2021-01-01

Floarea vieții. Citate favorite

...viitorul este mult mai grandios, mai măreț misterios decât trecutul...
Într-o înaintare înceată și imperceptibilă, învățătorii oamenilor își sorb viața din izvoare tot mai pure și își iau mesajul mai direct din sufletul existenței.
Viața are în ea mai mult decât poate concepe închipuirea oamenilor. Floarea reală a vieții crește peste statura omului și bulbul ei bea adânc din r
âul vieții. În inima acestei flori omul va putea citi secretele forțelor care conduc planul fizic; acolo va găsi scrisă știința tăriei mistice. Va învăța cum să expună adevărurile spirituale și cum să pătrundă în viața Eului său superior, precum și să păstreze în sine gloria acestuia. Eul superior, continuând totuși să trăiască pe această planetă, dacă trebuie, atât cât ea va exista, să-și mențină viața în toată vigoarea, până când rostul său va fi fost în întregime împlinit și până va fi învățat aceste trei adevăruri pe toți cei ce caută lumina:
Sufletul omului e nemuritor și viitorul său e acela al unui lucru ale cărui dezvoltare și splendoare nu au limite.
Principiul care dă viață locuiește în noi și în afară de noi; el nu moare niciodată, este etern binefăcător; el nu poate fi auzit, nici văzut, nici simțit, dar este perceput de omul care dorește cu adevărat să-l perceapă.
Fiecare om este în mod absolut propriul sau dătător de lege, distribuitorul gloriei sau al obscurității sale; arbitrul vieții sale, al recompensei sale, al pedepsei sale.
Aceste adevăruri, mari ca viața însăși, sunt tot așa de simple ca spiritul omenesc cel mai simplu. Fie astfel încât cunoașterea să fie dată tuturor acelora care au sete de ea.

(adaptarea ultimelor paragrafe din „Idila Lotusului alb”; citat din cartea „Dublul eteric și Fenomenele conexe”, de Arthur E. Powell, Editura Recif, București, 1992).
Idila Lotusului alb”, o carte de Mabel Collins (09.09.1851 – 31.03.1927).
₪ ₪ ₪
Suzana a preluat de la Zina ștafeta jocului Citate favorite pornit in colaborare cu Ella. In fiecare zi de luni din săptămâna in care incepe luna calendaristică.

Image by Enrique Meseguer from Pixabay

(postare programata)

18 comentarii:

  1. La mulți ani, Diana! Un 2021 mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant! Recunosc încă o lipsă din lecturile mele !
    LA MULȚI ANI !!! 👍❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu i-as spune lipsa. 😊 Cred ca ceea ce avem nevoie sa cititm vom citi, la un moment dat.
      Multumesc. La multi ani! ❤

      Ștergere
  3. ...viitorul este mult mai grandios, mai măreț misterios decât trecutul... asta cred cu tarie pentru ca nimeni nu vede viitorul mai rau decat este (ok! cu exceptia pesimistilor!)
    Sufletul omului e nemuritor ... oare? Atunci cade teoria reîncarnarii, sau ma însel? Principiul care dă viață locuiește în noi ... citat din biblie: nu ma cauta în afara eu sunt înauntrul tau! Right?
    Fiecare om este în mod absolut propriul sau dătător de lege ... ce mult mi-ar place sa fie si aadevarata chestia asta!
    Diana ... ce dor mi-a fost de tine! Nu am mai "vorbit" de anul trecut! 🤗
    Hugs 🤗 Kisses 😘😘😘 and New Year wishes 🎇 🥂 ✨

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesimistul e un optimist bine informat". 😊
      Nu cade teoria reincarnarii - sufletul "circula liber" pana vine momentul sa ajunga din nou intr-un trup (daca respectivul suflet si-a insusit toate lectiile karmice va ramane liber, nu se va mai reincarna).
      Exact! Degeaba cautam chiar si fericirea in afara noastra - tot in noi o gasim, dar cel mai greu e sa gasim ceva in noi - asa pare. 😊
      Dar este! Noi, facem, practic, legea pe care vrem s-o respectam, si nici n-o numim lege; am facut o lege buna, e bine si pentru noi si pentru altii, chiar daca altii ne fac rau prin legile pe care au ales sa si le faca: unii calca pe altii pentru a ajunge pe culmile gloriei, de exemplu - si cat de efemera va fi aceasta glorie a lor. Cu obscuritatea e la fel: multi au titluri peste titluri, dar in memoria colectiva a ramas numele multora care nu au titluri fel de fel (de exemplu): cine-si mai aminteste, peste timp, de cunostinta X mare intr-o multinationala? Dar cand va fi uitat numele lui Einstein, de exemplu, sau al maicii Tereza etc.?

      Hahaha! Chiar! N-am mai "vorbit" de anul trecut!
      Multumesc, Ella draga!
      Hugs, Pupicios! 😘 and New Year wishes! ❤️ ✨ ❤️

      Ștergere
  4. Sper sa fie cat mai multi oameni insetati! Pentru ca in fond ideile astea schimba substantial gandirea umana. Sunt nemaipomenite citatele alese.
    Mai adaug ceva sub forma de linkuri:
    https://onlinebooks.library.upenn.edu/webbin/book/lookupname?key=Collins%2C+Mabel%2C+1851-1927 (sunt la inceput cateva texte ale lui Mabel si colectia de titluri)
    Si doua pdf-uri al lui Arthur:
    https://drsaurabhranjan.github.io/assets/files/The-Etheric-Astral-Mental-Causal-bodies-Arthur-E-Powell.pdf
    https://cdn.website-editor.net/e4d6563c50794969b714ab70457d9761/files/uploaded/CausalBodyAndTheEgo%2CThe_AEPowell.pdf

    Multumesc mult pentru acest text, Diana draga!
    Pupici si petrecere frumoasa, oriunde te-ai afla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc pentru apreciere, si pentru link-uri. Am citit cateva fragmente din "Idila Lotusului alb" si banuiesc ca este despre o "calatorie initiatica". Dupa ce a fost scrisa povestea printului Siddartha, devenit Buddha, fondator al buddhismului (este si un film pe tema - or fi mai multe, dar numai unul am vazut), multi autori, cred, au abordat acest "stil", calatorind (la propriu si la figurat) in cautarea Iluminarii. "Idila..." o voi citi negresit, dar trebuie sa o listez pentru ca-mi obosesc ochii foarte tare privind ecranul.

      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Zile senine iti doresc! Pupici! 😘

      Ștergere
  5. La multi ani!!!!
    Sa avem un 2021 cu multa sanatate si sa ne hranim sufletul cu lucruri, ganduri si fapte bune si frumoase.
    Imbratisari cu mult drag!

    Foarte frumos citat si potrivit pentru inceput de an :*!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, draga Rux!
      Multumesc! Asa sa fie! Sa avem puterea de-a tine departe gandurile si faptele neplacute sufletului. In fond, e o chestiune de alegere. 😊
      Imbratisari cu drag-drag! ❤️

      Ma bucur sa stiu ca iti plac ideile care se desprind din text.

      Ștergere
  6. La multi ani cu sanatate, cu liniste, cu echilibru, cu fericire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Laura! La fel iti doresc si eu tie!
      La multi ani!

      Ștergere
  7. Foarte profund, dar câtă putere spirituală să ai ca să poți fi așa?...

    Zi frumoasă, dragă Diana! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atata cata ne-a fost "data" la nastere, cred. Crescand, insa, invatam ca trebuie sa ne "concentram" pe nevoile trecute de Maslow in piramida lui (mai ales pe cele de la baza).

      Multumesc, Zina draga! Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu! ❤️

      Ștergere
  8. Mi-a plăcut mult ce am citit - subiectul atrage multă reflecție !
    Mulțumesc frumos pentru lectură ! Pupici ! ❤👍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag!
      Iti multumesc pentru interes.
      Pupici! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.