2018-09-14

Primari şi preoţi

Un primar psd (partidul socialist social democrat) din Mirceşti, Argeş - primar din 1992, care in anul 2015 a lovit cu maşina un poliţist local care i-a atras atenţia că a intrat pe interzis - a declarat la o întâlnire oficială (11 septembrie 2018), cu Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, şi alţi primari din judeţ, că in România au mai rămas doar bolnavii, beţivii şi leneşii. Apoi, a continuat: Imaginea negativă a României nu e făcută de românii care au plecat la muncă în străinătate, ci de românii de aici, care primesc bani din străinătate ca să ne denigreze ţara. (sursa digi24.ro)
Oare el şi alţii ca el, care au rămas in România, in care categorie se încadrează?

Cu o zi înainte (10 septembrie 2018), un preot - adică un tip care ar trebui să propovăduiască înţelegerea, toleranţa etc. - afirma că plecarea românilor din ţară nu ar fi o mare pierdere. Zice el, la întâlnirea culturală din localitatea Corod, din Galaţi: Ştiţi cine pleacă? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simţit româneşte! (sursa digi24.ro)

Pe ăsta in care categorie l-ar încadra primarul ăla psd? Culoarea politică a popii e uşor de ghicit. Popii nu au culoare politică? Eee, nuuu! Bine-bine, reformulez: e uşor de ghicit cu cine simpatizează.
₪₪₪₪₪₪₪
La polul opus!
Primarul din comuna Ciugud, Alba, nu loveşte pe nimeni cu maşina, chiar dacă unii, la vremea aceea (prin anul 2000) considerau că o cam ia pe interzis cu planurile lui de a dezvolta comuna, de a ajuta oamenii să aibă o viaţă mai bună. Şi a reuşit ce şi-a propus, chiar dacă nu in primul mandat - de la 15 mii de euro venituri proprii (ale comunei) in anul 2000 au ajuns la 1 milion de euro in 2017. Când au devenit disponibile fondurile europene, după aderarea României la Uniunea Europeană, comuna s-a dezvoltat şi mai mult: străzile sunt asfaltate (chiar şi drumurile agricole) şi nu există gospodărie fără apă, canal, gaz şi internet. Gheorghe Damian (asistent medical de profesie) e primar de 16 ani! Şi când te gândeşti că politicienii “de la centru” voiau să schimbe legea şi un primar să nu poată avea mai mult de două mandate. Oare de ce? Să nu afle lumea că se poate şi mai bine?!
La începutul acestui an primarul a fost dat afară din… din…?! Din psd! Acum este independent (in caz că nu a fost revizuită hotărârea, in urma contestaţiei făcute de primar).
Preotul Vasilică Paraschiv Mihai slujeşte in comuna Parpaniţa, Vaslui, din anul 2007. In 2018 îl găsim consilier local independent. De când a început să slujească in acea comună a început şi cu proiectele pentru oamenii care au mai rămas acolo şi care, cei mai mulţi, au venituri mici şi foarte mici (cei mai mulţi localnici sunt plecaţi in străinătate in căutarea unei vieţi mai bune). De când e consilier local o parte din banii din îndemnizaţie îi foloseşte pentru proiecte viitoare şi pentru cele aflate in derulare. In curtea bisericii a ridicat, pe rând, un centru pentru copii, o bibliotecă, o sală de conferinţe (unde oferă meditaţii copiilor şi unde, din când in când, sunt invitaţi medici, psihologi, oameni de cultură etc.), un minimuzeu, un parc de joacă pentru copii ş.a.. El îşi doreşte să îi ţină pe copii şi pe adolescenţi ocupaţi, “să n-o ia pe căi greşite”. Cum face rost de bani?! In cea mai mare parte din donaţiile celor care pot şi vor să ajute.

Exemple “aşa da” mai sunt multe, dar exemple “aşa nu” sunt foaaaarte multe!
In ce categorie i-o încadra pe aceşti oameni individul amintit la început?

2 comentarii:

  1. Cum era vorba aceea din batrani - fiecare padure cu uscaciunile ei.
    Si stim care e treba cu uscaturile... la o adica pot deveni si ele folositoare.. Sau din contra.


    Sper sa citim in curand despre cat mai multe lucruri pozitive.. De fapt eu nu ma uit la tv.. m-am saturat de promovareade non-valori si de stiri negatice... Poate daca nu sar prezenta mizerii la tv oamenii ar fi si ei tentati sa devina mai buni... :))). Ca asa ar avea iar sansa sa apara la tv. Stii unii face rautati numai ca sa fie bagati in seama si apoi se mai si lauda.

    Asta imi aminteste ca eram in strand si filmam o parodie... si la un mom dat o tanti a trecut FIX prin fata camerei (desi avea pe unde ocoli.. Si apoi s-a oprit sa se intereseze "unde se da". Nu se da tanti nicaieri. Si faza e ca am filmat dintr-un foc ca nu aveam baterie... a iesit MINUNAT cu tanti aceea care a ocupat tot cadrul :))).

    Pupici cu drag si un weekend frumos <3!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, doar ca aceasta padure are mai multe uscaturi decat copaci sanatosi si falnici. :)
      Mi-e asa, ciuda! Sa stii ca se pot face lucruri bune si sa vezi ca mai peste tot primarii planteaza floricele sau construiesc terenuri de fotbal in panta, scoli pe unde nu sunt copii, baze sportive care nu pot functiona pentru ca nu sunt bani pentru utilitati si angajati... ba mai si amendeaza si demoleaza strazi pe care unii cetateni le-au asfaltat din banii lor.

      Ooo, la tv nu ma mai uit de ceva timp (exceptie Starea natiei, cand ma potrivesc la ora de difuzare - daca nu, pe net) :) Dar mai ajung la mine unele informatii, fie ca le aud intamplator fie ca mi le transmite cineva - ca fapt divers, deja - sau la S.N. :)

      Eheee... Nu conteaza cum si de ce, dar daca cineva apare la tv chiar si numai cateva secunde afla toti cunoscutii! :)) Nici nu conteaza daca a spus sau a facut prostii - ramane in mintea unora ca fiind cel care "a fost dat la televizor". Pe "obsesia" asta a unora se bazeaza unii realizatori de emisiuni cand invita pe te miri cine pentru te miri ce; si mai sunt aia care vin si se improsca cu rahat - dar pe bani (scandalul lor face audienta, deci vor si ei o bucata din cascaval). :(

      Nasoool! :) De se mai iveste asa ceva in cadru - cand nu vrei! :) - zi si tu o denumire de canal tv si o ora oarecare... Ce rea sunt! :)

      Multumesc, Rux! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.