2019-06-30

Un câine şi un motan. Jocul cuvintelor (219)

Un câine şi un motan, cu blăniţe de mătase, spirit nobil amândoi, vagabonzi de felul lor, dorindu-şi o aventură chiar in luna lui Cuptor, au plecat într-o călătorie pe care deloc n-au pregătit-o. Pisoiaşul, un tigrişor cu ochii ca sâmburii de migdală, era foarte curios, şi nerăbdător, dar foarte precaut. Căţeluşul, mai zbanghiu, se juca c-un fluture ce zbura din floare-n floare, şi călca-n picioare totul. O petală zbura ici, alta colo - era o ninsoare de petale. Pisoiul, sfătos nevoie mare, dădea din căpşor gânditor şi când l-a văzut pe câine dând năvală la cireşe, trecând printr-un portal uitat acolo de timp fără a mai susţine ceva, n-a mai putut rezista şi l-a mieunat sonor. Căţeluşul a lătrat contrariat dar s-a potolit pe loc când sub cireş a dat cu ochii de o fată care citea şi flutura un evantai. Fata l-a privit cu drag şi-a întins o mână către el. Simţindu-i frumuseţea sufletului caţeluşul jucăuş s-a apropiat şi, brusc, s-a predat, trântindu-se pe spate, bucurându-se de mângâieri. Nu şi-a uitat prietenul mieunător, care s-a apropiat tiptil păstrând o distanţă oarecare, neîncrezător in umanul necunoscut, dar n-a rezistat mult farmecului fetei şi-a venit şi el, gudurându-se pe lângă ea. Au uitat de aventură şi-au rămas acolo, apoi au urmat-o pe micuţă până acasă, unde şi-au găsit un adapost primitor.
=======================================================================
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: aventura, evantai, petale, matase, fata, nobil, portal, migdala, luna, calatorie, fluture, cirese. =======================================================================

4 comentarii:

  1. Vai ce poveste draguuuta! Tocmai buna de citit inainte de a ma indrepta spre somn (sper sa dormim bine in noaptea asta:D - ieri nu prea am reusit ).
    In timp ce citeam ii si vedeam pe cei doi protagonisti dragalasi porniti in aventura. <3
    pupici cu drag:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux! <3
      Sper sa aveti un somn bun, odihnitor! Va doresc sa fie asa! :)
      M-au inspirat Denis si T-Cat ai lui Edi. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. O poveste tare frumoasa cu happy end!
    Mi-a placut atre mult descrierea tigrisorului cu ochii de migadala ...
    Asa era matusa lui Mishu si culmea este ca o chema Tigruta! :)
    Poate ne mai povestesti de animalutele tale într-o postare! )
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestile fara happy end aproape ca ma demoralizeaza :)
      Tigrutaaa... Noi nu am avut niciodata un tigrisor, si nici nu am stiut cine sunt parintii pisoilor pe care i-am avut de-a lungul timpului. :)
      :)) Daca incep sa scriu despre animalute... o sa ajung sa plictisesc lumea. :))
      Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.