2013-08-24

Când Natura se joacă

Țestoasa cu aspect de pui jumulit
E o țestoasă foarte rară, din familia Pelodiscus sinensis, cu carapace moale. Acestea pot fi întalnite în Asia, mai ales în China, unde fac parte din meniul oamenilor bogați. În general nu au pielea albă dar pot suferi de albinism, motiv pentru care unele exemplare sunt depigmentate. O altă particularitatea a acestor țestoase este faptul că au o brahnie specială in zona buco-faringiană, pe unde elimină urina.

Maimuța Macaca nigra
Maimuțele din specia Macaca nigra au posterioare imense, roșii și lucioase care, în contrast cu părul negru, ies extrem de tare în evidență. Nu au o perioadă specifică de împerechere și au nevoie de fundurile lor impresionante pentru a atrage un număr cât mai mare de parteneri. Primatele din specia Macaca nigra au parteneri sexuali multipli iar contactul sexual se produce doar atunci când femela își etalează organul sexual impresionat prin fața masculului. Sunt pe cale de disparție.
Viermele-phallus
Viermele marin din specia Urechis unicinctus (cunoscut și ca peștele-penis-coreean) e considerat o delicatesă în China, Japonia dar mai ales in Coreea de Sud; viermii sunt consumaţi cruzi.
Exista și Priapulida (Priapulus caudatus), tot un vierme marin, care a fost descoperit și ca fosilă și ar data din Cambrianul Mijlociu (a început cu 513 milioane de ani în urma și s-a sfârșit cu 499 de milioane de ani în urmă).
Șarpele-phallus
Amfibianul este atât de puțin dezvoltat pe scara evolutivă încat nu are plămâni, artere, vene sau ochi. Şase exemplare ale acestei specii au fost descoperite pe fundul râului Madeira din Rondonia, în nordul Braziliei, în noiembrie 2011. Biologii nu știu cum respiră. Unii speculează că ar respira prin pielea extrem de subțire și fină; se hrăneşte cu peşti mici şi viermi, dar nimic nu este încă dovedit.
E o specie de şarpe fără ochi denumită Atretochoana eiselti. Nu sunt reptile şi sunt înrudite cu salamandrele şi broaştele.
Amazonul este o cutie cu surprize când vine vorba de reptile şi amfibieni. Mai sunt multe de descoperit, a spus biologul Julian Tupan, de la San Antonio Energy.
Alte surse susțin că a fost descoperită specia în anul 1968.
Sursa fotografii: https://www.roportal.ro/articole/despre/cinci_animale_care_dovedesc_ca_si_natura_are_simtul_umorului_6607/

20 de comentarii:

  1. Faine informații. Să ai un weekend liniștit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant sarpe :)) Si multe noutati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ca-i interesant serpisorul? :) Si pentru mine sunt premiera aceste informatii.

      Ștergere
  3. Chiar mi s-au parut foarte interesante toate pentru ca nu stiam despre aceste aceste vietati. Poate ca despre maimutele cu fundul urias am mai auzit vreodata ...dar nu-s foarte sigura. Adica numele il cunosc dar nu stiu si daca le-am vazut. Impresionant fund si ce-o mai fi pe acolo ;)
    Iar pestele, viernele...sub acea forma curioasa ...wow!
    Instructiva postare! Multumesc!
    Happy weekend in continuare, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara provocarea HW! probabil ca n-as fi ajuns la aceste informatii :) Bantuiam pe net, citind un rand de colo unul de dincolo, cautand idei pentru HW! Si am dat de ciudatenii! Am dat de mai multe dar le-am ales numai pe acestea.
      Si eu multumesc! Duminica minunata sa iti fie! Si spor la ce ai de facut!

      Ștergere
  4. Interesant si instructiv, dar fiintele astea au un aspect cam neplacut. Sa stiu ca mananc numai iarba si n-as manca asa ceva !
    Duminica placuta, Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total neplacut e aspectul lor! In ceea ce priveste mancarea nu pot manca nimic din ce pare ca ma priveste din farfurie! :) Vorba ta: mai bine iarba! Salata din frunze de papadie e delicioasa :) Nu glumesc!
      Zile fericite!

      Ștergere
  5. Wow! Câte ciudățenii mai sunt pe lume...

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    oare de ce ai ales numai "deocheate"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca pe pagina aceea erau cele de acest gen. Au ajuns pe aceeasi pagina, aici, si sarpele si viermele pentru ca mi s-a parut ca ceva nu-i in ordine cu informatia pe care am gasit-o: scria ca sarpele e delicatesa in Coreea dar fusese descoperit in Brazilia; in poza era un sarpe si titlul pozei era “vierme”. Cautand info am aflat ca sunt si viermi marini cu aspect asemanator - asa ca am ales sa transmit info ceva mai corect.
      Mai erau pe acolo o maimuta cu frunte asemanatoare feselor si o omida cu aspect de excremente. Maimuta si broasca sunt pe cale de disparitie: una e ucisa de bastinasi pe motiv ca e… promiscua si cealalta e ucisa pentru ca are - cica - gust bun.
      P.S. Nu-s deocheate, asa sunt ele :)

      Ștergere
  7. Daca nu are Doamne-Doamne simtul umorului........:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Are un simt al umorului super-dezvoltat! :) Pe saitul de unde am preluat fotografiile titlul articolului este "Natura are simtul umorului".

      Ștergere
  8. Pai dupa cum zici, Macacele ar trebui sa se etaleze mai des, abstinenta duce la disparitie...ca dac-am sta dupa unele "doamne", ar disparea si specia umana :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Corect!
      Pentru ca unii afirma - si altii sustin - ca omul isi are originea in maimuta... ar trebui sa se comporte ca atare si oamenii! :))) Acum, fie vorba intre noi: unii chiar asa se si comporta, doar ca se feresc sa perpetueze specia... (ups! iar am comis-o?) :)

      Ștergere
  9. Doar de maimuțele astea știam, restul sunt noutăți surprinzătoare! O săptămână reușită Diana draga și numai bine îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mirela.
      Surpriza mea a fost foarte mare cand am dat de aceste vietati! Cautam la intamplare, idei! Si n-am vrut sa rezist tentatiei cand am gasit acel articol (doar ca l-am completat si l-am scurtat).
      Minunata saptamana sa iti fie! Zile fericite! Cu drag!

      Ștergere
  10. Uite de maimute si broasca stiam, dar de restul nu. Interesant ce mai poti afla, numai daca te intereseaza si vrei. Super!

    O zi frumoasa de luni iti doresc! (nu am mai avut timp duminica sa ajung si pe la voi) Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi spui ce poate aduce netul?! :) Uneori aflam si ce nu vrem dar si ce nu ne asteptam sa... existe :)
      Multumesc. Zile fericite iti doresc!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.