2018-09-16

Robert Cadar a pierdut lupta împotriva cancerului

Dimineaţă, căutând ceva despre mall-ul Coresi, unde voiam neapărat să merg zilele acestea, am ajuns pe blogul lui Robert Cadar. Îl ştiam numai după nume şi după renume, dar nu ştiam că are cancer! Când am citit despre boala lui am uitat de Coresi şi am răsfoit blogul lui. (https://robertcadar.ro/alerg/ sursa foto: acelaşi blog). Când am ajuns cu cititul la tratamentul pe care urma să îl facă in Manchester am avut sentimentul că ceva nu e in regulă şi atunci am fugit să caut eventuale noi informaţii despre situaţia lui. Şi am avut surpriza neplăcută de a afla că ieri, 15 septembrie, alergătorul montan - cel care a creat comunitatea #alergBrașovul - a murit.
La Maratonul Internaţional Braşov powered by Telekom Sport  din luna mai anul acesta (a patra ediţie) s-a alergat pentru el (https://36fit.com/doneaza-robert/).
S-a născut la Codlea, oraş situat la 14 km de Braşov. De profesie era inginer, dar era cunoscut ca blogger, fotograf, ciclist, şi mai ales ca voluntar (din 2010 a fost voluntar, si a fost membru in consiliul Fundatiei Rafael din Codlea). S-a implicat mereu in promovarea diferitelor cauze umanitare, reuşind să strângă foarte mulţi bani chiar şi in perioada când chiar el avea nevoie de foarte mulţi bani. In unele cazuri făcea donaţii direct, sau prin asociaţia sa “Alerg pentru viaţă”.
În anul 2014 a fost desemnat voluntarul anului, după ce a mobilizat resurse incredibile pentru ajutorarea persoanelor cu handicap, donarea de sânge, acțiuni de ecologizare și împădurire.
In ţara pe care o ştim, e de mirare că cei de la Casa de Sănătate au făcut mutre când le-a prezentat documentele necesare pentru a-i fi decontată suma de 7000 de euro, cât a cheltuit pe tratament in Franţa in anul 2017?
A alergat până acum două luni şi a continuat să mobilizeze oamenii pentru a-i ajuta pe alţii. Era in Manchester când starea de sănătate s-a înrăutăţit.
Avea 39 de ani şi s-a luptat cu o formă rară de cancer (2% din populaţia lumii), boală descoperită in decembrie 2016: melanom de mucoasă bucală. Pe blogul său descrie lupta lui împotriva acestei boli. In anul 2015 a fost diagnosticat cu o boală autoimună, împotriva căreia a ales să lupte prin sport, şi aşa a luat fiinţă clubul neoficial #alergBraşovul.
Azi, 16 septembrie, de la ora 15.00, la capela din cimitirul evanghelic săsesc din Codlea, str. 9 Mai nr 11, cei care l-au îndrăgit îşi pot lua rămas bun. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, luni, 17 septembrie, de la ora 15.00, la aceeași capelă (info despre înmormântare: mytex.ro)
Odihnească-se in pace! 

4 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    It’s sad young people dieing from cancer.
    I lost my mum from cancer and it was very difficult and painful for all.
    I hope they find soon the cure.
    Have a lovely day! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
  2. :(
    Odihnească-se in pace!

    ...si de-ar disparea toate bolile astea autoimune... si tot ceeace le provoaca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Astfel de situatii pur si simplu ma amutesc... :(
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru gandurile voastre si va rog sa ma iertati ca nu raspund personal fiecarui gand... Nu am cuvinte potrivite.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.