2018-09-19

Drepturile minorităţilor sexuale

In ultimul timp, de când cu referendumul pentru “familia tradiţională”, pare că disensiunile sociale s-au acutizat, spre mulţumirea unor politicieni care vor să abată atenţia mulţimii de la probleme cu adevărat serioase. Foarte mulţi oameni se pronunţă împotriva drepturilor homosexualilor şi lesbienelor, in sensul că nu sunt de acord ca aceştia să se căsătorească, să încheie parteneriate civile.
Nu voi cita din toate tratatele internaţionale pe care le-a semnat România la un moment dat şi care arată că un astfel de referendum este fără sens, doar consumator de bani publici.
Ceea ce urmează să scriu in continuare nu sunt argumentele mele pentru susţinerea drepturilor unor oameni. Nu am nevoie de justificări pentru a fi de acord (impropriu spus “de acord”) ca şi ei să aibă dreptul să se căsătorească etc.. Îmi este suficient că sunt oameni, deci au aceleaşi drepturi pe care le am şi eu. Când e vorba despre drepturile mele le pretind, dar când e vorba despre ale altora zic “Drepturi-drepturi, dar numai când e vorba despre ce-mi convine mie. Drepturile astea civile au, şi ele, o limită.” Cum ar veni asta?
Prea mulţi sunt împotriva acestei minorităţi deoarece se raportează numai la excepţii - acele excepţii care le sunt aruncate in atenţie pentru a-i convinge (indirect) că nu e bine ceea ce se întâmplă. Homosexualii sunt răi, sunt bolnavi, corup tineri, se prostituează ş.a.m.d.. De acord, unii homosexuali, unele lesbiene fac toate cele enumerate. Dar aceleaşi rele le fac şi unii heterosexuali! Şi heterosexualii violează, corup tineri şi copii, se prostituează etc. ş.a.m.d.. Pentru cei care săvârsesc infracţiuni există lege - legea nu distinge in funcţie de orientarea sexuală, religioasă etc. in cazul infractorilor. Homosexualii, lesbienele, bisexualii, travestiţii fac parade / carnavaluri etc. indecente…  Heterosexualii nu?! Aţi uitat (sau nu aţi auzit despre / văzut) acele “marşuri” in pielea goală, acele fotografii cu oameni goi-puşcă şi care se înghesuiau unii in alţii pentru a dovedi mai ştiu eu ce?
Mi-e greu să înţeleg ce au atâţia oameni împotriva unei minorităţi - raportaţi la miliardele de oameni care populează Terra homosexualii, lesbienele, bisexualii, travestiţii etc. sunt minoritari - ar putea popula, eventual, un oraş cu câteva milioane de cetăţeni.
Cine poate recunoaşte un homosexual sau o lesbiană doar privind omul pe stradă? Altfel spus: nu deranjează când nu li se cunoaşte orientarea sexuală. Poate că v-aţi înghesuit lângă aceşti oameni in autobuz, poate că aţi stat lângă ei la casierie in supermarket… Poate că aţi văzut la o masă, pe o terasă, un grup de femei şi de bărbaţi - nu v-aţi gândit o clipă că ar fi homosexuali sau lesbiene, ci v-aţi gândit, eventual, că sunt cupluri sau o gaşcă de prieteni (erau: cupluri şi prieteni, doar că aveau orientare sexuală diferită de a majorităţii, dar habar nu aţi avut!). Poate că aţi întâlnit un homosexual sau o lesbiană plimbându-şi câinele in acelaşi parc unde îl plimbaţi pe al vostru - câinii voştri s-au jucat împreună şi voi aţi schimbat câteva vorbe, obişnuind să vă salutaţi de câte ori vă întâlniţi. Poate aţi văzut in parc un bărbat jucându-se cu copilul lui mititel şi aţi zâmbit cu încântare văzând scena - habar nu aţi avut că acel bărbat este homosexual şi nici nu v-aţi gândit că ar putea fi. O femeie îşi aduce copilul la grădiniţa unde e şi copilul vostru - îi zâmbiţi, discutaţi cu ea despre copii şi habar nu aveţi că e lesbiană, şi nici nu vă gândiţi că ar putea fi! Pur şi simplu, in astfel de situaţii vedeţi omul! Şi aşa este firesc: să vedem omul.
Eşti bărbat, şi un bărbat flirtează cu tine… Îi place de tine, o.k.! E homosexual şi e logic să-i placă bărbaţii - nu înseamnă că te jigneşte! Îl poţi respinge aşa cum respingi avansurile unei femei care nu-ţi place… Aşa cum nu toate femeile fac avansuri bărbaţilor nici toţi homosexualii nu fac avansuri sexuale (mai ales heterosexualilor).
Eşti femeie, şi o femeie încearcă să te pipăie sau se dă pe lângă tine. Sunt mulţi bărbaţi care fac aşa ceva, dar pentru asta nu consideri că toţi bărbaţii sunt “porci”! La fel, nu toate lesbienele sunt “scroafe” (pentru echivalenţă folosesc cuvântul dintre ghilimele, scuzaţi).
Oamenii care au altă orientare sexuală decât majoritatea sunt la fel ca toţi ceilalţi! Unii sunt buni, alţii sunt răi; unii sunt săraci, alţii bogaţi; unii sunt needucaţi, alţii sunt extra-educaţi; unii îşi căştigă banii vânzându-şi trupul, alţii îşi câştigă banii vânzând case de vacanţă; unii sunt violenţi, alţii sunt blajini, unii sunt părinţi buni, alţii sunt părinţi mai puţin buni şi tot aşa, până la judecata de apoi.

Să nu ziceţi nici in gând: “nu am nimic cu ei, dar…” Acest dar este dovada că aveţi ceva împotriva lor. J E dreptul vostru să nu vă placă, nu comentez şi nu critic, şi nu judec, doar că mi-ar plăcea să înţeleg: de ce?

4 comentarii:

  1. Nu cred ca se putea puncta mai bine, mai coerent si mai logic ce era de punctat. Da, problema sta exact in comportamentele indecente, deviate, prezentate ca fiind regula.. PUNCT. Tot alergand dupa senzational se va ajunge ca si in povestea cu baiatul care striga lupul. O sa fie ceva cu adevarat grav si nimeni nu va mai lua in seama... :(.

    [ stii ca nu mai pot sa ma mai uit la filmele americane din acest motiv si anume faptul ca trebuie sa bage peste tot cate un personaj gay care e neaparat prezentat MUSAI ca avand un comportament deviat... mai lipseste sa ii puna pe frunte un semnal luminos]

    Totusi... ca sa ne descretim un pic fruntile, mi-am amintit de un film super amuzant. Se numeste Manechinul si joaca in el Kim Cattrall (probabil ca e mai cunoscuta din Totul despre Sex, desi pe mine personal serialul nu m-a atras). In filmul asta apare un tip excentric pe nume Hollywood - e absolut fabulos rolul :)))).

    Pupici!
    [si fie ca lumea sa nu se mai lasa atrasa in astfel de actiuni mancatoare de bani si resurse care ar putea fi folosite in actiuni cu adevarat necesare; ca sa nu mai zic de abaterea atentiei.... ]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Rux. :)
      Din pacate, exceptiile negative sunt mult prea mediatizate - si scopul, as zice, e clar.
      Haha! De cativa ani, aproape ca nu exista serial american (s.a.) (filme mai sunt) in care sa nu apara cel putin un cuplu de homosexuali sau lesbiene - ca exemple bune. :) "Instinct", de exemplu, e un serial ("politist") in care actorul din rolul masculin principal (fost C.I.A.) este un tip foarte destept si care e homosexual casatorit (Alan Cumming, actorul, e bisexual in realitate). :) "Crownies" (si al sau spin-off "Janet King") sunt seriale cu si despre o procuroare lesbiana (Marta Dusseldorp, actrita din rol, e heterosexuala). In schimb, serialul Sense8 (sau ceva de genul) se vrea unul SF dar pare ca e (cat am vazut din el) mai mutlt ceva gen "erotic" pentru cuplurile de acelasi sex!! Evident ca am renuntat sa il urmaresc pana la capat - am scris pe blog despre serial (prea multe scene erotice - si nu-mi place, in general, sa vad scene erotice, mai ales in filme de "actiune" - amorul se practica, nu se priveste la altii) :))

      N-am vazut "Manechinul" (poate-l gasesc online). K.C. a fost singura care mi-a placut in TdS (am vazut cateva episoade, pe sarite, pentru ca genul acesta de "filme" nu se numara intre preferintele mele).

      Fie sa ti se indeplineasca dorinta (urarea!) :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Hello dear Diana.
    Lovely article and thoughts!
    It’s difficult to have an opinion for such a big theme for people with-different sexuality.
    You have the old fashioned and the church to criticize,
    Thank you for sharing.Have a lovely day!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      It is quite difficult, indeed, to have a clear opinion about sexual minorities, but one thing is certain: human rights are for all people.
      The Christian church, especially, I think it should prove tolerance.
      Thanks for appreciation.
      I wish you a lovely evening!
      Hugs!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.