2023-10-31

Figurina Halloween din tub de carton

Octombrie pleacă azi. A fost o luna în care vara și toamna păreau ca au ajuns la o înțelegere: în timpul zilei sa stăpânească vara, pe timp de noapte să fie sefa toamna. Chiar și așa, frunzisul de chihlimbar, aur și cupru a impodobit – cu un gust desavarsit – arbori și arbusti, parcuri și străzi. Dovleacul copt sau făcut plăcinta incanta simturile amatorilor, iar bostanii așteptau să fie luați acasă pentru a impodobi case și curti în ultima zi din luna, de Halloween.

Restanta fiind la jocuri, am adunat aici una-alta, într-o ordine aleatorie, câteva fotografii cu ce-am reușit sa realizez în materie.

Transformari creative, tema 3

Jocul Transformari creative – octombrie 2023 are și o tema potrivita pentru realizarea unor decoratiuni – din tuburi de carton - pentru Halloween: fantome, dovleci, paianjeni, palarii de vrajitoare sau chiar vrajitoare și tot așa.

pisica neagra din tub e carton invelit in banda izolatoare si dovleac din inele tub de carton

Am ales sa confectionez un dovleac, din inele (1 cm latime, diametrul de circa 4 cm) tăiate dintr-un tub de carton invelit în prealabil în hârtie portocalie (primita de la Mihaela, gazda Transformarilor). Mi-a ieșit un dovleac de mărimea unei castane mai mari.

etape confectionare dovleac din inele taiate din tub de carton invelit in hartie portocalie

Ideile sunt ceva care de obicei vin ca pompierii - prea târziu, spune un proverb evreiesc care mi se aplica în aproape toate cazurile când confectionez diverse fără să mă inspir din munca altora. Tubul de carton l-am tăiat pe lungime, după ce l-am invelit în hârtie, pentru a putea taia inelele curat; apoi am prins fiecare inel cu o capsa – dacă (acest dacă!) aș fi capsat inelele la diametre diferite aș fi avut un dovleac mai neted și ar fi intrat, probabil, toate inelele (mi-au rămas doua din opt).

Si-am mai confectionat – dintr-un tub de carton de la hârtie igienica infasurat în banda izolatoare neagră... Noh! Aici e cu dichis. 

pisica nagra confectionata din tub de carton invelit in band izolatoare, cu o coada din blana artificiala

Mi-am imaginat ca lucrez o pisica neagră... După ce i-am lipit firisoarele de blanita la urechi mi-am zis ca pare veverita (la fel au crezut și alții); cineva m-a întrebat dacă e vulpe, iar altcineva a zis ca are urechi de bufnița. Așa stand lucrurile, o prezint aici ca fiind... o creatura de Halloween.

etape confectionar "creatura de Halloween", din tubul de carton

Coada din blanita e lipita pe sârma; labutele sunt doua bucăți de blanita lipite intre marginea tubului și bulina din carton lipita pentru a astupa tubul; nasul e pioneza; conturul ochilor e din lipici cu sclipici verde făcut.

Haine noi, Salvam papusi

Pentru octombrie, Rux, pe blogul Provocari verzi, a propus hainute noi, de sezon, pentru papusi, pentru mesagera/mesagerul jocului pornit la început de an (și la care n-am prea avut spor sa particip) sau pentru alta păpușa...

Banuiesc (spre știu) ca Rux s-a referit la haine de toamna, dar am ales – mi-a fost mai la indemana – sa confectionez un costum de Halloween pentru Vivi, mesagera pe care am ales-o la momentul de început al jocului.

papausa din material textil imbracata in costum de vrajitoare: palarie din catifea, rochie neagra, matura; luna din staniol

Pălăria e dintr-un con confectionat din hârtie, peste care am lipit catifea – borul e din carton infasurat în banda neagră izolatoare, pe care am lipit catifea, apoi am decupat un cerc de diametrul capului papusii.

palarie din catifea pentru costum de vrajitoare la papusa, cu fire de lame

Pe rochie am lipit doua patratele argintii și o bucățică de material auriu – sa se asorteze, măcar un pic, rochia cu pălăria. 

etape confectionare palarie pentru costum de vrajitoare pentru papusa

Parându-mi-se saracacios costumul am lipit din vârful palariei trei fasii din matase gri imprimata cu ceva dungi negre.

Apoi m-am jucat un pic, si am rugat vrajitoarea sa mature (daca tot avea matura la ea) pe unde am imprastiat scame in timpul lucrului.

papusa in costum de vrajitoare, cu matura

A dat ea ce-a dat cu matura, apoi si-a dat seama ca traieste in mileniul trei si "abracadabralalalala" a transformat o veioza de veghe in aspirator cu baterie - gandeste in termeni de "energie alternativa", mdeh! Ar fi vrut sa faca o vraja, dar nu i-a iesit. Puteam sa-mi pun mintea cu ea?! 

papusa in costum de vrajitoare cu aspiratorul

Reflexii în oglinda

Pentru ca am jucat pe doua planuri, am zis sa joc și pe al treilea: jocul gazduit de Carmen, pe blogul Intre vis și realitateReflexii în oglinda.

palarie din ctifea, costum de vrajitoare pentru papusa, oglindita

in oglinda: o papusa in costum de vrajitoare, o pisica neagra din carton, un dovleac din inele de carton

Am pus în scena, așa cum m-am priceput, reflexii pe care mi le imaginez potrivite pentru seara de Halloween.

in oglinda, o papusa, o pisica, un dovleac

Presata de timp n-am reusit sa adaug textului diacritice – tastatura n-o pot "converti" la limba româna și folosesc un program separat pentru diacritice, program care nu păstrează editarea și... consuma timp procedura (pe scurt) Diacriticele din text exista pentru ca am scris într-un editor word, unde am "dicționar" și cuvintele se "înlocuiesc" pe măsura ce le scriu – evident, dicționarul e incomplet.

😸 Happy Halloween! 👀

Editare ulterioară

Mi-am amintit târziu, așa că revin să scriu o glumă de la Starea Nației citire – din descrierea videoclipului cu dialogul realizatorului Starea Nației cu doi jurnaliști (de investigație) de la Recorder:

Știi cum bagi spaima într-un politician? Îl suni și îi spui: Bună ziua, de la recorder va deranjez!

sursa: https://www.youtube.com/watch?v=G37G2eRs5-Q

14 comentarii:

  1. Dovlecelul este super tare!! Am zis ca voi incerca si eu ceva asemanator, dar nu am mai reusit - asa ca ma bucur sa il vad pe micutul luminos :D
    Pisicultau bufnitel (:D nu stiu de ce, dar si eu m-am gandit la o bufnicioara neagra, lol) este absolut fabulos. imi place tare mult!!
    Costumatia lui Vivi este superba. Si nu mai zic de decor - GENIAL!!!!! Vai ce mult imi place! Si povestea (acum vreau si eu aspirator din acela .. hahahahahahah - evident ca vreau si matura.. ah de as imblanzi pistolul de lipit...)
    Reflexiile sunt superbe ! Ai realizat niste decoruri si niste oglindiri formidabile.
    Si ma bucur tare mult ca ai reusit sa le faci pe toate :*.
    Pupici cu drag si happy H!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult sa stiu ca iti place ceea ce am reusit! 😊 ❤ Costumatia pentru Vivi imi place si mie, foarte mult! (ma si mir ca mi-a reusit!) 😂
      Cand am indoit cartonul si eu m-am gandit ca par "urechi" de bufnita, dar in cap aveam pisica neagra. 😊 Necautand pe net idei nu stiu daca nu as fi gasit vreo bufnita lucrata din tub de carton - probabil ca as fi ales sa mesteresc o bufnita si "perdonajul" ar fi fost ine definit.
      Faptul ca am reusit sa mai punctez o tema la Salvam papusi ma incanta 😊 As fi fost prezenta punct cu punct, doar ca... pur si simplu sunt (inca) intr-o faza in care nu stiu ce sa fac mai intai, la ce sa renunt etc. Am ales sa nici nu mai public ce mai am in "ciorna" pentru ca nu reusesc sa raspund la mesaje si sa vizitez macar pe cei care trec pe aici si lasa un semn...

      Pupici cu drag! 💗

      Ștergere
  2. Feliz Halloween. Lindas artesanias. mi favorita la bruja. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte inspirate idei ai adunat pentru seara de Halloween. O sa le iau pe rand:
    Dovleacul: din câte știu din tutoriale, nu prea intra toate inelele obținute dintr-un tub de hârtie. Mi se pare foarte frumos realizat! Am vrut sa fac și eu unul, dar nu m-am gândit ca pot îmbraca inelele în hârtie. Am renunțat din cauza vopsitului.
    Creatura de Halloween. - o idee inedita cu pisica neagra. Am citit textul înainte de a privi cu atenție poza, asa ca sunt influențată de ideile scrise în a spune a ce seamănă. Din ceea ce am văzut pe net la cei ce desenează pisici: ochii migdalați, exact cele doua fante din seria de poze cu confecționarea pisicii și mustăți.
    Provocări verzi: Vivi-mesagera are o costumație superba. Sper ca s-a distrat bine de Halloween. Este bestiala cu aspiratorul improvizat. Matura e pt zbor către petrecere. Sa speram ca a funcționat și nu a făcut "pană".
    Reflexii în oglinda : superba punerea în scenă. Îmi plac mult oglinzilr folosite. Dau impresia de vechi, de mobilier de prin conace(sunt cazare acum intr-un astfel de conac și sunt oarecum influențată)
    Diacriticele: fac parte din generația care a scris multe teze/lucrări pe calculator când încă nu aveau calculatoarele limba română și nici diacritice. Nici nu am observat co nu sunt.
    Și postarea poate participa și la citate favorite. Știu ca de obicei aduni mai multe pentru un astfel de articol, dar și cele de aici sunt frumoase, mai ales cel cu ideile.
    O luna noiembrie spornică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Mihaela! ❤
      Oh. Nu mi-am dat seama ca n-ar intra toate cercurile in dovleac - m-am gandit ca nu am ales latimea potrivita. Pentru ca erau taiate, si reunite dupa ce le-am invelit in hartie, mi-am zis ca de "reuneam" unele in diametre mai mici, altele in diametre mai mari ar fi intrat toate - dar e ine si-asa rau! 😊 Hartia de la tine s-a potrivit la fix! (inca mai impung cartonase 😊 si "le cos", cand am "timpi morti", doar ca nu am mai reusit sa scriu si postari, sa fac poze mai "amanuntite" - tare-ti multumesc pentru "jucarii" si indicatii; tot nu-mi ies perfect, dar insist) 😊
      La "pisico-bufnita-veve-ce-o mai putea fi" nam reusit sa pastrez forma de migdala a ochilor cand am conturat cu "lipici" si... a iesit ce a iesit.
      Hahahaha! Am uitat de mustati! 😂 Simteam ca lipseste ceva si nu mi-am dat seama pana nu am citit mesajul tau (si apoi am uitat, amintindu-mi acum, din nou)! Fix ca la martisoarele din ata, cand ai remarcat ca n-au maini, iar eu nu stiam ce le lipseste! 😂
      Ma bucur sa stiu ca-ti place si tie costumatia pentru Vivi! Sper si eu ca s-a distrat de Halloween (n-a vrut sa povesteasca, dar nu se mai desparte de costum)! Stiu sigur ca n-a facut pana. 😊
      Oglinda dreptunghiulara chiar e veche - a depasit suta de ani; a gasit-o mama intr-un beci, a reconditionat-o si mi-a adus-o, stiind ca-mi plac "vechiturile". 😊 In cazul ramei se vede ca e veche, dar oglinda e extrordinar de bine "conservata".
      Culmea e ca nici eu nu-mi dau seama (neaparat) cand un text e scris fara diacritice, dar am ales sa le folosesc mai ales in cazul cuvintelor care pot avea dublu sens (cu si fara diacritice), apoi am folosit si la celelalte...
      Proverbul l-am citit cu nu prea mult timp inainte de scrie aceasta postare. 😊 S-a potrivit la fix in cazul meu. E, totusi, prea putin pentru a inscrie aceasta postare la "citate" favorite". (de-ar fi fost doar proverbul si gluma, fara celelalte, s-ar fi potrivit sut la suta) 😊
      Iti multumesc! La fel sa fie si pentru tine aceasta luna de toamna! ❤

      Ștergere
  4. Ce imaginatie ai! Deosebite si nimic fioros...
    Cred ca un glob de pom in stilul dovleacului ar fi interesant. O sa testez si eu ca
    sunt curioasa.Cel putin in poze toate arata frumos si 'dichisit'! ... Vreau si eu o matura magica manevrata de o vrajitorica. Sau poate invers?
    Felicitari, Diana draga! Un noiembrie asa cum iti doresti! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana draga! ❤ 😘
      Si cand incerc sa realizez ceva fioros imi iese, in cel mai bun caz, caraghios (ceva urat care nu e "de speriat, e doar urat, nereusit, hilar, de prost gust prin nereusita) 😂
      "Soarta" dovlecelului exact aceasta va fi: ornament pentru pomul de Craciun. 😊 Si in realitate e aratos - lipiciul cu sclipici da senzatia (oarecum) ca e "luminat".
      Maturica se descurca si manevrata de la distanta, dar mai buna-i vrajitoarea - stie/poate mai multe. 😊
      In noiembrie sa fie si pentru tine asa cum iti doresti! Pupici! 💕

      Ștergere
  5. Toate ti au iesit excelent! Dar vrajitoarea este... Wow! Ce idei faine! Dar si cata migaleala! S a meritat munca, rezultatul este de senzatie! Felicitari 🤗
    Pupici si imbratisari de la Quattro pentru Quattro 😘😘🐾💞🤗 Happy Halloween 🎃👻🕸️🕷️🪄🧙‍♀️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru complimente si urari, Carmen draga! 💕
      As minti sa zic ca nu-mi plac si mie obiectele (desi "pisica" ma cam dezamageste) 😊 - costumul de vrajitoare (mai ales palaria si matura) imi plac chiar mult.
      Imbratisari si pupici cu drag si de la noi pentru voi! ❤ 😘 🍀 💞 🐾 🤗

      Ștergere
  6. Ce frumoase sunt, Diana! Te felicit şi te admir pentru talent şi bravo ţie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Potecuta! ❤ Ma bucur sa stiu ca iti place ce-am reusit. 😊

      Ștergere
  7. :)))) eu inainte sa citesc textul am zis ca figurina de Halloween este un liliac, dar apoi am aflat ca e pisica, bufnita si altele .:))) Esti foarte creativa, imi place tot ce ai realizat, chiar si dovleacul cat castana e interesant si drăguț. O sear frumoasa, Diana! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha! La liliac nu m-am gandit, culmea! 😊 M-am amuzat citind "apoi am aflat ca e pisica, bufnita si altele". 😂 😂 😂
      Iti multumesc, Mihaela! ❤ Weekend cu bine! Pupici!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.