2014-01-10

Luna plina. Reflexii în oglindă

Într-o legendă românească se spune că Luna a fost creata de divinitate la șapte ani după ce a creat Soarele. Era o fecioară foarte frumoasă, în straie din pânză strălucitoare, călătorind într-un car de argint tras de șapte cai albi. Pentru că a răpit inima fratelui ei, Soare, zeul a hotărât ca cei doi să nu se mai întâlnească niciodată, ci doar uneori să se mai poată zări pe cer.
Legendele mai spun că petele care se observă pe suprafața Lunii sunt pete de funingine făcute de Creator pentru a o feri de iubirea Soarelui.
Dacă doresti sa participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta", (poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la
"Reflexii in oglinda", la SoriN

8 comentarii:

  1. Frumoasa legenda ! Acum m-am lamurit si eu de ce vad ziua la amiaza si luna si soarele pe cer E o intalnire de la distanta! :)
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) In copilarie, cand am auzit povestea, am fost nedumerita - se zicea acolo ca Soarele si Luna au fost pedepsiti sa nu se mai intalneasca niciodata... si ma tot intrebam (si intrebam) de ce, totusi, in unele zile, pe la ora pranzului, i-am vazut impreuna pe cer. :)
      Multumesc, la fel.

      Ștergere
  2. Inspirata alegere!Faine reflexii!
    O zi cât mai placuta îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Sorin
      Multumesc, la fel. :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Voi transmite complimentul autorului! :) Venind de la tine nu-i de ici-colo! :)
      Ai pe blog fotografii superbe! Si mi-e ciuda ca aparatul meu (PC-ul) e impiedicat! Incarca foarte greu unele pagini si ma priveaza de imagini frumoase, interesante si, in nu putine cazuri - sunt sigura! - spectaculoase! :( Inca mai am pe retina imaginea fotografiilor cu apusurile de Soare. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.