2021-01-29

Solitar. Natura joi

Fotografie pentru
Der Natur Donnerstag (DND), joc găzduit de Jutta – tabelul este deschis de miercuri, ora 18:00, până vineri la ora 23:00.
Sursa foto: Brașov, orașul sufletului meu. (22 ianuarie 2021)
Fotografia este și la Garden Affair (grădina, natura, păsări...):

26 de comentarii:

  1. Ce frumoasa e fotografia!
    Asa mi-ai facut un dor de munte ... 😢
    Inchipuie-ti ca inca din liceu mergeam cel putin doua weekenduri pe munte cu grupul nostru de zurlii, chiar si dupa ce m-am casatorit si am avut copii ... Era momentul nostru de refugiu si liniste. O intamplare tare haioasa ... trebuia sa ne cazam la Paraul rece si ne-au dat o camera cu vre-o 6 paturi ... numai ca acea camera nu mai avea tavan ... explodase soba si acum ningea linistit pe paturi! Am ras ne am pocnit! Nu ai auzit bubuitura?! 🤣
    Multumesc de amintirile readuse la suprafata ... tare faine sunt!
    Un weekend placut draga mea Diana! 🤗
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dor de munte mi-e si mie, dar... obosesc numai cand ma gandesc la urcus.
      Fain in munti! Si faina-faina amintire! Mmmm, parca-parca imi amintesc niste pocnete! 😂 Ma gandesc ca ati dat si bani sa va cazati sub cerul liber! 😂 Ce faza taaaare! 😂 😂
      In clasa a IX-a a urcat muntii in mod serios - m-a convins colega de banca, o "cataratoare" adevarata. Si-am tot urcat apoi inca un an dupa ce am terminat liceul. Am multe amintiri hazlii din vremea aceea dar niciuna la fel de tare ca faza cu "ninge linistit pe paturi". 😂
      Cu drag! M-am distrat serios imaginandu-mi scena! 😂
      Iti multumesc, Ella draga! ❤️ Weekend frumos iti doresc sa ai si tu!
      Pupicios! 😘 😘 😘

      Ștergere
  2. Arată brăduţul de parcă a scos capul de undeva să admire şi el priveliştea aia minunată. Şi ce frumos contrastul de culoare!
    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dadada! Si asa! 😊 Eu mi l-am imaginat introducandu-se in cadru fix cand fotograful apasa butonul sa faca poza.
      Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. A very nice photo with a decorative motif!
    Thanks for showing at "Nature Thursday"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The pleasure is mine!
      Thank you for hosting.
      All the best.

      Ștergere
  4. Absolut superba fotografia! Alb si verde este o combinatie ce merita utilizata in niste giumbuslucuri...😊
    Dar cum adica... "obosesc numai cand ma gandesc la urcus"? Diana, te rog frumos, revizuieste-ti atitudinea. Daca te rog sa ne fii ghid pe munte?
    (Rugaminte serioasa, asa trebuie interpretata...)
    Pupici si un weekend frumos, draga mea! ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alb in "cantitate" mare imi place doar ca zapada. "Accentele" de alb le folosesc destul de des.
      Oooo, daaa! In giumbuslucuri se potrivesc foarte bine!
      Rezistenta mea s-a dus. Ghid... 😊 Doar pe Tampa. Au trecut prea multi ani si, in plus, urcam cu oameni care stiau ce fac - niciodata nu am invatat, efectiv, traseele (mergeam ca oaia dupa berbec). 😊 Sunt genul care se rataceste si intr-o camera goala. Sunt zone in BV unde daca m-ar duce cineva pe traseu necunoscut si m-ar lasa acolo mi-ar lua mult timp sa ajung acasa (daca nu as intreba in stanga si-n dreapta sau daca n-am fost foarte, foarte atenta pe unde am trecut). 😂 Nu glumesc!
      Multumesc, Suzana draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu!
      Pupici! ❤️

      Ștergere
  5. Frumoasa fotografie.
    Din munți, de sus din creste am și eu amintiri. Ajungem din urmă niste nemți în vârstă, cu un sas de-al nostru. Le luam apa de la un parau și îi depășim. La cabana ajung și ei pe inserat, noi deja ne odihnisem. Seara la masa au venit la noi și ne făceau cinste cu rom și noi le făceam cu ceai. 😁 Și ei ne spuneau că dorm cu ghetele sub cap de frica că se fura. Ce-i drept chiar aveau super ghete.
    Ale tinereții valuri...

    Multumesc Diana! Pupicii❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Le-ati facut un bine! 😊 Aerul tare, romul tare, fara ceai ar fi dormit, probabil, bustean-bustean si i-ar fi luat cu tot cu ghete eventualii hoti.
      Cine zice ca nu esti (suntem!) 😊 tot pe valurile tineretii si... incercam altceva?
      Cu drag! Si eu iti multumesc, (si) pentru clipele de buna dspozitie.
      Pupici! ❤️

      Ștergere
  6. Drumul vechi spre Poiana il stii? Pleaca de undeva de la poarta orasului (este si un izvor acolo) si apoi merge si iese in Poiana Mica. Am fost o singura data, cand eram mica. Inca imi amintesc. In poiana mica opream cateodata cu ai mei sa ne dam cu sania. Mergeam un pic spre drumul de care iti ziceam.
    Pe vremea cand ninsoarea ne iubea. Cand zapada era din belsug. Cand nu erau masinarii cu ninsoare artificiala - chiar, in anul in care s-a inaugurat partia Bradu cu masinaria de zapada artificiala am fost acolo. Am o poza cu sania mea draga. A fost concert Connex.. a cantat Vama Veche. Avea Chirila parul lung... si... dar asta cred ca a fost in alta viata :))).

    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu-l stiu?! Din primii ani de viata si vreo doi ani dupa ce am terminat liceul am urcat pe jos si am coborat cu sania. Acum e interzis pentru sanii si schiuri, dar cand mergeam noi era plin de sanii si schiori! Rasuna padurea de "Partieeee!" Am dat si nas in nas cu ursul pe acolo (si nu numai)! 😊 Cata zapada era pe atunci!!! Pfoaaaa!
      Acum, in Poiana mica, peste drum de restaurantul pe langa care erau candva zimbri, e o parcare cu etaj.
      Si mie-mi pare ca ce-am scris mai sus s-a intamplat intr-o alta viata! 😂
      Drumul, efectiv, nu incepe la poarta orasului, ci de la Pietrele lui Solomon, zona care e departe de fostele ziduri ale cetatii, deci si de portile de atunci.

      P.S. Sper ca nu te referi la drumul care duce in Poiana de pe Tampa! Pe acela nu-mi amintesc sa-l fi parcurs vreodata (e foarte lung). 😊

      Pupici! ❤️

      Ștergere
    2. Da, acela este drumul. M-am tot chinuit sa imi amintesc de cum se numea inceputul practic al drumului (adica Pietrele lui Solomon, lol) dar pentru ca era prea tarziu sa il intreb pe Tati, lol, atunci am ales urmatorul reper - poarta. :P

      Parcare? :O Mai exista centrul de echitatie?? :-s

      Nu, nu drumul spre Tampa :P. De Cel spre Poiana Mica - oo singura data am fost pe jos pe el :). In rest ne mai maimutaream in Poiana mica.

      Interzis.. da. Ramai interzis. Ce-am avut si ce-am pierdut.

      puuuup <3

      Ștergere
    3. Parcarea nu e inutila, dar se infiltreaza apa si a ocupat o portiune de "pasune", dar mai e loc de "iarba verde" (inca). :) Din punctul meu de vedere ar fi putut sa aleaga o arhitectura mai potrivita zonei (asa cum e zicem ca e "statie" de teleferic/telescaun) :)

      Intr-un fel, cu saniile si schiurile interzise e mai linistitor pentru "pietoni", pentru ca nu trebuie sa mearga pe marginea drumului si sa se concentreze la "sportivi" in loc sa se recreeze.

      Si eu! <3

      Ștergere
  7. Mi-ar plăcea sa merg la munte iarna asta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din putinul pe care il stiu despre tine cred ca reusesti aproape intotdeauna sa faci ceea ce-ti doresti. 😊

      Ștergere
  8. the air must have been so crisp and light so bright

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In that area, especially in winter, the air is almost perfect. :)

      Ștergere
  9. Wow ! Incredible capture . It would be my pleasure if you join my link up party related to Gardening here at http://jaipurgardening.blogspot.com/2021/01/garden-affair-birds-attracting-plants.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for the compliment, on behalf of the photographer.
      I'm there. I also wrote in the text of the post. 😊

      Ștergere
  10. Beautiful ! Thanks for sharing with Garden Affair.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.