2021-01-22

Editare rapidă. Stergere comentariu. Probleme

Când ceva poate merge rău va merge! zice o lege a lui Murphy.
De câteva zile a dispărut „iconița” de „editare rapidă” (text) de pe pagină – acel desen cu un creion și un pătrățel care se afla în josul postării și de unde puteam edita imediat atunci când descopeream o greșeală (de exemplu) în textul deja publicat. Acum trebuie să accesez „design”/”tablou de bord” – „postări” și să fac modificări. 
La adresa de mai jos scrie (în august 2020) că editarea rapidă va funcționa numai pe noua interfață.
https://support.google.com/blogger/thread/66039956?hl=en
Aceasta e noua interfață și până acum câteva zile totul a funcționat corect în chestiunile amintite.
Simbolul „editare rapidă” a dispărut și de la „obiect gadget” (acele două „chei” încrucișate). De exemplu, nu pot adaugă un blog în „Blogroll” decât accesând „design”/”tablou de bord” – „aspect” – gadgetul respectiv și „Editați”; nu mai e posibil de la sfârșitul „listei” de bloguri.
În plus, nu mai pot șterge comentarii din pagina principală, ci trebuie să ajung tot în „tabloul de bord”, în secțiunea „comentarii” și să șterg de acolo.
Acum, că m-am plâns - și am explicat (cât m-am priceput) - ce „probleme” am, adresez întrebări și rog pe cei care știu una-alta să mă ajute:
Dintre cei care au blog pe Blogger mai este cineva care are aceleași „probleme”?
E posibil să se întâmple ceea ce am descris în caz că iar se modifică ceva pe platforma Blogger și atunci trebuie doar să am răbdare.
Este ceva ce aș putea face pentru a remedia neajunsurile, dacă se întâmplă doar cu blogul meu?
În gadgetul „postări de blog” este activată opțiunea „arată editarea rapidă”.
Vă mulțumesc.

Actualizare 26 ianuarie
S-a rezolvat "de la sine", ieri.

26 de comentarii:

  1. Diana, eu sunt in WP și aici sunt schimbări și nemulțumiri. Sper sa afli o rezolvare. 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da, stiu ca si WP a suferit schimbari - am un blog pe WP, dar e "privat" numai pentru ca l-am facut sa vad daca ma descurc (si nu ma descurc) :) Dupa ultimele modificari am mai incercat un timp, apoi am renuntat. Practic, e "gol" blogul, dar il tin asa.

      Si eu sper! Poate ca-si revine "de la sine" - au mai fost situatii "ciudate".
      😘❤️

      Ștergere
  2. Nici nu am inteles ce-ai spus. Cred ca mai sunt munti de idei de invatat.
    Nici nu am observat vreo iconita de editare rapida... :( Sorry!
    Nici pana acum nu am facut vreo postare pe cel de WP. Cand nu vad din prima ceva, incerc a doua oara. Insa nu stiu de ce aici inca bajbai. Imi trebuie cateva zile dedicate si inca nu le-am avut...
    Au mai fost chestii ciudate, care s-au remediat intr-o zi, doua. Poate este si aici cazul. Sper.
    Pupici si spor, Diana draga! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam eu ca nu reusesc sa explic cum trebuie - ma pricep de-mi ameteste neuronul.
      De exemplu, daca vrei sa adaugi un blog in blogroll (de Blogger zic) editezi din "tabloul de bord" - "aspect"? La finalul "coloanei" de bloguri (si oricare alta coloana de URL) era un fel de X, de unde se putea adauga rapid o noua adresa, din pagina principala, sa zic asa.
      Cu WP am renuntat sa ma mai chinui. 😊
      Sper sa-si revina! Cu ocazia aceasta am mai invatat cateva lucruri noi despre ce si cum cu noua interfata Blogger.
      Multumesc, Suzana draga! Spor si tie! Pupici! 😘❤️

      Ștergere
    2. M-am prins! Nu observasem ca nu este iconita, pentru ca am realizat ca nu o foloseam.😊 Deci nu e, asa ca nu te mai agita. Poate fac 'reparatii'. A ramas doar textul cu Afisati.
      Pup!

      Ștergere
    3. Mie-mi placea, pentru ca ajungeam repede sa modific vreo greseala scapata la editare.
      Ca lipseste posibilitatea de a sterge un comentariu direct sub comentariul publicat am observat ieri, cand am inversat niste litere intr-un cuvant si-a iesit foarte "ciudat".
      Acum, gata, nu ma mai agit. Am facut ce m-am priceput, am cautat info, am pus intrebarile. Nu pot schimba, merg mai departe. 😊
      😘

      Ștergere
  3. Daca am observat? Partea cu comentariile nu, dar partea legata de editare.... inca de acum cateva zile. Credeam initial ca tine doar de pagini si m-am gandit ca poate e de la firefox. Nu am apucat sa il repornesc, pentru ca am treaba. Tocmai acum bombaneam in sinea mea de zor pentru ca, pe langa partea asta cu modificarea rapida (si hai, la articole noi mai e cum e, dar cand e vorba de cele vechi.... "rolling eyes").
    Sper sa isi revina... sincer. Ne-om obisnui si fara, dar pe bune, cand era atat de simplu... :(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a zis cineva ca ar putea fi "problema" si din cauza de sistem de operare... Sper sa nu fie asta cauza 'ca numai de schimbat sistem de operare n-am chef!
      Chiar asa! De ce sa fie simplu cand poate fi complicat? :((
      😘

      Ștergere
    2. Ah mi-am amintit. A mai fost odata acum ceva timp problema cu editarea rapida. Tot asa, disparuse. Dar s-a remediat (Acum cativa ani).
      Problema mea este ca nu mai primesc pe mail cand se publica articolele.... si nici nu stiu pe unde trebuie sa ma reabonez (s-a schimbat ceva si nu mai apare ). lol

      Pup

      Ștergere
    3. E posibil. Imi amintesc numai de disparitia blogroll-ului - n-am avut rabdare atunci si l-am pierdut (greu l-am refacut).
      Si-a revenit ieri cu editarea rapida si posiblitatea de a sterge comentariul de unde e scris.

      Nu stiu sa te ajut pentru ca ceea ce stiam (stiai si tu!) ti-am zis atunci cand a intervenit problema, si n-a functionat :( (eu nu am ales optiunea si pentru ca greu accesez e-mail-ul).
      Si eu! 😘

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru video. Nu am uitat de Mica Unire. Suntem atat de dezbinati incat... Pfuu! 😊

      Ștergere
  5. Sper că între timp ai rezolvat. Chiar nu te-aş fi putut ajuta, nu mai ştiu nimic din blogspot, am avut unul acum foarte mulţi ani. Şi oricum acum mi se pare imposibil blogspotul deci nu ştiu. Dar şi WP-ul a tot făcut modificări deci e posibil să fie şi aici la fel.
    Zi bunăîţi doresc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-a revenit ieri (ier n-am deschis PC). Pana nu am citit - in zori - mesajul lasat de prietena-japoneza nu m-am prins! 😊 Cred ca ma resemnasem cu "mai complicat".
      Toate aceste modificari... Pare ca nici bine nu ne obisnuim cu unele si iar schimba ceva! 😊
      Oh! Zambesc citind ca-i "imposibil" blogspot pentru ca mie asa mi se pare WP (dar tot ii dau de cap pana la urma!) 😊 Sper! (macar sa-mi dovedesc ca pot).
      Multumesc, Potecuta. Zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  6. Nici eu nu mai am "iconița" cu editarea rapidă de câteva zile...fiind cu tableta mea mică (😀...) credeam că eu am accesat ceva greșit. ..şi-aşa eu am probleme că nu pot înscrie adrese-linkuri...oftez...descopăr că Google schimbă încet-încet regula jocului iar eu o să mă adaptez greu neştiindu-le...
    Pupici ! ❤👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atatea se mai schimba incat placerea va ajunge efort sustinut. :(
      De pe tableta nu poti pune link-uri sau nu stii cum se face? Pana sa atasez mouse la laptop nu stiam (nu stiu nici acum) cum sa atasez link-uri - nu stiu cum sa le copiez si inca nu am gasit momentul potrivit sa aflu cum se face.
      Pupici! ❤

      Ștergere
    2. Cănd aveam laptopul, era ok cu linkurile....cu tableta, nu ! Înscriu adresa dar cănd îl accesez pe urmă, nu mă trimite nicăieri...
      Pupici !👍

      Ștergere
    3. Oh. Poate ca trebuie facute ceva setari. Am scris pe blogul tau ca nu ma pricep, dar pot cauta (si eu) ceva informatii si, poate, ii dam de cap. 😊
      Pupici! ❤

      Ștergere
  7. Azi am descoperit că a apărut iar "iconița" pentru editare rapidă !
    👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca mi-ai scris! Cine stie cand a prindeam ca au reaparut? 😂Renuntasem sa mai verific!
      😘

      Ștergere
  8. Resetarea mondiala, are ca scop acapararea si conectarea constiintei originale, naturale, 3D cu cea artificiala 2D în vederea controlului maselor revoltate si nemultumite de injustitie si nedrptate.
    O zi senina, cu pace si Lumina Divina, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu "resetarea mondiala" ma descurc mai bine - pun cap la cap evenimente, declaratii, fapte - dar cu tehnologia stau rau de tot. 😊
      Multumesc, Iosif! La fel iti doresc si eu tie!

      Ștergere
  9. Blogger seems to have different issues at different times. I've not used blogspot in some years and I remember the issues that would pop up only to disappear down the road. I hope you get this fixed.

    Have a fabulous day, my friend. ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. You are right! Everything is changing, adapting ...
      Two days ago it was solved, everything that was missing came back. 😊
      Thank you, Sandee. I wish you a fabulous day too!❤️

      Ștergere
  10. Blogspot s-a transformat in ceva complicat de un timp... De aceea eu am postat mai des pe wordpress in 2020...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In zilele cat au lipsit cele "semnalate" am butonat ca "disperata" sa gasesc o metoda mai rapida de a edita unele etichete de la postari vechi si m-am lamurit cu o multime de chestiuni. Pot zice ca m-am obisnuit cu noua platforma. "In tot raul e si un bine".
      In WP mi-am prins urechile - si nu le pot desprinde. 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.