2015-11-03

Propaganda electorala

Aurelian Pavelescu, presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, afirma pe contul sau de pe o retea de socializare ca doliul national nu se justifica pentru cei care au murit cazand victime indiferentei multora cu atributii in a veghea la siguranta cetatenilor.

El zice ca doliul national decretat a fost o decizie politica. Eu zic: o fi fost, dar e un gest care ar putea consola - chiar daca infim si mai mult la nivel subconstient - familiile, prietenii celor care au murit.

Acelasi mai afirma: acest tip de manifestari sunt inacceptabile, pentru ca au decazut in promiscuitate. O afacere mizera, de fapt - insa nu-mi dau seama la ce se refera: la sarbatoarea de Halloween sau la spectacolele rock?
Si nu se lasa: Ar trebui decretat un doliu pentru ca exista doliu national, ca este posibil asa ceva... Poate, pentru starea prin care trece o mare parte din tinerimea română, care, cand ţara trece prin cea mai mare criza din istorie, se afunda in promiscuitate: o generatie, a câta, pierduta.

Domnul acesta la care ma refer n-a avut - in mod sigur - curiozitatea sa citeasca versurile melodiilor daca nu ii place stilul muzical! Dar scrie despre promiscuitate si despre generatie pierduta - reprezentanti din aceasta “generatie pierduta” au dovedit ca stiu si pot fi solidari cu cei aflati in necaz, au dovedit ca stiu sa articuleze fraze si nu se incurca rostind o propozitie formata numai din subiect si predicat, cum se intampla multora dintre “alesii poporului”. Avand in vedere ca majoritatea hotaraste “alesii”… 

Promiscuitatea, desigur: majoritatea celor prezenti acolo sunt absolventi de liceu cu bacalaureat, absolventi de studii superioare, unii cu specializari peste hotare; tot acolo a fost ranit un medaliat cu aur la olimpiada internationala de matematica din acest an…
Familiile din care provin tinerii care fac (sau faceau, din pacate) parte din formatia care a sustinut concertul (dar si ceilalti interpreti de muzica rock ce se aflau pe acolo) provin din familii organizate, unde regula e iubirea, nu bataia “rupta din Rai”… Arhitecti, erau acolo, si ingineri, si artisti din mai multe domenii…
Oamenii care au fost prezenti in acel club sunt oameni care contribuie (au contribuit) la bunul mers al societatii pentru ca mai toti munceau si plateau taxe - si chiar de n-ar fi asa, tot n-ar merita sa fie improscati cu noroi pentru ca iubesc muzica rock si / sau vor sa se distreze de Halloween.

Multi dintre cei care arunca acum cu piatra sunt dintre cei care l-au votat candva pe Iliescu in procent de 80% si care ovationau: “Cand Iliescu apare, soarele rasare!”? Sunt dintre cei care strigau: “Noi nu gandim, noi muncim!”? Sunt dintre cei care strigau: “Moarte intelectualilor!” si ii ovationau pe minerii chemati sa bata tot ce le iesea in cale? Cei care arunca azi piatra ar putea fi si urmasi ai celor descrisi mai sus, educati in acelasi spirit al intolerantei? Cei care arunca primii piatra sunt cei care nu suporta pe aceia care gandesc independent de majoritate, pe aceia care sunt diferiti de ei si care poarta pantaloni stramti sau fuste scurte, au parul lung si barba mare si mai multe tatuaje…

Domnul acesta care a ajuns sa conduca un partid fantoma cred ca a urmarit prin declaratie sa-si alature aruncatorii de pietre; s-a pronuntat din interes pur politic nu in interesul adevarului, cum pretinde… pentru ca legea nu are doar litera are si spirit, iar dumnealui ar fi trebuit sa stie foarte bine asta.
* * *
Si in timp ce acest român vorbea de rău gestul guvernului nostru, guvernul bulgar a declarat 3 zile de doliu naţional din solidaritate cu poporul român. Presedintele Republicii Moldova, insa, nu a stiut sa raspunda la intrebarea jurnalistilor: de ce nu a fost instituita o zi de doliu national din solidaritate cu "fratii de peste Prut"...?

Actualizare: Intre timp, politicianul a sters postarea.

4 comentarii:

  1. Cata energie consumi tu pentru niste aiuriti! Pe acest individ il consider un pic sarit de pe fix.Nenorocirea e,ca nu se schimba nimic in bine la noi in tara.Toti suntem revoltati,dar nimeni nu face nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiuriţii ca acesta sunt, din păcate, vocea prea multor cetăţeni…
      Câteva versuri din piesa “The Day We Die” a trupei “Goodbye to Gravity” se potrivesc ca răspuns:
      "Nu suntem numere
      Suntem liberi
      Suntem atât de vii
      Pentru că în ziua în care renunțăm
      Este ziua în care murim"

      Ștergere
  2. Sunt perfect de acord cu realitatea ca acest ''om politic'' sau ''aiurit'' este reprezentantul unui procent destul de mare inca, de fatarnici,care urmaresc doar binele personal, sau ,pe romaneste ''fa-te frate cu dracu' pana treci podu' '' !
    ...Versuri din suflet...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Privesc cu tristete cum, deja, dinozaurii au inceput sa intocmeasca "platforme" si "puncte" care trebuie schimbate in sistem, discuta despre ce indivizi trebuie inlocuiti si cu cine... :( Fatarnicii din "esalonul doi" al politicii incearca sa profite, din nou, de reusitele tinerilor... Am senzatia ca se repeta istoria din decembrie 1989... dar am si marea speranta ca de data aceasta cei multi nu se vor lasa pacaliti ca atunci - cand cei multi abia intelegeau ca exista si alt mod de viata, si alt sistem de guvernare... care ar fi putut fi mult mai bun daca s-ar fi si inteles despre ce e vorba...
      Sper ca fatarnicii sa nu mai aiba atata putere de convingere - de fapt, sper ca oamenii nu se vor mai lasa convinsi asa usor...
      Am auzit zilele trecute un slogan: "un grup de tineri au vrut sa lanseze un album si au lansat o revolutie"... Ca si versurile, cuvintele sloganului mi-au ajuns direct la suflet. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.