2016-05-26

Dezvoltare personala. Un citat pe zi

Ziua de joi i-a fost atribuită lui Jupiter datorită echilibrului pe care îl insuflă acesta, armoniei în familie, cumpătarii în toate, dar insuflă şi simţul critic dezvoltat, tradiţionalist şi conservator - zic astrologii.

Dacă poţi să-ţi începi ziua fără o ceaşcă de cafea, să te bucuri de viaţă şi să nu iei în seamă durerile sau oboseala, să te abţii de la văicăreli şi să nu-i oboseşti pe cei din jur cu problemele tale, să mănânci în fiecare zi aceeaşi mâncare şi să fii recunoscător pentru asta, să-l înţelegi pe omul drag, chiar şi atunci când el n-are timp pentru tine, să nu iei în seamă învinuirile omului iubit, atunci când lucrurile nu merg chiar cum ai fi vrut tu, să-ţi păstrezi calmul, atunci când eşti criticat, să te porţi la fel cu un prieten bogat ca şi cu unul sărac, să te descurci fără minciună sau înşelătorie, să-ţi controlezi stresul fără doctorii, să te relaxezi fără băutură, să adormi fără tablete, să spui sincer că n-ai idei preconcepute faţă de culoarea pielii cuiva, convingerile religioase, orientarea sexuală sau politică, asta înseamnă că ai atins nivelul de dezvoltare al câinelui meu. 

Cuvintele îi aparţin lui Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30.11.1874-24.01.1965), care a candidat la un post în parlament (în anul 1900) din partea conservatorilor; a fost prim-ministru în două mandate: 1940-1945 şi 1951-1955 - deseori apreciat ca fiind unul dintre cei mai mari lideri de război ai secolului XX

A fost ofiţer în Armata Britanică, istoric, scriitor şi artist. A început să picteze în 1915, pentru a se vindeca de depresie (pe care o numea câinele negru), după ce a demisionat din funcţia de Prim Lord al Amiralităţii. Şi-a expus picturile în mai multe expoziţii de prestigiu (inclusiv la Paris), sub pseudonimul Charles Morin (ulterior Charles Winter).

Este singurul prim-ministru britanic laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (în 1953) şi a fost prima persoană care a primit titlul onorific de Cetăţean de Onoare al Statelor Unite.

Iubea animalele (ca mai toate personalităţile puternice din istorie) şi avea o mulţime, inclusiv o leoaică africana (Rota), pe care o vizita la grădina zoologică din Londra, unde a dus-o pentru că n-o putea ţine aproape. Avea porci şi câini, dar şi lebede negre, papagali şi peşti; şi fluturi - pentru care construise o “casă”.
Avea şi pisici. Jock era favoritul: dormea împreună cu el, mânca la aceeaşi masă şi l-a însoţit la numeroase întâlniri politice. Se pare că i-a stat la căpătâi când acesta a murit. Când Jock întârzia la masă politicianul trimitea pe cineva să-l caute. W. Churchill a mai avut un motan favorit, pe Nelson (numit după amiralul Nelson).

În tinereţe, prin anul 1891, şi-ar fi vândut bicicleta pentru a cumpăra bulldogul Dodo. Mai târziu a avut şi doi câini din rasa Pudel (caniche): Rufus I (care a murit într-un accident, în anul 1947) şi Rufus II. Rufus mânca în sufragerie, alături de familia Churchill; avea o faţă de masă aşezata special pentru el pe covorul persan din capătul camerei şi nimeni nu mânca până când majordomul nu-i servea masa lui Rufus.
##########################################################################
Sursa foto
http://thepoodleanddogblog.typepad.com/the_poodle_and_dog_blog/2008/05/the-poodles-of-winston-churchill.html

10 comentarii:

  1. Fabulos citatul lui Churchill! Daca ai scoate "al cainelui meu" si ai pune cuvantul "maxim", sunt ideile perfecte pentru normalite...
    Cred ca ziua de joi imi place cel mai mult. Dar inca nu mi-e clar daca motivul e weekendul care se apropie! :) Totusi joia imi place sa lucrez cel mai mult la giumbuslucuri. Adica e de bine!
    Sa ne reauzim cu bine, draga Diana, oricare ar fi ziua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place foarte mult ce a zis, dar ce cale lunga e (pentru cei mai multi) până la atingerea acelui nivel de dezvoltare. :)

      Joi e avanpremiera inceputului de weekend. :) Ne "pregatim", pentru sfarsitul de saptamana si de aceea e probabil sa ne placa ziua asa de mult - si mie imi place ziua de joi. :) Sunt saptamani in care joi am senzatia ca e vineri - pur si simplu uit ca e joi! :)
      Asa sa fie! :) Multumesc, Suzana draga! Sa ai o seara minunata!

      Ștergere
  2. Nu pot să nu ador acest citat și să nu ader în totalitate la părerea lui Churchill despre câini.

    Zi frumoasă, Diana! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place.
      Sunt, totusi, câini care reactioneaza prin latraturi sau maraituri la anumiti oameni dar, desigur, nu au nimic de "obiectat" indiferent cine le-ar fi prietenul uman - se dedica trup si suflet.

      Undeva, candva, la acest citat am citit un comentariu... hazliu (mai mult cu ghilimele). Scria cineva: "daca au câinii viata asa de grea, ce sa mai zicem de om?!"

      Multumesc, Zina. Seara minunata sa iti fie! :)

      Ștergere
  3. A fost,într-adevăr, un mare om, o mare personalitate !
    Seară plăcută și liniștită îți doresc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns să-l "cunosc" în copilarie, de prin romanele de spionaj. :) Următorul pas a fost firesc: să aflu mai multe despre el.
      Mulţumesc. Îţi doresc o noapte bună, şi o zi excelentă!

      Ștergere
  4. Un citat minunat! M-am distrat citind despre iubirea lui fata de animale :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sunt multi oameni care-si trateaza prietenii blanosi mai bine decat isi trateaza semenii - nu e cazul politicianului... cred. :))

      Ștergere
  5. ..mereu citesc cu placere acest citat, dar tu mi-ai adus amănunte pe care nu le stiam. Si apropo, nu vreau sa scoti anuntul cu Zoe, eu nu am știut niciodata sa pun astfel de widgeturi pe blog, asa ca ma simt legata de tine...inedit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Aproape ca stiu pe de rost citatul - am tot evitat sa il scriu si aici pentru ca e plin "netul" de el (dar e bine sa-l tot repetam). :)

      Ma bucur tare mult ca e in regula sa pastrez "anuntul". Multumesc.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.