2015-11-16

Hm! din Franta

Ura a cauzat multe probleme in lume, dar n-a rezolvat vreuna (Maya Angelou)

Ce urmeaza acum?! E destul de simplu de banuit: noi "reguli de societate”- perchezitii domiciliare si corporale ori de cate ori exista o suspiciune/reclamatie cu privire la unele persoane, cetatenii fiind incurajati sa reclame la autoritati orice activitate care li se pare suspecta; supravegherea convorbirilor, a corespondentei electronice (chestiuni care se intamplau si in Franta, dar n-au avut efectul scontat pentru ca ucigasii au gasit alte metode de a pastra legatura si de a coordona atacurile).

Presupun ca supravegherea in masa va fi posibila pentru ca cetatenii nu vor mai avea dreptul sa se impotriveasca deoarece se va invoca obligatia de a veghea la siguranta cetatenilor. Cine se impotriveste va fi arestat si condamnat - la inchisoare sau amenda, in functie de “gravitatea” faptei.

In SUA, conform Patriot Act, lege data dupa septembrie 2001, intre altele, cetatenii retinuti/arestati sub suspiciunea de terorism nu au dreptul la avocat… Multe abuzuri au avut loc in anii imediat urmatori dupa 2001…

Presupun ca, un timp, intrunirile, adunarile vor fi interzise? Franta a activat o lege din 1955: starea de urgenta - cetatenii nu au voie sa-si paraseasca locuintele dupa lasarea serii pana cand se lumineaza. Or fi interzise si concertele, competitiile sportive, adunarile la rugaciune si altele de gen?

Unele voci franceze anunta dorinta expulzarii imamilor. Vor interzice curand orice manifestare religioasa, indiferent de religie?! Desigur… dar nu imediat si nu prea abrupt. Vor sustine ca piedica in calea adevaratei fericiri este religia - oricare ar fi aceasta. N-a sesizat nimeni agresivitatea unora impotriva religiei, in ultimul timp? Dogma si credinta sunt chestiuni diferite...

Apoi, din Franta, masurile se vor extinde - cu titlu de obligatie - asupra tuturor statelor membre U.E.

Celelalte state membre U.E. nu vor mai avea dreptul sa negocieze cati emigranti vor primi… “Amenintarile” au fost deja lansate.

Legile Big Brother instituite in Franta dupa atacul de la inceputul anului, la redactia Charlie Hebdo s-au dovedit inutile, asa cum s-au dovedit cele din Marea Britanie, in iulie 2005 - vor fi inasprite? Paza de la stadion - unde era prezent si presedintele republicii - n-a reusit prea bine sa tina departe un atentator - numarul agentilor va creste si, eventual, soldatii vor defila prin marile orase mai ceva ca in zona aeroportului din Cairo. Probabil ca si stagiul militar va redeveni obligatoriu in statele unde nu mai este…

Se intareste alianta Franta-Rusia in lupta impotriva terorismului (in Siria) si toate statele membre NATO vor fi obligate, din nou, sa trimita soldati in “zona de conflict”, pentru ca presedintele Republicii Franceze a declarat atentatele ca fiind “acte de razboi”. In 2001 a mai facut-o un presedinte: Bush, si mare bine a facut omenirii declansand razboaie cam peste tot in Orientul Mijlociu. Acum, ca statele au inceput sa cam refuze implicarea armata in zona… se intampla din nou sa fie obligate.

Industria muzicala pregateste noi reguli: vor fi mai multi politisti, pentru siguranta cetatenilor - erau destui si la stadionul unde se desfasura meciul Franta-Germania si unde era chiar presedintele republicii prezent - si un ucigas a reusit sa se arunce in aer si sa ucida oameni…

In Elvetia, musulmanii nu mai au voie sa construiasca minarete…

Mass media din intreaga lume prezinta, din nou, scene cu atrocitatile facute de “musulmani”, fara a se preciza ca respectivii criminali sunt un procent foarte mic in comparatie cu intreaga populatie musulmana de pe glob si prea multi cetateni au ideea (fixa) ca toti musulmanii sunt teroristi - de-ar fi asa n-ar mai fi decat musulmani, pentru ca sunt mai mult de un miliard, asa ca le-ar fi usor sa schimbe lumea daca ar fi toti teroristi… Se mai spune ca toti musulmanii vor Sharia - e gresit, voit, pentru ca nu e real, ba chiar destui musulmani nu cred in “lumea lui Dumnezeu”. Si chiar de ar fi toti de acord sa traiasca sub Sharia aceasta nu inseamna violenta.

Categoric ca e nevoie de securitate, dar chiar cu orice pret? Chiar cu pretul incendierii taberelor de refugiati, cu incendierea locuintelor musulmanilor care-si vad de viata lor?

Presupun ca toate atrocitatile care au loc in lume sunt, de fapt, pentru bani si/sau putere, insa scopul e bine disimulat in “chestiuni religioase”… si zgandarind populatiile se poate obtine rezultatul urmarit.

sursa foto" http://preaching.org/manipulation/ (in febr 2021 pag nu mai exista)

4 comentarii:

  1. dupa soc si lacrimi, ne ramane în suflete tristetea de nedescris... Ceea ce s-a reusit prin evenimentele din 13 oiembrie este instalarea destabilizarii, a neînrederii, a nesigurantei... Am fost asmutiti din nou, unii impotriva celorlalti - localnici împotriva azilantilor, politicieni de mijloc împotriva celor de stânga, cetatenilor unei natiuni împotriva turismului de orice forma... Traim vremuri urâte, când exprimându-ti liber o parere risti sa-ti fie vorbele interpretate, când mesajul nevinovat pe care-l transmiti poate provoca o lavina de injurii, când corespondenta (telefon, email, blog) iti este cercetata... Peste doua saptamâni începe Adventul, oare cum vom reusi anul acesta sa ne lasam patrunsi de spiritul sarbatorilor de Craciun?!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... Lacrimile se usuca inainte ca unda de şoc sa treaca...
      Sper ca nu s-a reusit destabilizarea... dar frica ii ingenuncheaza pe multi... Suntem asmutiti - bine zis! - unii impotriva altora si nu putem decat sa ramanem... echilibrati, pentru ca nu avem toate datele, pentru ca nu suntem siguri ca ceea ce se intampla este exact ceea ce pare...
      Am ajuns sa ne cenzuram pentru a nu fi gresit intelesi desi ar trebui sa spunem raspicat ceea ce simtim, insa nu ne punem intr-un potential pericol doar propria persoana... Urate vremuri! (din nou, bine ai zis) :)
      Si eu m-am gandit la sarbatoarea de Craciun... Poate asta e si ideea: sa nu ne mai bucuram de intalnirea din centrul orasului in jurul bradului impodobit, sa nu mai luam parte la concerte... Cred ca o iau pe aratura... :)
      Ar fi fost mai simplu sa fi scris doar: "subscriu". :)
      Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
    2. Da... Ramane doar sa nu ne lasam speriati. In BV ar fi trebuit sa monteze ieri bradul din piata Sfatului (asa au anuntat) dar, din motive obiective, montarea a fost amanata pentru zilele urmatoare. Anul trecut a fost montat prin 23 sau 24 noiembrie...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.