vineri, 28 februarie 2014

Reflexii în oglindă. Damasc

Marea Moschee Umayyad a fost construită de califul al-Walid ibn Abdul Malek în anul 705, pe locul unde, în trecutul îndepărtat, sirienii Regatului Aramaic se rugau zeului Hadad al ploii şi tunetului. După cucerirea romană, templul a fost mai întâi transformat pentru a-i sluji lui Jupiter, apoi a fosttransformat în biserică, în timpul împăratului Theodosius I (379-395). Fiul acestuia, Arcadius, va termina edificiul religios închinat lui Ioan Botezătorul. După ce moscheea a luat loc bisericii, creştinii din Damasc vor construi o alta pentru ei, numind-o Sf. Ioan. (travel.descopera.ro)
Dacă doresti sa participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta", (poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la "Reflexii in oglinda", la SoriN.

4 comentarii:

 1. Un articol tare interesant! Damascul - unul dintre cele mai vechi orase de pe pamant. O istorie incredibil de lunga si atatea schimbari. Si cati oameni de seama s-au ridicat din stravechiul Damasc....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, Alex!
   Vad orasul numai la TV, prin filme si in fotografii... Si... oftez adanc! Probabil ca n-am avut ambitia necesara de a fi... calator prin lume. Dar, niciodata nu-i tarziu! :) Deh! Sa visez nu e interzis! :))

   Ștergere
 2. Foarte frumoasa moscheea! Parca m-am simtit acolo pentru cateva clipe. Mi-am amintit de Cairo. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am cateva fotografii si cu interiorul impresionant, dar apar si oameni, si n-as vrea sa stric foto "lichefiind" chipurile persoanelor - sunt prea multe de acoperit :)
   Cairo... (a se citi un oftat foarte adanc) :)) E ca un vis in amintirea mea...

   Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. ❤️ Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun comentariu si sa evit eventuale obraznicii ale unora la adresa prietenilor. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.