2022-01-20

Configurare blogroll-listă bloguri

Nu dau lecții de configurare! Ooooh, nu! Solicit ajutor. Mulțumesc.

In blogroll (lista de bloguri) - partea stângă a blogului - am adunat de-a lungul timpului adresele blogurilor care mi-au plăcut în mod deosebit. Unele îmi plac și acum, deși nu s-a mai publicat ceva de mai mulți ani – poate că acei autori au alte bloguri acum, și n-am habar. Nici nu contează. Poate că unii au renunțat, pur și simplu sau – partea cea mai tristă – poate că nu mai are cine să publice pe blogurile lor. Toate acest bloguri le vreau în listă, dar sunt câteva pe care aș vrea să le șterg și... e imposibil.

Modificările făcute pe platforma Blogger probabil că au omis „actualizarea” listelor vechi de bloguri și nu pot adăuga adresa unui blog și nu pot șterge adresa unui blog care nu mai există, de exemplu, sau a unuia pe care nu-l mai vreau.

Pentru a adăuga bloguri noi am ales o nouă listă de bloguri (un „obiect gadget” nou). Mă gândesc că va trebui să mut manual toate adresele din vechea listă în cea nouă și apoi să elimin – cu adrese cu tot – lista veche... Pfuuu! Aș prefera să existe o cale mai ușoară.

O întrebare pentru cine știe – și vrea să-mi răspundă: pot șterge, într-un fel, acele bloguri din listă?! Poate că e posibil și nu-mi dau seama cum... Urmez „indicațiile”, șterg adresa blogului respectiv, salvez, dar când trebuie să mai salvez și ștergerea... nu se mai activează opțiunea – și blogul e tot acolo!

Completare după publicare

Am făcut câteva fotografii ecranului („salvare ecran” nu știu cum se face pe acest aparat).

Accesez „Tablou de bord”, apoi „Aspect”, apoi gadgetul „lista de bloguri” (unde apăs „Editați”). Se deschide o fereastră:
Caut blogul în lista care se derulează, clic pe iconul „coș de gunoi” – blogul nu mai este. Derulez la final, unde apare: „Anulează” și „Salvați” – apăs "salvați" și fereastra se închide, 
dar apare următoarea:
În cazul acesteia nu mai este activată nici opțiunea „Salvați” nici alta, și pot „scăpa” de fereastră apăsând tasta „Esc”. Și n-am făcut nimic, pentru că blogul este tot acolo.

34 de comentarii:

  1. Si es posible vas a diseño luego ve a donde tienes la lista de blogs y te pones a eliminar los que deseas solo tienes que poner el blog seleccionado y apretar la imagen del cubo de basura. luego pones guardar. Para agregar solo debe poner añadir y la direccion y luego guardar. Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias. Eso es exactamente lo que hice. Tengo dos blogrolls porque en el anterior no puedo agregar y ya no puedo eliminar. En el nuevo, todo está bien; hay problemas con el viejo.
      Te mando un beso

      Ștergere
  2. Diana, acho que não é muito dificil. no youTube tem video que explica e mostra como fazer!

    Tenha uma linda quinta-feira.

    beijos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obrigada. Eu sei como fazer isso, mas não funciona para blogroll antigo, feito há muitos anos. Alguns anos atrás eles fizeram algumas mudanças na plataforma e depois de um tempo eu não conseguia fazer nenhuma alteração no blogroll antigo.

      Obrigado. Linda tarde para você também. Beijos

      Ștergere
  3. Sper să găseşti soluţia, pe blogspot nu ştiu absolut nimic. Am avut unul acum foarte mulţi ani, nu mai ştiu cum arată setările.
    Spor să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta! Solutia care se contureaza pare a fi introducerea adreselor una cate una. Pfuuu!
      Si tu sa ai spor tot ce faci!

      Ștergere
    2. E clar că trebuie să fii selectivă. Zic să treci doar blogul meu și să tragi linie. :D Hai și pe Potecuță, că tot m-am băgat în conversația ei.

      Ștergere
    3. Io zic ca sunt selectiva: "adun" cam tot ce-mi place la un moment dat. 😊

      Hahahaha! Da! Si blogul... si blogul... apoi trag linie! Ce ziceam?! Sunt selectiva. Chiar sunt! Dar nu ma pot hotari! :))

      Ștergere
  4. Pai asa trebuie sa faci, cum ai descris... Probabil se lucreaza la platforma si mai sunt erori...
    Mai trebuie sa incerci maine...
    M-am uitat in tabloul de bord dupa butonul de feedback si nu l-am mai gasit. Acum ceva timp prin butonul de feedback se putea contacta rapid platforma blogspot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar ca nu mai functioneaza. Incerc din decembrie, si degeaba. Am ales un gadget nou pentru blogroll si cu acela nu sunt probleme (doar cu cel facut cu ani in urma)
      Dupa modificarile "structurale" facute in 2018-2019 (nu mai stiu exact) multe s-au schimbat - inclusiv partea cu "feed-ul". Culorile sunt mai ciudate, editarile sunt automat "paragrafe" si nu pot sa le editez cum vreau daca selectez textul (trebuie editat paragraf cu paragraf - acolo unde nu ar trebui sa fie paragraf "pe stil american"); "gadgeturile" (lista bloguri, motto etc) nu mai au "scurtatura" pentru editare, trebuie accesat de fiecare data tabloul de bord...
      M-am gandit ca e o chestiune "de la ei", desi in 2021 am mai putut introduce adrese, dar de sters nu...

      Ștergere
    2. Ei au schimbat multe din decembrie 2019... La postari si eu am probleme... A fost un update acum 2 ani si a devenit agasant si pt. mine.

      Ștergere
    3. Agasant rau! Mi-a luat ceva pana am invatat, din nou, cum e cu etichetele de adaugat/sters la postari vechi, cum e cu selectarea postarilor si multe altele! Cu editarea mai e ceva ce oricum n-am inteles... Ceva despre "limbaj"... dar am renuntat sa inteleg, sa nu-mi moara neuronul. 😊
      Un plus il consider la numarul de pagini - erau permise doar 20, acum e nelimitat numarul, din ce-am inteles.
      In "vizualizere HTML" pare asemanator cu vechiul "model" dar nu ma descurc cu html. Nu ma descurc cu un blogroll! :))

      Ștergere
    4. Poti sa elimini lista de bloguri si s-o refaci daca vrei sa folosesti tot gadgetul vechi... Sa-l adaugi din nou...
      Dar e de munca si poate iese alta belea... :)))

      Ștergere
    5. Cred ca nu am de ales, si aleg "calea grea": un blog dupa altul, intr-un nou blogroll - mai putin cele pe care nu le mai vreau. Pana sa intreb aici am bantuit pe net - mai ales pe "forumurile de suport"; ar fi ciudat ca nimeni sa nu fi vrut sa stearga un blog si sa vada ca nu poate. :)
      Fara belele! Am facut una, pe la inceputul timpului cu blog, cand am crezut ca ma descurc cu editarea in html. :))

      Ștergere
  5. Jo a trecut pe aici, a citit, dar n-are nici un răspuns. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana, m-am uitat putin pe layout la zona in care pot adauga / sterge bloguri. In dreptul fiecarei intrari pot edita sau sterge.
    La baza paginii de connfigurare se poate anula sau salva blogul adaugat.
    Eu am si adaugat si sters si nu au fost probleme. Poate ca a fost ceva temporar. In ultima vreme sunt tot felul de ciudatenii. Nu cred ca te-am ajutat prea mult :(
    Dar in ultima vreme nu ma mai panichez asteptand sa treaca ziua sau inca una si apoi constat ca problema a disparut...
    Pup!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Suzana! Asa fac, doar ca fac degeaba "miscarea" asta in vechiul blogroll ("pe unde imi place sa citesc"); am adaugat un gadget nou, pentru o noua lista ('... sa citesc 2) si functioneaza. In cel vechi urmez exact pasii, apas "cos de gunoi", dispare blogul, se activeaza "salvati", salvez, apare o noua fereastra, cu toate adresele, unde scrie jos: "elimina, anuleaza, salveaza" - aici nu se activeaza optiunea "salveaza" oricat as astepta (ori apas "anuleaza" ori apas tasta "esc" tot aia e: nu se salveaza modificarea, si altfel nu pot scapa de fereastra respectiva)
      Am ajuns la concluzia ca e o chestiune "de la ei" - ori formatul de blog ales de mine are ceva (desi functioneaza noua lista de bloguri) ori modificarile nu au inclus ceva, din cine stie ce motiv.
      Pupici! ❤️ 😘

      Ștergere
    2. Cand salvezi nu sunt cumva mai multe optiuni? Este ceva cu .../feed...
      Incearca varianta din mijloc. Parca mi s-a intamplat ceva ciudat la un moment dat. Incearca asa si chiar daca iti pune denumirea de blog altfel decat vrei o schimbi manual.

      Ștergere
    3. Imediat ce-am prins ocazia am dat fuga aici. 😊
      Pentru adaugare bloguri e ok metoda, dar cum sa elimin nu stiu... Am facut trei poze (destul de nasoale), in incercarea de-a explica mai clar ce vreau sa zic. Pfuuu! Nici cum sa exprim ce vreau nu reusesc! Sunt buna la IT! :)))

      La adaugare mai e ceva - 'ca tot veni vorba: adresele de blog care incep cu http si nu cu httpS le pot adauga dar nu se actualizeaza postarile (nici in blogroll 2)

      Ștergere
    4. Sunt unele bloguri si am si eu cateva care stau cuminti la finalul listei. Dar mi s-a spus ca nu se actualizeaza in lista.
      Daca insa apesi pe ele, apare ultima postare. Recuunosc ca nu am reincercat sa sterg si sa reintroduc! Putina lene la mijloc...😊
      Poate maine experimentez. Daca e concludent iti spun! Pup!❤️😘

      Ștergere
    5. Da, la cele care nu se actualizeaza apare prima postare cand le accesez, doar ca... nu vad la timp. Am cateva de gen, si-am tot zis sa le "asez" intr-o lista separata, sa nu trebuiasca sa derulez "o mie" de bloguri pana la ele. Poate ma apuc sa trec blogurile intr-un gadget nou, configurat dupa noii algoritmi sau ce-or fi. 😊 E si cu lene, dar si cu timp. 😊

      Sa incerci cu cel mai vechi gadget "lista de bloguri" - unul nou functioneaza optim. Iti multumesc! Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
  7. Letting you know I stopped by, but my blogroll works fine, so I am no help. I did have problems for a few hours this morning, when I tried to load photos to a new post, and a blank screen kept appearing with some words that didn't even apply to adding photos to a post. It was frustrating, but I eventually loaded them all. I hope you find your solution.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for stopping by!
      One way or another I will solve it, especially since it is not an essential issue, as with photos. Oh! I know how it is! A few years ago I had this problem, and I published the photos in html... Horrible! Then it "recovered" without me doing anything.

      I'm glad you managed to post the photos!

      Ștergere
  8. Mi-e frica sa modific configurările. Am rămas cu toate la nivelul anului 2008...
    La un moment dat, când WordPress-ul a considerat ca am multi cititori, a incercat sa ma treaca pe abonament.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie! E motivul pentru care ma rezum doar la ce ofera platforma, pentru ca nu trebuie sa "judec" eu ce si cum. 😊
      Mie mi se pare super ok cum functioneaza blogul tau - sigur, vazut "din față". 😊

      Ce aiureala! La Blogger nu exista acest "pericol". La poze, pe platforma B, daca e depasit spatiul alocat (vreo 5 GB - sau 15? nu mai stiu) trebuie platit (sau trebuie sterse unele foto pentru a elibera spatiu).

      Multumesc!

      Ștergere
  9. Și eu am această problemă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cele aflate pana acum am dedus ca singura solutie este un nou gadget "lista de bloguri" unde sa inscriem (unul cate unul) numai blogurile pe care le mai vrem.

      Ștergere
  10. Din păcate pentru mine, sunt din categoria celor care nu au mai scris demult.... sper să schimb asta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar placea sa revii. 😊
      Multumesc ca ai trecut pe aici!
      Toate cele bune!

      Ștergere
  11. Diana dragă, tare aș vrea să te ajut cumva, dar nu mă pricep deloc la setările de pe Blogger, însă îți doresc să descurci ițele în final. Să ai o săptămână cu bucurie și spor și rezolvări! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      O voi rezolva cand voi gasi timp sa "transfer" in alta lista blogurile pe care le doresc, si sa sterg cu tot cu bloguri lista veche. Pare a fi singura rezolvare. E cu pfuuu! 😊
      Saptamana minunata iti doresc sa ai si tu, Dana draga! ❤️

      Ștergere
  12. Setting part is so complicted! Afraid of to make things on the blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I'm afraid too to make changes, but the blog list is simple - it just doesn't work.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.