2019-06-20

Câteva clipe de meditaţie. Jocul cuvintelor (217)

In urbe e linişte; canicula a alungat oamenii de pe străzi. Canicula de scurtă durată e bună, uneori - îi ţine pe oameni tăcuţi, ascunşi la umbră liniştiţi. Au timp să se gândească la ale lor, scăpând puţin din vârtejul rutinei zilnice - asta, dacă nu se adună pentru a se plânge de caniculă.
Parcul mare al oraşului pare fantomatic, cu aleile pustii, cu frunzele nemişcate ale arborilor, cu apa fântânii arteziene oprite - când plouă, funcţionează şi arteziana. O singură fată se afla acolo, şi privea spre cer. Purta la încheietura mâinii drepte un ceas defect - nu voia să vadă cum se scurge timpul. Ceasul îl primise in dar - alături de un manual de utilizare; un ceas complicat, care s-a defectat ca şi cel mai simplu şi mai ieftin ceas. Oprise şi telefonul - să nu primească vreun apel in această pauză de masă din acest parc cu lavandă, parfumul floricelelor mov insuflându-i speranţa că orice dorinţă poate fi îndeplinită de cel care doreşte - din suflet - ceva care să beneficieze şi celorlalţi. Privea fix un curcubeu care părea că se transformă într-o arcadă - iluzorie - de culoare mov. Un zâmbet larg i se contura pe buze imaginându-şi cum toate acele flori micuţe şi parfumate se vor alinia spre cer formând o punte menită să-i ajute dorinţele să ajungă la capătul infinitului, de unde timpul ar putea fi oprit. Şi-a lăsat pleoapele pe ochi şi, cu chipul îndreptat spre soare, a început să-şi depene dorinţele cele mai arzătoare; a constatat că literele se pierd in linişte înainte de a forma cuvinte şi imaginile se estompează. Un minunat sentiment de pace devenea tot mai puternic şi fata se lăsă purtată de valul de armonie sufletească pe care nu-şi amintea să-l mai fi cunoscut vreodată. O zi caniculară îi oferise răgazul pentru câteva momente de meditaţie la care nici nu se gândise, reîcărcându-şi, pentru o săptămână, bateriile de roboţel uman.
====================================================================
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: lavanda, suflet, culoare, dar, incheietura, manual, speranta, urbe, apel, curcubeu, parc, zambet.
=====================================================================
Aceste rânduri sunt mai mult o forţare de împletire a cuvintelor. Am sentimentul că nu se mai leagă frazele in mintea mea! Şi le forţez.

12 comentarii:

  1. Imi place tare povestea ta ... care mi-a adus amintiri! :)
    Era canicula, o zi normal de scoala si eram la liceu pe vremea aceea! Cu cateva luni înainte mama îmi cumparase primul ceas de mana ... pe care în acea zi caniculara l-am pierdut! Nici azi nu-mi închipui cum si ce am facut ca sa-l pierd! Poate sunt eu defecta! Hahahaha ...
    Lavanda ... parfumul preferat al mamei mele dragi!
    O zi scaldata în parfumul lavandei si "într-un ceas bun" îti doresc!
    Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru amintirea impartasita, Ella draga! Ha! In clasa V-a, cand eram, ne-a cumparat cate un ceas micut de mana - l-am luat afara (tot intr-o zi de vara) si l-am pierdut: azi l-am primit, maine l-am pierdut. Tare suparata am mai fost - nu pentru ca am pierdut un ceas, ci pentru ca era unul primit de la mama - primul ceas de mana al meu! Nici eu nu stiu cum l-am pierdut, pentru ca nu am alergat, nu m-am catarat prin pomi etc. Uitasem momentul, si mi l-ai reamintit. Multumesc. :)
      Tot datorita mamei am descoperit si eu lavanda, cu parfumul ei minunat.
      Multumesc, la fel! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Tare mi-aş dori să fiu şi eu acolo, lânga fata cu ceas defect. Nu vreau să-i tulbur clipa de linişte, vreau doar să admir curcubeul alături de ea.
    Mie mi se pare că se leagă armonios cuvintele, nu pare nimic forţat.
    O zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o dorinta asemanatoare a "ajutat" la formularea randurilor despre care am senzatia ca nu au un inceput si nu stiam unde vreau sa ajung; poate doar liniste voiam. :)
      Multumesc, Potecuta! O zi buna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. Canicula-i peste tot. :( ''Caldura mare, mon' cher''. Ai impletit cu spor. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si unde nu-i canicula sunt vijelii si ploua cu mingi de ping-pong din gheaţă.
      Multumesc, Ina.
      Numai bine!

      Ștergere
  4. o pauza minunata, intr-un parc superb! Mi-ar placea sa am si eu in preajma un asemenea parc... De obicei ies la amiaza cu una din colege, sa ne dejamortim poponetele ☺ Meseria mea este sa stau pe scaun nemiscata, 9-10 ore pe zi.
    Imi place mult ideea de a nu fii atenta la scurgerea timpului si da, telefonul trebuie inchis sau "uitat", macar in pauza!
    Lavanda si-a trimis parfumul spre cer si arcul liliachiu a ridicat cu el sperantele si gandurile bune ale tuturor oamenilor. Frumoasa compozitie, Diana draga. Multumesc pentru lectura oferita!
    Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro <3 Zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Carmen draga!
      Dorul de liniste imi impinge mintea sa scoata asa ceva. :) Ma gandesc la gradina ta, la cata liniste as fi putut avea acolo - mi-a ramas ca un cui infipt in cap gandul la invitatie, dar stiu ca nu e posibil, si ma intreb - retoric! - cand va fi posibil, sau cum as putea sa fac, candva, nu acum. :(
      Chiar ca ai nevoie de miscare! :) Spre deosebire de mine - si de mutlti altii - tu chiar ai grija sa compensezi "nemiscarea", ceea ce e de admirat.
      Multumesc. Zile frumoase iti doresc sa aveti si voi! Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

      Ștergere
  5. :*
    Eu nu as putea sa leg doua vorbe - oricum la ora asta e cazul sa ma retrag... maine dau trezirea la 6 ca sa prindem putina racoare (poate poate nu mai miroase a ciorba de tei afara :))))))))).

    Pupici cu mult drag
    ps: imi place canicula cu masura daca pot sa lenevesc undeva la umbra :))) sa citesc, sau sa visez, sau sa lucrez ceva usurel care imi face placere ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ore mici iesea afara cu Miki si prietena mea - eu imi pot permite sa ies si pe la ora zece, pentru ca e multa umbra racoroasa in zona blocului (in timpul zilei o tin putin) si o scot tarziu in noapte, pentru a o putea scoate mai tarziu dimineata, sa-mi tihneasca si cafeaua. :)

      Pupici cu drag-drag! <3
      Pe mine nu ma deranjeaza canicula. La umbra e perfect cand e canicula. Sunt la fel de activa si daca-i placuta vremea si daca-i extrema - asta, in caz ca nu am un... puseu de lene si sunt total inactiva, indiferent de vreme. :))

      Ștergere
  6. Nu stiu cum reusesti, dar de fiecare data e frumos si cu esenta!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.