2023-10-01

Octombrie in citate si cateva versuri

Pentru că mă pricep puțin spre deloc să descriu frumusețea toamnei în octombrie le dau cuvântul celor care nu doar că văd și simt frumosul dar îl pot și exprima în cuvinte.

citat despre toamna in decor de padure cu arbori ce au frunzele aurii, rosii, ruginii, verzi

Plopii din octombrie sunt torțe aprinse care luminează drumul către iarnă. (Nova Bair)
Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca și cum n-ar putea fi, ca și cum n-ar fi fost vreodată. (Percy Bysshe Shelley)
Octombrie este luna frunzelor pictate. / Strălucirea lor bogată scânteiază acum în jurul lumii. (Henry David Thoreau, Nuanțele de toamnă)
Copacii sunt în frumusețea lor de toamnă, / Cărările pădurii sunt uscate, / Sub amurgul de octombrie / Apa oglindește un cer nemișcat. (William Butler Yeats)
Octombrie e vremea când / copacii revelează / culori pe care le-au ascuns tot anul.
Oamenii au / și ei / un octombrie al lor. (J.M.Storm)
Ar trebui să știi că octombrie este prima lună de primăvară. (Karel Capek)

La final, un sfat financiar, de la Mark Twain:

Octombrie este una dintre lunile în care speculațiile la bursă sunt extrem de periculoase; alte luni în care situația e la fel sunt iulie, ianuarie, septembrie, aprilie, noiembrie, mai, martie, iunie, decembrie, august și februarie.

Postarea participa la jocul Citate favorite gazduit de Suzana pe blogul Floare de colt.

Octombrie cu bucurie să fie!

10 comentarii:

  1. Octombrie e o lună frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha ha ha... Mark Twain ramane fantastic :))).
    Mi-a placut citatul din Karel Capek. Prima luna de primavara, da? :)) Si mi-a mai placut mult cel cu plopii. Superba imaginea pe care mi-a creat-o in minte.
    Octombrie este o luna in care se aniverseaza multi oameni dragi :D hihi. Sper doar sa nu uit sa ii urez si eu:))) - ca in ultima vreme cam pierd notiunea timpului. Cel mai nostim este cand stiu ce data e... si stau foarte linistita pentru ca tot timpul mi-am zis in gand sa nu uit de data respectiva, incat am sentimentul ca deja am facut ce trebuia.. Si apoi ma trezesc ca a trecut ziua.. :))) Si uneori realizez imediat, alteori trec vreo doua zile :))).
    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! 😂 De-ai sti de cate ori mi s-a intamplat faza cu "sa nu uit!" 😊 Si nu uitam ca-n ziua x e ziua lui/ei... Doar ca... Cred, totusi, ca gandurile bune "ajung" la oameni si fara a le rosti. Mdeh! Ce sa zic si io?! 😊 Dar chiar cred!
      Daaaa. Mark Twain e greu de egalat. 😊
      Sigur ca-i primavara! 😊 Dimineata-i frig, ziua e cald, noaptea e frig.
      Pupici cu drag! 💗

      Ștergere
  3. Am vazut articolul mai devreme și mi-am zis ca trebuie sa îl las pe mai târziu sa îl citesc cu atenție. Asa ca iata-ma acum în pat, așezată confortabil și citind pe telefon citat cu citat meditând la ele. Și când ma gândeam ca încă nu-l jnteleg pe cel cu primăvară, vii cu Mark Twain! Bine-nteles ca rad în hohote și le citesc ce celorlalți sa nu se mai uite la mine ca la o nebuna! E cel mai tare sfat financiar!
    Mulțumesc pentru toate citatele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Iti multumesc, Niko! ❤
      Octombrie ca prima luna de primavara cred ca are legatura cu echinoctiul de primavara in emisfera sudica: in jurul zilei de 23 septembrie - 7 zile ramase nu "se pun", cum s-ar zice, asa ca octombrie e prima luna de primavara. 😊 Oricum, asa l-am inteles si e motivul pentru care l-am ales. Pana si in cazul anotimpurilor... depinde din ce parte "privim" (din aucii cui, altfel zis). 😊
      Cand am citit faza cu bursa m-am incrutat - "de unde si pana unde, in octombrie...?" Apoi am râs pe cinste! 😂

      Ștergere
  4. Frumos cu totul, dar primul citat mi-a rămas în suflet! Iar sfatul e... delicios!
    Mulţumesc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada! 😊 E indicat sa nu "riscam" la bursa in lunile mentionate.
      Cu placere! Multumesc si eu, Potecuta!

      Ștergere
  5. Ce frumoase citate! Mi-ai adus aminte de bursa, ca mi-ar fi placut sa pricep mai mult cum se poate prabusi ceva prin intermediul ei. Mi s-a parut cel mai perfect mecanism de manipulare financiara. Probabil de asta a si aparut.
    Sa pictam frunze e tare frumos...
    Sa stii ca am deschis jocul.
    Pupici si un octombrie cat mai frumos, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca iti plac citatele. Am vazut ca e deschis tabelul si vin cu ele acolo cat de curand. 😊
      Depinde ce se urmareste a se prabusi... 😊
      Si in cazul bursei de marfuri si in cazul bursei de valori se merge, teoretic, pe "legea" cererii si ofertei. Si preturile marfurilor si cele ale actiunilor, obligatiunilor s.a., pot fi influentate de multi factori: speculatii riscante, inflatie, instabilitate economica, razboi, conditii meteo, rata mare a dobanzilor la imprumuturile ipotecare, panica printre detinatorii de actiuni s.a.. Se speculeaza acesti "factori" (nu numai) si se poate prabusi o bursa - dar nu se intampla prea des pentru ca exista anumite "mecanisme de siguranta", de reglare (dupa criza din 2008-2009 s-au mai introdus niste "mecanisme" - pana vor gasi metode sa le "eludeze" si pe acestea). Haha! Cred ca s-ar putea spune ca au fost inventate pentru manipulare - controlul e tot o forma de manipulare (evitarea fluctuatiei preturilor pe bursa de marfuri, de exemplu - unul dintre scopurile pentru care a fost inventata).

      Las natura sa picteze frunze. 😊 As reusi doar sa le "auresc" sau "argintez".
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Octombrie cat mai frumos si pentru tine! Pupici! 😘

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.