2019-08-21

Broasca ţestoasă mascotă. Provocări verzi

Îmi plac tare mult broaştele ţestoase dar nu mă încumet să cumpăr nici măcar una pentru că… şi să ud un cactus uit (mi se pare destul de complicată îngrijirea lor). In copilărie, la “lucru manual” din programa şcolară, cel mai mult îmi plăcea să confecţionez broscuţe ţestoase din coji de nuci. Am doar trei broscuţe, cu cea confecţionată pentru Provocările verii - august 2019 (tema 3).
In poză sunt: o jucărie dintr-un ou Kinder şi un bibelou primit in dar de ziua mea, in adolescenţă, şi care anul trecut, in ziua de Sânziene, a suferit un accident (alături de mai multe alte miniaturi din porţelan) şi şi-a rupt un picioruş - abia zilele trecute m-am învrednicit să îl repar.
un bibelou broasca testoasa maronie, jucarie verde broasca testoasa
Am ales broscuţa ca mascotă (şi) pentru că aveam tiparul gata făcut (dupa indicaţiile dintr-o carte) - cu vreo 20 de ani in urmă am confecţionat prima pernă decorativă broscuţă, cu o carapace având diametrul de 60 de centimetri - aceasta are diametrul de numai 30 (capul şi lăbuţele nu le-am micşorat proporţional).
tiparul pentru perna decorativa broasca testoasa
Cu speranţa că veţi înţelege ceva din broscuţa mea am postat trei fotografii (mă pricep la fotografiat cum se pricepe albina să ţeasă).
perna decorativa broasca testoasa asamblata
Verdele lăbuţelor, codiţei şi capului este mult mai deschis decât arată in poze; sunt făcute din ce-a rămas după ce am confecţionat o faţă de pernă dintr-un tricou - sunt umplute cu vată. Carapacea e din resturile rămase din materialele folosite pentru o rochie, şi două fuste şi am înghesuit acolo o perniţă din fulgi. Ochii şi gura sunt dintr-un material “spumă” (mereu uit denumirea). Nu-i perfectă broscuţa, da-mi place!
In realitate e tare drăgălaşă.
Ultima foto este modificată de Rux in Photoshop (verdele e mai aproape de culoarea reală). Mulţumesc, Rux!

14 comentarii:

  1. Faina broscuta! Eu ma gandesc de mai mult timp la o mascota, dar nu mi-a venit o idee care sa-mi placa cu adevarat. Am avut o pornire candva sa-mi cumpar o broscuta adevarata. Vazusem unele micute, care nu cresteau prea mult. Si chiar ochisem si un fel acvariu mixt, in care puteai pune apa si avea si tot felul de geometrii, special pentru asa ceva. Dar era cam mare si pur si simplu nu aveam unde sa-l pun. Si pana la urma m-am razhandit, pentru ca ma gandeam ca o chinui intr-un apartament.
    Sa te bucuri de broscuta ta din plin!
    Pupici si zile inspirate, Diana draga! <3

    ps. Albinele isi 'tes' stupul, asa ca nu mai bate campii, ca fotografiile au iesit foarte bine! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut pornirea de a cumpara broscuta, dar m-am gandit la vietate si am renuntat. :) Da, si cu spatiul ar fi o problema (si la mine). In copilarie m-am jucat cu una uriasa (aveau vecinii din casa vecina; aveau doua - am aflat de curand; tineam minte numai una). Erau libere prin curte.
      Vine ea ideea! Cand i-ai dat gandului drumu' creierul lucreaza... tare ciudat, si ne aduce "la suprafata" ceea ce vrem (sau avem nevoie). :)

      Multumesc, Suzana draga! Esti o draguta! <3 Dar nu se vede in poza "verdele crud" al capului, labutelor si coditei! Si nici culorile stralucitoare ale materialului cu flori. Cred ca ar trebui sa le prelucrez serios in programul de editari fotografii (doar ca nu prea ma pricep)
      Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Si pe mine m-a rugat cineva sa-l desenez pe Leonardo din Testoasele Ninja:) A fost o provocare pentru mine, testoase vezi pe pereti:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, asa este cand ai talent! Oamenii te solicita. :)
      Mai bine broscute ninja pe pereti decat cai verzi! :)
      (cu muuulti ani in urma am desenat pe un perete din baie trei caluti verzi - tiparul mi l-a facut o prietena, eu doar l-am copiat pe zid si am colorat).

      Ștergere
  3. Doamne, cât de bine a ieşit! E tare scumpă, te felicit, Diana!
    Am avut eu broscuţă. Din lipsă de timp am dat-o cuiva care ştiam că o va îngriji cum trebuie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta! <3
      Important este ca e la cineva care o indrageste. :)
      Lipsa aceasta de timp!! Uneori mi-e ciuda pe Timp - prea zboara repede. :)

      Ștergere
  4. Vai cat poate fi de draguuuuta!!! Sa stii ca la mascote proportiile nu conteaza foarte mult - doar daca avea de gand sa faci o reproducere realista ceea ce nu e cazul. E o broscuta absolut superba - imi aminteste de hipopo al meu (un hipopotam din material textil pe care il iubesc mult, mult).

    Dar sa le iau pe rand. Mi-a luat-o Suzana inainte - tocmai ma pregatisem sa zic de stup :)))))
    Asa, la capitolul foto eu folosesc adobe photoshop de mult timp. O sa pun odata (daca nu uit - poate la art pentru sambata ca pana atunci din fericire le am deja facute.. lol) o poza neprelucrata si una prelucrata. Ca sa vezi diferenta. Sunt programe free, am avut si eu unul salvat dar pe alt laptop si am uitat cum se numea (era acum vreo 7 ani totusi, lol).
    E insa o solutie pe care ai putea sa o gasesti utila. Instagram. Are filtre care te ajuta sa scoti in evidenta ce vrei din foto (sa o luminezi, sau din contra, sa faci umbrele mai deschise, sau inchise). E o varianta - si iti poti face cont privat, doar tu si cu tine, iti publici pozele sa le vezi doar tu, apoi le iei din tel deja prelucrate pt blog. (stiu ca imprumuti tel, dar asta ar fi o varianta - ca idee si tel de pe care fac poze sunt imprumutate, de pe la mami si tati, uneori il folosesc pe cel de pe care filmez si pe care mi l-a donat ralu :)) ).

    Noi avem doua testoase pe Ralu si Peta (broscutele de California cresc nu raman mici, dar nu sunt foarte mari ca dimensiuni comparativ cu cele de uscat). Le avem de cand erau mici mici si NU sunt ale mele (eu nu am avut niciodata un animalut de companie al meu - toate au apartinut lui Ralu, pana si Kouki e pe numele lui Mami... ahahaha ce chestie :S)
    Si da - am avut mari emotii cu testii, pe una am pierdut-o din pacatte cand erau mici inca. Dar nu ma lungesc cu povestea :P.
    Daca trec de perioada aia mai critica iti fac emotii mai rar (eu inca mai am emotii cu ele, probabil de aia m-a socat ce s-a intamplat cu Dodo, ca aveam emotii mai degraba cu ele). Le schimb in functie de cat de repede se murdaresc (azi trebuie sa le schimb apa - sa le fie rusine :P) si le hranesc cu morcov, mar, carne de pui... nu le mai dau hrana din aia de la magazin ca pute bleah bleah... :))).

    Pupici si inca o data e superba broscuta - o ador - am si eu doua de pus si imi sunt dragi dragi (si ale mele au capsorul mai maricel :D si am si niste martisoare si mai am si doua perne simpatice care au cam aceeasi varsta cu mine ;))).
    Muah!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am doua pluşuri hippo - unul verde si unul mov. :)
      Folosesc online programul de editari Pixlr (in special pentru redimensionarea fotografiilor) - se pot face multe cu programul, dar nu am rabdare (in sens de timp, mai mult) sa vad ce si cum.
      Complicat cu Instagram - in sensul ca trebuie cont si alea-alea... Am tot "lichidat" diverse conturi pe te miri unde pentru ca nu apuc sa accesez... Am un cont pe Pinterest dar... habar nu am tot ce se poate face pe acolo. Incerc sa ma rezum numai la bloguri online; pe Fb, mai ales, se duce prea mult timp, pentru ca nu pot sa nu vizitez prietenii, sa nu raspund la un mesaj etc. si timpul zboara, si ramane mai putin pentru cele strict necesare. :)

      Le stiu pe Ralu si Peta! <3 M-am gandit la ele cand am lucrat aceasta perna. :) Acum imi amintesc: o vecina a avut doua broscute testoase (cand eram adolescenta) - avea un fel de acvariu pentru ele - era ceva deschis: aveau si apa, intr-un bazin, dar puteau pleca de acolo pe unde le ducea capul. :) Nu le-a avut prea mult timp (le-a dat pentru ca nu le putea ingriji asa cum trebuia). Ce chestie! Pana azi - desi s-a mai discutat despre broscute testoase - nu mi-am amintit de acestea doua.
      Ai o adevarata colectie d ebroscute testoase! :)

      O broscuta care sa imite natura nu m-as incumeta sa fac! :)))
      Pe motiv de "mascota" nici nu m-am straduit sa micsorez capul si labutele - capul seamana (mi se pare mie) cu unul de dinozaur!!! :)

      Ma bucur sa stiu ca iti place testoasa mea. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  5. iooi ce faină-i !!!
    Superbă ideea ca broască țestoasă mascotă, supeeer !

    Și nu te mai subestima că fotografia a ieșit chiar bine, mai ales că ai făcut din poziții diferite, și stai linistită că nici chiar cu ochiul liber nu vezi mai mult, uneori aparatele foto digitale, nu contează că sunt de a tefefon sau chiar aparat, ele tind sa "exagereze" cu excesul de "lustruire" al imaginii, ceea ce cu ochiul liber nu vedem..
    Sper ca până la finele lunii să pot face și eu ceva.. Am mai multe în
    cap dar încă nu reușesc ce si cum să fac..

    Seara Plăcută Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stef, pentru apreciere! :)
      N-as zice ca ma subestimez, ci mi-e ciuda ca nu pot face fotografii care sa ilustreze obiectele mai aproape de cum arata in realitate.
      Mi-ar placea sa ai timp si sa mesteresti ceva! Abia astept sa vad! :)
      Multumesc! Zile senine!

      Ștergere
  6. Cu adevărat drăgălașă, dragă Diana! Cred ca e o încântare când dai cu ochii de ea. ☺

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina draga!
      Sa stii ca da! Fara exceptie, cei care au vazut-o au admirat-o! E asezata pe o covertura galben-pai si iese in evidenta. :)
      Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  7. Superba broscuta ta ! Mi-as face si eu, da' nu ma pricep decit la cusut nasturi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere! :)
      Haha! Tu stii sa cosi nasturi! Am o verisoara care, in adolescenta, nici nasturi nu stia sa coasa. :)
      Multumesc pentru vizita!

      Am fost pe blogul tau si m-am indragostit de marmote, ratoni, veverite si celelalte minuni pe care le-ai fotografiat si filmat. Din cauza de timp am stat putin, dar voi reveni cat de repede pot. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.