2018-09-18

Violenţa împotriva femeilor şi cetăţenii

Îi ştiţi pe aceia care îi critică pe toţi “necredincioşii”? Ei sunt cei mai credincioşi - in mintea lor - criticând tot ce iese din limita înţelegerii lor. Sunt aceia care nu au toleranţă decât pentru ei şi cei ca ei, ceilalţi fiind ori fără credinţă ori de-a dreptul satanişti. Mulţi dintre cei care-şi scandează credinţa la fiecare colţ de stradă au mai tot timpul pe limbă cuvântul “satana”: Piei, satană! E satanist; e al dracului ş.a.m.d. Tooot timpul il invoca pe “necuratul”. In acest timp, ceilalţi îşi văd liniştiţi de credinţă, fără a considera necesar să manifeste fel şi fel de gesturi care să le dovească această credinţă - nu sunt interesaţi să dovedească ceva cuiva şi nu au replică decât pentru aceia care se încăpăţânează să-i hărţuiască cu aberaţii despre ceea ce înţeleg ei că este “credinţa adevărată”. Aceştia - cei tăcuţi - aleg să nu îndure dacă se poate şi altfel. Îndrăznesc să lupte?! Sunt “fiii şi fiicele satanei!”
Îi ştiţi pe aceia care merg des la biserică dar ocolesc un cartier doar pentru că pisica neagră le-a tăiat calea? Sau pe cei care nu vor să ia sau să dea ceva “peste un prag”? De ce le mai trebuie superstiţiile când au credinţă puternică in Dumnezeu?
Îi ştiţi pe aceia (bărbaţi) care propovăduiesc in "Casa Domnului" că femeia e mai bicisnică decât bărbatul şi nu se poate discuta despre egalitate între femei şi bărbaţi, pentru că bărbatul e “dat de la Dumnezeu” să conducă? In Biblie scrie că omul va conduce peste toate lucrările creaţiei - om este şi femeia. E plămădită din coasta lui Adam?! O fi, dar tot om a devenit când a primit “suflarea vieţii”. Omul, oricum, nu are puterea finală asupra Creaţiei, ci doar una “delegată” - şi nu prea se descurcă.
Îi ştiţi pe aceia (femei) care susţin că aşa e dat de la Dumnezeu, ca bărbatul să conducă femeia şi că, din când in când, o palma nu strică? Dar pe aceia (bărbaţi) care spun râzând că femeia e cea mai vinovată, că nu tace din gură? A zis-o (in 2015 - dar credeţi că şi-a schimbat mentalitatea?) un viceprimar din comuna Albeşti, judeţul Vaslui, comuna unde cel puţin 15 femei sunt bătute de soţi - “dar nu aşa grav” (se referea la o femeie care şi-a ucis soţul cu toporul, in timpul unei bătăi - ultima bătaie din 18 ani). Când o fi grav pentru indivizi ca acesta, care merg la biserică in fiecare duminică? Ei o spun, nu eu! Ce zice preotul din comună?! Că are cunoştinţă despre astfel de cazuri - prin taina spovedaniei - dar… nu are ce să facă! Nu se pune problema unei egalităţi între femei şi bărbaţi - am scris şi mai sus, citand acest “preot” pentru care femeile sunt “mai bicisnice şi conform Scripturii”.
Doar zice şi-n Biblie; nu? Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul. (Efeseni 5: 22-24).
Îi ştiţi pe aceia (femei) care porcăiesc femeia care a “îndrăznit” să obţină ordin de protecţie şi soţul bătăuş poate fi arestat şi închis dacă ignoră ordinul? Da! Există! Aceste fiinţe (bătute şi ele, la rândul lor - educate de mici să rabde, pentru că femeia - nu-i aşa?! - e la cheremul bărbatului) îi spun celei care se scutură de jugul abuzurilor de toate felurile că nu e “femeie de casă” pentru că şi-a dat bărbatul pe mâna poliţailor! Dar pe aceia care trăiesc după “principiul” femeia nu-i femeie până nu e bătută îi ştiţi?
Îi ştiţi pe aceia (bărbaţi, de regulă) care sunt chemaţi de o femeie bătută măr in stradă - sub ochii vecinilor care strigă la agresor - plină de sânge, cu ordinul de protecţie in buzunar? Nu-i ştiţi?! Sunt ăia care au ca atribuţii protejarea cetăţeanului şi au tupeul să spună: Doamnă, ne-aţi chemat doar pentru două palme?!
Îi ştiţi pe ăia care îi spun femeii bătute: pe el l-ai luat, cu el să mori? Nu-i ştiţi?! Sunt, in general, membri din familia femeii agresate…
Îi ştiţi pe ăia (femei şi bărbaţi) care spun: nu putem face mai mult pentru protejarea femeilor abuzate pentru că nu sunt bani? Trebuie să-i şiţi! Sunt aceia care, periodic, vin şi cerşesc voturi electorale.
Aţi auzit vreun politician care să aibă in “programul de guvernare” ceva care ar putea schimba - într-un procent cât de mic - această situaţie dramatică? Oh, da! Vorbesc despre protecţie socială politicienii, dar se gândesc la pensii, salarii, ajutoare sociale - nu se bagă ei in familia omului violent! Pentru asta sunt alte instituţii… Sigur că sunt, dar nu suficiente şi nu cu oameni pregătiţi să se descurce şi cu femeile abuzate şi cu abuzatorii, oameni care să înţeleagă că violenţa nu face parte din farmecul căsătoriei, nu e o valoare a familiei tradiţionale (că tot e la modă această sintagmă) şi nici nu este protejată prin dispoziţiile legii cu privire la intimitate.
Femeile nu sunt bătute numai in zonele rurale, ci şi in marile oraşe; nu rabdă bătăi şi umilinţe numai femeile cu puţini ani de şcoală, ci şi femei cu studii superioare, cu funcţii importante. Unora le este ruşine să recunoască şi să plece, altora le este frică, altele nu au unde să meargă, unele au fost educate că menirea femeii este să asculte de bărbat, să rabde, şi o bătaie, acolo, face parte din farmecul căsătoriei ş.a.m.d..
Şi nu doar bărbaţii cu puţini ani de şcoală la activ lovesc femei - la rândul lor au fost educaţi in mentalitatea că femeia trebuie să se supună voinţei lui şi dacă n-o face de bună voie trebuie să i se aplice o pedeapsă.
De ce nu intervin (toţi) preoţii?! Totuşi, nu mai suntem in secolul XIV! Foarte mulţi preoţii par a menţine această idee a femeii supuse bărbatului! Femeia datorează ascultare bărbatului ei!
Cum de uită, cei mai mulţi, ce scrie (tot) Biblia, in Geneza (1:27): Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc şi de sex femeiesc. Altfel spus, şi bărbatul şi femeia reflectă calităţile lui Dumnezeu. Ce contează că unul a fost creat primul şi celălalt al doilea?! Aşa ajung pe lume mulţi copii - îl consideră părinţii superior pe cel născut primul? Al doilea este mai puţin iubit?

Îi ştiţi pe cei amintiţi mai sus? Dacă îi ştiţi, credeţi că au dreptate, credeţi ca procedează corect? Dacă nu îi ştiţi, aflaţi că pot fi foarte aproape chiar şi de voi. 

11 comentarii:

  1. Inca ceva de ajutor in Galateni 3:27-
    „Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos, v-aţi îmbrăcat cu Hristos.
    Nu mai este nici Iudeu, nici Grec;
    nu mai este nici rob nici slobod;
    nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască,
    fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus."

    1Petru 3:7-
    "Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre,
    dând cinste femeii ca unui vas mai slab,
    ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii,
    ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robert!
      Cred ca prea multi, din pacate, se axeaza cam prea mult pe VT si ignora NT, unde lucrurile se cam schimba. Isus nu se fereste sa vorbeasca femeilor, de exemplu… Ioan 13:27 - “Dar atunci au sosit ucenicii Lui. Si se mirau ca vorbea cu o femeie. Insa nimeni n-a zis: Ce o intrebi, sau: Ce vorbesti cu ea?” (e vorba despre femeia samariteanca).
      In plus, la un moment dat, pe langa apostoli au venit si femei care-l insoteau pe Isus, si acesta nu le trata pe ele diferit. Isus a venit sa schimbe Legea si a facut-o, doar ca celor din evul mediu nu le convenea asa ceva si au ales sa vorbeasca numai ceea ce voiau ei sa se intample - mai ales ca pe atunci nu oricine avea acces la Biblie, sa citeasca singur.

      Ștergere
    2. La 5 ani mi-am vazut mama plina de sange, tatal meu continua afara sa dea si in bunicul. Degeaba tatal meu era un om cu o minte stralucita, daca ii placea sa bea. Am dormit pe jos langa patul mamei, in caz ca venea tata sa nu ajunga direct la ea. De atunci, asa a fost viata mea, ma puneam intre el si ea, intre el si fratele meu. Tot timpul am migrene, am primit multi pumni in cap, pe corp. A doua zi, el nici nu mai stia ce a facut, ma intreba cu cine m-am batut:)

      Ștergere
    3. Te rog sa ma ierti, dar pur si simplu nu am cuvinte! Imi pot doar imagina cum este aceasta violenta fizica si psihica... si sunt constienta ca imaginatia, oricat de bogata ar fi, nu intrezareste realitatea.
      Cati oameni si-au pierdut omenia din cauza consumului excesiv de alcool! :(
      Cu acest trecut, ai reusit sa ramaii pe calea dreapta - si stiu ca nu prea multi reusesc.
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  2. Cazurile menţionate de tine sunt poate mai aproape de noi decât vrem să credem. Poate nu o dată am auzit prin vecini femei ţipând şi copii plângând. Nu ştiu, Diana. Poate pentru că sunt atât de cunoscute au ajuns unii să le considere ceva obişnuit, "normal" adică. Şi ce nu văd la tot pasul consideră a fi anormal.
    Sigur că nu putem aştepta să se schimbe mentalităţi peste noapte. Dar o lege poate fi schimbată peste noapte. Problema e că nu se sinchiseşte nimeni. Să luăm un exemplu simplu şi nu e utopie, chiar există oameni care iau atitudine: o femeie e bătută pe stradă de soţ. Intervin 10 oameni să o scoată din mâinile lui. Se cheamă poliţia, se depune plângere. Femeia merge acasă, are copii care o aşteaptă. Acasă merge şi bărbatul ei. Că nu e luat pe sus, nu? Doar nu e pericol public. şi end of story.
    O lege foarte strictă în acest domeniu nu avem. Poliţiştii nu fac decât să respecte legea.
    Dar pentru asta nu ne trebuie agitaţie, asta nu face rău societăţii, nu ne îngreţoşează, nu ne afectează... nu mai zic nimic. Sub nicio formă nu afirm că cei care se agită acum nu sunt împotriva acestor fapte. Nu, nu spun asta, nu o cred deci nu o pot afirma. Dar... dar gata. :)
    Să ai o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce paralela excelenta! Ma refer la observatia ta despre a vedea ca normal ceva rau doar pentru ca sunt cazuri foarte des intalnite si anormal ceea ce unii intalnesc rar...

      Cred ca foarte-foarte multi dintre cei care se agita azi sunt impotriva violentei impotriva femeilor, a copiilor, a animalelor... a violentei in general; nu au cum sa fie altfel.

      O lege poate fi schimbata peste noapte dar... nu e timp pentru legi care sa protejeze cetatenii vulnerabili cand codul fiscal se modifica de peste 200 de ori intr-un an, cand codul penal si de procedura penala se modifica si nu se modifica si se insista sa se modifice pentru a le fi bine "marilor corupti" si nimanui nu-i pasa ca modificarile pot afecta o multime de oameni pentru ca scapa si multi borfasi periculosi...
      Stiu ca exista oameni care nu raman indiferenti si imi doresc sa fie tot mai multi.
      Am avut nesansa sa am parte de a vedea pe strada astfel de incidente, de cateva ori... Pur si simplu e de speriat!
      Politaii ar putea sa il amendeze, macar, daca martorii sustin ca au vazut cum isi batea sotia/prietena... Sa-l amendeze pentru "tulburarea linistii publice" (au lege pentru asta); chiar daca individul va merge cu femeia in aceeasi locuinta... poate ca data urmatoare n-o va mai bate in strada si ea ar avea siguranta unui "refugiu", pe moment, pana trece valul de sange care-i intuneca mintea violentului.
      Nu e luat pe sus pentru ca, intr-adevar, nu e pericol public in astfel de cazuri - el n-ar lovi straini, n-ar distruge bunuri... Daca femeia ar fi dispusa sa depuna plangere penala impotriva agresorului-sot/prieten etc. individul ar putea ajunge in arest - dar s-ar putea sa nu ajunga... Daca femeia batuta pe strada are un ordin de protectie politaii ar trebui sa il aresteze pe individ, pentru ca a incalcat o hotarare judecatoreasca (si-si ia si pedeapsa pentru loviri si alte cele). Dar si pentru a obtine un astfel de ordin e destul de complicat... Au tot zis ca vor modifica legea, dar... nu au timp. :( Atatia "dar, dar, dar..."
      Multumesc! Iti doresc sa ai si tu o zi frumoasa! :)

      Ștergere
  3. Hello dear Diana!
    Great post and article!
    I agree with your thoughts.
    I’m glad in our family of friends we don’t have any violence.
    It happens all the time,watching the news !And I’m not superstitions either!
    Enjoy your day! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thanks for appreciation.
      I have met some families where violence was “the order of the day”; in time, they broke up.
      Unfortunately, it is true: it happens too often.
      Thank you! I wish you a nice day!
      Hugs!

      Ștergere
  4. Violenta fizica este vizibila de cele mai multe ori, pentru ca lasa urme. Dar mai este cealalta, nevazuta, cea verbala agresiva si greu demonstrabila, cea care te striveste zi de zi.
    Atitudinea de "superioritate" a celor din jur, zeflemitoare (doar pentru ca ei sunt mai "mari" si mai "destepti" si tu pari mic si prost si fara aparare). Fereasca sfantu' sa ai si o slabiciune ca te-ai aranjat.
    Mentalitatea oamenilor este redusa de ceea ce sunt invatati (ce traiesc si ce vad si aud in jur) sa fie. Toti oamenii sunt in sesenta buni. Daca devin pe parcurs altceva, inseamna ca societatea e bolnava. Nu uniformele sunt vinovate, ci uniformizarea cealalata. Un fel de infirmitate afectiva si mentala.
    Dar ce stiu eu.
    Momentan iar se sparge, iar se gaureste in bloc. Iar eu visez la vremuri cand apartamentele nu se transformau atat. Cand curatenia insemna varuit si improspatat si curatat. Nu spart. Pus pickamerul in bloc si modificat peste modificat peste modificat.
    Cred ca si faptul ca un om este obligat si constrans sa suporte nedreptati este tot o forma de violenta. Perfida si greu de dovedit (si la propriu si la figurat).
    Oamenii egoisti si nepasatori nu reactioneaza decat atunci cand au interes. Sa ii vezi cand e vorba de ei cum fac. Dar in rest stau si se uita si rad eventual de tine. Li se pare f amuzant.
    Odata eram cu Dodo afara si ne-a incoltit un catelandru (se vedea ca nu e de pe aici si nu era abandonat - i-am vazut mai tarziu stapanul ranjindu-se dintr-un colt). Do s-a speriat si se tot invartea in jurul meu. Nu il puteam prinde sa il iau in brate (Do a fost muscat de 2 ori cand era mic de o rotweillerita lasata libera). Si mi l-a capsat un pic dar in cele din urma am reusit sa il iau in brate si m-am refugiat in ultima clipa cu el in varful capului in farmacie (stateam langa usa si m-am rugat sa ma primeasca). Atunci l-am vazut pe ala ranjind. Crezi ca ne-a sarit cineva in ajutor? Mi-a fost mila de catelul ala care nu avea nicio vina. De ce stapan avea parte (pentru ca oamenii puteau deveni violenti cu el, nu cu stapanul care il intarata sa faca astfel de lucruri).
    Dar am vazut si multi alti trecatori care se uitau la mine si Do de parca ne meritam soarta. Pt. ca fata de ceilalti paream slabi. Si atunci cand pari slab, ceilalti gasesc un mod facil de a se simti importanti si grozavi.

    Cineva isi plimba cei 2boxeri in spatele blocului. Unul a sarit la Dodo efectiv sa il inhate pe o parte si at. Am tipat de groaza. Ce a facut stapana? A inceput sa urle la mine ca sa imi tin catelul (in ham, ascuns saracul dupa picioarele mele) ca... si voia sa continue.. Stiu ca atunci (nici nu mai aveam voce) am racnit cumva la ea ca al meu e in ham- ai ei sunt liberi si ne ataca. Cred ca nu se astepta sa o infrunt... Nu imi mai amintesc mare lucru decat ca abia mai puteam respira si tremuram toata. Si ca oamenii ca deobicei ar fi fost tentati sa ii ia partea acelei persoane doar pt ca era mai mare, mai aranjata si cu tupeu si noi eram doi "amarati" stersi si normali(de-aia cu bun simtul si punga dupa ei pana si pe zapada - buni de strivit).

    Uneori ma gandesc ca societatea e foarte bolnava incat sunt permise atat de multe nedreptati zi de zi. Poate lucrurile astea nu se compara cu o bataie. Da e drept. Dar sa fii agresat pe strada chiar si cu vorba (M-am trezit odata cu un tip care imi fuma in ceafa in timp ce eu ma pregateam sa strang dupa Dodo. Am senzatia ca a vrut sa ma pocneasca, pentru ca a venit foarte rapid, nu l-am vazut dar am simtit ca s-a apropiat cineva exact cand pregateam punguta; adica am perceput prezenta pericolului).

    In ultimele doua zile m-am tot luptat cu mine sa nu ma las abatuta de nedreptatile din jur. Incerc sa ma bucur de reusitele unora si sa nu iau in seama mizeriile. Dar cred ca astia cu spartul lor m-au cam deprimat ca sa zic asa :). Si de-aia m-am lasat antrenata de subiect. si uite.

    Te pup.. merg mai bine sa exersez mana semne japoneze.
    Ps: Tot sper intr-o lume mai buna, facand ce pot eu ca sa fie mai bine. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoooleu! Imi amintesc cand si la noi se spargeau pereti de numa’-numa’! Ai putea sa le bagi sub nas L 61/1991 republicata, unde sunt scrise intervalele orare in care nu au voie sa faca zgomot; art 2 al. 26) “tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.
      Macar o ora de pauza sa ai, intre 13 si 14… In plus, pentru modificari in apartament ar trebui sa aiba (mai nou) autorizatie de construire in anumite cazuri, daca schimba aspectul apartamentului (darama debara, camara, ziduri care nu fac parte din structura de rezistenta) dar si a asociatiei de proprietari, in alte cazuri - art 13 al. 2) din Legea 230/2007 (a asociatilor de proprietari). Poate ca vecinul vostru isi schimba doar gresia sau tocurile usilor; poate isi monteaza centrala sau aparat de aer conditionat… si pentru astea nu are nevoie de aprobare, dar tot e obligat sa pastreze linistea.

      Violenta psihica e, intr-adevar, greu de probat; cand se manifesta prin cuvinte urate sau de amenitare se mai poate face o inregistrare (daca nu sunt martori dispusi sa declare ce au auzit, cand e cazul), dar cu ironiile, cu sarcasmul etc. e greu de tot.

      Ar putea fi “violenta psihica” faptul ca suntem, uneori, supusi unor nedreptati, doar ca… nu e, pentru ca nedreptatea poate fi indreptata (teoretic) altfel - conform anumitor legi, in functie de nedreptate, si pentru a obtine “repararea” trebuie sa dovedim prejudiciul suferit (in unele cazuri).

      A trebuit sa impart comentriul pentru ca sunt acceptate cel mult 4096 caractere. :) Ce mult am scris! :)))

      Ștergere
    2. Dragul de Dodo! <3 Nu vreau sa-mi imaginez ce era in sufletul tau! Teribile momente! Sunt si astfel de oameni, din pacate - si ne miram ca sunt oameni care detesta cainii si pe stapanii lor, fara discrimnare. :)
      Nu-i blama prea tare pe cei care priveau pentru ca s-ar putea sa nu fi stiut ce sa faca. Afirm aceasta pentru ca am fost intr-o situatie asemanatoare: intr-o zi, pe bulevard, o fata cu un catel in brate alerga disperata de un caine lup (caine care nu mai avea stapan sau nu avusese vreodata); si lupu’ sare pe fata, punandu-i labele din faţă pe umeri si mergand in doua labe dupa ea. Pur si simplu am ramas interzisa si nu stiam ce sa fac! Apoi m-am dezmeticit si mi-am data seama ca s-ar putea ca fata sa aiba in brate o catelusa in calduri… Pentru ca nu ma tem de caini, am reusit sa dau cainele jos de pe ea si am insotit-o pana acasa, tinand dulaul la distanta. A doua oara, tot un caine mare, sarea pe o batranica care avea cu ea si un carucior de piata si un Bichon Maltez (catelusa) in lesa - era plin de oameni pe bulevard si nimeni nu facea nimic, desi batranica ţipa ca din gura de sarpe. Am traversat strada si am ajutat-o sa ajunga acasa. Oamenii din apropiere ar fi vrut sa o ajute, dar nu stiau cum - se si temeau sa nu fie muscati, probabil…

      Cand il aveam pe Boby (boxer de felul lui) :) il tineam numai in lesa, dar era in cartier un dog german pe care stapanul il lasa liber. Ei, si cainele acesta avea ce avea cu Boby, dar nu era agresiv, doar ca Boby se speria usor (l-am gasit cand avea 2-3 ani si era plin de cicatrice). Intr-o zi, cainele navaleste spre noi in “galop” - eram langa un bloc, nu aveam pe unde sa trec - dogul in faţa noastra cu urechile fluturand; Boby se ascunde in spatele meu; am crezut ca dogul se va opri. De unde! Avea viteza! Cand cred ca mai era un metru pana sa intre in mine, ma trezesc si strig: “nu-i voie?!” A intepenit dogul de ziceai ca e cainele meu - si ne-a lasat in pace de atunci. Mai avea ceva contra lui Boby (dar nici el nu se lasa!) un caine lup lasat liber - intr-o seara era gata-gata sa-l muste pe Boby, dar am fost inspirata si i-am bagat mana in gura lupului, tragand, in jos, maxilarul de jos - e o manevra periculoasa, dar mi-a reusit fara sa ma umplu de sange si Boby a scapat necompostat.

      Nesimtita proprietara boxerilor! Se presupune ca cei care-si lasa cainii liberi ii stiu educati si prietenosi cu toate celelalte vietati, dar chiar si asa, pot da peste vreun dulau needucat si mult mai puternic care e lasat liber sau chiar in lesa fiind, poate musca daca vreun zabauc de catel jucaus se duce fuga spre el…
      Si noi am avut doi boxeri (e rasa de caini pe care o prefer) - pe rand. Pe Bony am avut-o de mica, si fusese dresata; Boby… greu l-am educat pana si sa mearga in lesa, dar am reusit (boxerii sunt destul de incapatanati, si sunt, de regula, foarte jucausi, dar sunt teritoriali mai mult decat altii, si sunt foarte posesivi cand e vorba despre prietenii lor bipezi).

      Rux, nedreptatile constata-le, rezolva-le cand poti, vorbeste / scrie despre ele, dar nu le pune la suflet pentru ca te vei epuiza si greu iti vei reveni. Stiu ca nu e usor de reusit dar, crede-ma, e posibil.
      Te imbratisez cu drag! Spor la semne! :) Pupici! <3 Succese!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.