2018-09-10

Dragoste la prima vedere. Provocare muzicală

De câteva zile îmi bântuie prin cap versurile melodiei “Dragoste la prima vedere”, pe care n-am mai auzit-o de ani şi ani! Mi-a plăcut mult in tinereţe, îmi place şi azi - dar într-un fel o simţeam atunci şi altfel azi, când… toamna bate la uşă. J
(vizualizare pe YT)
Provocarea muzicală! Cine mai doreşte să fie DJ află un tabel pe blogul Între vis şi realitate, in fiecare vineri: Friendship Friday!
*
Căutând ceva date despre Ilie Micolov am aflat azi, cu tristeţe, că s-a alăturat, între stele, altor artişti. A murit in 21 iulie 2018 (s-a nascut la Suceava, in 2 iulie 1950).
*
Sursa versuri:
https://www.versuri.ro/versuri/ilie-micolov-dragoste-la-prima-vedere-_0aq1.html
Dragoste la prima vedere (versuri)
Pe cărarea vieţii / Trec câte o dată / Cu speranţa vagă / De-a te întâlni / Ne cunoaştem parcă / De o viaţă întreagă / Neavând puterea  / De a ne vorbi.  / Prin albastrul moale, / Liniştea se adună / Şi prin diafanul  / De apus vegheat / Ochii tăi de aur, / Ochi de zână bună / Când aprind in mine / Un ecou ciudat. 
Refren. Dragoste la prima vedere, / Cine-ar fi crezut? / Să iubesc cu atâta putere, / Ca la început. (bis)
Că mi-a fost târzie / Întâlnirea in vreme / Şi târzie clipa  / De-a ne fi văzut, / Pe cărarea veche / La răscruci de vânturi / Numai timpul ştie / Ce e de făcut. / Amintirea vie / Mai trăieşte încă / Aş da ani din viaţă să te regăsesc / Ne cunoaştem parcă / De o veşnicie, / De o veşnicie / Parcă te iubesc.
Refren bis.
N-o să afle nimeni / Poate niciodată / Poate niciodată / N-am să te-ntâlnesc. / Aş da ani din viaţă  / Să te am alături, / Să îţi simt făptura,  / Să-ţi spun te iubesc. (bis ultimele patru versuri)

18 comentarii:

  1. Ohh, da. E una dintre melodiile alea de suflet, trezeşte senzaţii frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am dat seama ca mi-e dor de melodie. Sau, poate, mi-era dor... de "acel timp" in care o ascultam mai des. :)

      Ștergere
  2. Hello dear Diana!
    Such a lovely and romantic song!
    Thank you for sharing!Have a lovely evening!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      I'm glad you like it! :)
      Thank you very much for your visits!
      Good night! Hugs!

      Ștergere
  3. Din pacate s-au cam uitat "rapsozii" vremilor trecute;cenaclul a avut multe parti
    bune....
    Eu ii mai ascult cateodata,cand ma satur de englezisme si unele scalambaieli
    actuale !
    Saptamana buna,draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Cenaclu nu am fost deloc... Eram singura "din bloc", din gaşcă... Prea aglomerat - dar m-as fi adaptat... "Problema" mea era cu Paunescu... Il simteam ipocrit, vorbea prea mult, prea se dadea "soarele" in jurul caruia graviteaza micutele plante. Asta nu inseamna ca nu ii recunosc anumite merite. :)
      Scalambaieli actuale! Fain le numesti, si subscriu. Mi se pare tragic ca exista tineri foarte talentati, dar pe care nu ii auzim la radio si nu ii vedem la TV... Nu ii "impresarizeaza"... cine trebuie. :( In schimb, sustin concerte prin tara si prin strainatate. Unele trupe care mi-au placut tare mult le-am ascultat, candva, joia, la finalul emisiunii "Starea Natiei".
      Multumesc, Natalia draga! O saptamana minunata iti doresc sa ai!

      Ștergere
  4. chiar ca a fost ... dragoste la prima audiere ;-) Superba melodie! Versurile usoare dar profunde, minunata alegere ai facut saptamâna aceasta, Diana draga!
    Deseori mi-e dor de muzica buna româneasca. Saptamâna trecuta, m-am gândit la tine ☺ - pentru mine, acum, tot ce e legat de Brasov, e legat de tine ;-) Am urmarit paralel cu mama, ea la tv eu la laptop - una din zilele Cerbul de Aur. M-am bucurat sa o vad pe Anda Calugareanu, pe Madalina, pe Laura Stoica, pe Paula Seling... Spectacolul insa mi-a fost foarte plictisitor... a avut doar cateva momente bune, pacat! Parca totul isi pierde stralucirea... Prezentatorii mi s-au parut atât de stângaci, atât de artificiali si în plus, oribilele întreruperi cu reclamele! Urmatoarele zile nu am mai simtit nevoia sa urmaresc transmisia in direct :-(
    Te pup. O saptamana placuta sa ai! (La noi e inca vara, 30 de grade si peste 30!)
    Imbratisari si gânduri bune, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Carmen draga!
      A venit la fix "Provocarea muzicala"! :) Am scapat de "obsesie"! Nu-mi mai ieseau versurile din cap! :)
      Oooo! Cerbul de Aur! Scena a fost excelenta! :)) Probabil ca au bagat prea multi bani in scena si n-au mai avut pentru invitati! Si-au mai facut si carcalete (cum se zice in popor): au bagat si ceva "sarbatorirea centenarului Ro"! Pe Prezentatoarea aia din fiecare seara ar fi putut s-o lase in India, sa-si vada de-ale ei! La trei vorbe spunea doua stupiditati!
      Nici prin cap nu mi-a dat sa merg la festival! Am urmarit si eu, doua seri de festival (la TV) si mi-a ajuns... Imediat ce a revenit Cerbul, dupa 1990, am fost la mai multe editii consecutive, dar am renuntat spre final pentru ca - asa cum ai observat si tu - si-a pierdut stralucirea. Nu cred ca si-o va recastiga... :(

      La noi e toamna adevarata! Bate vantul, e racoare (nu frig) si innorat - dar, cica, vine iar vara! :)
      Multumim! Imbratisari si pupici, cu drag, si de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  5. Imi place, mi-a placut... E fain ca se aude si pe la nunti, asa fac unii cunostinta cu muzica veche. Acum, parca imi suna muzica in ureche, am fredonat cu voce tare.
    Multumesc, zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela! :) Ma bucur sa te revad si iti multumesc ca ai "trecut" pe aici!
      Oooo, daaaa! La nunti! Potrivita pentru nunti. :)
      Cu placere! Multumesc! Zi minunata iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  6. Bună Diana!
    Frumoase versuri,au rămas doar o amintire!
    O săptămână frumoasă și plină de reușite să ai,draga mea!
    Pupici cu drag și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Exact ca o amintire pareau sa-mi rasune in cap! :)
      Multumesc! O saptamana frumoasa iti doresc sa ai si tu!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  7. Si mie mi se intampla uneori sa ma trezesc in minte cu piese pe care le fredonam foarte mult si imi placeau tare, la un moment dat. Doar ca la mine e o raritate extrema sa "vina versuri", cel mult fragmente... :))) si cu lalala.. si cu tot felul de combinatii care ma de care:))).

    Am tot amanat sa comentez pentru ca voiam sa ma asigur ca piesa este cea despre care stiam si eu (si nu o puteam ascultaaa din varii motive - ori semnal prost, ori ora tarzie.. si nu, nu am castile la indemana [ chiar... sa le am in vedere pe viitor].

    Si da, e piesa pe care o stiam si ma bucur ca ai povestit despre ea - si am putut sa o reascult :).

    pupici!!!

    ps: m-a intristat si pe mine vestea. E mereu trist cand afli asa ceva... si totusi! Raman prin ceea ce au lasat in urma :), ceva ce ar trebui sa dainuie in timp... si spatiu :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut piesa candva (imi place si acum, dar... altfel) :) Am ascultat-o des cand umblam creanga prin restaurante dar n-as zice ca m-am straduit sa invat versurile (cred ca s-au lipit de creier pentru ca le-am auzit foarte des - cu aaaani in umra!) :) si, brusc, au revenit! Doar atata stiu: "Dragoste la prima vedere, cine ar fi crezut, sa iubesc cu atata putere ca la inceput"! Alte versuri nu erau in mintea mea, dar acestea topaiau de numa-numa! :)

      Am ramas masca cand am citit ca a murit... De cand nu mai deschid televizorul se pare ca multe asemenea stiri imi scapa... Din cand in cand ne vom aminti de el, apoi uitarea iar se va asterne...
      Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  8. Azi netul imi "mananca" din comentarii. Si nu sunt sigura daca ce scrisesem mai devreme a intrat (si e la moderat) sau a fost inghitat de abisul www. :))))
    Eram preocupata de degetul mic de la mana stanga care s-a gandit sa bata step (pur si simplu zvaneste:))) si cand am dat send la cmentariu mi-am indreptat atentia spre el).

    Spuneam ca abia acum am reusit sa acsult in sfarsit piesa (voiam sa ma asigur ca e ce ma gandeam ca e si .. asa e:P) - va trebui sa imi pun castile la indemana :P.
    Si ca din fericire, desi multi oameni talentati au plecat dintre noi, prin ceea ce au lasat ei in urma, vor putea invinge timpul (si spatiul, de ce nu). :D In fine, daca nu se gandesc unii sa le distruga munca .. si pe cei careo duc mai departe. [ asta nu am zis in comentariul original lol].
    Ah si mai ziceam ca eu deobicei distrug versurile (si la piesele rasascultate si fredonate... credca cel mai bine le redau cu lalala :P probabil un karaoke cu lalala mi-ar iesi binisor.. hahaha)

    pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri (cred) am patit si eu la fel, la Carmen, si-am mai scris cateva randuri, ca "proba" - nu fusesem atenta daca am citit "comantariul va aparea..." :)
      Mouse-ul imi joaca feste! Eu dau un clic, el da doua, eu dau doua el da 3 sau patru! Am cumparat unul nou dar ma tem ca de-l schimb singura va trebui sa invat comenzile de la tastatura! :)

      Cred vor incepe sa le copieze munca si vor uita sa mentioneze "autorul"...
      De regula, tot "la-la-uri" am si eu in minte cand ma trezesc fredonand. La un moment dat fredonam tot cuvinte, din piesa I like Chopin (interpretata de Gazebo)! :) Eee! I like Chopin ar putea fi piesa pe care s-o pot interpreta la karaoke! Adica... se nu ma incurc citind versurile, dar mi-ar fi mila de auditoriu! Sau auditoriului i-ar fi mila de mine si m-ar "impusca", sa nu ma mai chnui! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  9. O M G daaaaaaa doamne cat l-am mai ascultat pe omu asta! Parintii mei l-au prins la tinerete, noi l-am prins pt ca voiam alte valori decat ce erau prin topuri.
    N-am stiut ca s-a dus........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce era prin topuri - mai ales pe la sfarsitul anilor 1990 - era... of! Ne strambam de râs cand mai mergeam la vreun concert unde nu plateam bilet si fetelor - in special - li se oprea (sau sarea) discul si mimau!
      S-a dus... :( Poate ca vor supravietui cantecele lui, chiar si altfel interpretate :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.