2023-09-05

Cutie cu roz și imagini cu pisoi. Transformari creative

Luna care a-nceput este despre... toamnă, evident, dar este și despre începerea noului an școlar (11 septembrie), despre ziua democrației (15 septembrie), despre ziua ursuleților de pluș (9 septembrie), despre ziua întrebărilor stupide (28 septembrie),  și tot așa, dar este și despre Transformări creativeseptembrie 2023, un joc creativ și recreativ prin care picurăm un strop de balsam pentru binele Terrei reutilizând obiecte care pot deveni din nou utile fără a le recicla, la propriu.

În luna septembrie ne jucăm cu ambalajele. Sunt patru teme, ca de fiecare dată: trei impuse – 1. staniol/aluminiu; 2. cutie de carton; 3. tetra-pak (acum am aflat că acele cutii de suc/lapte/altele care au aluminiu în interior se numesc astfel) – și o temă la liber: Fii creativ!

S-a nimerit la fix, pentru mine, tema cu numărul doi: cutia de carton.

cutie pentru depozitare diverse, din carton invelit in hartie roz si trei imagini cu pisici

Cu doar câteva zile înainte de a fi afișată postarea cu jocul m-am gândit să confecționez o cutie pentru câteva bobine cu ață pe care le țineam într-o pungă și nu se aranjau cum trebuie în debara.

Să învelesc o cutie în hârtie mi se pare cel mai simplu și... tot nu îmi iese. La unul dintre colțuri (evident că fix în față!) a trebuit să cârpesc cu o bucată de hârtie mov (tot de la flori).

Am luat ambalajul de la o matură, i-am lipit lateralele și am decupat capac pe fața cutiei, să se deschidă precum casetele. Dimensiuni cutie: lungime 39 cm,  lățime 23 cm, înălțime 9 cm.

cutia in care a fost ambalata o matura cu perii rotative

Și-am învelit cutia în hârtie roz, lucioasă, de la un buchet de flori. Apoi, pe laterala frontală am lipit imaginile capetelor de pisoi (decupate cu ani în urmă de pe cutiile cu boabe pentru hrănit pisici – la vremea aceea erau cutii nu pungi, ca azi). Nu am mai avut trei la fel pentru că modelul pisoilor care privesc oblic spre obiectiv l-am folosit pe la altele și, între timp, s-au... dus.

cutia pentru depozitare invelita in hartie roz, deschisa

N-am avut suficientă hârtie și pentru interior; pe capac și pe laturi (în interior) am folosit bandă adezivă pentru a lipi hârtia. Și gata cutia! Bobinele au încăput la marele fix.

bpbinele cu ata asezate in cutia roz pentru depozitare

Îmi place atât de mult cutia încât o voi ține la vedere – cel puțin deocamdată.

20 de comentarii:

  1. Linda caja me gustaron los gatitos. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Los gatitos embellecen la caja. :-)
      Gracias!
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Ce dragalasa, cutia cu pisici, care ascunde papiote 😂☺️ ce s ar mai fi jucat mâtele cu papiotele! 🤣 Chiar si Leo este atras de papiote, nu intele de ce... O data am reparat ceva, stand in pat si am impuns acul in papiota si le am pus pe noptiera. Deodata, il vad pe Leo concentrat sa roada ceva.... Era papiota mea cu ac cu tot! Doamne ce m am speriat! De atunci nu mai las papiote la "nivelul" celi mici! Si vad, de cate ori cos cate ceva ca il tenteaza mosorelul cu ata... O fi fost mâta in alta viata?!? 😂🐾
    Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘🤗💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Ce simpatic! O fi fost mâță ?! 😂 Mai stii?! 😊 Fiind un jucaus e tentat de forma - mai ales daca a observat cum se "rostogoleste" papiota/mosorelul cand le manevrezi. 😊
      Ma bucur sa stiu ca-ti place cutia mea. ❤ Pentru pisoi sunt prea mari si grele aceste papiote, dar cred ca le-ar utiliza sa-si toceasca ghearele pe ele. 😊
      Nici nu vreau sa ma gandesc la emotiile pe care le-ai avut cand a luat Leo papiota cu ac! Uh. Brrr... Sunt exact ca niste copii mici - nimic "periculos" nu trebuie lasat la "indeboticul" lor. 😊
      Imbratisari si pupici cu drag si de la noi pentru voi! ❤ 💞 💖 🐾

      Ștergere
  3. Superbă lucrare, superbă cutie ai putut face, felicitări pentru reușită!
    O poți pune oriunde, pentru că are ținută. 😇
    Numai bine îți doresc, Diana! 🙏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Stef! 😊
      Ma bucur sa stiu ca-mi apreciezi "opera".
      Numai bine si la tine!

      Ștergere
  4. Ce simpatice sunt pisicuţele, te cred şi eu că vei ţine cutia la vedere, aş face la fel, prea bine arată! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisoiasii ii confera farmec - si cum imi plac mult de tot pisoii sigur ca vreau sa-i vad mai mereu. 😊

      Ștergere
  5. Ii scrisesem Nimei la postarea ei de pink mondays, ca am avut un mic colt roz, ce a disparut dupa ce am zugravit. Luasem un roz lucios si am vopsit o bucatica de perete, langa usa din bucatarie. Asa ca in absenta coltului meu, o cutie roz cu pisicute e foarte buna. Bobinele alea par de masina de cusut. Te pregatesti?
    Nici eu nu stiam de tetra-pak! Am mai invatat ceva!
    Unde tii acele? Pot incapea tot acolo?
    Imi place cutia ta roz cu pisoi. E musai sa ma gandesc la un nou colt. Plauzibil probabil va fi in balcon. Mai cuget...
    Pupici si spor la tot, Diana draga! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ceva roz" imi aduce un zambet cand vad, asa ca inteleg dorinta ta de a avea un coltisor roz. 😊 Cred ca in balcon s-ar potrivi bine pentru ca e si locul celor mai multe plante - o gradina in miniatura cu accente roz vei avea.
      Sunt pentru masina de cusut, dar nu am in casa o astfel de masina; am luat doar bobinele pentru ca e ata super tare si pot insira margele pe ea fara teama ca se va rupe usor. 😊 Ace nu am, pentru o astfel de masina.
      O cutie roz, cu sau fara pisoi sunt sigura ca poti avea si tu in doi timpi si trei miscari. 😊 Ma bucur sa stiu ca-ti place.
      Iti multumesc, Suzana draga! Spor si tie! Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
  6. Îmi place cutia ta, bună idee! Am și eu asemenea papiote și după ce că le țin răzlețe se mai și umplu de praf. Foarte drăguțe pisicile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisicile ii dau farmec acestei cutii. 😊
      Eu le tineam in punga. In cutie se potrivesc perfect: sunt intr-un singur loc si sunt aparate de praf. (cutia e si mai usor de manevrat) 😊

      Ștergere
  7. Foarte frumoasa si practica cutie ai realizat Diana. Felicitari. O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, pentru apreciere! si Multumesc pentru vizita!
      Zile cu bucurii! ❤

      Ștergere
  8. Super faina a iesit cutiuta!!! Imi plac mult decupajele de gen :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  9. În sfărțit ajung să comentez si eu. În primul rănd felicitări pentru realizare. Îmi pare tare bine că ai reușit să te mobilizezi repede si să spui deja prezent. Ți-mi place și ce ai realizat, mai ales că este utilă. Pisicuțele sunt adorabile.
    Mult spor și inspirație în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai ajuns! 😊 Multumesc!
      Am facut ochii mari-mari cand am citit "cutie de carton" 😊 pentru ca eram deja "montata" sa mesteresc una pentru bobine.
      La fel si pentru tine!

      Ștergere
    2. Uneori este, de asemenea, mult mai frumos să faci ceva tu însuți decât să cumperi o cutie, iar tu ai făcut-o pe aceasta din nou foarte frumos. Uneori fac și eu câte ceva de genul acesta și apoi pentru o zi de naștere cu parfumuri frumoase în ea. Sau niște ciocolată frumoasă. Pentru că și ceva făcut de tine dă mai multă carismă. Vă doresc zile fericite și salutări din Olanda.

      Ștergere
    3. Multumesc pentru compliment!

      Daa! O idee buna pentru ambalarea cadourilor - e un lucru facut de tine, si e mult suflet acolo, ceea valoreaza mult.

      Multumesc, Tine! Zile fericite! Salutari claduroase!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.