2014-01-16

Mit sau adevar? Suprapopularea Planetei

Suntem mai mult de 7 miliarde si Pamantul (ni se spune) da semne de oboseala. Minți luminate s-au gandit la controlul nasterilor.

In 1964 si Asimov (autor de carti stiintifico-fantastice, intre altele) si-a aratat ingrijorarea cu privire la suprapopulare, fiind convins ca e necesar controlul rațional si prin metode umane al nasterilor.

Bill Gates s-a gandit sa tina sub control cresterea populatiei prin vaccinare. Lumea de azi - zicea el prin anul 2011 - are 6,8 miliarde de oameni, numar ce va ajunge pana la aproximativ 9 miliarde. Acum, daca facem o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale, cu serviciile de sanatate reproductiva, am putea, cel mai probabil, sa reducem acest numar cu 10 sau 15 la suta - a declarat Bill Gates, care e fascinat de vaccinuri si a finantat programe de vaccinare in special prin lumea a treia si a investit milioane de dolari in tehnologii de castrare temporara.

La inceputul anului 2011, guvernul Rwandei a anuntat ca va controla rata natalitatii in tara prin sterilizarea voluntara a barbatilor - numele lui Gates a fost pomenit cu aceasta ocazie. Pana in 2015, unul din sapte ruandezi va fi infertil.

David Rockefeller milita si el pentru depopulare, dar si sotul reginei Elisabeta a II-a, Printul Philip, declarase in august 1988 pentru Deutsche Press: Daca m-as reincarna, as dori sa revin pe pamant ca un virus ucigaș care sa reduca populatia umana.

Nu vreau sa ma abtin si comentez: chiar si fara el exista destui virusi ucigasi (mai mult sau mai puțin naturali).

Populatia Terrei ar putea ajunge la 11 miliarde de oameni pana in anul 2100, o prognoza care depaseste cu 800 de milioane de persoane o previziune precedenta din 2011, potrivit unei noi analize de ordin statistic.

Aceasta crestere a populatiei mondiale va avea loc datorita (sau "din cauza", in contextul dat?) faptului ca numarul nasterilor din Africa nu a scazut la fel de repede si de mult pe cat aratau proiectiile statistice initiale, informeaza huffingtonpost.com.

Ati observat cata cerneala si pelicula se consuma pentru a promova casatoria intre persoane de acelasi sex? Iar in tot mai multe filme apar acum barbati care declara ca si-au facut vasectomie pentru a nu avea mai mult de unul sau doi copii sau pentru a nu face deloc - cam asa cum apareau, pe la inceputul anilor 2000 fel si fel de personaje (in filme) care se lasau de fumat, pentru a sprijini campaniile anti-fumat, si cand au aparut acte normative care interziceau sa fie filmate personaje care fumeaza (acum, de prin 2009, apar din nou actori - in diverse roluri - care fumeaza). In curand, în filmele romantice, cuplurile se vor iubi dar nu vor dori sa aiba copii? In logica propagandei asta ar urma sa se intample.

Lichidarea industriei - la nivel global - o fi tot vreo metoda umana, un control rațional pentru a stopa imultirea populatiei? Oamenii fara un loc de munca se vor feri sa aiba copii stiind ca nu vor avea ce sa le puna pe masa si nu le vor putea asigura studiile daca nu au un loc de munca?

Pe de alta parte, Papa Francisc le indeamna pe calugarite sa devina mame. Calugarita este o mama... ea trebuie sa fie o mama si nu o fata batrana, scuzati-ma ca vorbesc asa, a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenta reunita in marea sala Paul al VI-lea de la Vatican. Trebuie sa fiti mame (...) nu o puteti intelege pe Maria si Biserica fara experienta maternitatii si voi sunteti imaginile Mariei si Bisericii, a adaugat el, cerandu-le sa opteze pentru o castitate fecunda, capabila sa aduca pe lume copii spirituali. (mediafax.ro)

Probabil ca le indeamna sa infieze copii… sau nu?

Se face multa gargara pe tema suprapopularii dar se (cam) incurajeaza pustoaicele - in special - sa-si inceapa viata sexuala la varste din ce in ce mai mici, multe ajungand sa devina mame si la varsta de 11 ani.

Care e adevarul? E sau ba Planeta suprapopulata?

Se vehiculeaza prea multi bani prin programele de ajutorare pentru a se renunta usor la anumite avantaje materiale personale si a investi in ceva ce ar ajuta cu adevarat. In Europa, in special, populatia este din ce in ce mai imbatranita, inmultindu-se in ritmul mersului de melc (n-ar compensa aceasta scadere cresterea din alte zone?). De ce in scadere populatia in Europa? Poate pentru ca oamenii au inteles ca nu au cum sa-si ajute copiii sa se dezvolte armonios? Poate pentru ca tinerii au emigrat spre state in care densitatea populatiei pe metru patrat ii face sa aiba nevoie de un tub cu oxigen pentru a putea respira? Poate pentru ca oamenii stau la locul de munca si cate 59 de ore pe saptamana? (constatare a Biroului de Statistica a Muncii din SUA cu privire la faptul ca americanii au cele mai scurte vacante si cele mai multe ore de munca pe saptamana, in cele mai multe cazuri).

Cand imensele sume de bani care se investesc azi in fel si fel de programe de ajutorare care au dovedit - ani si ani - ca nu au efectul scontat vor fi investite in fertilizarea teritoriilor sterpe, ca exemplu, in agricultura si in industrie, in cresterea animalelor, in stoparea eroziunii plajelor si reimpadurirea unor zone teritoriul locuibil și resursele Pamantului ar fi suficiente pentru toata lumea. Mai ramane sa aiba fiecare bani pentru a avea acces la acestea.

Un fel de concluzie: pot avea certitudinea ca numarul oamenilor e tot mai mare si resursele Terrei sunt din ce in ce mai mici, apropiindu-se de… cota de avarie?


Fapt divers
Fotbaliatorul Joey Barton e suparat fleasca pe românii care au plecat - sau vor sa plece - spre UK. Scrie el: Românilor, daca nu va place aici, stiti ce aveti de facut! De ce nu plecati? Ma vedeti pe mine ca vin in România si incerc mizeriile voastre? Apoi revine, sustinand ca românii n-au niciun motiv sa plece din tara natala: Interesant este ca toti au masini, lanturi de aur, telefoane mobile, un acoperis deasupra capului si sunt grasi! Nu-i asa de rau, nu? Barton a ajuns la concluzia ca are dovezi puternice pentru aplicarea licentei pentru imperechere! Sustin sterilizarea! declara el, in scris. (ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.