2022-07-21

Mini incendiu de vegetație

"Vine apocalipsa! Ard pădurile, de la soare!” strigă unii, la TV, cu disperare parcă. Ard și cioturile uscate din fața blocului, noaptea, tot de la soare, desigur.

Ieri pe la ora 21 și ceva ies din casă să merg la cineva care locuiește la o altă scară. Îmi miroase a fum, dar nu mă sinchisesc – atâtea duhori suport de la magazinul aflat la parter încât nu mai bag seama la aproape nimic puturos ce se simte în apropiere. Când revin acasă – după mai puțin de-o juma de oră – mirosul de fum nu se mai simte. Ce-a fost a trecut (cu bine!) Haha! Râdea un ciot uscat în sinea lui. 

Pe la ora 23 se simte iar miros de fum. Mă, nu-i ok. Ăștia de la magazinul aflat la parter or fi dat iar foc blocului (o făcuseră cu ceva ani în urmă – și a fost jale). Deschid larg o fereastră și văd că se ridică fum gros din apropierea ferestrelor unde-și au ăia de la magazin ventilatorul. Mă „enervez”, și cobor. Când ajung în „grădinița” de sub balcoanele blocului să-nțepenesc! În bezna din tufe strălucea un con format din licurici! Mă apropii și văd cum se transformă-n jar ciotul uscat aflat acolo de ani și ani. 

Era ciotul unui dud care fusese tăiat imediat după anul 1989 pentru că dudele murdăreau trotuarul! (luna asta a fost mult despre duzi și dude! dar las povestea pentru altă ocazie.) 

Mă apropii, analizez situația, îmi dau seama că nu trebuie să chem pompierii, și urc să iau apă să sting jarul. Umplu cu apă un bidon de zece litri – economisiți apă!!! (ne spun responsabilii cu bau-bau). Ok. Atunci, să nu sting jarul? Cobor pe scări – liftul e oprit de luni; schimbă cabina, „să fie frumos”. 

Beznă totală în colțul acela de zonă „verde” (de când cu ventilatorul de la magazin e praf și sunt multe "veștejeli"). Doar ciotul strălucea, accentuând bezna, și nu prea știam pe unde pășesc. Îmi dă prin cap să fotografiez conul format din „licurici”? Nu! Ultimul gând care-mi dă prin cap – în general, legat de orice – e să fac poze. 

Torn apă, având grijă să stropesc peste tot jarul aprins. S-a făcut întuneric total. Fac spre scara blocului câțiva pași și privesc în urmă, așa, de control. Din beznă-mi zâmbea ciotul, cu dinți de jar. Măi să fie! Atunci îmi dă prin minte și fac o poză, folosind blițul (știu, e jalnică poza). 

un ciot uscat arzand in noapte
Ceea ce se vede.... nu se vede în poza prezentată, dar ceea ce-i „albicios” e jar aprins după ce am udat. Urc în casă, umplu un bidon, cobor pe scări, ud ciotul... Îmi dă prin minte că telefonul luminează (n-are lanternă). Lângă ciot era o gaură, ca și cum cineva săpase, și pe acolo ieșea fum (părea că arde din interior). Am turnat apă până s-a făcut noroi. Ciotul n-a mai zâmbit arătându-mi colți de jar.

Bun. Adică, nimic bun în jarul din „grădină”, bun că am terminat povestea. De la ce a luat foc? Intenție sau neglijență?

Intenția cuiva care vrea să întărească ideea că e jale cu incendiile din cauza încălzirii globale - variantă pe care o scriu doar pentru că se vehiculează la nivel (aproape) mondial - sau intenția cuiva care a vrut să facă rău.

Neglijența vine din partea fumătorilor, sunt aproape sigură

Știu că la scara vecină (sub șirul „lor” de balcoane ardea ciotul) cineva fumează și aruncă pe fereastră chiștoacele. 

La început de mai, câțiva vecini, am săpat zona, am curățat-o de uscături, am plantat niște floricele și atunci am descoperit zeci de chiștoace. O vecină și-a dat cu părerea că par țigări scumpe. „Da, sunt scumpe, și cine le fumează nu mai are bani și de scrumieră” – am comentat, adăugând că se scutură în draci și se aruncă diverse și de la ferestre, așa că nu-i de mirare jegul din zonă. Apoi, fiecare și-a dat cu părerea despre cei care fac de-astea. Vorbeam tare, să fim auziți – băteam șeaua să priceapă iapa, altfel spus. Un timp n-au mai fost chiștoace acolo (nu m-am gândit să verific „pe loc” dacă ieri noapte erau). 

Sau a fost neglijența unui trecător fumător care a vrut să arunce chiștocul în coșul de gunoi din apropiere și a nimerit în „iarbă” sau l-a aruncat direct în "iarbă".

Tind să cred că de la o țigară a luat foc ciotul. De la un chiștoc de țigară aruncat peste balcon a luat foc în balconul unui vecini de la etajul unu – cu ani în urmă, noaptea – de la un chiștoc de țigară a luat foc un coș de gunoi de pe bulevard, de la un chiștoc de țigară aruncat de un zugrav a luat foc și coșul nostru de gunoi (zugravii au plecat și noi nu știam de unde-i fum!)... De la un chiștoc de țigară au luat multe foc!

Nu mai aruncați la întâmplare chiștoacele! Să le stingeți înainte de a le arunca, indiferent unde le aruncați.

31 de comentarii:

  1. Siempre me da pena cuando el hombre por negligencia o estupidez quema los bosques. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Me siento igual. Me pregunto cómo pueden ser tan descuidados o malintencionados en algunos casos.
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Am ghicit ce se întâmplase înainte să citesc presupunerea ta. În fața blocului meu sunt betoane. Micul spațiu verde a fost eliminat pentru un loc de parcare abuziv. Doar o biată salcie mai aprope de bloc a fost cruțată. Aveam și eu puțin verde la fereastră. Ei bine, acum câteva luni un nesmițit a aruncat un chiștoc, iar salcia a ars mocnit câteva ore până a chemat cineva pompierii. După pompieri au venit ADP-iștii să taie bucata arsă, cu tot cu crenguțele care ajungeau la fereastra mea. :( Așa că da, m-am gândit imediat că vinovatul e un fumător și în cazul tău. Lumea e plină de oameni necivilizați. Pfft!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaaai! Ma doare sufletul gandindu-ma la voi, ramasi mai mult intre betoane, dar si la salcie. Partea buna este ca salcia este intre acei copaci care se regenereaza destul de repede (daca nu sunt afectate radacinile, sigur). Uuufff!
      Necivilizati, da, sunt foarte multi! Fumatorii ca cei care arunca aiurea chistoacele fumegande sunt de-a dreptu' cretinoizi din punctul meu de vedere. Ei scapa de chistoace si altii ajung sa arda...
      Ati reusit sa-l "dovediti" pe fumatorul inconstient?
      Imbratisari! ❤️

      Ștergere
  3. Am un link pe blog al unui site care imi place mult. Ultima postare:
    http://asimegustaelmundo.blogspot.com/2022/07/en-rojo-estamos.html este si ea relevanta.
    Sunt convinsa ca e si multa prostie cu tigari negandit nestinse si aruncate aiurea. Mi-a cazut o data o astfel de tigara pe par, de la nu stiu ce etaj. Am scuturat-o repede. Doar ca separat de prostie, sunt prea multe cazuri la noi si aiurea, ca sa mai dau vina doar pe prostie. Merg inainte baietii cu planurile lor, ca sa ajungem sa mancam mizerii. S-a declansat butonul foamei...
    Suna cam naspa, insa ma intorc si in trecut cu aviara, cu gripa porcina si tot asa care ne-au blocat bine la mantinela zootehnia. Parerea mea. Premeditarile au inceput ceva mai lent dar sistematic.
    Cred ca ai facut poza prea tarziu. Cand era mai mult jar at fi fost mai bine.
    Bine ca l-ai stins. Cine stie ce 'alifie' si-a aruncat tigara acolo.
    Sunt unii artisti care sculpteaza - picteaza astfel de radacini. Fara sa le scoata.
    Probabil nu a trecut nimeni pe acolo sa-i tresara ideea...

    Daca prostia s-ar transforma in combustibil, am fi asigurati pe termen lung...😊
    Pupici si un final de saptamana linistit, fara jaruri...❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit articolul. Multumesc. E nenorocire ce se intampla! Oricum, nu reusesc sainteleg de ce oamenii se mai incumeta sa arda campurile pentru a le curata de una-alta... E absurd, mai ales cand totul este atat de uscat!
      Imi amintesc cum, acum cativa ani, ardea in padurea de pe muntele Tâmpa din mijlocul orasului. Ne luasera de prosti, cineva afirmand ca razele soarelui s-au reflectat intr-un ciob de sticla si uscaturile au luat foc. Poti incendia cu un ciob de sticla, dar soarele n-o poate face in conditiile care au fost atunci in padurea de pe munte (cel putin, noua nu ne-au iesit experimentele desi am incercat si cu paie extraordinar de uscate - iar pe munte, in padure, "conditiile" nu-s deloc asa de "bune" cum le-am aranjat noi).
      Evident ca ar fi fost bine sa fac poza cand jarul stralucea in bezna (arata superb, dar nu era cazul sa exclam de admiratie!) Nu cred ca s-ar fi inghesuit cineva sa sculpteze ciotul 😊 si nu doar pentru ca era sfaramicios (acum e o movila neagra) dar nici nu se observa dinspre trotuar (e gard viu, si trebuie sa stie ca e acolo).
      Pfoooa! N-ai strigat ca-i capiat ala de arunca tigarile asa? Pe mine m-a tentat sa strig azi-noapte, dar la etajele din apropiere sunt oameni varstnici si daca ma auzeau s-ar fi putut speria).
      Hm. A devenit un fel de axioma in comert: vrei sa vinzi ceva, creezi nevoia. Apoi vii cu solutii. De ani, vor sa termine cu vitele, cu oile si pasunile... Cand nu reusesc sa convinga suficient de multi oameni - sau vor sa grabeasca "procesul" - vin cu "semnele apocalipsei": foc, foamete, molime... "Vreti sa va fie bine, sa scapati?" "Daaaa" striga corul. "Atunci trebuie sa faceti asta, asta si asta - convingeti-i si pe ceilalti". Si gata: au aruncat un os in praf si cainii se incaiera.
      Banuiesc cine-i individul - e venit in bloc de cativa ani (cu nevasta si copil); daca e el, si 90% e el pentru ca am vazut candva ce tigari si-a cumparat (si chistoacele sunt/erau de la acele tigari) - 10% am indoieli, pentru ca si altii pot fuma acele tigari. 😊
      Hahaha! Ma tem sa nu ardem pana la unu' daca se transforma prostia in combustibil...
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Final de saptamana linistit iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Hi Diana,
    Unfortunately, there are so many negligent people all over the world who don't care about the damage they can cause with their actions.
    Fortunately you saw and went to put out that fire.
    In my country it is very hot and there are several active fires, some of which are caused by people with bad character who set the fire on purpose. How can there be such bad people.
    All the best

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Maria!
      And here there are people who set fire on purpose - they wanted to burn the drylands of the field and the fire got out of control (it would be almost impossible not to happen like that - is very hot). Fortunately, there are not many fires and not as serious as in Portugal (or in Spain and other countries) - I saw on TV and it's terrible! I can't imagine what is in your soul. And I can't imagine how there can be people so bad as to set a fire on purpose, just to do harm...
      Thank you! All the best to you too!

      Ștergere
  5. Oameni inconştienţi şi cu mari lacune de bun simţ există. Eu am atârnat cândva o scrumieră la intrare în bloc, cu un mesaj pentru vecinul "de sus" care ne umplea de scrum. Şi e periculos un chiştoc aruncat la întâmplare, da.
    Dar nu trebuie bagatelizate şi alte cauze, dincolo de isteria de la tv. Circul nu le face mai puţin reale. Sunt oameni care încă nu vor să priceapă nici în ruptul capului că "igienizarea" prin ardere e extrem de periculoasă, mai ales în situaţii de secetă extremă. Şi există şi un mediu favorabil auto-incendierilor de pădure în care nu e nevoie de chiştoace.
    Ah, şi vouă vă schimbă cabina? Dar nu au schimbat-o? Că ai zis atunci când vă povesteam de liftul meu ceva. De atunci, abia acum s-au apucat de trreabă?
    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna asta cu scrumiera!!! :))) Daca nu vorbeam azi (ieri, deja) cu administratora, sa puna un afis "de atentionare", plasam o scrumiera cu un bilet atasat. Cred ca o pot face oricum! O "prind" langa afis! Cand i-am zis unei vecine ce si cum cu ciotul a zis ca ea a reusit sa-l "prinda" pe cel care arunca pe geam chistoace nestinse si ajungeau la ea pe pervaz. Ce obicei tampit: sa arunce chistoace pe geam!
      Oh, nu! Personal, nu bagatelizez nimic, doar ca e posibil (in unele cazuri a fost si probabil) sa se profite de auto-incendierea padurilor (si altele) si sa dea foc cu intentie, dand "vina" pe natura. Cum a fost cand a ars o parte din padurea de pe muntele Tampa si au zis ca-i de la un ciob in care s-au reflectat razele soarelui... N-am reusit sa "reproducem" fenomenul in acel loc, desi conditiile se schimbasera - nu mai era deloc, deloc umezeala. O fi fost cum zic ei... Hm. La acel moment se umbla cu defrisatul prin zona... Poate a fost o scanteie de la vreo unealta defecta, un muc de tigara de la "mesteri"... dar ei au ales ciobul si soarele. In fine!
      Cat despre cei care incendiaza campurile... Cred ca au stat prea mult in soare! E un obicei stupid, mai ales in astfel de conditii meteo! Oare nu-si dau seama nici ca azi distantele intre campuri si case nu mai sunt la fel de mari ca odinioara si scaparea focului de sub control ii ppoate nenoroci?

      A fost necesar sa se adune banii pentru prima rata pentru a demara lucrarea.
      La voi nu au schimbat doar instalatia electrica? Stiu ca ma "ofticam" atunci ca n-am stiut ca e posibil - si ne costa mai putin decat ne costa: intre circa 2000 si cca 4000 lei in functie de suprafata apartamentului.
      In 14 si 15 au lucrat ceva de dimineata, iar din 18 e oprit total (pana la mijlocul lunii august!)
      Iti multumesc, Potecuta! Weekend frumos iti doresc!

      Ștergere
    2. Hihi, buuun! Da, am lăsat mesaj: pentru vecinul care fumează pe balcon şi, pentru că nu are scrumieră, aruncă scrumul în balcoanele altora". Ba da, Diana, numai instalaţiaau schimbat-o. Şi de atunci ştiam că e vizat al vostru. Şi ai aflat, fac cabină din aia din inox? Că ziceai că nu ai vrea din aia. Vaaai, mult tare vă costă. Bine, nici la noi nu a fost ieftin, şi tot pe suprafaţă s-a plătit, dar nici atât. Adică nu aveţi lift până atunci? Doamne fereşte! În ce ţară trăim? Al nostru, după lucrări, s-a blocat de vreo 10 ori. Betooon! :D Te pup!

      Ștergere
    3. Cred ca la noi sunt trei fumatori "de fereastra". Unul pe scara noastra, doi in scara vecina - chistoacele cu filtru negru si dunga rosie nu mai erau, ci doar chistoace cu filtru alb (ori a schimbat tigarile individul). Am agatat de gratiile de la intrarea in scara lor o conserva (pe care o folosisem pentru apa la pasari si avea o gaura pentru a o prinde), cu o coala A4 pe care era scris (la imprimanta): "fumatorului de la fereastra". Am agatat-o noaptea (ieri), dimineata nu mai era. Sper s-o fi vazut "cine trebuie".

      N-o sa avem lift, da. 😊 Blocul are sapte etaje si - culmea! - la etajele cele mai de sus sunt persoane varstnice si cupluri cu bebe si copii mai marisori dar nu foarte.
      N-am idee daca va fi din inox cabina, pentru ca nu m-a mai interesat nimic cand au insistat cu schimbatul, iar cand am auzit ca pana la jumatea lunii august n-o sa avem lift am spus la "telefonul fara fir" c-o sa platesc de-acum doar 100 de lei in fiecare luna, nu 300, cum vor ei, si cum am facut pana acum. Deja am auzit "ecoul". :D
      Sunt convinsa ca nici la noi n-o sa fie fara blocaje... Pfuuu!
      Si eu te pup!

      Ștergere
  6. În primul rând, nu e de glumă cu focul. Vă amintiți probabil ,,incidentul" acela când niște adolescenți ,,s-au jucat'' lăsând astfel multe familii pe drumuri. Mă doare sufletul când văd atâta ignoranță și atâta iresponsabilitate. Socrate spunea că omul nu este rău prin natura sa, comite răul din cauza ignoranței. Încep să cred că este rău și inconștient pentru că în acest secolul, nu ai voie să ai astfel de scăpări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi amintesc de incendiatorii aia...
      Ignoranta sau defect la cap - din nastere, dobandit ulterior... si lipsa de educatie. Poate ca omul nu e rau prin natura sa, dar multi oameni se nasc... fara empatie (e un fel de "rautate").
      Oh! Pe masura ce avansam in "era tehnologica" parca tot mai mult se țăcănesc unii. :(

      Ștergere
  7. În al doilea rând, mă doare inima să văd că în centrul Galațiului oamenii își abandonează punga de gunoi pe lângă bloc, deși nu e distanță mare până în zona special amenajată. În această dimineața lângă roata mașinii mele erau două sticle de bere (goale). Bănuiesc că, așa cum le-ai adus, tot așa le poți și duce. M-a enervat maximum indolența oamenilor. La fel, nu îți spun ce găsesc pe mașină, lângă ștergătoare: bețe, peturi, șervețele umede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puuuf! Nu doar ca e indolenta, dar si gunoaiele se pot aprinde daca stau in soare prea mult... chiar si in pungi.
      La noi la bloc e o zona de parcare mai "retrasa", pe unde se aduna unii din cand in cand, si consuma... Acolo lasa si sticle, si peturi si ce mai folosesc ei (ziua sau noaptea). Bombane soferii, dar mai mult nu prea pot face. Doar sa-i reclame cineva pe "consumatori" in momentul in care consuma si sa fie prinsi in flagrant (daca e alcool ii amendeaza, daca e suc...)
      Nesimtire crasa! Sau rautate... pentru ca gasesti mizerii langa parbriz.

      Ștergere
  8. Nu înțeleg mentalitatea unor astfel de oameni. Le place să pricinuiască răul sau sunt, pur și simplu, inconștienți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca sunt si indolenti, si inconstienti, si răi...
      Unii au "placerea" de a face ceva despre care stiu ca va enerva pe cel caruia ii fac vreo nefacuta. O fi teribilism?! Nici eu nu-i inteleg.

      Ștergere
  9. Olá Diana!

    Aqui no Brasil,também entramos na fase de seca, então também há focos de fogo todos os dias em algum lugar.
    Isso é lamentável, desejo-lhe uma semana repleta de luz
    Abraços Loiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olá Loiva!
      Também temos incêndios em algumas áreas, mas não terríveis quanto em outros estados...
      é lamentável, é verdade.

      Obrigada! Desejo a você um ótimo final de semana!
      Abraços.

      Ștergere
  10. Some people just wont change or get it come what may. I am glad you could intervene, dear Di.

    I've been busy with my Dad's Cataract surgery all of this week.

    I send you warm wishes for a relaxed weekend and loads of love always.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I wish for your father to recover as soon as possible after the operation, to be well!
      Health for you and for all those who are dear to you!

      The people! Most people are unconscious when it comes to some things. They go by the idea that "it won't happen!" until it happens...

      Thank you, Natasha dear! ❤️ I wish you a relaxing weekend! Much love! ❤️
      Big hug! ❤️

      Ștergere
  11. Am citit ieri articolul pe telefon, dar nu am putut sa comentez. Eu urasc chistoacele aruncate aiurea chiar si stinse, asta de cand catelul meu gasea de cuviinta sa le adune pe toate. Dar cele aprinse ....sunt periculoase rau. Bine ca ai descoperit la timp si ai reusit sa stingi focul. Foarte periculos, iar la blocurile asta izolate acum cu acel polistiren...e de ajuns o scanteie ca se aprinde imediat totul,
    o seara buna si fara peripetii neplacute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place ceea ce fac unii fumatori cu chistoacele! Sunt fumatoare, dar niciodata (absolut niciodata! si nu fumez de ieri) n-am aruncat chistoacele aiurea. In ultimii ani am "scrumiera la purtator", in caz ca-mi arde buza de-o tigara si nu e pe aproape cos de gunoi (plus ca nici scrum nu las in urma mea) 😊 (m-am laudat un pic)

      Fix la polistiren m-am gandit! Noroc ca parterul, la noi, nu e imbracat in plastic! Cativa dintre noi am ales sa nu imbracam peretii in plastic, ci doar sa fie zugraviti.
      Era mai mult jar, si vantul nu mai batea, dar ventilatorul magazinului de la parter sufla si in acea directie si ar fi fost posibil sa aprinda si alte uscaturi... Pfuuu!

      Iti multumesc, Niko! Seara frumoasa si pentru tine!
      (in seara aceasta am udat cativa copaci aflati in zona - asa, de control, dar aveau si mare nevoie de apa; am vrut sa ud doar teiul, dar cand i-am turnat apa am avut un sentiment neplacut: ceilalti copaci pareau ca vor si ei - si le-am pus si lor). 😊

      Ștergere
    2. Pe 21 iulie, tradiția ne amintește de Sfântul Ilie Pălie. Este(?) vizitiul Sfântului Ilie. Azi, 23 iulie, este respectat Sfântul Foca.
      Așadar, în perioada 20-23 iulie ni se transmite direct, dar și pe alte canale, să fim atenți cu focul.
      Weekend plăcut!

      Ștergere
    3. In traditie se spune ca este (unii nu-s de acord, dar eu sunt) 😊
      Nu i-am cinstit, si s-au suparat! Poate e si "motivul" pentru care francezii au facut prapad pe langa Tulcea... Daca astia provoaca asa dezastru cand fac exercitii mi-e groaza sa ma gandesc ce-or face "pe front", cand sub "tensiune". :(( Vai de capul nostru! :(

      Multumesc! Weekend placut iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  12. ziceau la stiri ca si la noi sunt provocate intentionat asemena incendii. natura face putine, omul mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho, si cum inca! Unii din dusmanie, altii sperand ca-si curatea terenurile, si altii din prostie incendiaza... Cine stie cate dintre incendiile "de padure" au fost provocate cu intentie, din neglijenta sau din prostie crasa.

      Ștergere
  13. Grea problemă cu lipsa de educație la români. Ne place ce vedem pe la alții, am vrea să fie la fel și la noi, dar când vine vorba să facem și să respectăm niște reguli elementare de bun simț... sunt prea mulți cei care nu vor să audă, nici în ruptul capului. Să nu vrei să trăiești în ordine și curățenie? Da, chiar nu vor! Și văd asta în fiecare zi, în fața blocului unde locuiesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar de neinteles de ce fac unii ceea ce fac... Cand ii auzi vorbind zici ca-s Alba ca zapada, dar faptele ii contrazic total... E mizerie in jurul blocurilor, mizerie in jurul magazinelor, pe multe strazi (mucuri de tigara, bonuri de cumparaturi, ambalaje si mai stiu eu ce) si nici politaii de la "loacala" nu se sesizeaza, in plimbarile lor prin oras... Un avertisment sa dea intai, si amenda daca e si a doua oara la fel. Atinsi la bani poate ca se vor forta...
      Of, of.

      Ștergere
  14. :(
    Oh.... la noi a luat foc odata tubulatura de la ghena... :O. (de la cineva care a aruncat chistoc aprins pe ea...) a fost horror. Masina de pompieri.. fum bleah.
    Alta data a luat foc intre blocuri cand era Ralu la Bucuresti - au venit unii sa ii sparga usa si alta nu. Doamne... tot asa aruncase cineva...
    La noi cand aveam balconul deschis picau mereu de la cineva de mai sus... pfff
    Cel mai aiurea a fost cand ma plimba cu Dodo si ne-am trezit cu un chistoc aprins, cazut printre crengile de la tei (pline de frunze uscate), la cativa cm de Dodo...

    Nu stiu de ce o fi asa de greu sa fie oamenii civilizati. Dar iti e si asa sa le spui ceva ca sar tot ei la bataie.... :O

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.