2018-09-30

Gentuţă din blug. Provocări verzi

Pentru ca e tarziu, las numai cateva poze, inscriu postarea si revin cu detalii. S-ar putea spune ca trisez, dar nu trisez, doar ma grabesc. 
Provocari verzi, tema numarul trei din septembrie 2018
Actualizare
      Aveam in plan de mult timp să fac o gentuţă din blug, dar am tot amânat, din cauză de timp prea scurt pentru toate câte aş vrea să le fac. Am două genţi din blugi - una bleu deschis, făcuta dintr-un parpalac şi una albastră, făcută dintr-o pereche de pantaloni (şi pe care am căutat-o de mi-au ieşit ochii, şi n-am găsit-o), dar nu le-am mai purtat de ani şi sunt prea mari să le port când ies s-o plimb pe Miki, căţeluşa care e in “custodie comună”: noi, şi familia unei prietene.  
Am croit gentuţa (un fel de a spune) din mâneca unei jachete din blug (pe care am transformat-o in vestă cu ceva ani in urmă) - am tăiat partea umărului jachetei. Pe ambele feţe ale genţii am cusut o broderie portocalie, recuperată de la o bluză care a fost iniţial albă, apoi am vopsit-o in portocaliu, degrade - şi a rămas doar broderia (nici nu-mi amintesc unde am vrut s-o cos la acel moment).
Cele trei “ghemotoace” sunt făşii din blug - trei in fiecare legătură - pe care le-am cusut una de cealaltă şi apoi le-am împletit. Şi aşa a ieşit toarta genţii. 
Căptuşeala pentru gentuţă este din materialul rămas când am transformat o rochie lungă, din panză topită, in cămaşă.
Gentuţa se închide cu fermoar şi are un buzunărel, acoperit de “clapetă”. 

Ca de obicei, pozele... lasa mult de dorit. :( 
In realitate, gentuţa arată muuult mai bine.

12 comentarii:

  1. Hihihih - cineva are gentuta noua de blug ;)))) <3!!
    Nu trisezi deloc :P. Se pot adauga poze si ulterior! Cu becurile noastre minunate nu e de mirare cum ne ies pozele... eu am doua pe hol de, mai nou, uneori incercam sa inchidem lumina cand e inchisa. Nu doar sa o aprindem cand e deja aprinsa... hahahahahahahaahahahaha. :))))))

    Abia astept sa adaugi si celelalalte poze si povestea :P.
    Pana una alta fug sa termin si eu articolul pentru maine... :P!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa! Am o gentuta noua! :) Vorba unui prieten: "N-ai destule!" Asa o fi, dar nu am destule facute de mine. :) Exact acum mi-am amintit ca am si una rosie, facuta din velur; si ma oftic ca nu o gasesc pe cea albastru inchis...

      N-au mai fost decat trei poze... Le-am facut in bucatarie! :)) sa nu deranjez colocatarii. Becul e destul de puternic, dar nu reusesc sa potrivesc (pozitionez) obiectele astfel incat sa nu apara culorile alterate (sigur, nici telefonul pe care il folosesc pentru poze nu ma ajuta).
      Spor!
      Pupici!

      Ștergere
    2. E altceva cand faci tu ceva, cu mana ta. Mie mi se pare ca in fiecare lucru pe care il facem singuri punem un strop de suflet si nu doar atat. E ceva magic, ceva ce ne da aripi si ne face sa stralucim.
      Eu as vrea tare mult sa apara de undeva primele doua papusele cusute de mine :P. Asa m-as bucura sa mai fie pe undeva pastrate (eu le pusesem bine.. of).
      La lumina becului (da si ale mele cica ar fi cam cele mai puternice dar tot "chioare" sunt lol) cam asa se intampla cu telefonul. Dar stai linistita ca si la camera mea profi am avut niste minunatii de poze la bec... de imi era si rusine sa spun cu ce erau facute :))). Eterna problema.

      Am citit si detaliile (si am admirat-o si pe Miki ;P) :D. Stii ca am si eu o gentuta putin asimetrica? Eu am facut-o din ... papuci :))))))). Serios :))).

      imi place tare mult cum ai facut captuseala! Si buzunarasul ascuns <3! Ahhh e super super draguta gentuta :D.

      si tin pumnii sa o gasesti si pe cea ratacita :D.

      pupici

      Ștergere
    3. Mare dreptate ai! Cand ceva e facut din suflet transmite o anumita energie pozitiva si da un fel de mandrie, dar nu mandrie! :)

      Imi plac asimetriile! Nu am urmarit special asimetria, dar am cusut dupa croiala manecii si... asa a iesit. :) Vorba aceea: asa am vrut eu! (o spuneam - o mai spun si acum, cand e cazul - atunci cand lucram ceva care iesea usor ciudat, pentru ca greseam pe undeva; sunt intre acele croitorese care masoara o data si taie de 10 ori) :) Asa ies unicatele! :)
      M-am cam complicat cu captuseala dar imi place ca ii da o anumita "soliditate" materialului.

      Din papuci!? Ce papuci?! Poate ai la indemana gentuta si o preziti intr-un episod din serialul Timp pentru tine. :) Sau o poza... :)

      Oh, becurile! E chiar puternica lumina - mai ales in bucatarie - dar e cam alba (de la becul actual) si cred ca nu reusesc sa plasez lumina (obiectul in lumina) astfel incat sa nu lumineze direct sau... habar n-am! Ma dau mare pe uscat pentru ca, dorind sa invat sa fotografiez, am mai citit pe ici-colo. :)))

      Multumesc! Mi s-au aliniat piticii si nu ma las pana nu dau de geanta - sau imi amintesc ce-oi fi facut cu ea! :)
      Iti doresc sa gasesti papuselele! :)
      Pupici! <3

      Ștergere
    4. Ce idee! Uite mi-am trecut in desfasurator (o sa merg sa o iau din raftuletul cu creatii - sper ca nu i-am schimbat locul). Dar pana la TpT uite articolul : - T: Gentuta din.... papuci . hihihihi

      Eu "obtin" forme inedite mai ales cand vreau sa folosesc cat mai mult materialul si are el o forma aparte ... hahahahaha. Dar tot asa, masor mult .. pana obosesc si apoi intr pe pilot automat si ma pierd in ce am eu de facut acolo.. Insa pana bag foarfeca... cred ca ma "trec toate transpiratiile sa nu stric ceva" vorba aceea.
      Pupic si multumesc !!

      Ștergere
    5. Am vazut-o! E superba! Ce idee! :) Buna idee.

      Nuuuu... nu masor mult, tai mult. :) Cu tipar nu reusesc sa lucrez - am tipar, desenez pe material dupa tipar apoi... bag foarfeca, si foarfeca pare a avea vointa proprie!
      Si cand vreau sa folosesc cat mai mult materialul - sa nu se piarda nimic - ies chestii interesante (ieseau - in ultimul timp n-am mai facut nimic, doar am modificat, din cand in cand). :)
      Cu placere!
      Multumesc! :)
      Pupici! <3

      Ștergere
  2. A iesit foooooarte draguta! Sa o porti cu placere. Imi place combinatia de decorare. Imi pare rau ca nu am mai putut participa la provocarile lor. Poate particip la restante... :D
    Bine te-am regasit, Diana draga! Un octombrie cat mai frumos! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, Suzana draga!
      Multumesc! Sunt un pic mandra de gentuta... :) In realitate e mult mai dragalasa.
      Octombrie cu bine iti doresc s-o petreci!
      Pupici cu drag! <3

      Mai este timp sa participi - Rux a reluat Provocarile verzi. Abia astept sa aflu care sunt temele lunii octombrie. :)

      Ștergere
    2. Da, da!! Si oricum temele din septembrie si octombrie se pot inscrie pana la sfarsitul lui noiembrie :P.

      Ah si... au aparut azi cele de octombrie. :D
      va pup!!

      Ștergere
    3. Oh! Trebuie sa accesez intai blogul tau, apoi la nani, 'ca azi e maine! :)

      Pupici! <3

      Ștergere
  3. ce interesant! acum ai o "piesa" care a adunat emotiile pe care le-au adunat cândva o jacheta, o bluza si o fusta! ☺ Sunt de parere ca fiecare piesa estimentara "traieste" lânga/cu noi tot ce traim noi si... la un moment dat, cand privim dulapul, spunem - aceea e rochia cu care am fost la petrecerea curare, la care am fost cu cutarica; acela este pantalonul pe care intr-o zi cu soare, am facut o excursie si am intânit pe cutarescu; fusta aceea o imbracam de obicei cand mergeam la teatru... Si uite asa, amintirile mai multor piese vestimentare, se contopesc si creeaza "piese de suflet" ;-)
    Te pup draga mea. Imbratisari de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici! :) N-am gandit-o astfel, dar imi place ideea! :)
      Da, intr-un fel, sifonierul este un fel de "dulap cu amintiri". :) Si mi-am confectionat un mic "album de amintiri" - tocmai derulez in minte secvente pe care mi le amintesc in legatura cu aceste bucatele de material.
      Multumesc, Carmen draga! Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.