2023-11-30

Ucenic la Mos Craciun

Atelierul lui Moș Crăciun e undeva departe – unii zic ca e în Laponia. Didi n-a ajuns până acolo, sa viziteze atelierul, sa discute cu Rudolf, renul cel roșu (unul dintre renii care trag sania Moșului), dar s-a ivit ocazia sa meștereasca ceva pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun cu podoabe pentru brad, jucării și alte cele – fiecare după posibilități (s-a dat anunț în lume ca Moșul are nevoie de ucenici, pentru cadouri). Nu! Spiridușii nu sunt în grevă pentru mărirea salariilor sau condiții mai bune de munca – în atelier la Moș Crăciun se lucrează cu voioșie și răsplata este bucuria celor mici și celor mari. Are Moș Crăciun nevoie de ajutor pentru ca sunt mulți copii pe Terra – mulți adulți și-au regăsit copilul din ei și acum ii scriu scrisori lui Moș Crăciun, iar Moșul vrea sa pregătească acum tot mai mulți făuritori de zâmbete. Ce sa facă, Moșul? Solicita ajutor celor care sunt dispuși să dea din viața lor câteva zeci de minute pentru bucuria celorlalți pentru că, măcar cu ocazia Nașterii Domnului, așa fac cei mai mulți oameni: oferă daruri și ajutor celor care au nevoie.

ornament brad: emoticon zambaret, din plastic, cu tichie de Mos Craciun
Didi nu e tocmai o păpușă, cum ar crede unii – e un spiriduș care a călcat pe bec: s-a arătat, cândva, unui băiețel trist. Băiețelul s-a înseninat și viața și-a urmat – a și uitat, probabil, de micul spiriduș fetița care i-a fost partener de joaca chiar cu riscul pierderii capacității de face mici minuni. Nu s-a avântat Didi acum sa lucreze pentru Moș Crăciun spre a-și recăpătat statutul de spiriduș, nu! Ii place să fie păpușa decor într-un raft de biblioteca, aprinzându-și viața numai când e singură. Și acum e singura! I-a venit ideea de a meșteri un ornament pentru bradul de Crăciun și s-a gândit la un emoticon zâmbăreț, cu tichie de Moș Crăciun.

A coborât de pe raft și s-a cățărat într-un raft unde oamenii din acea casa și-au depozitat mărunțișurile despre care i-a auzit afirmând deseori: poate vor folosi la ceva, nu le aruncăm încă.

S-a învârtit Didi ce s-a învârtit și-a ales un fost cercel galben, câteva piese rotunde, albe, pe care sunt lipite piese verzi, în forma de trifoi. A unit câte doua piesele rotunde și pe o parte, peste trifoi, a lipit inimioare argintii. A prins piesele rotunde în șirag, și la capăt o mărgea galbena și una verde, translucide.

piesele disparate ale ornamentului emoticon si partea din spate a rozetei, cu cercuri din silicon verde cu sclipici

Cercelul mare, galben, l-a lipit pe o rozeta roșie, și pentru ca părea cam neterminata s-a jucat cu pistolul de lipit făcând cercuri verzi, cu sclipici, pe dosul rozete, și a pus câte o picătura de silicon la capătul fiecărei raze a rozetei.

Tichia de Moș Crăciun e din fetru, iar moțul e un mic pompon.

Și-a terminat ornamentul și i-a rămas să-l expedieze la adresa publicata în anunțul prin care se solicita, celor care doresc, să fie ucenic la Moș Crăciun. A scris pe micul pachet:

Provocari verzi, Salvam papusiucenic în atelierul lui Moș Crăciun.

S-a grăbit tare, pentru ca azi este ultima zi în care se mai pot trimite pachete. Se mai primesc și după, dar... nu-i frumos sa depășești termenul când te roagă Moș Crăciun ceva. Acum, Didi așteaptă confirmarea de primire.

Colaj: https://www.photocollage.com/

6 comentarii:

  1. Vai cat este de dragalas acest Didi! Ce combinatie placuta de culori! Si povestea este frumoasaaaa 😍 Multumim Diana draga pentru ideile inspiratoare 💞
    Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾🤗💞

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Didi, confirma primirea Atelierul Mosului :D.
    Draga mea - e super super super dragut ajutorul lui Mos Craciun. Mi-a placut povestea enorm de mult, am savurat-o in liniste si m-am bucurat de ea pe indelete. E deja decembrie (nu imi vine sa cred :O) - am dat drumul ultimei provocari verzi din acest an si acum, dupa ce am pus in galerie creatia lui Didi, am venit inapoi sa o privesc cu si mai multa atentie!

    Imi imaginez ce frumos va arata agatat de o crenguta de brad. E adorabil!!
    Iti multumesc ca te-ai jucat cu noi :*
    Felicitari pentru celmai dragalas zambaret!
    Pupici cu drag :) si.. sa avem un decembrie frumos, cu sanatate si ceva timp sa cream :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut! SI ce idee minunata! Imi place SI povestea! Felicitări și multă inspirație in continuare! Pupici. La mulți ani de 1Decembrie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place cum a iesit! Cercelul ala galben si spiralat arata minunat!
    Chiar ai fost inspirata cum l-ai facut. Si la fel si povestea. La provocari nu am mai reusit nimic, din pacate. Poate in prelungiri.
    Pupici si La Multi Ani de 1 Decembrie, Diana draga! ❤️😘
    O luna frumoasa, plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.