2023-11-26

Fotografii cu discuri si ciori

N-am rezistat tentației, chiar dacă trecuse de miezul nopții, și-am fotografiat ciori.

Am auzit ciorile discutând intre ele, șoptit, și, din când în când, câte una mai ridica glasul. Erau adunate în doi mesteceni din apropiere – mai greu cu unghiul de fotografiat, dar ceva tot am prins – mă bucur ca nu m-am gandit sa deschid geamul si lumina blițului s-a reflectat in el (lumina din planul îndepărtat) - și aduc aici aceasta poza cu un mesteacăn împodobit cu cioriSper să se și distingă ciorile pe care le-am fotografiat în nocturna.

peisaj nocturn cu pomi incarcati de zapada si stol de ciori in mesteceni

Realitatea momentului a fost mult, mult, mult mai reușită! Din când în când, câte una își schimba locul, trecând de pe o creanga pe alta sau dintr-un pom în altul, ca și cum ar fi făcut prezența.

Discurile sunt CD-urile pe care le-am ales pentru jocul Transformărilor – am folosit doar trei dintre ele.

cinci CD-uri in care se reflecta ecranul televizorului

Inițial, numai aceasta poza o aveam în plan, pentru ca se reflecta în discuri ecranul tembelizorului. Am observat lumina reflectata mult timp după ce am editat fotografiile și, cum tot nu aveam o foto pentru jocul
Reflexii în oglinda, găzduit de Carmen pe blogul Între vis și realitate...

22 de comentarii:

  1. Wow foarte frumoasa prima fotografie. Inainte sa citesc ca este fata blocului tau,mi am inchipuit ca de la o cabana in varf de munte se vede undeva, o luminita ☺️😅
    Ce frumosi sunt brazii aceia! Si zapada da efect mega! Foarte foarte faina!
    Ciori zici?! Se zice ca sunt foarte inteligente! Mircea cand era pustan a gasit un pui de cioara si l a adus acasa, ca nu stia sa zboare. A trait cateva luni la noi in casa, cand ne uitam la tv, se uita curios cu noi, urmarea si intelegea despre ce e v
    Vorba 😊 imbratisari de la Trio pentru Quattro
    Dar asa multe ciori adunate inzr unoc nu am vazut niciodata in afara de aeroportul Sibiu! Doamne fereste, in stanga si dreapta pistei de aterizare era NEGRU! Ca nu ne am tamponat cu vreuna a fost o minune. Ca nu au intrat inca in turbinele vreunui avion este un mister! Eu si Mircea ne am simtit ca intr un film de Hitchcock! Oamenii au aplaudat la aterizare dar nu multi cred ca au realizat realul pericol prin care am trecut! Ia sa ma uit daca am facut poze! Te pup.
    Multumim pentru participare 😍🐾😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place si mie poza prima. 😊 Am facut mai multe poze azi-noapte, dar numai in aceasta este o vaga reflexie.
      Oh, da! Sunt foarte inteligente ciorile! Am vazut si documentare despre inteligenta lor - sunt, pur si simplu, fascinante, dar si daunatoare - pentru culturi - si periculoase - pentru avioane, cum bine te-ai gandit. Hm. Poate ca sunt suficient de inteligente sa stea departe de "elicele" avioanelor, departe de mastodontii zburatori. 😊
      Ce dragut! Sa ai langa tine o cioara. Cred ca a fost interesant! Mult pui de pasare am ingrijit de-a lungul timpului, dar unul de cioara nu - si nu-mi doresc, evident! Sper sa nu se intample sa-mi iasa in cale pentru ca as suferi daca nu as reusi si as suferi si daca as reusi sa pun puiul pe picioare si apoi sa plece si sa nu stiu daca-i bine sau ba (cum am patit cu puiul de gugustiuc pe care l-am crescut in balcon timp de 8 luni)
      In zona sunt foarte multe ciori, prin pomii de langa bloc (in unele zile sunt aici, in altele prin apropiere - au trei locuri despre care stiu). cand zboara toate odata - ca la comanda - aproape ca se intuneca cerul! Altfel spus, imi cam imaginez ce ai vazut pe aeroport. Poate ai ceva poze. 😊

      Imbratisari si pupici cu drag si de la quattro pentru trio! 💕 💞 🐾 🤗
      Multumesc si eu, Carmen draga! ❤ 😘

      Ștergere
  2. Ah, despre refleciile cd urilor am uitat sa scriu 😊 Foarte faine! Ce efecte curcubeu fac ele! M am intrebat mereu de ce, ca e doar plastic... Fibra si informatiile circulat gravate... Poate de aceea? Minunat!
    Te pup 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca au o pelicula din ceva anume, care le da aspectul metalic - mult timp am crezut ca sunt ceva metal! 😂 Cred ca ar trebui sa caut pe net, sa aflu care-i treaba de par metalice.
      Imi place cum se reflecta in ele lumina de la crenul TV, dar mi-am zis ca sunt cam... saracute reflexiile (si departe de a fi "in oglinda", in capul meu)
      Te pup si eu! ❤ 😘 🤗

      Ștergere
    2. Olá Diana!

      Linda imagem. Nunca sai para fotografar a noite.
      tenha sempre luz em seu caminhar
      abraços Loiva

      Ștergere
    3. Au o folie de aluminiu in mijloc

      Ștergere
    4. Olá Loiva!
      Obrigado!
      Ouvi os corvos “discutindo” 😊 e não resisti à tentação – tirei a foto da varanda do apartamento.
      Que seu caminho também seja iluminado!
      Abraços.

      Ștergere
    5. fiordaliso, asa m-am gandit si eu - cred ca unele au, dar cel folosit de mine parea doar... vopsit; curatand vopseaua (pe cel cu "soarele") s-a jupuit, devenind transparent perfect discul (pe unde nu mai era vopsit). Si-am vazut in filmulete cum unii desfac discul in doua... discuri - cele folosite de mine erau un singur "corp".

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Vine, vine, a venit! 😊 E ger aici! Brrrr! Si bate vantul in rafale puternice, din cand in cand, incat se simte cum "pisca". Dar cred ca nu sta mult in aceasta prima faza.

      Ștergere
  4. Odată am văzut o emisiune foarte foarte interesantă despre inteligenta ciorilor, eu recunosc că îmi plac, se vede din comportamentul lor că sunt inteligente. Dar în anii in care am stat in căminele studențești din Hasdeu aveam multe de tot în pomii din jur, și mă trezeau cu un scandal incredibil imediat ce se lumina. Cam o jumătate de oră se certau ele acolo, apoi zburau și puteam să adorm la loc.
    Întrebare pentru Carmen: cum de a plecat cioara voastră? Din ce zici părea domesticită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am vazut documentare cu si despre ciori! Sunt fantastice!
      Oooo, daaaa! Au un țignaaaaal! 😊 In zona unde locuim au "locul lor" in trei puncte, sa zic asa - doua foarte aproape. Mestecenii din poza sunt cei mai aproape de bloc. 😊 Cand nu dorm, aud zarva si noaptea si ziua, dar cand dorm... nu aud nici daca ar da cu tunul langa capul meu (apropiatii se cam distreaza pe chestia asta cu somnul meu adanc, de regula) 😊
      In zona mai avem si pescarusi! Cand incep si ciorile si pescarusii sa-si povesteascaaaaa... e o harmalaie incredibila 😂 Zilele acestea, cu ger si ploaie, si zapada nu prea am auzit pescarusii, si nici ciorile in mod exagerat.
      (nu stiu daca va vedea Carmen intrebarea ta aici) Adreseaz-o pe blogul ei, eventual - mi-ar parea rau sa nu obtii un raspuns. Cred ca cioara a fost eliberata cand a fost suficient de puternica , si se readapteaza repede (din ceea ce stiu despre ciori si alte pasari)

      Ștergere
  5. Și am uitat și eu să zic despre imagine: și mie mi s-a părut luată dintr-o cabană la munte. Am văzut și ciorile când am mărit imaginea. Reflexiile CD- urilor îmi plac, am și eu unul tăiat deja bucățele și pus într-o cutiuță, îl caut de o săptămână și nu îl găsesc. Dar am găsit alte lucruri 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buuuuna treaba! 🤣 Probabil ca la fel caut eu, de cateva zile, niste sarma aurie - am pus-o bine! 🤣 Probabil ca intotdeauna gasim ceva... ce nu cautam - poate ca ne trebuie, de-aia gasim? 😊 (si nu stim in acel moment ca ne trebuie) 😂
      "Punctele" negre de la "interval" sunt ciorile. 😊 (ar trebui sa scriu asta in postare).

      Ștergere
  6. Am mai vazut ciori ciorchine, insa nu noaptea. 😊 Este faina prima poza.
    Stateau pe firele electrice? Mie asa mi se pare.
    Anul trecut am reusit sa decojesc un CD cu banda adeziva. Au un fel de pelicula
    holografica. Anul asta nu am mai reusit. Posibil sa fi incercat fata cealalta... 😊
    O saptamana usoara Diana draga! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o zona unde se aduna aproape an de an - in pomii din apropierea blocului. In noaptea cu pricina stateau in mesteceni (in zona nu mai e niciun fir electric, sau de alta natura, suspendat - cu ani in urma, cand a intrat in vigoare legea cu ingropatul firelor s-au executat toti cei care furnizeaza una-alta... pe fir).
      O idee buna, banda adeziva (nu m-as fi gandit; multumesc!)! Poate as fi reusit... dar nu ar fi fost ce-mi doream; voiam sa scap de "inscpritii".
      hahaha! 😂 Pe fatza cealata! 😂
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤ Saptamana usoara iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere
  7. Eu ciorile nu le-am vazut - dar zapada.. din prima :)))). Sper ca se pune.
    Lasand gluma, e o imagine mult asteptata - sa stii ca si eu azi noapte m-am tot uitat pe webcamurile din Pitesti dar nici pic de zapada. Doar ploaie si friiig. Si azi a batut un vand de zile mari.
    Cd-urile mi-au placut dintotdeauna pentru efectul lor de stralucire. Am eu un vis in ceea ce priveste acest subiect (si parca am vazut in reader ca ai facut tu ceva in directia respactiva - profit acum de un mic moment cu laptopul si Kouki langa mine).
    Pupici cu mare drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciorile sunt "la interval". In realitate, contrastul intre trupurile lor negre si zapada era mare (pareau niste uriase pere negre). Tare-mi pare rau ca nu ma pricep sa fotografiez! Am... "zoom" 😊 dar tot degeaba.
      Daaa! Am citi la tine cum te-ai uitata daca ninge! 😂 Ai accesat web-cam de prin oras! 😂 Am uitat de aceste web-cam! Intr-un timp le accesam regulat, de curiozitate, sa vad cum mai arata unele zone din oras, noaptea. 😊 cam pustiu e, da-i faina atmosfera de "oras parasit".
      Am facut un "prinzator de soare" si un suport pentru cana/pahar.
      Miki e pe canapeluta ei, facuta ghem. Ii urmez exemplu imediat si ma ghemuiesc si eu pentru somn (nu pe canapeluta ei!) 😃
      Multumesc, Rux! Sanatate! gata cu hapciu si fonfaiala! Sper sa-ti treaca repede, repede (deaj suntcateva zile - ar trebui sa treaca intr-o saptamana; cu medicamente trece in sapte zile) 😊
      Pupici cu drag! 💗 💗 💗

      Ștergere
  8. Me gusta la primera foto. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  9. CD-urile le folosesc doar la AVAP, când ne solicită învățătoarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica, pentru a fi decorate de copii? 😊 Daca da, e interesant. Micutii afla (banuiesc) si cate ceva din "trecutul tehnologiei", cu aceasta ocazie.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.