre papusa si cilindru am si inceput sa ma gandesc unde ar putea fi, tocmai pentru a le fotografia. :) Cilindrul cu bile este in cutia de metal (cilindrica) invelita in hartia cu trandafiri, dar nu sunt sigura unde e papusa. :)

      Pupici cu drag! <3 Weekend frumos!

      Ștergere
    4. Ce ciudat... si pusesem codul corect, nu e prima data cand face figura.
      Dar cutiile sunt transparente. de aia iti zisesem ;))
      Mai incerc o data:
      Cutia cu decoratiuni nr 1.
      Cutia cu decoratiuni nr 2.

      Ștergere
    5. Le-am vazut! Multumesc!
      Sunt superbe decoratiunile, si in acele cutii arata de zici ca-s facute "in fabrica"! Efectul este... UAU! :)

      In astfel de cutii (numai cu capacul transparent) am depozitat briz-brizurile pe care le-am lucrat candva pentru a le vinde (cele care nu au fost terminate sunt si acum acolo) :) Am doar doua "casete" din plastic transparent, de la bomboanele "Mon cheri" (preferatele mele!!) pentru briz-brizurile "de actualitate". :) Uitasem de ele! :)
      Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.