2019-11-07

Scrisoare din viitor. Jocul cuvintelor(tema, 231)

Dragă eu,
Știu că vei fi uimit primind această scrisoare, și vei crede că cineva face glume când nici 1 aprilie nu-i, dar te asigur că această scrisoare este de le mine, adică, de la tu din viitor.
Nu m-aș fi amestecat în viața ta, însă am sentimentul că ai cotit greșit la intersecția de acum doi ani și e posibil ca prezentul meu (viitorul tău, adică) să se schimbe. Acum e bine, și aș vrea să rămână bine. Și tu ai vrea să rămână bine. Poate vei zice: ce e bine pentru mine nu e musai să fie bine și pentru tine. Te asigur că de data această e bine pentru amândoi. Tot scriu “amândoi”, “eu și tu” deși suntem unul, chiar dacă, poate, nu și același. Poate vei zice că te-ai răzgândit, și de aceea ai cotit cum ai cotit la intersecția amintită. Poate, dar nu cred… Încă e timp să te răzgândesti, să rămâi pe calea de până atunci, așa cum am ales, și s-a dovedit a fi bine. Crede-mă, ai numai de câștigat. Nu insist să faci cum zic, te rog doar să mai analizezi. În fond, alegi pentru viața ta. Consider că am făcut ceea ce trebuia să fac și închei această scurtă scrisoare cu rugămintea de a te gândi serios la ceea ce ți-am scris. N-a fost ușor să găsesc pe cei care pot transmite astfel de scrisori, m-a costat mult dar știu că a meritat efortul. Rămâne totul la aprecierea ta. Eu doar ți-am zis.
Să ne reunim cu bine.
Am împăturit hârtia și am zâmbit, gândindu-mă cine are acest gen de simț al umorului și mi-a trimis această scrisoare pe hȃrtie ȋngălbenită, cu literele aproape șterse, într-un plic din hârtie fină ce pare că se sfărâmă între degete, fără timbru, nesemnată. Nu-mi venea în minte nimeni, așa că mi-am văzut de treburi. Dar orice aș fi făcut mă gȃndeam la răscrucea unde m-am aflat în urmă cu doi ani. Cineva știa - nu-i de mirare, pentru că nu a fost secret - dar de ce acel cineva - oricine ar fi - crede că nu sunt pe drumul cel bun? De ce a ales așa metodă pentru a-mi spune ce are de spus? Pentru că mi-am exprimat credința in existența lumilor paralele? Și apoi, cum să-mi dau seama că sunt pe drumul bun? De ce să mă macine o glumă? Am abandonat întrebările și mi-am văzut de ale mele. Dacă nu sunt pe drumul bun ceva se va întâmpla și voi fi îndrumat în direcția corectă. De ce nu-mi iese din minte ideea că scrisoare ar putea fi reală? 
₪₪₪
Exercițiu de imaginație: Jocul celor 12 cuvinte găzduit de Eddy pe blogul său, Cartim.
Tema:  Scrisoare din viitor.

14 comentarii:

  1. Cine a scris scrisoarea??? :) Frumos joc de cuvite si de imaginatie. :)
    O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eul din viitor al... aproape oricarui eu din prezent. :))
      Multumesc, Ina!
      Seara frumoasa iti doresc! :)

      Ștergere
  2. Iooi, Diana, ce fain e! M-am gândit şi eu cam ce-aş citi într-o astfel de scrisoare şi am zâmbit la rândul meu. Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumeeesc, Potecuta! :)
      Seara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  3. Un adevarat "Back to the future" …
    Cred ca mi-ar place sa existe aceasta comunicare, trecut-viitor … sau poate nu! Oare ar mai fi viata atat de plina de aventura daca ai stii ca poti corecta sau daca ai stii ce urmeaza! Eu cred ca ar fi tare plictisitoare!
    Mi-a facut o deosebita placere sa te citesc!

    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nici tie nu ti-ar placea sa stii ce urmeaza sau unde sa revii pentru a corecta (cat mai e timp). Un rău care ne apare in cale, ca un obstacol pe drumul vietii, ar putea avea un rol al sau, pe care nu avem cum sa-l intelegem, iar daca ocolim răul pentru ca stim ca urmeaza s-ar putea sa... dam din lac in puț. :) Si, in mod sigur, ar fi pictisitor! :) Am ajunge la blazare.
      Multumesc pentru compliment, Ella draga!
      Seara frumoasa iti doresc! Pupicios! <3

      Ștergere
  4. excelenta poveste! este un start bun pentru un film. Imi place mult ideea scrisorii din viitor. Plus ca si eu accept ideea existentei lumilor paralele.
    Te pup draga mea. Ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio 🤗😘🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Carmen draga! ♥
      Imi plac filmele care au ca tema lumile paralele; am vazut (intre altele) un serial - acum nu-mi vine in minte titlul, dar tin minte actiunea :) - care mi-a placut tare mult, si a fost si amuzant. Si mi-a mai placut mult filmul in care un tip tot voia sa ajunga "la timp" - in trecut - pentru a impiedica asasinarea lui Kennedy. :)
      Si eu te pup! ♥ Multumesc! Imbratisari si ganduri bune si de la trio brasovean catre trio bavarez! ♥♥♥

      Ștergere
  5. Mi-a placut ideea! Eu inca nu am primit-o dar o astept cu multa emotie!
    Daca ma gandesc ca orice este posibil si o astfel de scrisoare se poate materializa!
    Pupici, Diana draga! Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine ea si ideea! Cand ne asteptam mai putin vin, uneori, ideile. :)
      Poate, cumva, s-o fi materializat vreuna - nu neaparat sub forma de scrisoare "clasica" - si n-am stiut ce este. :)
      Multumesc, Suzana draga! Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  6. Cum ar fi.... :D Mi-ar placea o scrisoare din viitor:
    "Draga mea, nu te mai stresa de nimic - nu de alta dar uite, am ajuns in 2222 si suntem bine toti"
    :)))))))))))))
    Pupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ai primit-o! :) Cine stie ce stie subconstientul?! :)) Vom fi bine toti in 2222! Suna bine! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. Diana, tu mereu ai avut o imaginație debordantă și acest lucru îl știu de la Poveștile parfumate, unde ai scris povești cu tâlc, originale, pline de fantezie și care stârneau curiozitatea!
    N-am mai trecut demult pe bloguri, dar pe facebook am lăsat notițe prietenilor, ca să nu creadă că i-am uitat, așadar și ție, draga mea Diana.
    Sper ca nimeni și nimic să nu te schimbe, rămâi același OM drept, cu sufletul curat!
    O ideea interesantă, scrisoarea din viitor și, în același timp, originală.
    Te îmbrățișez mereu cu același drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Mirela draga, pentru complimente si aprecieri. Ma faci sa rosesc. :)
      In cazul meu nu trebuie sa iti faci probleme. :) Stiu ca si tu esti printre cei care nu uita, si stiu ca viata e mult mai mult decat "online-ul". :)
      Computerul meu, de nou ce e, e mai prost decat cel vechi si ma chinui rau de tot pe FB, pe Y!, pe YT! (dar si pe alte site-uri). E motivul pentru care par "neatenta". :(
      Cu drag te imbratisez si eu! Numai de bine iti doresc! Succese! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.