2015-11-05

Calitate de angajator

Calitatea nu este niciodată un accident, este intotdeauna rezultatul unui efort de inteligenta. (John Ruskin)

Prin România, prea adesea, cand e vorba despre chestiuni serioase, unii, cand spun “angajator” se gandesc la “dusman” si, uneori, chiar asa pare… Probabil ca prin alte multe state e la fel, dar ma intereseaza ce e la mine in ţară, nu la altii.

In 30 octombrie 2015, trei angajati ai Oracle si-au pierdut viata si alti sapte au fost raniti, fiind spitalizati - sustin angajatii corporatiei. Seful Oracle România a transmis un mesaj de condoleante familiilor celor decedati si si-a afirmat suportul atat pentru aceste familii cat si pentru familiile celor raniti.

Safra Catz, director general al companiei (CEO) din septembrie 2014, a sosit in weekend la Bucuresti sa fie alaturi de familiile indoliate si de victimele tragediei de la club. Conform publicatiei Fortune, Safra Catz (n. 1.12.1961) se afla pe locul 12 in topul celor mai puternice femei din lume.

Pentru aproape patru decenii Oracle Corporation, o companie multinationala americana, a fost lider de piata in domeniul IT, fiind specializata in conceperea si comercializarea de componente hardware si de solutii pentru companii si organizatii. Din punct de vedere al veniturilor, Oracle se afla pe locul 3 in topul companiilor de software la nivel global, dupa Microsoft si IBM. Compania este prezenta si in Romania, din anul 1995.

Ca toate marile companii care se respecta, e implicata si in viata sociala din S.U.A. si din lume; de exemplu, prin donatii caritabile si activitatile fundatiei Oracle Education Foundation, compania a depus eforturi mari pentru a extinde accesul la educatie si la tehnologie pentru studentii din India si nu numai. Prin programele sale educationale (Oracle Academy si Oracle Education Foundation) pregateste studentii pentru succes in viata si in cariera profesionala; se implica in protejarea mediului si in viata sociala lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii in comunitatile unde isi desfasoara activitatea prin granturi (finantari nerambursabile), sponsorizari si voluntariat. Anual, compania doneaza milioane de dolari organizatiilor non-profit din intreaga lume.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Au fost momente in care ma intrebam de ce nu fac la fel si bogatii RO... N-ar saraci daca, la fel ca multi straini foarte bogati, ar oferi ceva societatii care, practic, ii face bogati... Apoi... am inteles: construiesc camine, spitale etc, fac donatii numai bogatii care si-au castigat banii cinstit si isi platesc taxele, altfel i-ar intreba "fiscul" cum i-au castigat...

      Ștergere
  2. pe de o parte, cât de trist ca s-a ajuns la aceasta analiza/concluzie, în urma acestui tragic accident, pe de alta parte, descoperind ca exista înca oameni cu caracter, capatam puterea sa mai speram ca Lumea poate fi îndreptata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La speranta ca exista multi-multi oameni buni ma gandesc - uneori ii putem intalni unde ne asteptam mai putin.
      Din punctul meu de vedere, corporatiile au o "oranduire sclavagista", insa au si un rol - mai mult sau mai putin benefic (in functie de corporatie) pentru comunitatile in care-si desfasoara activitatea, chiar daca nu se implica tocmai gratis pentru ca sponsorizand (de exemplu) si facand donatii etc. beneficiaza de reduceri la impozitul pe profit. Dincolo de aceasta, directoarea de la Oracle nu era obligata sa se prezinte in RO pentru a-si exprima regretul si dorinta de a fi de ajutor angajatilor loviti de soarta - de aceea, am vrut s-o amintesc. Cand esti simplu pion intr-o corporatie si "zeul" vine la tine parca si speranta ca te faci bine creste - e, indirect, o alinare (chiar daca slaba) si insufla putere celor raniti... asa cred.
      Poate ca n-ar fi rau sa ia exemplu mai multi dintre cei de pe la noi...

      Weekend frumos sa aveti! Pupici si imbratisari cu drag, de la trio pentru duo. <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.