2019-12-19

Rudolf și Moș Crăciun. Provocări verzi

Continui să mă joc. 
Abia am terminat jocul cu păpușile și am început să mă joc cu podoabele de Crăciun.
Tema cu numărul 61 de la Provocări verziTransformăm decorațiuni și podoabe de Crăciun. Mi-a plăcut ideea de a transforma decorațiuni stricate sau “demodate”. Câteva decorațiuni vechi, pentru bradul de Crăciun, le-am păstrat ca amintire.
Săniuța (L= 8 cm, h= 2 cm), pe care am transformat-o (un fel de a spune) în sania lui Moș Crăciun trasă de renul cu nasul roșu, când era mititel, am cumpărat-o când eram în clasa a V-a, din banii obținuți în urma vânzării unor borcane. Am mai cumpărat atunci și altele, dar numai săniuța a necesitat reparații - s-a rupt partea din spate, dar acum am lipit-o. Câteva biluțe își pierduseră luciul și am rezolvat cu ojă sidefată.
Oricum, nu se vede reparația pentru că am lipit micul Moș Crăciun rămas de la un ghiveci cu o “Crăciuniță” primită de mama cu nu mai știu câți ani în urmă.
Pe Rudolf l-am copiat dintr-o poză de pe net și l-am desenat apoi pe o “foaie de spumă” (iar am uitat cum se numește materialul!) Nasul lui e rotund! În poză se vede cilindric! (poate pentru că l-am “decorat” pe ambele părți).
₪₪₪
Următoarele două decorațiuni nu sunt recondiționate pentru această temă, dar dacă tot eram la acest capitol... Le am de la primul brad de Crăciun, pe care l-am avut - mi-au zis părinții - la vârsta de două luni.
Bicicleta (L=10 cm, h=7 cm, la ghidon) îmi place foarte mult, dar n-am prea reușit să o recondiționez.
În realitate arată, însă, mai bine decât în poză (roțile sunt mov).
A doua decorațiune nu prea știu ce reprezintă, dar mă gândesc la conuri (h= 7 cm, L funda = 7 cm).
Am reușit să o recondiționez, oarecum, dar nu sunt mulțumită de cum au ieșit biluțele care formează funda - unele s-au colorat frumos, altele ba.
Aș mai fi recondiționat câteva dar am fost dezamăgită de ceea ce am reușit cu ultimele două. Poate anul viitor. 

29 de comentarii:

  1. Săniuţă am şi eu, păstrată de la primul brad. Mi-e cea mai dragă decoraţiune. Şi din gama aia mai am două. Dar săniuţa e lipită de sufletul meu.
    O zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An de an a fost agatata in brad saniuta - pana s-a rupt, apoi a facut pauza, dar nu m-am indurat sa o arunc. :) Ornamentul bicicleta e cel mai apropiat de sufeltul meu.
      Multumesc, Potecuta! Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. Faine, mai ales bicicletele! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Bicicleta imi place si mie, cel mai mult. :)

      Ștergere
  3. Arata foarte bine decoratiunile. Si patina timpului, inclusiv cu povestile tale fac parte din farmec. Saniuta cu ren si Mos e foarte chic, iar conurile mie-mi plac foarte mult (nu te descuraja). O zi buna! Pupiciii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si de aceasta data m-a luat valul amintirilor dar l-am controlat! :)
      Multumesc pentru apreciere, Ina.
      Mie-mi place tare mult cum a iesit renul - pare tare mandru de rolul lui. :))

      Multumesc! Seara frumoasa iti doresc! Pupici!

      Ștergere
  4. Eu îmi amintesc de o întâmplare de pe vremea când sărbătorirea Crăciunului era interzisă şi procurarea decoraţiunilor pentru bradul de „Moş Gerilă” era cam la fel de dificilă pe cât este azi obţinerea unei autorizaţii de construcţie. Adică de prin anii când mai trăia încă Stalin. Un unchi de-al meu, care locuia la Cluj pe strada Braşov, a găsit pe fundamentul de piatră al unui gard de fier forjat o cutie de carton frumos împachetată. A dus-o acasă şi a despachetat-o, era plină de „bomboane de pom” (cam ca în poza de aici http://paulmelian.de/blog/wp-content/uploads/2019/12/bomboane-de-pom.jpg) şi conţinea şi o felicitare pe care stătea scris:
    „Mai folosiţi-le şi voi, că eu m-am plictisit de ele.”
    Iar în locul unei umpluturi dulci, fiecare „bomboană” conţinea un mic cub de lemn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)
      Oooo! :))
      E o amintire cu subiect super interesant! Mi-ar placea sa stiu mai multe - din surse directe - despre "era Stalin" dar... la vremea cand "martorii" mai erau in preajma mea nu m-a interesat, iar acum...
      Cele din fotografia ta ar mai putea fi, inca, din ciocolata cu umplutura buna. :) Imi amintesc acele bomboane tari, facute doar din "zahar" cu arome si nuante diverse... Numai gandul la ele ma "sperie"! :) De curand, am cunoscut o doamna care spune ca ii placeau foarte mult si regreta ca nu mai gaseste. :) Stiu de pe atunci ca erau multi carora le placeau.

      P.S. Pe blogul tau nu pot fi lasate comentarii? Am scris unul si... l-am gasit fisier pe desktop (neputand sa-l deschid, evident). :)) De atunci nu am mai incercat. :) Oi fi facut ceva foarte aiurea?! Nu m-as mira... :)

      Ștergere
    2. Comentariile sunt, după cum ştiu eu, permise, dar primul comentariu al unei persoane trebuie aprobat. (Trebuie însă completate toate datele pe care formularul le consideră absolut necesare, care însă nu sunt nici publicate, nici cumva folosite fără acordul proprietarului. Nu ştiu dacă funcţionează comentarii direct din contul google/blogspot.) După asta, sistemul antispam "recunoaşte" persoana şi comentariile apar pe loc. Chiar m-ar interesa dacă poţi să mai încerci odată, pentru că dacă este ceva în neregulă trebuie să verific. Eventual încearcă şi pe vladeasa.eu/blog, dar este acelaşi host şi aceeaşi platformă de software, ar trebui să fie la fel. Doar dacă n-am greşit eu setările...

      Ștergere
    3. Am scris un comentariu pe blogul vladeasa.eu/blog (minunat blog!) si pe paulmelian.de/blog (am completat toate campurile), dar pe acest al doilea blog amintit aici s-a intamplat ca si prima data: pe desktop a aparut (a fost descarcat) un fisier tip php (wp-comments-post.php). Pe primul blog amintit aici pare ca a fost trimis comentariul. La postarea cea mai recenta am scris (pe ambele bloguri).

      Ștergere
    4. Ciudat. Am încercat şi eu, funcţionează corect. Setările par în ordine. Am să mai fac cercetări. Am păţit şi eu o chestie asemănătoare la care s-a dovedit că modemul meu se înecase cu ceva informaţii greu de digerat. L-am resetat şi problema a dispărut.

      Ștergere
    5. Am mai încercat comentariile şi de pe alt calculator, funcţionează fără probleme. Deoarece conexiunea la blogul paulmelian.de/blog (spre deosebire de vladeasa.eu/blog) nu este criptată, presupun că problema apare din această cauză: fie calculatorul tău, fie browserul pe care îl utilizezi, pot fi setate în aşa fel încât să nu-ţi permită transmiterea datelor decât prin legături "sigure". O altă posibilitate am menţionat-o deja, modemul.

      Ștergere
    6. Poate ca pentru raspunsurile tale altele sunt setarile (de la "el", de la blog) :) Tind sa cred ca la setari e ceva pentru ca ar fi de mirare ca cineva sa nu fi simtit nevoia sa scrie cateva randuri la vreo postare - scrii fain, cu miez. E drept, nu am "verificat" daca sunt comentarii la postarile mai vechi (in urma cu cateva luni, inainte de momentul cand am ajuns la tine, pornind de la o recomandare facuta de @daurel pe blogul sau, https://daurel.wordpress.com/

      Nu pot comenta pe site-uri unde administratorii au ales sa fie facute comentariile cu diverse aplicatii (unde trebuia alt cont), dar la tine nu pare sa fie ceva de genul acesta pentru ca altele sunt "simptomele". :)

      Ștergere
    7. Conexiunea la net e prin cablu...
      S-ar putea sa ai dreptate, si sa fie ceva cu setarile la mine, dar nu cred ca la browser (e Google cel pe care-l folosesc - o sa incerc cu altul). Oricum, nu stiu ce sa-i fac... :(

      Ștergere
    8. Am incercat de pe Internet Explorer, fara succes. IE a comunicat cu mine! :)) A aparut o fereastra in care sunt intrebata: "Vrei sa salvezi acest fisier sau vrei sa gasesti un program online pentru a-l deschide?" Imi da o lista de programe si... n-am idee ce inseamna, dar sigur nu va aparea comentariul pe blogul tau. :(

      Ștergere
    9. Am încercat şi de pe mobil, funcţionează. (Bineînţeles, la toate încercările am fost dezautentificat.) Setările celor două bloguri sunt identice. Nu mai am nicio idee.

      Ștergere
    10. Nici eu... :( Continui sa citesc ceea ce scrii.
      Voi ruga pe cineva sa incerce un comentariu pe blog - daca reuseste devine clar ca e ceva la computerul meu.

      Ștergere
    11. Am rugat o prietena (Ella) si, ca de obicei, m-a ajutat imediat. A scris un comentariu si mesajul primit de ea a fost: "ce vrei sa faci cu fisierul: deschizi, salvezi, anulezi?" (orice alege, nu se transmite). A accesat tot de pe Blogger.
      Eventual, roaga pe cineva care are orice alt site, sa scrie un comentariu. Prea mi se pare "ciudat" ca nu sunt comentarii la postarile tale si, din punctul meu de vedere, e pacat. :)

      Ștergere
    12. Am făcut o actualizare a softului wordpress. Am mai încercat de pe două alte calculatoare (fără să fiu logat). Funcţionează. Habar n-am ce se întâmplă.

      Ștergere
    13. Am reusit!!!! :) Am incercat tot ce mi-a dat prin minte. Apoi mi-am amintit ca pe unele bloguri, cand scriu adresa blogului (website, la "cerinte"), nu se face redirectionarea daca scriu https://nume_blog, ci doar daca scriu fara s la final se face redirectionarea catre blogul meu (din comentariul de pe alt blog). La tine am incercat intai fara sa scriu si numele site-ului, iar la al doilea comentariu - pentru ca nu a fost acceptat nici cu http, nici cu https, am scris fara http/https - adica, nnumai diana-kundalini.blogspot.ro si a functionat. :)
      Pe scurt: comentariul era blocat de http / https. :) Ce simplu era! Daca-mi aminteam mai repede cele scrise mai sus... Scuze ca ti-am dat atata de lucru.

      Ștergere
    14. Probabil că sistemul WP completează automat http/ iar dacă acesta apare în adresa transmisă de două ori este considerat varză...

      Ștergere
    15. Ar putea fi si asa, dar cred ca noul protocolul de transfer date in siguranta "https" intra in conflict cu "http". Important este ca am reusit, si chiar nu ma gandesc ca in timpul "transferului" adresa mea de e-mail va fi "captata". :))

      Ștergere
  5. Mi-a plăcut mult ingeniozitatea ta cu decoratiunile, în special cea cu Rudolf, dar și bicicleta este mortală, si nu zic asta pentru că îmi plac mie bicicletele, chiar a ieșit de,a dreptul superbă..!
    Conurile de jos au fost și ele superbe, chiar mi-o plăcut mult cum au ieșit !
    Super să pot face și eu ceva wekendul ăsta..
    Mulțumesc de prezentarea lucrărilor, suuuper frumoase !
    Seară Plăcută Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rudolf cel mic imi place cel mai mult. :)
      Bicicleta edoar (aproape) reconditionata - am incercat, candva, sa fac si eu una dar... am abandonat ideea pentru ca-mi incurcam degetele in sarmulite. :)
      Sunt sigura ca, daca vrei cu adevarat, reusesti. :) Spor la lucru!
      Cu placere. Multumesc pentru compliment, si pentru urare! Noapte buna! Zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Foarte reusite! M-am plimbat si eu putin cu saniuta!
    Si sa stii ca mi-au placut si conurile. Este genul de geometrie care ma
    atrage. Poate reusesc macar o mica decoratiune si eu.
    Multumesc pentru imbold, Diana draga! Pupici! Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Suzana draga! <3
      E faaaain cu saniuta! :)
      Ai reusit 30 de felicitari! Esti o forta!
      Cu drag, dar cred ca imboldul a fost in sens invers. :)
      Multumesc! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  7. Ce frumoase erau decoratiunile din margele de pe vremuri! Acum realizez. Eu nu aveam saniuta ci carucior ;)). Si un cuib dragalas... <3 si stele. Turturii imi placeau insa cel mai mult... Sper sa mai am vreo 3 macar. Parca pe cel transparent (care era si cel mai mic) il zarisem acum cativa ani intr-o cutie.
    Imi place mult cum ai reparat decoratiunile :). sa mai faci!!! <3
    Puuupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ruuux!!! Ma bucur sa te revad aici! <3
      Nu stiu daca am vazut si carucioare - practic, nu reusesc sa-mi amintesc prea multe dintre podoabele de pom din copilarie (stiu doar perioada in care au fost achizitionate cele pe care le am) :) De stele imi amintesc ceva-ceva, dar de turturi nu.
      Multumesc pentru apreciere! Pupici cu drag! <3 Sa nu uiti sa-i dai si lui K cativa pupici din partea mea. :)

      Ștergere
  8. Ce decorațiuni frumoase aveai sau au avut părinții tai. Eu nu tin minte din copilărie decât globurile clasice, sferice sau puțin alungite, lumănări și conuri. Alte forme nu aveam.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.