2013-10-20

Duminica la povești. Cosmetica.

O săptămână ca oricare alta. Momentul cel mai vesel, însă, vreau să îl notez aici, ca exemplu pentru  “nu faceți ca ea”.
Cele mai multe femei - că spun sau nu, că recunosc sau ba, oricum se vede – își mai accentuează trăsăturile feței din când în când, ceea ce e de admirat, pentru că vârsta nu e o piedică în dorința de a arăta bine.
De-a lungul timpului am făcut practică pe mine, bineînțeles. Pe la vârsta de 20 de ani - când abia începusem să fumez (acum mi-au trecut și pofta de fumat și vârsta de 20) - i-am vazut pe fumători că-și aprind țigara la flacăra aragazului. La o petrecere, am vrut să fiu șmecheră și am aprins țigara la flacăra aragazului, însă n-am ținut cont că nu toată flacăra se vede! Mirosul de păr pârlit s-a împrăștiat în toată bucătăria! Ce era de făcut? Să tai vârful genelor, să nu mai fie “încrețite” la vârf. E de bine! Au zis mulți: cu cât tai, cu atât crește mai lung părul - și genele lungi sunt frumoase! Râdeam strâmb de tot și nu era deloc râsul meu! N-au crescut genele mai lungi decât erau, dar și-au revenit după un timp (ochelarii de soare deveniseră indispensabili).

Am vrut să am și părul “blond nordic”, deci l-am făcut, folosind praf pentru decolorat. Creștetul capului era alb-alb și restul de păr în degrade de galben.  Vopsea nu aveam, erau închise magazinele la ora aceea, a doua zi dimineață trebuia să fiu la scârbici deci… îl fac permanent, să nu se mai vadă chiar așa tare diferența și ce-o ieși o ieși: așa am vrut să fie! Și l-am făcut permanent! L-am purtat strâns în coc, la ceafă, mult timp, de bine ce arăta. Când coafeza mamei a aflat ce-am făcut mi-a zis că-s norocoasă că mai am păr pe cap! Oricum n-a ținut mult permanentul - pe părul foarte lung nu prea ține, dar de unde era să știu?!
După acele experiențe - și altele de gen, pe care nu le mai amintesc - cum nu-mi place să merg la cabinete de cosmetică, în săptămâna ce tocmai s-a încheiat, am considerat că n-are ce să-mi strice să îmi vopsesc singură (pentru prima dată)  sprâncenele - că ce mare lucru o fi!? Am pregătit vopseaua așa cum scrie în prospect, am vopsit sprâncenele și am așteptat. Am curatat surplusul de vopsea și… unde-s sprâncenele?!! Erau blonde-blonde și abia se zăreau (am pus prea mult oxidant)! Asta-i rău! m-am gândit și am luat iar tubul cu vopsea maro (barna) - negru (fekete) ar fi contrastat prea tare cu nuanța părului - și am repetat operațiunea. Am curățat vopseaua și… mamă! Negre-tuci erau sprâncenele! În loc să iau tubul cu vopsea “barna” l-am luat pe cel cu vopsea “fekete”!!! No, nici așa nu-i bine! Dă-i și decolorează! După a patra vopsire sprâncenele sunt exact la nuanța părului! O zi grea în săptămână, nu-i așa?
No, fotografie n-am! N-am vrut să am!

Duminica la povesti, la Anastasia.

10 comentarii:

  1. La multi ani, draga mea! ;) sa-ti fie ziua o adevarata sarbatoare! La multi ani, sanatate, fericire si împlinirea tuturor dorintelor!
    http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2013/10/la-multi-ani.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen!
      Darul virtual oferit: o postare dedicata zilei mele de nastere, e coplesitor!
      Ani multi si frumosi iti doresc sa ai, alaturi de toti cei dragi!
      Imbratisari cu drag! <3

      Ștergere
  2. Vai, şi eu am păţit-o :(
    tot blond nordic îmi doream şi mi-a ieşit un galben-portocaliu de tot râsul
    la coafor!!!!
    a doua zi m-am dus să-mi întunece nuanţa
    şi a ieşit mai bine - un soi de nucă -, de această dată uniform

    La mulţi ani!
    Să ai o zi minunată, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Am avut si eu, candva, culoarea morcovului! Din acaju trecusem direct la blond! A fost ceva... :)))
      Multumesc, Anastasia!
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere
  3. :)) Amuzante toate pataniile tale ce tin de coafor si nu numai.
    Nici eu nu ma omor dupa coafor, am lasat parul lung de o vreme, doar sa nu mai ajung la salon fiindca tot timpul am impresia ca am dat banii degeaba, mi se pare ca tunsoarea nu iese bine.
    Inca o data, La multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nici nu ma primesc coafezele - decat daca vreau sa ma tund... De coafat nu vor sa auda! Le ia prea mult timp si castiga prea putin. Pana coafeaza una cu par ca al meu coafeaza trei cu parul scurt - si castiga mai mult. :)
      Multumesc, la fel, Elly!

      Ștergere
  4. :) Vai, Diana, esti suparata rau pe parul tau, daca il supui la asemenea cazne! :)))
    Eu ma vopseam negru pe la vreo 25 de ani si, din pura intamplare, vanzatoarea mi-a dat intr-o zi o nunata de rosu, acaju. Cand m-am vazut in halul ala, am vrut sa ma tund cat mai scurt, sa scap repede. Pana la urma nu am facut-o, ba chiar m-am acomodat atat de bine, ca si astazi, dupa aproape 20 de ani, tot cu acea nuanta imi vopsesc parul. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ei, nu-s suparata, dar voiam sa schimb decorul si pentru ca toate coafezele se feresc de cele cu parul lung mi-am exersat talentul! :))) Si m-am distrat si am aflat rezistenta parului!
      Am avut si eu acaju! Superba e nuanta! Cand am vopsit prima data parul acaju nu ma recunosteau vecinii! Ei stiindu-ma mai tot timpul blonda. M-as vopsi din nou, dar e cam greu, pentru ca e parul lung si pe masura ce-l spal se mai decoloreaza si la radacina se vede aiurea - fiind prea mare contrastul intre blond si acaju si sa-l vopsesc integral prea des nu prea-mi vine!
      S-ar putea spune ca nuanta te-a ales pe tine, nu tu pe ea! Te-a convins sa-i fii devotata! :)

      Ștergere
  5. Ce??? Puteai sa aprinzi tigara de la aragaz efectiv apropiind tigara nu tot capul cu tigara in gura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :))) Dupa ce am comis-o am invatat perfect cum sa aprind tigara la flacara aragazului! :)

      Multumesc pentru vizita!

      Ștergere