2018-09-03

Corupţia in citate. Citate favorite

Cea mai sigură cale de a corupe un tânăr este să-l instruieşti să-i respecte mai mult pe aceia care gândesc la fel ca el decât pe aceia care gândesc altfel. (Friedrich Nietzsche)
O societate care îşi îndeamnă cetăţenii să considere, încă din leagăn, puterea şi banul drept obiectivele cele mai importante şi demne de a fi râvnite in viaţă, trebuind să fie atinse cu orice preţ, îşi garantează propria sa corupţie. (Lincoln Steffens, in Ruşinea oraşelor)
*
Corupția este un cancer care macină încrederea cetățeanului în democrație, diminuează instinctul de inovare și creativitate; bugetele naționale deja stricte, blocând importante investiții naționale. Distruge talentul unor întregi generații, alungă investitorii și angajatorii. (Joe Biden)
*
Atunci când vine vorba de rasism, discriminare, corupție, minciuni publice, dictaturi și încălcări ale drepturilor omului jurnalistul trebuie să ia atitudine, deoarece consider că responsabilitatea noastră ca jurnalişti este de a-i confrunta pe cei care abuzează de putere. (Jorge Ramos)
*
Guvernul este scăpat de sub control. Este umflat și infestat de fraude și înșelăciune, corupție și abuz de putere. (Ted Nugent)
*
Puterea nu corupe. Frica corupe... poate frica de a pierde de puterea. (John Steinbeck)
*
Ţara voia băuturi alcoolice şi eu am organizat aprovizionarea. De ce să mă numească inamic public? Un hoţ e un hoţ; e ceva sănătos in francheţea lui. Dar un tip care pretinde că impune respectarea legilor şi fură, profitând de poziţia lui socială, este un şarpe scârbos. Cel mai josnic tip de teapa asta este marele politician, care cheltuieşte cam jumătate din timpul lui ca să ascundă faţă de ceilalţi că, in realitate, este un tâlhar. Un criminal care trudeşte din greu poate - şi izbuteşte - să cumpere o duzină de guguştiuci din ăştia, dar in fundul inimii lui îi e silă de ei. (Al Capone, citat in cartea Chicago sub teroare, de Kenneth Allsop).
₪₪₪
Postare pentru jocul Citate favorite găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella. Se pot alătura in joc toţi cei care doresc să împărtăşească ceea ce le-a atras atenţia într-o carte sau in altă parte, la un moment dat. Click&Comment Monday! e sloganul acestui joc.

22 de comentarii:

  1. Draga Diana,cum stii tu sa pui punctul pe "I"!Excelente constatari si multe
    argumente !Mi-au placut niste ziceri:"Coruptia,acest cancer...distruge talentul
    unor intregi generatii";ce dreptate are Steinbeck:"Puterea nu corupe.Frica corupe
    ...poate frica de a pierde puterea".Si Al Capone:"...Cel mai josnic tip de teapa
    asta...marele politician...este un sarpe scarbos."
    O saptamana de toamna calda iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Natalia draga!
      Am, totusi, sentimentul ca prea multe nu se schimba in "realitatea sociala".
      De n-ar fi cei mai multi politicieni atat de ahtiati dupa bani ar avea o sansa si cetatenii României.
      Iti doresc sa ai si tu o toamna minunata! <3

      Ștergere
  2. Iarasi o colectie 'puternica'!
    Mi-as permite sa spun ca m-as rezuma la faptul ca FRICA denatureaza totul. Si nu ma refer la frica de a pierde o putere, ci orice pentru care ai suferi in diverse grade! In spatele ei se ascund multe chestii: lasitate, lene, incultura sau 'semicultura' sau chiar probleme... medicale. Dar cea mai cumplita frica este generata de insecuritatea zilei de maine. Sunt parghii subtile prin care se promoveaza, iar imaginatia obisnuita nu are cum sa observe firele manipulatoare. Orice discurs ai tine, acesta nu poate estompa consecintele acelei frici viscerale legate de supravietuire.
    Descartes spunea ca: "Toate greutăţile provin din faptul că-ţi lipseşte curajul." Pana la urma este solutia fireasca. Si totusi ce este firesc se considera prea simplu pentru a fi eficient. La fel ca si cu plantele medicinale, desi si-au demonstrat valabilitatea de mii de ani.

    Sper ca esti bine, Diana draga! o toamna fantastica sa ai! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Frica ucide mintea" - zicea Frank Herbert in "Dune". O minte "moarta" e... anihilata.
      Pe "teama zilei de maine" se bazeaza toti manipulatorii - ai dreptate! Prea sunt multi cei care nu pot gandi mai departe de "maine". :( Prea sunt multi cei care vor sa manance omleta dar nu vor sa sparga oua. Cred ca prea multi inteleg instinctul de supravietuire ca fiind "maine" - sa te tarasti de pe o zi pe alta nu mai inseamna a trai, ci a exista - ca o planta.
      Curajul! Nu stiu cine a spus-o, dar cred: "curajul este ceea ce faci cand ti-e frica". :)
      Personal, cred in puterea plantelor medicinale dar nu cred deloc in puterea "medicamentelor naturiste"! :)

      Multumesc (si) de gand, Suzana draga! Sunt bine! :) Tot fug de raspundere si raspunderea alearga mai repede decat mine - mereu ma ajunge din urma si nu-mi lasa de ales. :)
      Zile senine iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  3. Ma miram eu de ce nu este niciun comentariu ... ai activat "dracia" aia ... :)
    Mare dreptate avea Al Capone ... un hot e un hot si sii la ce sa te astepti!! Coruptia a fost dintotdeauna, dar parca niciodata mai "active" ca in zilele noastre ... Iar vorbesc ca babele ... :)))
    Tu sa ai o toamna frumoasa si bogata si multa liniste (daca se poate!) si multa pace sufleteasca! Astept sa ne spui cum a fost la "Cerbul de aur"! :))
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga!
      Am fost nevoita sa aleg "moderarea" pentru ca exista persoane care nu se simt bine in pielea lor si improsca cu rahat in toate directiile. :) Mi-e mila de astfel de persoane dar nu pot tolera sa se adreseze injurios celor care trec pe aici. Pe mine, personal, nu ma afecteaza. :)
      Oh, da! CORUPTIA Exista, cred, de cand s-a organizat omul in trib. :) Acum, insa, se simte mult mai acut - din pacate.
      Multumesc, la fel! Sa fim sanatosi, si le vom duce pe toate. :)
      Hahaha! Cerbul de aur! Orasul a fost foarte aglomerat, dar la spectacol nu am mai fost, de data aceasta. Cred ca au cheltuit prea multi bani cu scena si cu platitul unei piţi care vorbeste numai prostii cand e lasata fara prompter. :)
      Astept Oktoberfest! (din 6 septembrie) :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  4. "O societate care îşi îndeamnă cetăţenii să considere, încă din leagăn, puterea şi banul drept obiectivele cele mai importante şi demne de a fi râvnite in viaţă, trebuind să fie atinse cu orice preţ, îşi garantează propria sa corupţie." .... si cu asta s-a spus tot. ;))
    Sa speram ca pe viitor se va reveni un pic la "meseria e bratara de aur" ca oamenii vor realiza ca nu e ideal ca toti copiii sa "fie avocati" si sa "faca bani", ca ai nevoie si de scoli de meserii pentru ca atunci cand ceri o informatie la un magazin de aparatura sa poti primi explicatii si sfaturi competente nu sa ti se arate aparatele cu o atitudine iei sau nu iei ce ma "freci atata la cap".. si tot asa.
    Printre altele :P.

    Corupti din fasa... cum s-ar spune.
    Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ceva... "corupti din fasa". Prea multi par a fi invatati ca fara "pile, cunostinte, relatii" nu au sanse de reusita. :( Meritul personal nu are relevanta - doar "pilele" conteaza. :(
      Oh! Sa zicem ca cineva termina o facultate - orice facultate! Indiferent unde ar ajunge sa munceasca ar trebui sa... "sfinteasca locul" - pe principiul "cine poate mai mult poate si mai putin". :) Dar... ce pretentii sa avem de la aceia care vor sa devina politisti, de exemplu, pentru ca sunt bine platiti, ies mai repede la pensie, lucreaza la stat...? Sau de la cei care afirma: "Am facut facultatea de medicina pentru a castiga bani" - si noi, care credeam ca si-au ales astfel de profesii pentru ca iubesc omaneii. Cand la facultatea de medicina exista studenti care afirma ca au copiat la examene, studenti pentru care altii scriu lucrarile de licenta... ce sa mai asteptam? :(
      Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  5. E trist că unii ziaristi si comentatori incearcă să minimalizeze coruptia...
    Inseamnă că sunt si ei corupti!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh! Nu sunt corupti! :) Sunt platiti sa scrie - si sa vorbeasca - dupa dictare. :(
      Multumesc, la fel!

      Ștergere
  6. M-ai surprins cu subiectul - felicitări ! Ai ales citate sugestive pentru a descrie subiectul "corupție" !
    Îți doresc o seară minunată ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere.
      Din pacate, citatele nu vor rezolva chestiunea coruptiei daca faptele intarzie sa se... manifeste. :)
      Multumesc. Zile senine iti doresc! Pupici!

      Ștergere
  7. Bine ai mai ales și citatele, și subiectul!
    Zi faină să ai, Diana dragă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost un fel de "la ordinea zilei". :)
      Multumesc, Dana draga! :)
      Weekend minunat iti doresc!

      Ștergere
  8. Al Capone și Steinbeck au spus-o genial. Excelentă colecție de citate, dragă Diana!

    Zi superbă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Da! Al Capone stia exact despre ce vorbeste - avea chiar si "registre" cu numele celor platiti (dar a fost pedepsit vreunul al carui nume era pe acolo?!) Ca la noi: mult zgomot la inceput apoi... "nic"!
      Multumesc, Zina draga! Weekend minunat iti doresc!

      Ștergere
  9. Extraordinare citate! Iar tema.... este atât de actuală, încât putem să o socotim... „de toate zilele”! Ne lovim la tot pasul de realitatea corupției în România!
    M-a șocat citatul lui Al Capone! Un mare gangster, dar care are atâta dreptate, când vine vorba de josnicia unor politicieni. Bună și întrebarea de mai sus: câți politicieni din caietele și dosarele lui Capone au fost arestați și condamnași pentru corupție?? Iar citatul al doilea, al lui Steffens, este parcă despre noile „valori” din societatea românească. Banii și puterea au ajuns sa fie singurele care contează...
    Numai bine, dragă Diana și zile pline de bucurii! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un fel, cei ca Al Capone stiu foarte bine ca putini sunt aceia care rezista tentatiei banului, tentatiei puterii... Mituitorii stiu bine ca fac un gest gresit dar sunt sigura ca ii dispretuiesc cu pasiune pe cei care accepta sa-si vanda si mama pentru bani si/sau putere...
      Si pe vremea lui Capone - ca si "pe vremea noastra" - politicienii adoptau legi care sa-i scape de pedepse penale pe ei sau pe infractorii ocrotiti de ei... Cum se mai repeta istoria! :)
      Noile "valori"! Ai-ai-aiiii! :) Sa fie ceva nou e de bine, dar ce bine ar fi sa fie si de valoare!
      Multumesc, draga Alex! Zile pline de bucurii iti doresc sa ai si tu! :)

      Ștergere
  10. Doar noi le citim?:))
    Ai fost pe la Coresi, pe la Ludoteca?
    Daca ai drum pe acolo, te rog nu ocoli:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sunt sigura ca citesc astfel de randuri si coruptii si corupatorii - ori nu le pasa, ori traiesc cu impresia ca nu e cazul lor. :)

      Multumesc pentru info, RObert! Nu stiam - am "mers pe fir" si am aflat despre ce e vorba. Negresit voi gasi timp sa merg pe acolo! Am inteles ca atelierele se desfasoara e intre 16-29 septembrie.
      La Coresi am fost o singura data, si doar pana la "intrare" - am condus niste persoane care veneau in BV pt prima data si primul lucru pe care au vrut sa-l vada a fost mall-ul acesta. :) Acum am un motiv intemeiat sa intru. :)
      "Programul" descoperit pe FB:
      Atelierele vor fi de la 11.00 la 13.00
      In data de 16.09 - traforam
      23.09 - clacă de cusut floare
      29.09 - croitoria este pentru oricine - semn carte

      Ștergere
    2. Mai este ceva la Ludoteca:)

      Ștergere
    3. A-haaa! :) Am inteles! Multumesc! Merg, sigur! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.