2014-02-08

Relatia corbului. 69

Multi experti occidentali explica ce si cum cu pozitia 69 si o raporteaza la Kama Sutra.
Se numeste relatia corbului, fiind considerata o uniune impura - cand vorbim despre Kama Sutra. In Kama Sutra nu se incurajeaza aceasta relatie.

Culegerea a fost scrisa prin secolul 4 i.Hr. de un savant indian, Vatsyayana, care a rezumat, practic, legile referitoare la Dharma, cele privind Artha si cele o mie de capitole despre Kama. Aceste Kama Sutra (Aforisme despre iubire) se refera la toate cele trei planuri: virtute, bogatie, placere, trei lucruri despre care este vorba permanent in legile lui Manu.

Kama Sutra este o culegere de texte indiene, in versuri, ce vorbeste nu doar despre normele sexualitatii sau placerii dar, in cea mai mare parte, ofera sfaturi despre practici sexuale, despre cine cu cine, cand, unde si cum trebuie sa faca. Kama Sutra s-a dorit o carte de invatatura, un manual pentru a deveni om complet si util societatii, placerile ocupand si ele un loc. Redactarea textului porneste de la conceptia potrivit careia orice existenta este rezultatul simbiozei a trei planuri fundamentale:
1. Dharma este cea care cuprinde esenta vietii spirituale si religioase, cu toate nuantele specifice conceptiilor indiene.
2. Artha trateaza modul de a te realiza ca om social pragmatic, de a face avere si a-ti organiza viata materiala.
3. Kama este arta de a te bucura, cu masura si rafinament, de satisfactiile pe care ti le pot oferi simturile.
Sutra inseamna legi sau reguli.

Despre Auparishtaka 
Exista doua feluri de eunuci: unii deghizati in barbati, altii in femei (acestia imita femeile intru totul: felul de a vorbi, de a se imbraca, tandretea, timiditatea, dulceata, modestia etc). Actele ce se realizeaza pe Jaghana sau partea mediana a femeii, se fac in gura acestor eunuci: aceasta se numeste Auparishtaka. Eunucii gasesc in aceasta relatie o placere a imaginatiei dar si un mijloc de a-si castiga existenta; ei duc viata unor curtezane (mai ales cei deghizati in femei). Eunucii deghizati in barbati tin secrete practicilor lor. Cand vor sa exercite o meserie o aleg pe cea de maseur si satisfac placerile clientilor (barbati).
Auparishtaka este in mod egal practicata si de femei desfranate si libertine, de servitoare nemaritate, care traiesc din meseria de maseuza.
Vechii si venerabilii autori sunt de parere ca aceasta Auparishtaka se refera la un caine si nu la un om, deoarece este o practica josnica si interzisa de Scrierea Sfanta si deoarece barbatul insusi sufera din contactul lingam-ului sau cu gura eunucilor si a femeilor. Vatsyayana sustine, insa, ca interdictiile Sfintei Scrieri nu se aplica celor ce frecventeaza curtezanele, si ca aceasta practica este interzisa numai cu femeile casatorite. Cat despre raul provocat barbatului, acesta e usor de remediat.
Unii se abtin de la Auparishataka, altii nu se adreseaza femeilor care o practica, altii li se adreseaza dar nu au cu ele niciun fel de relatie, altii au cu femeile lor orice fel de relatii si sunt unii care afirma ca fac totul fara ezitare deoarece femeile, spun ei, fiind imorale prin natura lor, nimeni nu poate fi sigur de caracterul lor, de puritatea lor, de purtarea lor, de practicile lor dar pentru aceasta nu trebuie sa le abandonezi.
Vatsyayana considera ca, in ceea ce priveste dragostea, fiecare trebuie sa actioneze conform obiceiurilor din regiunea sa si propriilor sale inclinatii.  
Atunci cand un barbat si o femeie sunt culcati in sens invers: capul unuia la picioarele celuilalt, si se dedau acestui fel de relatie sexuala, aceasta se numeste relatia corbului. Acest fel de lucruri intereseaza asa de tare anumite curtezane incat acestea parasesc amanti distinsi, cinstiti, instruiti, pentru a se atasa de acele persoane de joasa speta, cum ar fi scalvii sau conducatorii de elefanti. Auparishtaka nu trebuie niciodata sa fie practicata de un om cu o buna reputatie. Desi practica e permisa de Shastra, nu exista motive pentru a o pune in aplicare, decat in anumite cazuri particulare. In cartile de medicina se mentioneaza gustul si proprietatile carnii de caine, dar nu rezulta de acolo ca trebuie sa fie si consumata.
(Kama Sutra, Bucuresti, 1995)

Desi mai toti sexologii sforaie ca aceasta relatie a devenit un obicei sexual, in Kama Sutra doar ca nu se afirma contrariul: sa nu devina obicei. La fel si in El-Kitab, tratatul arab despre legile iubirii.

Bineinteles, in era sex shopp-ului si a sexului virtual, cine mai sta sa ia notite din Kama Sutra, mai ales ca aceasta e in stransa legatura cu educatia in celelalte planuri ale vietii, pe langa placerea simturilor: laturile spirituala si materiala ale vietii? Kama Sutra te invata cum sa saruti, cum sa te comporti in situatii sensibile, nu doar cum sa faci gimnastica pe unde apuci si cu cine apuci. Fie ca esti femeie fie ca esti barbat trebuie sa stii ce ti se potriveste si ce nu! Trebuie sa stii cand, cat, cu cine!

Vezi si:
A iubi nu e totuna cu a face dragoste 

2 comentarii:

  1. Foarte corect comentariul tau, Diana. Azi pana si adolescentii mititei, de 12-13 ani, au impresia ca stiu aproape totul despre sex. Ce povesti am auzit despre copii de varstele astea care vin la scoala si se lauda colegilor, incercand sa-i puna in inferioritate pe cei care au ramas in urma... E incredibil, inimaginabil.
    In fine...n-am citit Kamasutra, decat ce-am mai intalnit pe ici, pe colo. Interesant fragmentul. Foarte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elly.
      Am auzit pustani discutand despre fel si fel de chestiuni si-mi dadeau impresia ca n-au habar despre ce vorbesc… Partea rea este ca se poate ajunge la tragedii din cauza lucrurilor gresit intelese si puse mai rau in practica…
      *
      Intrebarea unei copile in varsta de 15 ani m-a determinat sa scriu (si) randurile de mai sus. E “iubita” unuia in varsta de 25 de ani - parintii ei nu-s de acord cu aceasta relatie sexuala, au fost scandaluri si alte cele, dar copila e indragostita. Mi-a spus ca “iubitul” o preseaza pentru asa ceva si ei i se face rau numai cand se gandeste (cuvintele ei). M-a intrebat ce sa faca, pentru ca el i-a zis ca o paraseste daca nu-i dovedeste ca-l iubeste!! Dupa ce m-am invartit in jurul cozii si am dat din buze ca pestele - pentru ca detest sa dau sfaturi, dar nu-i puteam sugera sa-i vorbeasca mamei ei, in conditiile date - i-am zis ca asta nu e dovada de iubire si sa-i ceara lui dovada ca o iubeste prin a nu mai insista cu ceea ce ea nu vrea. Ma tem, insa, ca logica nu are efect asupra ratiunii adormite de… iubire…
      *
      Din constatari personale am dedus ca cei care scriu fel de fel prin reviste / ziare nu par a sti despre ce vorbesc iar daca stiu... nu scriu sa afle si altii, ci doar trunchiaza informatiile / mesajele pentru a se potrivi cu "politica editoriala"...

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.