2013-10-04

Ziua Internațională a Animalelor și a Zâmbetului

În 4 octombrie, începând din anul 1931 sunt sărbătorite animalele. Românii le-au făcut un cadou minunat câinilor: eutanasierea în masă! Măcar de i-ar ucide cu injecția și nu cu bâte, topoare sau otravă. În România, de ziua animalelor, poți vedea câini morți prin cartiere…
Lăsând la o parte nebunia care i-a cuprins pe unii, și fără a se înțelege că sunt de acord cu haitele de câini pe străzi, revin la sărbătoare.

În memoria Sfântului Francisc din Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228, Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor a proclamat aceasta zi ca fiind Ziua Mondiala a Animalelor.
Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate abia în secolul al XVIII-lea. Prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit "Martin's Act" şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822. După 1945, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial Ziua internaţională pentru protecţia animalelor, fiind sărbătorită an de an pe întreg mapamondul.

Tot azi, mi-a amintit Iulisa, se sărbătorește și Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day), aniversată în prima zi de vineri a lunii octombrie încă din anul 1999.
Zâmbiți!

5 comentarii:

  1. Bună Diana!
    Îți doresc un weekend fericit și plin de zâmbete!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant! Nu stiam nici de ziua animalelor si nici de cea a zambetului!
    Merci, Diana, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasă ideea unei zile dedicate zâmbetului. Şi pentru animale la fel. Păcat că noi, românii, avem maniera noastră de a "sărbători" animalele, oferindu-le ce e mai rău...

    Weekend cât mai frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am zambit :) La haiosul horoscop si la alte postari de azi. Ieri...n-am stiut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu un simplu zâmbet, multe probleme se pot rezolva! In plus, zâmbetul confera sanatate si ne ofera un plus de frumusete.
    O duminica vesela va doresc, fetelor dragelor :-*
    :) :D >:D<

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.