2018-09-21

Un susţinător al referendumului pentru redefinirea familiei scrie

Am primit un link spre un text despre care se spune că a fost şters repetat de FB.  Bănuiesc că FB a şters postarea dar nu pentru că aşa i s-a năzărit, ci pentru că unii care nu înţeleg opiniile diferite (adică sunt împotriva acestui referendum) s-or fi apucat să “raporteze”. Poate că au raportat tocmai amicii autorului textului, pentru ca apoi să se plângă de nedreptate, de politica “pumnului in gură” - exagerez, desigur, dar imposibil nu este; cei care vor să iasă in evidenţă, cei care vor să manipuleze, sunt capabili de orice, inclusiv de a declara pe unde apucă faptul că a fost ştearsă postarea repetat - de unde să ştie cei mai mulţi dacă e aşa sau ba? Poate n-a fost ştearsă deloc, dar dă bine să te dai nedreptăţit.
Aici e textul: https://stiripentruviata.ro/  Copiez doar câteva fraze, pentru a se şti despre ce bat apa in piuă.
Cuvântarea are, aşa, un iz de ipocrizie; ar fi fost credibilă… doar că autorul are câteva argumente slabe.
De exemplu:
În România, legea prevede că o cununie religioasă trebuie precedată, obligatoriu, de cea civilă. Asta înseamnă, implicit, și reversul.
Cum, adică, reversul? După căsătoria civilă e obligatorie căsătoria religioasă?! (aşa se înţelege) Nu e cazul! Sunt sute de heterosexuali (milioane, in toată lumea) care se căsătoresc civil şi nu trec pe la biserică (din motive diverse) - căsătoria lor e perfect legală şi conformă convingerilor celor doi. Căsătoria este un contract civil inventat de stat pentru a ocroti - într-o anumită măsură - persoanele care semnează acest gen de contract, contract prin care soţii au drepturi şi îşi asumă obligaţii.
Nu trebuie să fie cineva de acord cu stilul de viaţă al minorităţilor sexuale in discuţie pentru a le “permite” căsătoria (autorul pretinzând că are un prieten homosexual pe care-l iubeşte, deşi nu e de acord cu stilul lui de viaţă). Se spune - foarte convenabill - că autorul e anonim, că nu se mai ştie cine a scris acest text. Dacă ar fi fost semnat ar fi fost destul de uşor de verificat dacă autorul chiar cunoaşte un cuplu de homosexuali. Aceste minorităţi sexuale există şi sunt formate din oameni, şi avem… drepturile omului.
Lumea merge înainte, unii au acceptat ideea “sexului neutru” (referindu-se la hermafrodiţi, in special) noi părem că ne grăbim spre evul mediu (nu doar cu privire la această chestiune).
Nimeni nu-i cere să îl nege pe Hristos (cum vede el opiniile diferite ale altora), dar trebuie să ştie (şi să accepte) că sunt şi oameni care nu au aceeaşi credinţă sau nu cred deloc in vreo divinitate (e dreptul lor şi, ca orice drept, ar trebui respectat).
Unele persoane de acelaşi sex pretind (zice autorul) să fie cununate religios şi preotul care nu vrea s-o facă poate fi amendat sau poate primi pedeapsa închisorii - un exemplu clar n-ar fi rău. Apoi, la nivel internaţional, apar tot mai multi prelaţi care oficiază căsătorii (in unele state aceşti oficianţi îşi obţin diploma via Internet şi au dreptul de a oficia căsătorii) - altfel spus, teza autorului textului e cam… falsă.
Mai scrie in acel text că jumătate dintre statele Uniunii au definit familia ca fiind căsătoria între un bărbat şi o femeieCare state, anume?! Şi in ce legi au definit astfel familia?! Nimic? Trebuie să credem autorul pe cuvânt şi să nu cercetăm?
Citez din text: Ortodoxia e discretă, nu ridică cearceafuri. Poate că ortodoxia e discretă, dar ortodocşii par a nu fi discreţi: tocmai dovedesc că ridică cearceafuri.
Citez din text: Păi nu se laudă Uniunea Europeană cu deviza ”Unitate în diversitate”? Unde e diversitatea dacă toți trebuie să ne aliniem acestui val de decerebrare morală?
HM! Autorul ori nu pricepe sensul sintagmei ori se face că n-o pricepe pentru a induce in eroare pe cei care ştiu mai puţine. “Unitate in diversitate” înseamnă să fim uniţi chiar dacă suntem diferiţi.
        Spre final, autorul scrie ce afirmă alţii (injurios, pe alocuri) despre cei hotărâţi să voteze “da” la acest referendum absurd. Personal, mi se pare de prost gust să jigneşti pe cineva care nu are aceeaşi opinie ca tine (indiferent despre ce e vorba)… Când începi să aduci injurii unei persoane e clar că nu ai argumente şi dai din gură doar să te auzi vorbind şi din tastatură doar pentru că-ţi place cum sună tastele apăsate cu patimă.
Fiecare e liber să voteze cum vrea, ce vrea, pe cine vrea dar cred că ar fi interesant dacă oamenii ar şi şti despre ce e vorba. Parcă nu-ţi vine să crezi că ştiu ce fac oamenii care, dacă dacă sunt întrebaţi “Sunteţi de acord cu căsătoriile între celibatari?” răspund “Cateogric nu”. Se insistă: “De ce nu?” - “Păi, să fie cum a fost înainte, femeie cu bărbat”. Sau sunt întrebaţi “Ce credeţi despre dorinţa aceasta a heterosexualilor să se căsătorească între ei? Oamenii răspund: “nu e normal; trebuie să fie cum a lăsat Dumnezeu”.
Culmea este că Dumnezeu i-a creat şi pe homosexuali, lesbiene etc. şi pe hermafrodiţi şi pe oamenii care duc cu ei boli genetice, şi pe cei frumoşi şi pe cei urâţi, şi pe cei deştepţi şi pe cei mai puţin deştepţi.

Notă. Până să postez acest text am mai verificat textul original şi o frază a fost ştearsă - probabil că i-a atras vreun internaut isteţ atenţia  că o dă de gard cu acel argument, am şters şi eu fraza, dar dacă autorul a vrut să corecteze unele aberaţii, mai are de corectat, şi de completat. Dacă mai modifică ceva voi reveni. Mi-e aproape clar că FB n-a şters o astfel de postare. 

10 comentarii:

  1. Hello dear Diana !
    Great post! That’s the opinion of the church here too.
    And most of the people think the same.
    But the government has new laws about the homosexuals and about getting married they don’t forbid this .have a great weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you!
      The church does not allow the legal protection of homosexuals, for example, so the state should protect them all over the world - in this case, allow marriage between persons of the same sex. Even people who became "sex workers" have the right to marry, and adultery is a sin in the Scriptures.
      Homosexuality is a sin in the Scriptures, in reality it is a sexual inclination, as are other sexual preferences that most people do not see ok.

      I wish you a lovely weekend! Hugs!

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Nu comentez,nu doresc decât liniște și atât!
    Un weekend cât mai frumos să ai,draga mea!
    Pupici și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Si eu iti doresc ceea ce iti doresti! :)
      Multumesc! Un weekend minunat iti doresc sa ai si tu!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  3. O mica precizare: Dumnezeu a creat toate lucrurile si a zis ca sunt bune.
    Eva si Adam au cazut in pacat din dorinta lor, nu Dumnezeu i-a pus.
    Noi suntem urmasii celor decazuti, Hristos a trebuit sa moara si sa invieze pentru noi. Noi avem nevoie de o natura noua.
    Sa nu uitam ca Eva a muscat din pomul binelui si raului, nu doar al raului.
    Nu Dumnezeu ma pune sa beau, el nu m-a facut betiv, nici curvar, nici lacom, nici mincinos, etc.
    Biserica nu casatoreste pe nimeni, nu are nici un drept, parintii fac nunta copiilor. Valoarea a ce face un popa este 0 (zero), ca dovada multimea de divorturi si imoralitatea din multe casatorii. La fel si botezul, e degeaba, Dragnea sigur a fost botezat.
    Un barbat si o femeie pot avea copii lor.
    Fiecare poate face ce vrea, Dumnezeu va judeca si El este Sfant. El spune in 1 Petru 1:16(BO), nu eu:"Fiti sfinti pentru ca Eu sunt sfant." Mortilor le vorbeste El aici sau celor vii?
    Vorbim de drepturi? Mergeti in gradinite, scoli si vedeti cum se comporta majoritatea invatatorilor cu copii. Ti se face scarba de bestiile astea cu diplome, ce sa mai vorbim de alte drepturi daca nici educatorii nu sunt educati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu: judecata este a lui Dumnezeu. Nu cred ca Dumnezeu ar pedepsi pe aceia care aproba casatoria intre persoanele de acelasi sex, pentru ca nu este o incurajare a pacatului, ci o protectie juridica - un fel de mână intinsa, a majoritatii, pentru a ajuta o minoritate.

      In mod cert, in Scripturi e condamnata (si) homosexualitatea, dar e pe acelasi loc cu alte pacate (betia, preacurvia, inchinarea la idoli etc.)
      In Leviticul (nu mai stiu capitolul) scrie ca homosexualii sa fie pedepsiti cu moartea... Nu mai e cazul - nici femeile adulterine nu mai sunt ucise cu pietre (in statele "civilizate"), adulterul devenind o chestiune intima a celor implicati. In Biblie, betia e un pacat, si neascultarea parintilor e un pacat, dar au dreptul sa se casatoreasca toti acesti pacatosi.
      Pacatul betiei, adulterul, inchinarea la idoli nu se pedepsesc prin legile unui stat evoluat.
      Homosexualitatea nici nu e cel mai mare pacat al omului...

      Nu sunt prea multi homosexuali care vor casatoria in biserica, dar s-a "tras tare" cu exceptiile care au bagat băţul prin gard.
      Si eu sunt de parere ca biserica nu casatoreste pe nimeni - o uniune a oamenilor care se iubesc este, zic eu, automat binecuvantata de Dumnezeu. Contractul de casatorie obtinut la primarie este un contract util, pentru ca cei doi care aleg sa formeze o familie si intra, astfel, sub protectia legii laice care, in mai multe cazuri decat legea moralei religioase, are puterea de a proteja pe cei care ajung in nevoie. Legea moralei religioase nu poate obliga copiii adulti sa ofere ingrijire si sprijin parintilor ajunsi neputinciosi, de exemplu, dar legea laica o poate face, atunci cand se face o solicitare in acest sens. La fel, legea laica poate impune unuia dintre partenerii dintr-o casatorie sa ofere ajutor partenerului ajuns neputincios (in anumite cazuri acest ajutor poate fi impus si in cazul unui divort - ceea ce nu se poate in caz de concubinaj).

      Ai dreptate: cand nici educatorii nu sunt educati nu prea putem avea mari sperante pentru o societate armonioasa.

      Ștergere
  4. Diana, ți-am citit ultimele trei articole și nu am deloc intenția să pornesc o dispută. După cum zici chiar tu, fiecare are dreptul la părerea sa. Totuși vreau să pun doar un accent pe limita între bine și rău și te rog să citești acest articol (dacă nu l-ai citit) https://www.apologeticum.ro/2015/12/fereastra-overton-teoria-prin-care-s-a-legiferat-homosexualitatea-la-fel-se-poate-intampla-si-cu-pedofilia-si-canibalismul/

    Seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe site-ul amintit de tine nu pot intra - apare cuvantul ”Forbiden!” si nimic altceva, dar am gasit textul - presupun ca e acelasi cu cel gasit pe un portal pentru credinciosii din (mai) toate bisericile crestine:
      https://www.f3n.ro/index.php/2016/07/10/mecanismele-de-manipulare-a-societatii-sau-cum-se-manipuleaza-libertatea-de-constiinta/
      (dar si pe multe alte site-uri)

      L-am citit (am facut si cateva notite in unele puncte). :) Totusi, mi se par exagerate paralele facute intre casatoria persoanelor de acelasi sex cu pedofilia si canibalismul - ar fi prea mult sa argumentez intr-un comentariu, dar cred ca voi scrie o noua postare (desi nu aveam de gand, insa cred ca e obligatoriu sa sustinem teoriile cel putin cu argumente).

      Sper ca ai observat ca nu caut dispute. Ma straduiesc doar sa arat ca aceasta minoritate ramane neprotejata din punct de vedere juridic in anumite circumstante. Mi-ar placea sa inteleg care este pericolul concret in urma casatoriei dintre persoanele de acelasi sex. Poate chiar nu-l vad. Nu poate fi vorba doar despre moralitate... Sunt multe persoane care se prostitueaza, de exemplu, si copii afla despre ele la un moment dat, dar asta nu inseamna ca se vor prostitua, pentru ca exista educatia - acolo unde exista.

      Pe scurt: candva, homosexualitatea nu era decat o manifestare a sexualitatii. Bisexuali / homosexuali au fost oameni precum Alexandru cel Mare, Cezar s.a. Crestinismul a decis ca e imoral si, desigur, a trebuit sa devina ilegal. Oameni precum Leonardo da Vinci, Oscar Wilde, Ceaikovski s.a. au fost obligati sa isi ascunda inclinatiile homosexuale.
      Apoi, sunt heterosexuali carora le place sexul anal - nu comentez daca e sau ba perversiune pentru ca nu e treaba mea ce fac altii, cat timp nu incearca sa impuna pentru toti ceea ce le place lor.
      Despre pedofilie si canibalism voi scrie mai pe larg intr-un viitor text (cel putin, aceasta imi e intentia).

      Multumesc. Iti doresc sa ai si tu weekend frumos, Zina draga!

      Ștergere
  5. Bine dar parteneriatele astea civile se pot incheia ma gandesc si intre prieteni. De exemplu zic.. daca ai un prieten sau o prietena buna (cred ca am citit la un moment dat despre un caz, doua prietene, nu erau lesbiene... practic o relatie intre oameni nu trebuie sa fie neaparat de natura sexuala)au vrut sa isi intemeieze impreuna o familie.

    Sincera sa fiu, mi s-a cam luat. Daca iesi afara pe strada si vezi doi oameni de mana trebuie musai sa te intrebi ce fac in pat... da zau asa. in ritmul asta nu voi mai pute merge cu nimeni de mana (si mie asa imi place sa merg, de mana, de brat...). Si asta din cauza mediatizarii unor chestii exagerate. (uite de aia nu regret ca am renuntat la povestea cu jurnalismul)

    Pupici!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi o idee interesanta parteneriatul civil intre prieteni care gospodaresc impreuna. In fond, si prietenii care locuiesc impreuna si nu sunt implicati sexual unul cu altul se pot certa si pot ajunge la "impartirea de bunuri" si altele neplacute (sau daca unul moare...).

      La un moment dat venise un politician (Ioan Denes) cu ceva de genul: "vor sa mearga de mana pe strada; imi lezeaza dreptul meu" - ca si cum doua prietene, doi prieteni sau doua rude de acelasi sex nu mai au voie sa se tina de mana (sau de brat) pe strada pentru ca lezeaza in drept un analfabet functional.

      Cuplul de homosexuali care a locuit in cartier era discret; cei doi isi plimbau impreuna cainele, sedeau pe banca sau la masa pe o terasa ca doi buni amici; nu atrageau prin nimic atentia.

      Bineinteles ca se mediatizeaza mai ales chestiile exagerate venite din partea unor membri ai comunitatii - de ce sa fie neutri / obiectivi jurnalistii?
      Ca jurnalist independent ai sanse sa fii obiectiv - cat poate fi un om obiectiv. :)

      Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.