2023-09-19

Ambalaje transformate în diverse

Cred că s-a împlinit o săptămână de când am terminat de confecționat una-alta din ambalaje (în special cutii mici). Ideea mi-a fost de a lucra un singur obiect dar m-am ales cu trei.

Mă refer, desigur, la jocul Transformări creative – septembrie 2023, luna în care este despre ambalaje transformate, în loc de a fi aruncate. Și de data aceasta am lucrat ca teleghidată. După ce-am făcut pozele m-am gândit că acolo puteam face așa, dincolo aș fi putut adăuga ceva brizbrizuri, dar ce-a ieșit din prima prezint mai jos pentru tema 4, la liber: Fii creativ!


Mini biblioraft roz din cutie-ambalaj

Mini biblioraftul a fost primul meu gând – unicul gând, până m-a luat valul creativității. Sigur! Zâmbiți!

mini biblioraft roz, cu mini agende, carduri diverse, calendar

Biblioraftul e decupat în ambalajul în care au fost un pachet cu grisine și o brichetă. După ce am decupat am îmbrăcat cutia în hârtie roz cu trandafiri, de la o fostă pungă de cadouri – hârtie folosită și pentru coperta roz a unei mini agende.

etapele confectionarii mini biblioraft, de la cutia-ambalaj pana la forma finala, dupa impacheatrea, prin lipire, a hartiei roz

Dimensiuni mini biblioraft: înălțime – 10,5 cm; lățime – 3,5 cm; lungime – 5,5 cm.


Suport din carton pentru flori din hartie

Ambalajul păpușii pe care am cumpărat-o special pentru jocul Salvăm păpuși (2019) l-am transformat în... vază (?) potrivită de aplicat pe un perete (sau orice altceva vertical – sau nu, pentru că e pentru florile din cofraj de ouă pe care le-am ținut cât le-am ținut în vaza lor confecționată dintr-o cutie de la pastile)

suport-vaza din carton roz pentru flori din hartie sau alte materiale, dar si pentru flori uscate sau unele usoare, asezate in prealabil intr-un vas mic plin cu apa

Scrisul din partea de sus l-am acoperit cu două decupaje din hârtia roz amintită mai sus: bulină și inimă; găurile menite sistemului de prindere pentru păpușă le-am acoperit cu confeti – erau trei găuri mici despre care mi-am imaginat că sunt urmele primelor trei săgeți trase de Cupidon în inima desenată pe carton.

etapele transformarii ambalajului de la papusa in suport-vaza pentru flori

Scrisul din partea de jos e acoperit cu staniol roz. Pe verso, partea de sus, am lipit hârtie galben-portocalie din ce mai rămăsese dintr-un plic. Înălțimea acestui suport e de circa 20 de centimetri.

Caseta cu sertare din cutii de bomboane

Caseta cu sertare e confecționată din două cutii de bomboane lipite una de cealaltă – am golit cutiile cam în același timp, așa că n-am vrut să le despart. Despărțitoarele din sertare sunt adăugate de mine – le-am decupat din cartonul rămas cu alte ocazii.

caseta din carton, cu doua setare; invelita in hartie galbena si decorata cu staniol auriu

Cutiile lipite le-am împachetat în hârtie galbenă, ambalaj de la un buchet de flori, și-am lipit decorațiuni din staniol auriu.

Dimensiuni casetă dublă: lungime – 17 cm; lățime – 6,5 cm; înălțime – 4 cm.

etape confectionare caseta cu doua sertare, din doua cutii dreptunghiulare de la bomboane

Colajul cu pozele casetei e făcut în programul de aici: 
https://www.photocollage.com/
nu-i tocmai reușit pentru că nu mă descurc să lucrez cu acest program; celelalte colaje sunt făcute cu pixlr x.

Din nou, constat că am confecționat cele trei obiecte în timp muuult mai scurt decât am avut nevoie pentru a face fotografii, a edita pozele și a scrie aceste rânduri. Hm. Pentru a confecționa obiectele nu m-am încurcat în înalta tehnologie – care a dat rateuri la greu. Sigur, tehnologia n-are vină – problema e la mine, ‘că nu mă deranjez să achiziționez tot ce apare nou, de câte ori apare. Și-apoi mă plâng!

16 comentarii:

  1. Genial forma de reciclar. Te quedo muy lindo. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate trei sunt frumoase și totuși minibiblioraftul e delicios! Am luat-o de bună când ai zis grisine și mă tot uitam la cutie, what the... acolo nu au fost grisine 🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am vrut sa pacalesc! 😂 E "codul" nostru, al adultilor cu "paiu-n gura", cand sunt pe aproape copii. Am incercat sa evit "vizite" aici pe cuvantul "grisine". Acolo unde scriu ca nu-i ok, nu ma "deranjeaza". 😊
      Biblioraftul imi place cel mai mult. 😊

      Ștergere
  3. Hello dear Diana

    How are you? Lovely creative crafty stuff. I've been away from blogsophere for a while but hoping to come back.

    I am sending you much love and kisses. Be well my friend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Natasha dear! ❤
      I'm glad to hear about you - thank you! 💕 I noticed that you are missing - I knew from some of your articles that you have a lot to do. As a rule, I don't ask questions because I could disturb with a question. 😊
      I'm glad you're well and I hope you'll come back to the blogosphere!
      I hug you dearly! Be well too! Love and kisses! 💞

      Ștergere
  4. Un biblioraft este foarte practic. Recunosc ca a-l face nu m-a tentat vreodata. Au fost unele rezonabile din carton si nu am ezitat. Insa ca exercitiu creativ ar fi bun, pentru diferite mici bucatele de hartie pe care nu stiu cum sa le mai gestionez...
    Si ultimul proiect iarasi e ff practic. M-am tot gandit la 'cheson', insa nu m-am hotarat cum sa-l fac. Ce cutiute am sunt prea mici. Poate ceva pentru margelute.
    La suportul pentru floricele poate ii poti pune un magnetel sa il pui pe ceva metalic.
    Felicitari pentru aceste proiecte, Diana draga! Mi-ai dat si mie alte idei.
    Pupici si seara frumoasa! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cele mari am mai multe, cumparate, dar mijlocii, mici si foarte mici n-am vazut prin magazinele in care mai intru. Apoi... am un pitic responsabil cu: "de ce sa cumperi cand poti sa faci?" 😃 Sunt asa de usor de facut incat acum pot spune ca am marimi foarte diferite de biblioraft.
      Cu "cheson" te referi la acea cutie care se deschide in trepte? Daca da... pot spune ca nu m-as incumeta, pentru ca nu am rabdare sa masor cu atentie, sa montez "tijele" perfect paralele... Eee... complicat. 😊
      Ideea cu magnetul e buna! Multam' fain!
      Oh! Sunt magulita sa stiu ca am fost... sursa de inspiratie. 😊
      Multumesc, Suzana draga! ❤
      Noapte buna, zi frumoasa! Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Ma refer la zona unde intra sertarele si la sistemul de sustinere a lor. Adica la 'structura' exterioara. Am modele, dar a le face din carton este cumva diferit si mai laborios. Adevarul este ca nu imi dau seama cum gliseaza la tine cutiile. Oricum poate imi fac si eu macar un micro biblioraft. Uneori sunt exasperata de cate bucati am pastrat. Pe de alta parte la felicitari sunt bune, sa nu incepi coli noi. Insa parca nu le mai suport. Imi trebuie o idee generala de a le folosi, asa, ca in compozitiile cu fetru. Adica oricum un desen de principiu.
      ... Pupici si noapte buna, Diana draga! ❤️😘

      Ștergere
    3. Sunt doua cutii gen "sertar" - ca o cutie de chibrituri. Lipindu-le una de alta - ca si cum as fi lipit doua cutii de chibrituri - cutiile gliseaza asa cum au fost confectionate de producatorul bomboanelor. E cea mai simpla metoda de a face "casete cu sertare".
      Uau! Sa faci din carton ceea ce zici e... uau! (am mai zis?) 😊 Oricum, pentru mine ar fi tare complicat si nici cu rabdarea nu stau prea bine.
      Iti inteleg "exsperarea". 😊 Cred ca m-am avantat la trei obiecte in loc de unul tocami pentru a mai... goli cutia in care am fel si fel de cutii (ma bucur vazand-o cum s-a golit in ultimii ani!) 😊 Bucatelele de carton, hartie si alte bucatele am cam aruncat - erau prea multe, si uitam de ele si... tot asa.
      Incearca un... (fel de) puzzle din acele bucatele... (mai mult nu pot merge "pe idee", 'ca nu m-as pricepe)
      Multumesc, Suzana draga! Noapte buna! Pupici! ❤ 😘

      Ștergere
  5. Ce idee bună cu caseta aia! Aveam şi eu nevoie de aşa ceva. Şi mănânc şi cioco deci e perfect. Mulţumesc, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am facut-o nu stiam ce-o sa pun in ea - ieri am realizat ca cerceii mediu-lungi se incadreaza perfect (si bratarile care nu sunt "tepene") 😊
      Avantaj amatorii de ciocolata. 😊
      Cu placere, Potecuta!

      Ștergere
  6. Super tare cutia cu sertare (am si eu cateva cutii din acelea, candva erau printre preferatele mele acele bomboane, acum ma aleg ocazional cu cutii hahaha). Florile ti-au iesit ffff fain..
    Am lasat biblioraftul la final... :)))) Mi-a luat o secunda sa ma prind care e faza cu grisinele si bricheta (ok, de fapt m-am prins dupa ce am vazut scrisul de pe cutie :)))). Mare cat roata carului vorba aia...
    Apropo.. nu stiu de ce nu am facut eu legatura, probabil pentru ca eu le asemanam cu sticksurile :)))))).
    Felicitari pentru proiecte. Ale mele sunt inca pe pauza :))
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce am facut sertarele acestea m-am gandit - cu parere de rau 😊 ca am aruncat destule - mi-ar fi iesit un adevarat... nu stiu cum se numeste obiectul de mobilier cu multe sertare. 😊 Dar mai e timp! Se adauga usor.
      Da, mai mult seamana cu sticks, doar ca picii par a ciuli urechile cand aud "sticks" si raman indiferenti la rostirea cuvantului "grisina". 😊
      Ce scrie mare e bine sa se vada! Hm. Uneori zambim ironic cand un medic - cu "grisina" in gura - sau un "grisinar" oarecare spune altora ca "grisinele" dauneaza... Cred ca pe acestia ar trebui sa-i credem mai mult decat pe cei care n-au gustat niciodata (cei care practica probabil ca stiu ei ce stiu, din experienta).
      Multumesc, Rux! 💗 E de inteles... Ai nevoie de toata energia pentru Buni (si nu numai). Sanatate si putere! Pupici!

      Ștergere
  7. Vai, ce idee mi-ai dat cu biblioraftul! Doar că eu nu ”mănânc grisine” :))), va trebui să gasesc ceva din care să confectionez. Chiar a ieșit super! Felicitări! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! 😃 Pentru ca nu mananci grisine poate gasesti o cutiuta pe la cei care consuma vitamine. 😊 Pentru mine a fost super la indemana cutia.
      Sunt bucuroasa sa stiu ca iti pare idee faina.🌹
      Multumesc! Pupici! ❤ Spor la ce faci tu pe acolo! 😊

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.